نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

گوشی OnePlus 5T در واقع گوشی جایگزین پرچمدار این شرکت یعنی گوشی OnePlus 5 می باشد که در اواسط سال 2017 میلادی رونمایی شد. 5T مجهز به امکانات و قابلیت های عجیب و قابل توجهی در مقایسه با 5 نمی باشد. در واقع OnePlus با بهینه کردن و بروز کردن برخی قسمت های نرم افزاری و سخت افزاری تلاش کرده است تا پرچمدار خود را در صدر لیست بهترین پرچمدارهای اندرویدی سال 2017 نگه دارد.

مهمترین و قابل رویت ترین تغییری که در گوشی وان پلاس5T در مقایسه با 5 رخ داده است، مجهز شدن 5T به  صفحه نمایشی مرسوم تر در میان پرچم دار ها می باشد. در واقع گوشی 5T به یک صفحه نمایش بلند 6.01 اینچی با نسبت ابعادی 18:9 مجهز شده است. البته این صفحه نمایش از رزولوشنی بسیار بالا و تحسین بر انگیز بهره مند نمی باشد هر چند که OnePlus کیفیت FullHD را برای صفحه نمایش محصولات خود کافی می داند. رزولوشن صفحه نمایش 5T برابر با 1080×2160 پیکسل می باشد.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

در مورد دوربین نیز تغییری کوچک اما کاربردی در 5T اتفاق افتاده است. دوربین سلفی گوشی بدون تغییر مانده است و همان دوربین 16MP به کار رفته در OnePlus 5 می باشد که باز هم پشت لنزی با دریچه دیافراگم f/2.0 قرار گرفته است. دوربین اصلی گوشی که یک دوربین دوگانه می باشد، از دوربینی 16MP و 20MP تشکیل شده است. کاملا مشابه دوربین گوشی OnePlus 5. اما تغییری که در دوربین اصلی گوشی رخ داده است مربوط به دریچه دیافراگم لنز دوربین 20MP گوشی می باشد. در حالی که دریچه دیافراگم لنز دوربین 20MP گوشی OnePlus 5 برابر با f/2.6 بود، دریچه دیافراگم دوربین گوشی OnePlus 5T به f/1.7 رسیده است. امری که بدون شک باعث بهبود کیفیت تصاویر ثبت شده با گوشی وان پلاس5T در مقایسه با OnePlus 5 خواهد شد.

بقیه موارد مربوط به گوشی از جمله سخت افزار و نرم افزار عمدتا مشابه گوشی OnePlus 5 می باشند که البته از آن جایی که OnePlus 5 نیز گوشی بسیار خوب و قدرتمندی بود، این امر یک نکته منفی محسوب نمی شود.

 

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

در مورد گوشی OnePlus 5T چند نکته منفی نیز وجود دارد. گوشی های OnePlus هنوز هم در مقابل گرد و غبار یا حتی آب مقاوم نیستند و این در حالی است که اکثر گوشی های پرچمدار حال حاضر کاملا ضد آب و ضد گرد و غبار طراحی شده و مجهز به گواهینامه های IP67 یا IP68 نیز می باشند. اسپیکرهای استریو هر چند هنوز به قابلیتی مرسوم میان پرچمدارها تبدیل نشده اند اما برخی برندها پرچمدار خود را به این اسپیکرها نیز مجهز کرده اند در حالی که گوشی 5T فاقد آن ها نیز می باشد. افزایش حافظه گوشی به کمک کارت های حافظه جانبی نیز به نظر می رسد که چیزی نمی باشد که بتواند OnePlus را قانع کند تا گوشی های خود را به این ویژگی مجهز نماید. به کار گرفتن سیستم عامل اندروید نوگات دیگر نکته ای می باشد که در مورد 5T کمی نا امید کننده به نظر می رسد و دلیل آن نیز نزدیک بودن هسته نرم افزاری گوشی های OnePlus به اندروید می باشد که باعث می شد کاربران منتظر اجرا اندروید Oreo از همان ابتدا روی این گوشی باشند. انتظاری که ظاهرا اشتباه بوده است.

طراحی:

ابعاد گوشی 5T برابر با 7.3 × 75 × 156.1 میلی متر می باشد. ابعادی که از یک گوشی مجهز به صفحه نمایش 6 اینچی با نسبت ابعادی 18:9 انتظار می رفت. گوشی Pixel 2 XL به اندازه 1.8 میلی متر از این گوشی بلند تر می باشد اما باید در نظر گرفت که پرچمدار گوگل مجهز به اسپیکر استریو نیز می باشد. در مورد وزن باید اعتراف کرد که 5T یکی از پرچمدارهای سبک وزن بازار می باشد. وزن پرچمدار جدید OnePlus برابر با 162 گرم می باشد و تنها پرچمدار سبک تر از این گوشی، گوشی V30 ال جی می باشد که وزنی برابر با 158 گرم دارد.

از نظر ظاهری، گوشی 5T به مقدار بسیار زیادی مشابه گوشی OnePlus 5 می باشد که البته با در نظر گرفتن طراحی زیبا OnePlus 5، این امر نیز یک نکته بد و منفی برای OnePlus 5T محسوب نمی شود. 5T فقط در رنگ مشکی طراحی شده است و در عین حال یک گوشی بسیار زیبا به حساب می رود.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

قاب پشت گوشی از جنس آلومینیوم بوده و بسیار صاف نیز می باشد در نتیجه احتمال افتادن گوشی از دست کاربر نیز وجود دارد. سنسور اثر انگشت به کار رفته در قسمت پشت گوشی نیز که در جای بسیار خوبی قرار گرفته است و دسترسی به آن را به سادگی امکان پذیر می کند، باعث می شود که 5T تا حدی شبیه به گوشی iPhone 8 Plus نیز باشد با این تفاوت که بدنه گوشی iPhone 8 Plus شیشه ای اما بدنه 5T فلزی می باشد.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

طراحی خطوط آنتن گوشی هایی که بدنه ای فلزی دارند همواره به دو روش امکان پذیر بوده است. طراحی اول به نحوی می باشد که تلاش می شود تا خطوط آنتن مخفی شوند و به هیچ عنوان دیده نشوند اما طراحی دوم ضمن نمایان کردن این خطوط، تلاش می کند تا به وسیله آن ها به زیبایی گوشی نیز بیافزاید. OnePlus در هر دو گوشی  5 و 5T خود تلاش کرده است که این خطوط را کاملا مخفی طراحی کند و موفق نیز شده است. طراحی مخفیانه خطوط آنتن گوشی 5T به قدری خوب انجام گرفته است که برای دیدن آن ها باید دقت بسیار زیادی به خرج داد. در غیر این صورت دیدن خطوط آنتن 5T به راحتی امکان پذیر نمی باشد.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

فضای عمده ای از قسمت جلو گوشی به صفحه نمایش بلند آن اختصاص یافته است. صفحه نمایشی که یکی از دلایل به وجود آمدن گوشی 5T نیز می باشد. حاشیه های صفحه نمایش نیز تا اندازه ای که ممکن بوده است نازک طراحی شده است. تفاوت حاشیه های چپ و راست صفحه نمایش در گوشی های OnePlus 5 و 5T ناچیز می باشد اما این لبه های بالا و پایین صفحه نمایش می باشند که تفاوت اصلی را میان دو گوشی رقم می زند. جایی که لبه های گوشی 5T بسیار نازک تر طراحی شده است و به گوشی زیبایی زیادی بخشیده است.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

علی رغم این که برخی رقبای OnePlus پرچمدارهای خود را به دو اسپیکر مجهز کرده اند، (اسپیکرهایی که در لبه پایین گوشی قرار می گریند) OnePlus این کار را انجام نداده است و در عوض جک 3.5 میلی متری صوتی را که در برخی از پرچمدارها حذف شده است در لبه پایین گوشی خود به کار گرفته است. در کنار این جک صوتی، تنها اسپیکر گوشی، یک عدد میکروفون و درگاه USB Type-C، دیگر موارد موجود در لبه پایین گوشی می باشند. اما بر خلاف لبه پایین گوشی که کمی شلوغ به نظر می رسد، لبه بالا گوشی کاملا خالی طراحی شده است و میزبان چیزی نمی باشد.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

لبه راست گوشی شامل تراشه ای می شود که دو سیم کارت نانو در آن قرار می گیرند.(امکان استفاده از کارت حافظه جانبی همان طور که به آن اشاره نیز شد در گوشی 5T وجود ندارد) در پایین این تراشه نیز دکمه پاور گوشی قرار گرفته است که دسترسی به آن به راحتی امکان پذیر می باشد.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

و بالاخره لبه چپ گوشی میزبان دو دکمه می باشد. دکمه ولوم که به صورت یک پارچه طراحی شده است و یک دکمه که مخصوص گوشی های OnePlus بوده و در گوشی های برند های دیگر با چنین چیزی مواجه نمی شویم. این دکمه که Alert slider نام دارد، در واقع دسترسی به سه حالت Silent، Do Not Disturb و در نهایت Ring modes را به راحتی امکان پذیر می کند. دکمه ای که با داشتن شیارهایی روی خود به راحتی قابل دسترسی بوده و از دکمه ولوم گوشی نیز متمایز شده است.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

در نهایت می توان گفت که گوشی OnePlus 5T یک گوشی جمع و جور می باشد که به عنوان یک گوشی مجهز به صفحه نمایش 6 اینچی، در دست نگه داشتن و کار با آن نیز به راحتی امکان پذیر است. طراحی شیب دار قسمت پشت گوشی و ضخامت کم آن باعث می شوند تا کاربر هنگام در دست گرفتن گوشی احساس استفاده از گوشی کوچک تری در مقایسه با یک فبلت را داشته باشد.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

صفحه نمایش:

همان طور که اشاره نیز شده، یکی از تفاوت های عمده ای که OnePlus در گوشی 5T در مقایسه با گوشی 5 ایجاد کرده است مربوط به صفحه نمایش می شود. صفحه نمایش 5T یک صفحه نمایش 6 اینچ با نسبت ابعادی 18:9 می باشد. OnePlus نام پنل صفحه نمایش به کار رفته در پرچمدار جدید خود را که توسط سامسونگ نیز طراحی شده است،Optic AMOLED  گذاشته است تا با این کار پنل گوشی خود را از پنل های دیگر ساخت سامسونگ متمایز کرده و نشان دهد که پنل ساخته شده توسط سامسونگ، به طور اختصاصی برای OnePlus طراحی و ساخته شده است. صفحه نمایش گوشی 5T مانند هواوی و بر خلاف سامسونگ، ال جی و گوگل رزولوشنی برابر با 2160x1080px دارد. رزولوشن صفحه نمایش پرچم دارهای سامسونگ، ال جی و گوگل به واسطه استفاده از پنل +QHD بالاتر می باشد. تراکم پیکسلی صفحه نمایش گوشی نیز برابر با 401 پیکسل بر اینچ می باشد که عددی در خور یک پرچمدار نمی باشد.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

در تست های انجام شده روی این گوشی، حداکثر روشنایی صفحه نمایش گوشی نیز در حالت دستی برابر با 440nits شد. هر چند این عدد نزدیک به حداکثر روشنایی صفحه نمایش گوشی های خود سامسونگ می باشد، تفاوتی که میان 5T و گوشی های سامسونگ وجود دارد این است که گوشی های سامسونگ در حالت خودکار روشنایی بیشتری را نیز با خود به همراه دارند در حالی که 5T فاقد این امکان می باشد.

البته بهترین عملکرد را در این زمینه گوشی iPhone X دارد. در واقع مقدار حداکثر روشنای صفحه نمایش این گوشی برابر با 680nits می باشد. البته باید به قیمت دو برابری گوشی آیفون در مقایسه با OnePlus نیز توجه کرد.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

مقدار حداقل روشنایی صفحه نمایش گوشی نیز برابر با 2.1nits می باشد که برای کسانی که علاقه مند به استفاده از گوشی قبل از خواب یا در تاریکی می باشند، مقداری بسیار خوب و قابل قبول محسوب می شود.

عملکرد صفحه نمایش گوشی 5T زیر نور مستقیم خورشید بسیار عالی می باشد. در واقع عملکرد صفحه نمایش این گوشی در چنین شرایطی به قدری خوب می باشد که حتی گوشی های سامسونگ نیز عملکردی ضعیف تر از OnePlus در این زمینه دارند. تنها گوشی هوشمندی که در شرایطی یکسان عملکردی بهتر از 5T دارد، مجددا گوشی iPhone X  می باشد.

باتری:

باتری 5T نیز در مقایسه با باتری گوشی OnePlus 5 هیچ تغییری نکرده است. در واقع گوشی 5T علی رغم مجهز شدن به صفحه نمایشی بزرگتر از همان باتری 3300mAh به کار رفته در گوشی OnePlus 5 استفاده می کند. ظرفیت باتری گوشی LG V30 برابر با ظرفیت باتری این گوشی بوده اما طرفیت باتری گوشی های دیگر رقبا بیشتر از 3300mAh می باشد.

در تست های انجام شده روی گوشی، عملکرد باتری 5T را می توان بسیار خوب توصیف کرد. باتری به کار رفته در این گوشی در حالت Standby قادر به روشن نگه داشتن گوشی به مدت 82 ساعت می باشد که مشابه عدد گوشی OnePlus 5 در این شرایط است. اما در شرایطی که صفحه نمایش روشن باشد، عملکرد باتری 5T در مقایسه با OnePlus 5 کمی ضعیف تر می باشد که البته با توجه به بزرگ تر بودن صفحه نمایش 5T و یکسان بودن ظرفیت باتری دو گوشی کاملا طبیعی می باشد. با این وجود باید اعتراف کرد که عملکرد باتری 5T با ثبت کردن 10 ساعت وب گردی و نزدیک به 17 ساعت پخش ویدیو بسیار خوب و قابل قبول می باشد.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

اما نکته بسیار هیجان انگیز و جالب توجه در مورد باتری گوشی OnePlus 5T مربوط به مدت زمان شارژ شدن آن می باشد. شارژر اختصاصی و عرضه شده با خود گوشی قادر به شارژ کردن کامل باتری از %0 تا %100 در مدت زمان فقط 55 دقیقه می باشد که بسیار تحسین برانگیز است. این شارژر در مدت 30 دقیقه نیز شارژ گوشی را از %0 به %65 می رساند که مجددا بسیار عالی می باشد. البته باید توجه داشت که در صورت استفاده از شارژهای فرعی و نه شارژر عرضه شده با گوشی، شارژ گوشی در چنین مدت زمانی امکان پذیر نخواهد بود.

نرم افزار:

در زمان عرضه گوشی OnePlus 5، اندروید نوگات بروزترین نسخه اندروید موجود در بازار بود. اما هنگام عرضه شدن گوشی 5T، سیستم عامل اندروید 8 یا Oreo نیز در دسترس و قابل استفاده بود در نتیجه کاربران و علاقه مندان به برند OnePlus انتظار مجهز بودن 5T به اندروید نسخه 8 یا Oreo را داشتند اما OnePlus گوشی 5T خود را نیز با سیستم عامل اندروید نوگات رونمایی و عرضه کرد. البته این برند چینی قول بروزرسانی سیستم عامل 5T به اندروید 8 یا Oreo را نیز به علاقه مندان خود داده است.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

لایه اختصاصی OnePlus یعنی OxygenOS نیز در 5T حاضر می باشد. این لایه کاربری از نظر ظاهری شباهت های بسیار زیادی به اندروید خالص داشته اما به برخی قابلیت های بیشتر و کاربردی تر نیز مجهز شده است. علاوه بر این، برنامه نویسان زیادی مشغول اضافه کردن قابلیت های بهتر و جدیدتر به این رابط کاربری می باشند و در واقع پشتیبانی از OxygenOS نیز به بهترین نحو انجام می پذیرد.

OnePlus روی باز کردن قفل گوشی به کمک تشخیص چهره تلاش های بسیار زیادی انجام داده است. این امکان که البته مدت زمان نسبتا زیادی نیز می باشد که در گوشی های هوشمند حاضر می باشد، از ابتدا یا با مشکلاتی همراه بوده است و یا کاربران علاقه ای به استفاده از آن نشان نداده اند. با این وجود هنوز هم بسیاری از گوشی های هوشمند به این ویژگی مجهز می باشند.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

هر چند که OnePlus کارایی و دقت فرآیند قفل گشایی به کمک تشخیص چهره را افزایش داده و بهتر کرده است، باز هم برای قفل گشایی از این طریق ابتدا نیاز است تا با فشردن دکمه پاور، گوشی را آماده به کار نمایید، سپس با قرار دادن چهره خود در مقابل گوشی اقدام به باز کردن قفل گوشی کرده و پس از این کار آخرین قدم کشیدن انگشت روی صفحه نمایش می باشد. در نتیجه سرعت قفل گشایی از این طریق در 5T به مراتب پایین تر از رقبایش می باشد.

چنان چه قصد باز کردن قفل گوشی به کمک فرآیند تشخیص چهره را داشته باشید، یکی از شروط لازم باز بودن حداقل یکی از چشم های کاربر می باشد. این شرط باعث می شود تا کسی نتواند هنگام خواب بودن کاربر اقدام به باز گردن قفل گوشی وی نماید. نکته دیگر عملکرد بسیار خوب این سیستم حتی در تاریکی می باشد.

زمانی که صفحه نمایش گوشی 5T خاموش باشد، چند Gesture قابل شخصی سازی نیز وجود دارند که استفاده از آن ها بسیار جالب و هیجان انگیز می باشد. با دو بار ضربه زدن به صفحه نمایش گوشی می توان منجر به روشن شدن صفحه نمایش شد. کشیدن برخی حرف های انگلیسی یا برخی نشانه ها نیز باعث می شوند تا کار خاصی انجام شود. برای مثال با کشیدن نشانه > یا < روی صفحه نمایش خاموش گوشی، می توان آهنگ در حال پخش را عوض کرد یا با کشیدن همزمان دو انگشت روی صفحه نمایش می توان پخش آهنگ را متوقف کرد. کشیدن حرف های O و V در گوشی 3T که البته در گوشی 5 حرف های S، M و W نیز به آن اضافه شدند دیگر Gesture های موجود در گوشی البته زمانی که صفحه نمایش آن خاموش باشد، می باشند. امکان شخصی سازی هر یک از این Gesture ها و اختصاص برنامه ای به هر یک از آن ها نیز در 5T وجود دارد. همچنین کشیدن همزمان سه انگشت روی صفحه نمایش منجر به ثبت اسکرین شات از گوشی می شود.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

صفحه قفل گوشی نیز بسیار مشابه اندروید خالص می باشد. نوتیفیکیشن ها به صورت گروهی نمایش داده می شوند. کشیدن انگشت به سمت چپ یا راست نیز باعث اجرا شدن برنامه های شماره گیر با دوربین خواهد شد که در گوشه چپ و راست پایین صفحه قفل گوشی آیکون مربوط به هر یک از آن ها وجود دارد.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

رابط کاربری OxygenOS بسیار منظم و سازمان یافته می باشد. این رابط مجهز به قسمتی به نام Shelf نیز می باشد که در سمت چپ صفحه اصلی گوشی قرار دارد. در این قسمت کاربر می تواند ویجت های مورد علاقه خود را اضافه کرده و آب و هوا یا برنامه های بیشتر استفاده شده و مواردی از این قبیل را مشاهده نماید. Shelf قابلیتی بسیار کاربردی بوده و کاملا قابل شخصی سازی نیز می باشد. به کمک این قسمت کاربر می تواند کارهای مورد نظر خود را سریع تر و به راحتی انجام دهد.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

قسمت نوتیفیکیشن دیگر قسمتی می باشد که بسیار شبیه به اندروید خالص طراحی شده است و قابلیت خاص و جدیدی که بتوان در مورد آن حرف زد در این قسمت وجود ندارد.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

OnePlus همواره تاکید زیاد و قابل توجهی روی شخصی سازی هر چه بیشتر گوشی همراه داشته است. همانند مدل های قبلی این برند، 5T نیز این قابلیت بسیار خوب و کاربرپسند را با خود به همراه دارد. لانچر این گوشی به کاربر اجازه می دهد تا حتی آیکون های نوار ناوبری را نیز مطابق سلیقه خود و در جای مورد نظر قرار دهد. علاوه بر این کار، اضافه کردن برخی کارهای اختصاصی با دو بار لمس کردن یا لمس طولانی هر یک از این آیکون ها نیز ممکن می باشد.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

در نهایت، لانچر OnePlus چندین گزینه برای شخصی سازی استایل لانچر نیز در اختیار کاربر می گذارد. اضافه کردن برخی ویجت هایی که در واقع تاگل می باشند و برخی کارها مانند تاریک کردن زمینه تم و مواردی از این دست را انجام می دهند یکی از این شخصی سازی ها می باشد. عوض کردن استایل آیکون ها، عوض کردن نوار جست و جو گوگل، عوض کردن اندازه آیکون ها دیگر مواردی می باشند که کاربر می تواند مطابق سلیقه خود آن ها را شخصی سازی نماید.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

 

دوربین:

دوربین های دوگانه در چند سال اخیر سر و صدای بسیار زیادی به پا کردند و حالا به نظر می رسد که تمامی برند ها حداقل یک گوشی مجهز به دوربین دوگانه را ساخته و روانه بازار کرده اند. از میان پرچمدارهای سال 2017 میلادی، فقط پرچمدار گوگل می باشد که به دوربین دوگانه مجهز نشده است. پرچمدار جدید OnePlus نیز از این قاعده مستثنی نبوده و به دوربینی دوگانه مجهز شده است.

همان طور که در ابتدا نیز اشاره شد، 5T در قسمت پشت گوشی به یک دوربین 16MP و یک دوربین 20MP مجهز شده است. هر دو دوربین 5T پشت لنزی با دریچه دیافراگم f/1.7 قرار گرفته اند و در کنار یکدیگر دوربین اصلی و دوگانه گوشی 5T را تشکیل می دهند.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

رابط کاربری برنامه دوربین 5T یک رابط ساده و منظم می باشد. با کشیدن انگشت به سمت راست در برنامه دوربین (به سمت بالا در حالت افقی) حالت فیلم برداری فعال می شود. کشیدن انگشت به سمت چپ (به سمت پایین در حالت افقی) عکس برداری در حالت پرتره را برای کاربر فعال می کند. در قسمت بالای برنامه دوربین چند تاگل نیز برای روشن یا خاموش کردن فلش دوربین، حالت HDR، تایمر و نسبت ابعادی تصویر گرفته شده، مشاهده می شود.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

حالت Pro نیز در گوشی 5T در دسترس می باشد که به عکسان حرفه ای یا حتی علاقه مندان به عکاسی اجازه می دهد که شخصی سازی های بیشتری را روی تنظیمات دوربین اعمال کنند. نتیجه این کار ثبت عکس هایی بی نظیر توسط عکاسان حرفه ای می باشد که با توجه به شرایط نوری و مواردی از این دست، بهترین تنظیمات ممکن را روی دوربین اعمال می کنند.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

کیفیت تصاویر:

تصاویر ثبت شده با دوربین 5T در فضای داخلی که تنوع رنگ بیشتری در آن حاکم می باشد نشان می دهد که OnePlus عملکرد فوق العاده ای در زمینه شناسایی و جدا کردن رنگ ها از یکدیگر در تصاویر ثبت شده داشته است. رنگ ها در تصاویر ثبت شده با دوربین 5T بسیار شفاف و نزدیک به واقعیت بوده و به هیچ وجه اشباع شده نمی باشند.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

در محیط بیرون که عواملی مانند نور نیز می تواند در کیفیت تصاویر تاثیر گذار باشد، هر چند عکس های ثبت شده از کیفیت خوب و قابل قبولی بهره مند می باشند، اما 5T در این زمینه به اندازه ای که در فضای داخلی عملکرد خوبی داشته است، موفق نبوده است. جزئیات تصاویر در این حالت به اندازه کافی واضح نمی باشند. مقدار کمی ملایمت نیز در تمام قسمت های تصاویر ثبت شده مشاهده می شود و در نهایت محدوده دینامیکی نیز به اندازه کافی خوب و قابل قبول نمی باشد. اما با این وجود باز هم کیفیت تصاویر ثبت شده با دوربین 5T بسیار خوب و قابل قبول می باشند.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

ثبت تصاویر در شرایط نوری ضعیف یا هنگام شب زمانی می باشد که بنا به ادعا OnePlus دوربین دوم این گوشی یعنی دوربین 20MP وارد عمل می شود. بنابه ادعا OnePlus اصلی ترین کاربرد دوربین دوم یا دوربین 20MP گوشی در ثبت تصاویر پرتره و عکس برداری هنگام شب می باشد. نحوه عملکرد دقیق این دو دوربین در کنار یکدیگر تا زمانی که تصاویر ثبت شده در شب از کیفیت بسیار خوب و قابل توجهی بهره مند باشند، برای ما هیچ اهمیتی ندارد. اما عملکرد این دو دوربین در کنار یکدیگر نتیجه ای عجیب و غیر قابل باور را به دنبال ندارد. در واقع تصاویر ثبت شده در شب با دوربین 5T از وضوح و جزئیات بیشتری در مقایسه با تصاویر ثبت شده با دوربین گوشی های دیگر بهره می برند اما تفاوت کیفیت میان این تصاویر به قدری که از 5T انتظار می رفت و این شرکت در تبلیغاتش روی این موضوع تاکید داشت، نمی باشد. به عبارت دیگر می توان گفت که دوربین 20MP این گوشی کاربرد بیشتری در ثبت تصاویر پرتره دارد تا بالا بردن کیفیت تصاویر ثبت شده در شب.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

تصاویر پانوراما ثبت شده با گوشی OnePlus 5 یکی از ضعیف ترین نکات مربوط به دوربین این گوشی بوده و این مورد در گوشی 5T نیز بدون تغییر باقی مانده است. علاوه بر کیفیت پایین تصاویر پانوراما ثبت شده با این گوشی، نحوه به هم چسبیدن تصاویر برای تشکیل تصویر پانوراما نیز به بدترین شکل ممکن در این گوشی انجام می گیرد. نکته قابل توجه دیگر، کیفیت بسیار بالای تصاویر پانوراما ثبت شده با دوربین گوشی OnePlus 3T می باشد. امری که بدون شک نشان دهنده حرکت رو به عقب OnePlus در این زمینه است.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

تصاویر پرتره مطابق انتظاراتی که از این گوشی می رفت یکی از نقاط قوت دوربین 5T محسوب می شوند. جدا سازی سوژه از زمینه در تصاویر پرتره ثبت شده با دوربین 5T به بهترین شکل ممکن اتفاق افتاده است. اختلاف میان سوژه و زمینه تصویر که در واقع مربوط به بلوره ای بودن زمینه و تاکید بیشتر بر سوژه اصلی تصویر می باشد، به قدری زیاد نیست که تصویر غیر طبیعی به نظر برسد و این امر به خصوص در ثبت تصاویر پرتره سلفی به مقدار بیشتری خود نمایی می کند. در مجموع کیفیت تصاویر پرتره ثبت شده با 5T را می توان بسیار عالی توصیف کرد.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

دوربین سلفی:

OnePlus 5T در قسمت جلو گوشی به یک دوربین 16MP دیگر مجهز شده است که پشت لنزی با دریچه دیافراگم f/2.0 قرار گرفته است. عملکرد این دوربین را که قابلیت ثبت ویدیوهای 1080p را نیز دارد در حالت کلی می توان بسیار عالی ارزیابی کرد. رنگ ها در تصاویر ثبت شده با دوربین سلفی 5T نیز بسیار واضح و شفاف و نزدیک به واقعیت می باشند. وضوح تصاویر در مجموع بالا و جزئیات نیز به مقدار بسیار خوبی قابل مشاهده می باشند.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

کیفیت فیلم برداری:

دوربین OnePlus 5T قادر به ثبت ویدیوهای 4K با سرعت 60 فریم بر ثانیه و همچنین ویدیوهای 1080p با سرعت های 30 یا 60 فریم بر ثانیه می باشد. عملکرد دوربین 5T را در زمینه فیلم برداری می توان بسیار عالی و فوق العاده توصیف کرد. حتی در شرایطی که نور آفتاب به طور مستقیم به سمت سوژه در حال تابش باشد، دوربین 5T به زیبایی و با اعمال تنظیماتی نور آفتاب را به مقدار لازم حذف کرده و در نتیجه ویدیوهایی با کیفیت فوق العاده را در اختیار کاربر خود می گذارد. در ویدیو های ثبت شده با 5T جزئیات زیادی قابل مشاهده می باشند، نویز بسیار کمی در ویدیوها موجود است، رنگ ها بی نظیر و بسیار نزدیک به واقعیت می باشند و در نهایت تمامی سوژه هایی که از آن ها فیلم برداری می شود به زیبایی از یکدیگر قابل تشخیص و جداسازی هستند.

جمع بندی:

صفحه نمایش بسیار با کیفیت 6 اینچ که از نسبت ابعادی بسیار مرسوم در میان پرچمدارها یعنی 18:9 نیز بهره می برد، عملکرد فوق العاده باتری که با توجه به ظرفیت باتری و صفحه نمایش بزرگ گوشی نشان دهنده بهینه بودن نرم افزار گوشی می باشد، رابط کاربری OxygenOS که علاوه بر تجربه کار با اندروید خالص، امکانات شخصی سازی بسیار زیادی را نیز در اختیار کاربر می گذارد و عملکردی بسیار روان دارد، از نکات مثبت و قابل توجه 5T محسوب می شوند. اما در مقابل این ویژگی ها، برخی موارد نیز مانند ضد آب نبودن گوشی، عملکرد نسبتا ضعیف دوربین در برخی زمینه ها و عدم پشتیبانی از کارت های حافظه MicroSD را می توان از نکات منفی مربوط به گوشی 5T به حساب آورد.

نقد و بررسی کامل گوشی OnePlus 5T

OnePlus 5T علی رغم برخی کمبودها و برخی موارد منفی که در مقایسه با دیگر پرچمدارها دارد، به واسطه قیمت بسیار مناسبی که برایش در نظر گرفته شده است یکی از گزینه های خرید گوشی بالا رده می باشد. به عبارت دیگر قیمت در نظر گرفته شده برای رقبای 5T که موارد منفی این گوشی در آن ها مشاهده نمی شود به قدری بالا می باشد که این اختلاف منطقی و قانع کننده به نظر نمی رسد. بنابراین و با توجه به موارد گفته شده و در نظر گرفتن تمامی امکانات این گوشی، گوشی های OnePlus و پرچمدار جدید این شرکت یعنی 5T نیز طرفداران خود را دارند. 5T در مجموع یک پرچمدار قدرتمند و بروز محسوب می شود که از ارزش خرید بالایی برخوردار بوده و در نهایت کاربر خود را ناامید نخواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *