نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

بلک بری، دومین سال پس از بازگشت خود به بازار گوشی های هوشمند با سیستم عامل اندروید را تجربه می کند و در طول این مدت کم، قادر به جلب توجه تعداد زیادی از کاربران به سمت گوشی های تولیدی خود شده است. گوشی KEY2 شرکت کانادایی، جانشینی بسیار عالی و بهبود یافته تری در مقایسه با گوشی KEYOne بلک بری محسوب می شود. مجهز بودن به دوربینی دوگانه که KEY2 را به اولین گوشی بلک بری مجهز به این سیستم نیز تبدیل می کند، چیپست بهبود یافته و قدرتمند تر، حافظه رم ارتقا یافه و صفحه کلید فیزیکی جدید که از قابلیت های جدیدی نیز بهره می برد، از جمله برتری ها و بهبود های KEY2 در مقایسه با گوشی KEYOne به حساب می روند.

گوشی KEYOne به دلیل عملکرد کند گوشی و چیپست اسنپ دراگون 625 به شدت مورد انتقاد قرار گرفته بود. KEY2 نیز هر چند به چیپست بسیار قدرتمندتری مجهز نشده است، اما چیپست به کار گرفته شده در این گوشی، چیپست اسنپ دراگون 660 می باشد که در گوشی های میان رده قدرتمند به کار رفته و در مقایسه با چیپست اسنپ 625، عملکرد بسیار بهتر و بهینه تری را به همراه دارد. مجهز شدن به حافظه رم 6 گیگابایتی نیز دلیل دیگری بر عملکرد بهتر و روان تر رابط کاربری و سیستم عامل روی گوشی می باشد. حافظه داخلی 64 گیگابایتی نیز در مقایسه با حافظه داخلی 32 گیگابایتی KEYOne، با دو برابر افزایش همراه بوده است.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

لبه های KEY2 خمیده نبوده و در حالت کلی طراحی گوشی بسیار صاف و ساده می باشد. بلک بری در حال حاضر و به واسطه طراحی خاص خود که گوشی های تولیدی اش را به صفحه کلیدی فیزیکی نیز مجهز می کند، در دنیایی بی رقیب مشغول به فعالیت می باشد. هیچ رقیبی در دنیای گوشی های هوشمند وجود ندارد که صفحه کلیدی به زیبایی صفحه کلید فیزیکی بلک بری و تجربه کاربری عالی آن تولید کرده و مورد استقبال کاربران نیز قرار گرفته باشد. به همین دلیل، شکل کلی طراحی گوشی های بلک بری، هم برای کاربران قدیمی و هم برای کاربران جدید، بسیار جذاب و جلب توجه کننده می باشد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

KEY2 شاید گوشی مورد نظر کاربرانی که در گوشی خود برنامه ها و بازی های بسیار سنگینی را اجرا می کنند نباشد، اما مطمئنا یک گوشی بسیار جذاب برای تعداد بسیار زیادی از کاربران محسوب می شود که از قدرت پردازشی بالا و قابل قبولی نیز بهره می برد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

با توجه به این که سال گذشته و دوربین گوشی KEYOne فراتر از انتظاراتی که از آن می رفت عمل کرد، انتظاراتی که از دوربین گوشی KEY2 می رود کمی بالاتر رفته و تقریبا تمامی کاربران و طرفداران بلک بری، منتظر عملکردی بهتر از دوربین دوگانه KEY2 می باشند.

KEY2 در کشور ها و مناطق مختلفی عرضه خواهد شد که احتمالا اقلام همراه با گوشی نیز با توجه به منطقه مورد نظر، متفاوت باشد. اما نسخه ای از گوشی که مخصوص آمریکا می باشد شامل یک شارژر سریع، کابل USB Type-C و یک هندزفری بسیار زیبا می باشد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

طراحی:

شکل و ظاهر کلی گوشی های بلک بری به واسطه صفحه کلید فیزیکی آن ها به گونه ای است که به راحتی قابل شناسایی و تشخیص توسط طرفداران یا منتقدان این برند می باشد. بیایید کمی به عقب برگردیم، سال ها قبل، زمانی که گوشی های موبایل ساده تر بودند و در همه آن ها یک صفحه کلید فیزیکی حاضر بود. در آن زمان سایر تولید کننده های گوشی های همراه سعی داشتند تا با تقلید از طراحی بلک بری، گوشی هایی به سبک آن تولید و روانه بازار نمایند تا زمانی که سامسونگ از اپل و گوشی لمسی آن الگو برداشته و عصر گوشی های لمسی و بدون صفحه کلید فیزیکی آغاز شد. در واقع قبل از فراگیر شدن استفاده از گوشی های لمسی و بدون صفحه کلید قیزیکی، این بلک بری بود که به عنوان یک شرکت الهام بخش برای سایر تولید کننده ها به فعالیت خود ادامه می داد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

حال و در سال 2018، اکثر تولید کننده های گوشی های هوشمند و اندروید به تقلید از اپل و طراحی آیفون های آن مشغول هستند و این همان دلیلی است که بلک بری را به برندی خاص و متمایز در مقایسه با سایر برند ها تبدیل کرده است. برندی که از سازنده های دیگر تقلید نکرده و در تلاش است تا سازنده های دیگر را به تقلید از خود وا دارد.

KEYOne از سخت افزار خوبی بهره مند بود اما طراحی این گوشی و قابلیت های آن به نحوی بود که شاید این گوشی را از دید برخی کاربران به یک گوشی پیچیده و شلوغ از نظر طراحی و محل قرارگیری درگاه های آن، تبدیل می کرد. حال طراحی KEY2 ارتقا پیدا کرده و در عین حال ساده تر نیز شده است در حالی که جذابیت و کلاس بالای طراحی گوشی نیز در آن حفظ شده است.

اولین تفاوت در طراحی دو گوشی، مربوط به یک دست بودن صفحه نمایش KEY2 می باشد. درواقع قسمت بالای صفحه نمایش KEYOne که با داشتن رنگی متفاوت، به قسمتی کاملا جدا از صفحه نمایش تبدیل شده بود، در گوشی KEY2 به همان رنگ مشکی صفحه نمایش در آمده و به قسمت جلو گوشی جدید بلک بری ظاهری یک دست تر و کاربر پسند تر نیز بخشیده است. یک دوربین 8 مگاپیکسل، LED مخصوص نوتیفیکیشن ها و در نهایت یک میکروفون در قسمت بالای صفحه نمایش KEY2 قرار دارند.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

صفحه نمایش KEY2 از همان اندازه، رزولوشن و نسبت ابعادی صفحه نمایش به کار رفته در گوشی KEYOne بهره می برد. البته برخی بهبود هایی نیز در صفحه نمایش گوشی جدید بلک بری اتفاق افتاده است که در بخش صفحه نمایش به آن ها اشاره خواهیم کرد. ذقیقا در قسمت پایین صفحه نمایش، ردیفی از سه دکمه ناوبری و خازنی گوشی وجود دارد که هنگام استفاده از آن ها روشن شده و هنگام استفاده نکردن از آن ها خاموش و پنهان می شوند تا ظاهری یک دست و بسیار شیک به صفحه نمایش و خود گوشی ببخشند.

حال نگاهی به صفحه کلید گوشی می اندازیم که بر خلاف صفحه کلید KEYOne به وسیله لایه ای از کروم احاطه نشده است. صفحه کلید KEY2 از دکمه هایی تیره و مات تشکیل شده است و قسمتی که این دکمه ها را در خود نگه می دارد نیز به رنگ نقره ای تیره و زیبایی می باشد. صفحه کلید KEY2 ظاهری بسیار زیبا به گوشی KEY2 بلک بری بخشیده است.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

KEY2 از چهار لبه صاف و نه خمیده تشکیل شده است. در لبه بالای گوشی یک جک 3.5 میلی متری صوتی و یک میکروفون حذف کننده صداهای مزاحم هنگام برقراری تماس های صوتی، قرار دارند.

لبه پایین گوشی میزبان اسپیکر و میکروفون گوشی می باشد که به صورت متقارن طراحی شده و در میان آن ها نیز درگاه USB-C گوشی قرار دارد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

اما لبه راست گوشی میزبان دکمه های فیزیکی و مهم گوشی می باشد. دکمه پاور گوشی که به واسطه بهره مندی از پوششی خاص، به راحتی با لمس کردن نیز قابل شناسایی می باشد، کمی بالاتر از قسمت میانی گوشی از نظر طولی قرار داشته و دسترسی به آن به راحتی ممکن می باشد. بالای دکمه پاور گوشی، دکمه ولووم و در قسمت پایین آن نیز یک دکمه هم اندازه با خود دکمه پاور قرار دارد که البته از پوشش دکمه پاور بهره مند نبوده و بلک بری از این طریق میان این دو دکمه تمایز به وجود آورده است. این دکمه فیزیکی، در واقع دکمه چند کاربردی بلک بری می باشد که برای دسترسی سریع تر و راحت تر به برخی قابلیت ها، میان برها  و حتی برخی برنامه های گوشی تعبیه شده است. دکمه ای که بسیار کاربر پسند نیز بوده و در قسمت نرم افزاری نقد و بررسی خود، به طور کامل به شرح آن خواهیم پرداخت.

و در نهایت لبه چپ گوشی نیز میزبان تراشه یا شیاری است که سیم کارت و کارت حافظه جانبی گوشی در آن قرار می گیرد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

قسمت پشت گوشی در مقایسه با KEYOne از نظر طراحی با تغییرات زیادی مواجه شده است. در دست گرفتن گوشی به واسطه به کار گرفتن پوششی خاص در قاب پشت گوشی، به راحتی ممکن بوده و حس خوبی را نیز به کاربر منتقل می کند. مواد به کار گرفته شده در ساخت قاب پشت گوشی، مانند موادی که در ساخت گوشی های KEYOne و Motion به کار گرفته شده بود، از کیفیت بسیار خوب و بالایی بهره می برند.

لوگو نقره ای رنگ بلک بری اولین چیزی است که در قاب پشت گوشی نظر هر کاربری را به سمت خود جلب می کند. البته در نسخه مشکی رنگ گوشی، رنگ لوگو روی قاب پشت گوشی نیز به رنگ مشکی بوده و بسیار زیبا و جذاب می باشد. و در نهایت در قسمت بالای قاب گوشی، دوربین دوگانه گوشی و فلاش آن قرار دارد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

طراحی KEY2 به قدری زیبا و جذاب می باشد که هر چند ایجاد خط و خش در لبه های گوشی با افتادن گوشی به زمین بسیار محتمل می باشد، اما به نظر می رسد که کاربر علاقه ای به استفاده از قاب های محافظ در آن نخواهد داشت.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

در مجموع، در دست گرفتن KEY2 حس بسیار خوبی را به کاربر منتقل می کند. وزن گوشی نیز کاملا استاندارد و بالانس طراحی شده است به طوری که وقتی کاربر از صفحه کلید گوشی استفاده می کند، وزن گوشی، تعادل را به هم نزده و منجر به افتادن گوشی از دست کاربر نمی شود. و در نهایت، مجهز بودن به صفحه کلید فیزیکی QWERTY، گوشی های بلک بری را محروم از داشتن گواهی نامه های ضد آب می نماید.

صفحه نمایش:

KEY2 همان طور که به آن اشاره نیز شد، از صفحه نمایشی 4.5 اینچ و هم اندازه با صفحه نمایش به کار رفته در KEYOne استفاده می کند. رزولوشن صفحه نمایش گوشی جدید بلک بری برابر با 1620 × 1080 و تراکم پیکسلی آن نیز برابر با 434 پیکسل بر اینچ می باشد. صفحه نمایش KEY2 توسط لایه محافظ Gorilla Glass 3 نیز محافظت می شود در حالی که برای محافظت از صفحه نمایش KEYOne، لایه محافظ Gorilla Glass 4 به کار گرفته شده بود.

ایراد و انتقاد وارد بر صفحه نمایش KEY2 مربوط به نسبت ابعادی آن می شود. نسبت ابعادی 3:2 که مخصوص گوشی های قدیمی بوده و برای خواندن مطلب و مخصوصا ایمیل های طولانی مناسب می باشد، برای تماشا فیلم و ویدیو گزینه ای مناسب به حساب نمی رود.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

همین نسبت ابعادی صفحه نمایش KEY2 باعث می شود که هنگام تماشای فیلم و ویدیو در گوشی، کمی از قسمت بالا و پایین صفحه نمایش در حالت عمودی یا کمی از قسمت چپ و راست آن در حالت افقی، حذف شده و به رنگ مشکی نمایش داده شود. لازم است تا به این نکته نیز اشاره شود که نسبت ابعادی پیش فرض تصاویر ثبت شده با دوربین KEY2 نیز برابر با 4:3 می باشد در حالی که کاربر می تواند نسبت ابعادی 3:2 را نیز از منو تنظیمات دوربین انتخاب نماید که البته در این حالت، تصویر ثبت شده در همان نسبت ابعادی 4:3 برش داده شده و به تصویری با نسبت ابعادی 3:2 تبدیل می شود. در نتیجه پیشنهاد می شود که نسبت ابعادی دوربین در همان حالت پیش فرض یا 4:3 قرار بگیرد.

تماشای ویدیوها و یا استوری های برنامه هایی مانند اینستاگرام و اسنپ چت نیز با برش همراه خواهد بود. استوری هایی که با گوشی KEY2 گرفته شده و برای مثال در اینستاگرام به اشتراک گذاشته می شوند، در گوشی هایی که طول آن ها و طبیعاتا طول صفحه نمایش آن ها بیشتر می باشد، کشیده شده و قسمتی از لبه هایشان نیز حذف می شود. برعکس این حالت، استوری هایی که با گوشی هایی با صفحه نمایش های بلند تر از صفحه نمایش KEY2 در اینستاگرام به اشتراک گذاشته می شوند، هنگام نمایش در صفحه نمایش KEY2، قسمتی از بالا و پایین آن ها برش داده شده و حذف می شود.

روشنایی صفحه نمایش KEY2 به اندازه صفحه نمایش KEYOne بالا نمی باشد اما با این وجود به قدری خوب می باشد که حتی زیر نور مستقیم خورشید نیز عملکرد خوبی از خود به نمایش می گذارد. در واقع مقدار حداکثر روشنایی صفحه نمایش KEY2 در حالت دستی برابر با 434nits و در حالت خودکار نیز برابر با 577nits می باشد. مقدار حداقل روشنایی نیز برابر با مقدار بسیار خوب 4.7nits می باشد که هنگام استفاده از گوشی در شرایط نوری ضعیف، چشمان کاربر را به هیچ عنوان اذیت نمی کند.

بلک بری هر چند توانسته است صفحه نمایش گوشی جدید خود را با عملکردی خوب و قابل قبول در محیط بیرون و زیر نور خورشید طراحی نماید، اما کیفیت صفحه نمایش گوشی KEY2 می توانست بهتر از این نیز باشد.

باتری:

باتری به کار گرفته شده در KEY2 همان باتری 3500 میلی آمپر ساعت به کار رفته در گوشی  KEYOne بلک بری می باشد. استفاده از چیپست بهینه Snapdragon 660 که از فناوری ساخت 14 نانومتری نیز بهره می برد در کنار صفحه نمایشی با رزولوشن مناسب، منجر به بهبود عملکرد باتری گوشی شده است. عملکرد باتری KEYOne نیز به اندازه بسیار خوب و قابل قبولی بالا بود و در مورد باتری KEY2 می توان گفت که این عملکرد بهتر نیز شده است.

امکان برقراری 30 ساعت تماس صوتی در KEY2 به معنای بهبود 50 درصدی عملکرد باتری گوشی در این زمینه و در مقایسه با باتری KEYOne می باشد. وب گردی در اتصال به Wi-Fi برای نزدیک به 12 ساعت و تماشای فیلم و ویدیو نیز برای نزدیک به 13 ساعت در KEY2 امکان پذیر می باشد.

باتری KEY 2 با یک بار شارژ شدن به طور کامل قادر به روشن نگه داشتن گوش همراه به مدت یک روز در استفاده سنگین و به مدت دو روز در استفاده معمولی از آن می باشد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

KEY2 از فناوری شارژ سریع نسخه 3.0 نیز پشتیبانی کرده و چندین قابلیت مرتبط با مدیریت باتری را در اختیار کاربر خود می گذارد. اولین قابلیت، Boost Charging نام دارد. پس از اتصال شارژر به گوشی، از کاربر سوالی مبنی بر شارژ شدن سریع یا معمولی گوشی همراه می شود. Boost Charging یا Boost Mode حالتی است که با انتخاب آن، برخی کارهای نرم افزاری در گوشی صورت گرفته و در نتیجه سرعت شارژ شدن گوشی به مقدار قابل توجهی بالا می رود.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

حالت یا قابلیت جدیدی که به KEY2 اضافه شده است، Smart Power نام دارد. این حالت با یادگیری زمان معمول به اتمام رسیدن شارژ باتری گوشی کاربر، قبل از این که شارژ گوشی به پایین تر از %20 برسد، به کاربر هشدارهایی را ارسال می کند تا کاربر از به اتمام رسیدن شارژ باتری گوشی همراه خود در آینده ای نزدیک، با خبر باشد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

مانند KEYOne، گوشی جدید بلک بری یعنی KEY2 نیز هنگام شارژ سریع گوشی کمی گرم می شود که البته قسمتی از آن به دلیل پوشش خاصی می باشد که در قاب پشت گوشی به کار رفته است. و در نهایت KEY2 در مدت زمان 90 دقیقه قادر به 47 درصد شارژ کردن باتری خود می باشد که عدد خوب و قابل قبولی به حساب می رود.

نرم افزار:

سیستم عامل در نظر گرفته شده برای Key2 توسط بلک بری، سیستم عامل Android 8.1 می باشد. با یک نگاه به صفحه اول و در حالت کلی ظاهر رابط کاربری KEY2، هیچ چیز خاص و یا شخصی سازی قابل توجهی در مقایسه با دیگر گوشی های اندرویدی مشاهده نمی شود. در واقع چیزی که تجربه کار با رابط کاربری اندروبد بلک بری را خاص و متمایز با سایر رابط های کاربری می کند، میان بر های بسیار زیادی است که در صفحه های مختلف رابط کاربری گوشی پراکنده و پنهان شده اند. میان برهای صفحه کلید فیزیکی و همچنین میان برهای مربوط به دکمه دسترسی سریع نیز دیگر میان برهای گوشی KEY2 را تشکیل می دهند که ارتباطی با میان برهای رابط کاربری ندارند.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

صفحه اول یا صفحه اصلی گوشی شامل 5 ردیف می شود که هر کدام از این ردیف ها نیز خود شامل 5 آیکون می شوند. برخی آیکون های برنامه های گوشی KEY2 دارای سه نقطه سفید رنگ در قسمت پایین آیکون برنامه می باشند. چنین آیکون هایی مربوط به برنامه هایی می باشند که دارای ویجت بوده و می توان ویجت آن ها را به یکی از صفحه های گوشی کشید. اما بلک بری برای چنین آیکون هایی قابلیتی را ایجاد کرده است که با کشیدن انگشت از روی آیکون به سمت بالا، ویجت آن برنامه نمایش داده می شود. بدین ترتیب لازم نیست که کاربر با کشیدن ویجت برنامه ها به صفحه اول رابط کاربری، منجر به شلوغ شدن رابط کاربری گوشی شود.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

با لمس آیکون App drawer، صفحه ای نمایش داده می شود که از سه تب تشکیل شده است. تب اول مربوط به برنامه های نصب شده روی گوشی، تب دوم مربوط به ویجت ها و تب سوم مربوط به میان برهای قابل تنظیم روی گوشی می باشد. در تب مربوط به میان برها، کاربر می تواند از بین میان برهای زیادی که انجام کارها یا اجرا برخی برنامه های پر استفاده را برای کاربر به راحت ترین شکل ممکن، امکان پذیر می کند، استفاده نماید.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

چنان چه کاربر بخواهد ظاهر کلی رابط کاربری را عوض نماید، می تواند با انتخاب حالت تیره یا Dark این کار را انجام دهد. انجام این کار هر چند رنگ و ظاهر صفحه تنظیمات اصلی گوشی را عوض نمی کند، تصویر زمینه اکثر قسمت های گوشی را به تصویر زمینه ای تیره و سیاه رنگ تغییر داده و رنگ فونت رابط کاربری را نیز به رنگ سفید تبدیل می کند که بسیار زیبا و جذاب می باشد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

بلک بری برای مدیریت برنامه های در حال اجرا خود از لایه ای متفاوت به نام Masonary استفاده می کند. البته Masonary لایه پیش فرض گوشی بوده و امکان استفاده از لایه شناخته شده تر Rolodex که در اکثر رابط های کاربری اندروید نیز از آن استفاده می شود، در KEY2 وجود دارد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

برنامه DTEK یکی از برنامه های اختصاصی بلک بری در زمینه امنیت گوشی می باشد که در آن کاربر می تواند تمامی برنامه های نصب شده روی گوشی و مجوزهای دسترسی که به آن ها داده شده است را ببیند. علاوه بر این مورد، در DTEK کاربر خواهد توانست تا اطلاعاتی را در ارتباط با این که چه برنامه ای چه زمانی و از چه مجوزی استفاده کرده است را نیز ببیند. برای مثال کاربر می تواند آخرین باری را که برنامه واتس آپ به دوربین گوشی دسترسی داشته است را ببیند. مورد دیگر، امکان ارسال نوتیفیکیشن از طرف DTEK می باشد. برای مثال کاربر می تواند با اعمال تنظیماتی، نوتیفیکیشنی را هنگامی که برنامه ای قصد استفاده از میکروفون یا دوربین گوشی را داشته باشد، دریافت نماید.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

Blackberry Hub برنامه ای است که رد تمامی نوتیفیکیشن های دریافتی را بدون توجه به این که از چه برنامه ای آمده باشند، در گوشی نگه می دارد. بلک بری هاب یک ابزار بسیار قدرتمند می باشد که به کاربر اجازه می دهد تا حتی نوتیفیکیشن هایی را که قبلا ارسال شده و کاربر آن ها را دیده و یا با کشیدن انگشت خود روی آن ها باعث ناپدید شدن آن ها شده است را نیز ببیند. حتی می توانید با کلیک روی یک نوتیفیکیشن قدیمی که آن را قبلا نیز دیده اید، باعث اجرا شدن برنامه مرتبط با آن نوتیفیکیشن یا دیدن محتوا نوتیفیکیشن شوید.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

هاب به کاربر اجازه می دهد تا برای برخی نوتیفیکیشن های دریافتی اش زمانی را تعیین کند تا در آینده ای نزدیک، مجددا آن نوتیفیکیشن را به کاربر یادآوری نماید. شخصی سازی ها و تنظیمات بسیار زیاد دیگری نیز در بلک بری هاب وجود دارد که کاربر می تواند هر یک از آن ها را به سلیقه خود انتخاب کند. بلک بری هاب به تنهایی یکی از دلایل تمایز گوشی های بلک بری با سایر گوشی های هوشمند می باشد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

هاب همچنین کلاینت پیش فرض ایمیل ها در گوشی های بلک بری نیز می باشد. امکان ویرایش متن ایمیل، انتخاب فونت و رنگ متن از جمله کارهایی می باشد که در بخش ایمیل هاب می توان آن ها را انجام داد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

صفحه کلید گوشی های بلک بری را می توان یکی از بهترین ویژگی های آن برای طرفداران بلک بری نام برد. در واقع پس از چندین سال که استفاده از گوشی های لمسی کاملا فراگیر شده است، برای برخی کاربران، کار با دکمه های فیزیکی حس و حال خوب و نوستالژیکی را ایجاد می کند. صفحه کلید KEY2 در مقایسه با صفحه کلید به کار گرفته شده در KEYOne، از دقت بیشتری بهره برده و کار با آن راحت تر نیز می باشد. البته نکته منفی مربوط به صفحه کلیدهای فیزیکی این می باشد که تایپ با یک دست در آن ها به سختی ممکن بوده و کاربر اغلب ترجیح می دهد تا به کمک هر دو دست خود تایپ نماید. البته که تایپ با یک دست نیز غیر ممکن نمی باشد. در واقع صفحه کلید بلک بری از برخی میان بر هایی بر پایه ژست های مختلف استفاده می کند تا کلمات در حال تایپ توسط کاربر را پیشبینی نماید به طوری که قبل از به اتمام رسیدن تایپ کلمه مورد نظر توسط کاربر، KEY2 آن کلمه را تشخیص داده و به کاربر نمایش دهد تا کاربر نیز در صورت درست بودن پیشبینی، کلمه را بدون تایپ کامل آن، انتخاب نماید.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

قابلیت تنظیم 52 میان بر روی دکمه های صفحه کلید فیزیکی KEY2، ویژگی جالب دیگر گوشی جدید بلک بری میباشد. در واقع برای هر یک از دکمه های صفحه کلید، امکان تعریف دو میان بر به صورت فشردن طولانی و فشردن کوتاه هر یک از آن ها وجود دارد. اما ویژگی جدیدتر صفحه کلید گوشی جدید بلک بری، اضافه شدن دکمه ای با عنوان Speed می باشد که به کاربر این اجازه را می دهد تا در هر صفحه ای از رابط کاربری که باشد، امکان اجرا هر یک از میان بر های تنظیم شده روی صفحه کلید را داشته باشد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

اگر فکر می کنید 52 میان بر صفحه کلید فیزیکی کافی است، باید بدانید که دکمه Convenience یا دسترسی سریع بلک بری نیز در لبه گوشی حاضر می باشد. این دکمه به کاربر اجازه می دهد تا برای سه مکان یا به گفته بلک بری برای سه پروفایل مختلف که عبارتند از خانه، ماشین و جلسه، میان برهای متفاوتی را انتخاب نماید.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

نحوه کار این دکمه و تشخیص هر یک از سه پروفایل گفته شده بدین ترتیب است که اگر به شبکه Wi-Fi بخصوصی متصل باشید، گوشی فرض می کند که شما در خانه هستید و یا اگر به بلوتوث بخصوصی متصل باشید، گوشی فرض می کند که در ماشین هستید. برای هر یک از سه پروفایل گفته شده می توانید چند میان بر انتخاب نمایید. برای مثال هنگامی که در ماشین هستید می توانید میان برهای Google Maps و Music Player را انتخاب کرده و هنگامی که در خانه هستید میان بر های مربوط به برنامه های شبکه های اجتماعی را انتخاب کرده و در نهایت هنگامی که در جلسه هستید، میان برهای مربوط به برنامه هایی مانند ضبط صدا یا دوربین را انتخاب نمایید.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

سخت افزار:

هر چند عملکرد سخت افزاری KEYOne با چیپست Snapdragon 625 خود، عملکردی بسیار خوب و تحسین برانگیز نبود، بلک بری برای گوشی جدید خود نیز یکی از چیپست های سری 600 کوالکام را انتخاب کرده است. اما این بار چیپست Snapdragon 660 که عملکرد بسیار بهتری دارد، انتخاب بلک بری برای KEY2 می باشد. علاوه بر بهبود چیپست، بلک بری با بهبود دو برابری حافظه رم گوشی در مقایسه با KEYOne، مقدار حافظه رم KEY2 را نیز به 6 گیگابایت رسانده است.

چیپست اسنپ 660 از هشت هسته تشکیل شده است که چهار هسته آن فرکانسی برابر با 1.8 گیگاهرتز و چهار هسته دیگر آن فرکانسی برابر با 2.2 گیگاهرتز دارند. پردازنده گرافیکی چیپست نیز پردازنده Adreno 512 می باشد.

Blackberry_KEY2_Review-30

البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که با توجه به ابعاد صفحه نمایش، اجرا بسیاری از بازی ها در KEY2 اگر هم غیر ممکن نباشد، به خوبی اجرا در صفحه نمایش هایی با نسبت ابعادی معمول نخواهد بود. به طور کلی می توان گفت که KEY2 به طور اختصاصی و بیشتر برای انجام ارتباطات کاربر طراحی و ساخته شده است که به کار گرفتن چیپستی قدرتمند تر در آن لازم و ضروری هم نمی باشد.

با وجود تمامی موارد گفته شده و قبول این واقعیت که با توجه به هدفی که بلک بری از طراحی و ساخت KEY2 داشته است، استفاده از چیپستی قدرتمند در این گوشی به هیچ وجه لازم و ضروری نبوده است، باید به بهبود قابل توجه عملکرد سخت افزاری گوشی در مقایسه با KEYOne نیز اشاره کرد. ضمن این که حافظه رم 6 گیگابایتی گوشی همان طور که به آن اشاره نیز شد، مقدار قابل توجهی محسوب شده و اجرا روان رابط کاربری و حتی اجرا چندین برنامه به طور همزمان را به دنبال دارد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

دوربین:

پس از معرفی و رونمایی رسمی از KEYOne، اکثر کاربران و منتقدان گوشی های همراه، از کیفیت خوب و بالای تصاویر ثبت شده با دوربین این گوشی بسیار تعجب کردند. عملکرد خوب دوربین KEYOne حال باعث بالا رفتن انتظارات از دوربین دوگانه KEY2 شده است.

KEY2 به دوربینی دوگانه که متشکل از دو دوربین 12 مگاپیکسل می باشد، مجهز شده است. دوربین دوم این دوربین دوگانه، بزرگنمایی یا زوم اپتیکال 2X را نیز برای KEY2 امکان پذیر کرده است.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

علی رغم این که عملکرد دوربین KEYOne فراتر از انتظاراتی که از دوربین این گوشی می رفت بود، گوشی های بلک بری هیچ گاه به داشتن دوربین هایی که از کیفیت تصویر بسیار خوب و بالایی بهره مند باشند، مشهور نبوده اند. با دانستن این موضوع، قبل از پرداختن به کیفیت تصاویر ثبت شده با دوربین KEY2، به بررسی رابط کاربری برنامه دوربین آن می پردازیم.

رابط فیلم برداری برنامه دوربین با توجه به این که شامل دو نوار در قسمت بالا و پایین می شود، هر چند کمی عجیب به نظر می رسد اما حداقل منجر به ایجاد تمایز میان رابط کاربری فیلم برداری و عکس برداری شده است. برای دسترسی به حالت دستی یا به عبارتی دیگر تنظیمات پیشرفته دوربین، کاربر باید به منو تنظیمات برنامه دوربین مراجعه کند که کمی سخت به نظر می رسد. امکان کنترل فوکوس، سرعت شاتر، ISO، وایت بالانس و مواردی دیگر نیز از طریق رابط کاربری برنامه دوربین گوشی برای کاربر امکان پذیر می باشد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

کیفیت تصاویر:

اطلاعات ثبت شده در تصاویر در حالت کلی بسیار خوب و قابل تشخیص می باشند. رنگ ها در تصاویر کمی و نه زیاد اشباع شده به نظر می رسند. در تصاویر ثبت شده با KEY2 کمی نویز مشاهده شده و تصاویر نیز کمی شارپ می باشند. تصاویر زیر در حالتی ثبت شده اند که HDR خاموش بوده است در نتیجه محدوده دینامیکی نیز در حد عالی نمی باشد اما سایه ها به خوبی و بدون این که از خود انعکاسی داشته باشند، مشخص می باشند.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

حالت HDR از پشته سازی تصاویر ثبت شده استفاده کرده و منجر به ثبت تصاویری با کیفت و رنگ بهتر می شود. عملیات پشته سازی که برای تولید تصاویر HDR از آن استفاده می شود، کمی منجر به ایجاد ملایمت در تصاویر می شود که به همین دلیل برخی جزئیات که در فاصله دورتری قرار دارند، ممکن است کمی نویزدار ثبت شوند. در تصاویر زیر می توان تفاوت در کیفیت تصاویری که در حالت خاموش بودن، خودکار بودن و روشن بودن HDR ثبت شده اند را مشاهده کرد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

در حالتی که HDR روشن باشد، همان طور که در تصاویر نیز مشخص می باشد، تقریبا تمامی فاکتورهای دخیل در تصویر برداری مانند رنگ و روشنایی و مواردی از این دست با شدت بیشتری ثبت می شوند. در نتیجه شاید انتخاب حالت Auto یا خودکار بهترین گزینه در دسترس باشد. البته باید به کم شدن قابل توجه نویز تصاویر هنگامی که HDR روشن باشد نیز اشاره کرد در حالی که نکته منفی در مورد روشن بودن HDR، ملایمت بیش از اندازه تصاویر و در نتیجه محو شدن برخی جزئیات می باشد.

تصاویری که در شرایط نوری ضعیف یا هنگام شب با KEY2 ثبت می شوند از کیفیت خوب و قابل قبولی بهره نمی برند ضمن این که روشن بودن HDR در این حالت باعث پایین آمدن بیشتر کیفیت تصاویر می شود. در نتیجه پیشنهاد می شود که در چنین شرایطی، HDR حتما خاموش شده باشد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

تصاویری که در آن ها به کمک دوربین دوم KEY2 بزرگ نمایی صورت گرفته است، از کیفیت خوب و قابل قبولی بهره می برند. اما با دقت بیشتر روی بافت و جزئیات تصاویر، می توان کمی ملایمت ایجاد شده در تصاویر را مشاهده کرد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

تصاویر پرتره:

کیفیت تصاویر پرتره ثبت شده با دوربین دوگانه KEY2 که البته ثبت آن به لطف دوربین دوم گوشی ممکن شده است، خوب و قابل قبول و نه بیشتر به نظر می رسند. البته اگر کاربر قادر باشد تا در ثبت تصاویر خود به شکل درست و صحیحی نورپردازی نماید، کیفیت تصاویر ثبت شده کمی بهتر نیز خواهد شد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

تصاویر پانوراما:

KEY2 قادر به ثبت تصاویر پانوراما فقط در حالت عمودی می باشد که البته از آن جایی که در حالت عمودی، مقدار قابل توجهی از قسمت بالا و پایین سوژه در تصویر ثبت نمی شود، این حالت از ثبت تصاویر پانوراما مورد پسند کابران نمی باشد. کیفیت تصاویر پانوراما خوب و قابل قبول می باشد. جزئیات تصاویر به شکل خوبی ثبت شده و به هم چسبیدن تصاویر مختلف برای تشکیل تصویر پانوراما نیز به خوبی انجام گرفته است.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

دوربین سلفی:

Key2 به یک دوربین 8 مگاپیکسل در قسمت جلو گوشی و به عنوان دوربین سلفی نیز مجهز شده است. در همین ابتدا و در مورد دوربین سلفی گوشی باید گفت که اگر از آن دسته از کاربرانی می باشید که به ثبت تصاویر سلفی علاقه بسیار زیادی دارند، از آن جایی که دوربین KEY2 قادر به ثبت تصاویر سلفی بسیار با کیفیت و خوبی نمی باشد، بهتر است یک گوشی دیگر نیز با خود به همراه داشته باشید.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

در حالی که تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی گوشی، مشکلات و ناهماهنگی هایی در ارتباط با وایت بالانس داشتند، باید اعتراف کرد که وایت بالانس تصاویر ثبت شده با دوربین سلفی حتی بدتر نیز می باشد. کنتراست تصاویر سلفی بالا، رنگ ها اشباع شده و محدوده دینامیکی نیز پایین می باشند.

فیلم برداری:

KEY2 در بهترین حالت، قادر به ثبت ویدیوهایی با رزولوشن 2160 پیکسل (4K) و با نرخ 30 فریم بر ثانیه می باشد. البته ثبت ویدیوهای 1080 پیکسل با یکی از نرخ های 24، 30 و 60 فریم بر ثانیه نیز در KEY2 ممکن می باشد. بنابراین از نظر رزولوشن ویدیوهای ثبت شده، هیچ کمبود و نقصی در KEY2 وجود ندارد. کنتراست ویدیوهای ثبت شده مانند کنتراست تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی، کمی زیاد می باشد که البته دلیل آن نیز پایین بودن محدوده دینامیکی می باشد. همچنین جزئیات ثبت شده در ویدیوهای KEY2 نیز به اندازه کافی خوب و قابل قبول نمی باشند.

به نظر می رسد انتظارات ما از عملکرد دوربین KEY2 زیاد بوده است. حداقل انتظاراتی که بسیاری از طرفداران بلک بری از دوربین KEY2 داشتند، عملکردی حداقل مشابه با عملکرد دوربین KEYOne بود که به نظر می رسد دوربین KEY2 تمامی این کاربران را نا امید کرده است. باید اعتراف کرد که دوربین به کار رفته در KEY2، دوربینی لایق برای یک گوشی بالارده و نسبتا گران قیمت مانند KEY2 نمی باشد.

جمع بندی:

KEY2 حداقل به خاطر قیمت بالایی که برای آن در نظر گرفته شده است، در ردیف گوشی های بالا رده قرار گرفته و با آن ها مقایسه می شود. قیمت در نظر گرفته شده برای KEY2 قیمتی تقریبا برابر با قیمت اولیه گوشی Pixel 2 گوگل می باشد. اما نه فقط Pixel 2 بلکه گوشی هایی با قیمت های پایین تر نیز در بازار وجود دارند که از نظر کیفیت، قابل مقایسه با KEY2 بوده و در مواردی حتی بهتر نیز می باشند.

با قیمت در نظر گرفته شده برای KEY2 که برابر با 650 دلار می باشد، KEY2 در یک مورد عملکرد منحصر بفردی از خود به نمایش می گذارد و آن صفحه کلید فیزیکی گوشی می باشد. در حال حاضر و در میان گوشی های هوشمند، هیچ گزینه ای بهتر از KEY2 که دارای صفحه کلید فیزیکی نیز باشد، وجود ندارد. البته قابلیت اضافه کردن 52 میان بر که کاملا قابل شخصی سازی نیز باشند، نکته مثبت دیگر KEY2 می باشد.

خبر بد برای بلک بری این است که گزینه های مختلفی در بازار وجود دارند که قابلیت رقابت با KEY2 را به راحتی داشته و از قیمتی معقول تر، منطقی تر و در مواردی پایین تر نیز بهره می برند.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

اولین گوشی همراهی که می تواند جایگزینی مناسب برای KEY2 باشد، گوشی OnePlus 6 می باشد. قیمت در نظر گرفته شده برای پرچمدار جدید OnePlus برابر با 530 دلار می باشد که مقدار قابل توجهی پایین تر از قیمت Key2 نیز به حساب می رود. OnePlus 6 از نظر سخت افزاری، نرم افزاری، دوربین و موارد دیگر، از عملکردی بسیار بهتر در مقایسه با KEY2 بهره مند می باشد که بارزترین و جلب توجه کننده ترین آن ها، بهره مندی از چیپست Snapdragon 845 و عملکرد بسیار روان رابط کاربری می باشد. علاوه بر این موارد، تفاوت دوربین دو گوشی می باشد که عملکرد دوربین OnePlus 6 را می توان بی نظیر و عالی توصیف کرد. در تفاوت دوربین های دو گوشی، نکته دیگری که می توان به آن اشاره کرد این است که دوربین OnePlus 6 به نظر می رسد که متعلق به یک گوشی 700 دلاری یا بیشتر باشد در حالی که دوربین KEY2 به نظر می رسد که به یک گوشی زیر 300 دلاری تعلق دارد. تنها موردی که KEY2 عملکردی بهتر در مقایسه با OnePlus 6 دارد، مربوط به عمر باتری بالای آن می باشد.

دیگر گزینه قابل رقابت با KEY2، گوشی Honor View 10 هواوی می باشد. محصول جدید هواوی نیز مانند OnePlus 6 ضمن بهره مندی از مشخصاتی بالا و قابل توجه، از قیمتی بسیار مناسب و رقابتی نیز بهره می برد. Honor View 10 را می توان به عبارتی دیگر، نسخه Mate 10 Pro برند Honor در نظر گرفت. بهره مندی از رابط کاربری EMUI، چیپست قدرتمند Kirin 970 و دوربینی بسیار قدرتمند از جمله برتری های Honor View 10 در مقایسه با KEY2 می باشند. رابط کاربری EMUI به شخصی سازی ها و قابلیت هایی خاص مجهز شده است اما شاید اکثر کاربران گوشی های هوشمند، رابط کاربری KEY2 یا OnePlus 6 را به آن ترجیح دهند. Honor View 10 به باتری قدرتمندی نیز مجهز می باشد که توانایی رقابت با باتری KEY2 را دارد.

اما اگر به رقیبی قدرتمند تر بیاندیشیم، بدون شک گوشی Galaxy Note 8 سامسونگ به ذهن می آید. Note 8 به قلم S-Pen سامسونگ نیز مجهز می باشد که می توان ادعا کرد در حال حاضر بی رقیب می باشد. S-Pen جایگزینی مناسب برای صفحه کلید نمی باشد، در واقع کاربرانی که از S-Pen استفاده کرده و از آن رضایت نیز دارند، به صفحه کلید KEY2 اهمیتی نداده و کاربرانی نیز که از صفحه کلید KEY2 استفاده کرده و از آن رضایت دارند، به قلم S-Pen سامسونگ اهمیتی نمی دهند. دیگر مزیت Note 8، بهره مندی از صفحه نمایشی بلند می باشد که اجرا دو برنامه به صوت همزمان و از طریق multi-window، نوت برداری، مدیریت فایل ها و مواردی از این دست را به راحتی برای کاربر خود امکان پذیر می کند. البته باید به این نکته که Note 8 با قیمت بالاتری عرضه می شود نیز اشاره کرد که با توجه به فروش بالایی که این گوشی در بازار داشته است، این گوشی نیز به یکی از گزینه ها و حتی شاید بهترین گزینه برای جانشینی Key2، تبدیل شد. عملکرد فوق العاده دوربین، عملکرد روان رابط کاربری و قدرت پردازشی بسیار بالا، از برتری های پرچمدار سامسونگ در مقایسه با KEY2 محسوب می شوند.

در گذشته ای نه چندان دور، بلک بری یکی از بزرگ ترین و بهترین تولیدکننده های گوشی های همراه به حساب می رفت که با تولید گوشی های هوشمند و لمسی، به یک باره چندین شرکت از جمله بلک بری، جایگاه خود را از دست داده و چندین شرکت دیگر نیز به بزرگ ترین و بهترین تولید کنندگان گوشی های همراه تبدیل شدند. اما در چند سال اخیر، بلک بری تا حدودی موفق بوده است که به جایگاه قبلی خود حداقل نزدیک شود. کاری که انجام آن به سادگی امکان پذیر نمی باشد.

KEY2 علی رغم ضعف ها و قیمت بالایی که دارد، به واسطه طراحی زیبا و صفحه کلید فیزیکی کاربردی خود که انجام برخی کارها را بسیار ساده تر می کند، یک احیا کننده قدرتمند برای برند بلک بری محسوب می شود. به جز دوربین، در مجموع می توان گفت که عملکرد سخت افزاری گوشی نیز خوب و قابل قبول بوده و KEY2 جانشینی لایق برای KEYOne محسوب می شود. در واقع KEY2 در مقایسه با KEYOne در دو زمینه مهم با ارتقا همراه بوده است. چیپست که قدرت پردازشی بالاتری را برای گوشی به همراه داشته و اجرا برنامه ها، بازی ها و در حالت کلی رابط کاربری را روان تر و بهتر از گذشته کرده است و همچنین صفحه کلید فیزیکی گوشی که ویژگی ها و قابلیت های بهتر و بیشتری پیدا کرده است، دو موردی می باشند که در KEY2 با بهبود هایی همراه بوده اند.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

KEY2 در یک زمینه عملکردی بسیار پایین تر از انتظاراتی که از آن می رفت، از خود نشان داد و آن چیزی جز دوربین نمی باشد. انتظار تمامی کاربران و طرفداران بلک بری از دوربین KEY2 عملکردی بهتر یا حداقل برابر با دوربین KEYOne بود که به نظر می رسد بلک بری علی رغم به کار گرفتن دو دوربین یا به عبارتی دیگر مجهز کردن KEY2 به دوربینی دوگانه، در بهبود کیفیت تصاویر ثبت شده با دوربین KEY2 در مقایسه با KEYOne، ناموفق بوده است.

در مورد قیمت در نظر گرفته شده برای KEY2 که در مقایسه با گوشی های مرسوم امروزی کمی بالا به حساب می رود، باید به حضور صفحه کلید فیزیکی بلک بری در گوشی نیز اشاره کرد که هزینه تولید KEY2 را به مقدار قابل توجهی افزایش داده است.

KEY2 از نظر سخت افزاری و طراحی، یک گام مثبت در سری KEY از جانب بلک بری به حساب می رود هر چند که در برخی زمینه ها نیاز به بهبود و ارتقا در آن احساس می شود. به عبارتی دیگر، اکثر کاربران و طرفداران بلک بری علاقه مند هستند تا گوشی بلک بری دیگری را که مجهز به صفحه کلید فیزیکی بلک بری بوده، صفحه نمایشی با نسبت ابعادی مرسوم تر 16:9 داشته و از نوار ناوبری روی صفحه نمایش نیز بهره می برد، در آینده ای نزدیک ببینند. گوشی همراهی که بیشتر به جانشین Blackberry Priv شباهت داشته باشد.

نقد و بررسی گوشی بلک بری KEY2

بلک بری پس از رونمایی از گوشی KEYOne، توانست تا به جایگاه قبلی خود کمی نزدیک شده و همچنین نظر کاربران را نیز به سمت خود جلب نماید به طوری که به نظر می رسد این شرکت کانادایی در مسیر درستی برای بازگشت به جایگاه اصلی خود در حرکت است. مسیری که طولانی بوده و نیازمند توجه همزمان بلک بری به کاربران وفادار و قدیمی خود و همچنین نسل جوان کاربران می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *