نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

ساعت های هوشمند، توسط تعداد بسیار زیادی از کاربران و کارشناسان مورد انتقاد قرار گرفته و بسیار سریع نیز به یکی از اکسسوری های از مد افتاده تبدیل شدند. حتی آن دسته از کاربرانی که به کاربرد و کارایی این گجت پوشیدنی اعتقاد دارند نیز به دلیل عملکرد نسبتا ضعیف باتری آن ها، اغلب از خرید ساعت های هوشمند صرف نظر می کنند. پس حالا باید دید که آیا ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ، موفق به جلب نظر منتقدان ساعت های هوشمند خواهد شد یا خیر؟

سامسونگ در ساخت و طراحی ساعت هوشمند گلکسی واچ جدید خود، ترکیبی از مقاومت بالای ساعت هوشمند Gear Sport و طراحی زیبای ساعت هوشمند Gear S3 را مد نظر قرار داده است. گلکسی واچ در دو اندازه 42 میلی متر و 46 میلی متر و سه رنگ مشکی، سیلور و رزگلد عرضه شده و تعداد بیشتری از کاربران را نیز به عنوان مخاطبان خود هدف قرار داده است.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

گلکسی واچ به ویژگی هایی مانند ردیابی سلامت و تناسب اندام کاربر که از روش هایی جدید نیز برای این کار استفاده شده و دقت بسیار بالایی دارد، قابلیت های ویژه و منحصر بفردی که به لطف سیستم عامل Tizen 4.0 ممکن شده و محدود به ساعت های هوشمند سامسونگ می باشد، ماژول HRM و دستیار Bixby که برای اولین بار روی ساعت های هوشمند به کار گرفته شده است، مجهز می باشد.

در ادامه به نقد و بررسی ویژگی های گفته شده و سایر قابلیت های ساعت هوشمند جدید سامسونگ خواهیم پرداخت تا از کارایی واقعی گلکسی واچ آگاه شده و درستی ادعا سامسونگ مبنی بر “بهترین بودن گلکسی واچ” را به چالش بکشیم.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

سامسونگ سال گذشته و به منظور افزایش تعداد کاربران هدف خود، برنامه های Gear و Health خود را از انحصار اندروید در آورده و نسخه ای از آن ها را برای iOS و گوشی های اپل نیز عرضه کرد. در این نقد و بررسی سعی خواهد شد که به بررسی این که چه تفاوت هایی میان نسخه iOS و اندروید برنامه های مذکور وجود دارد نیز پرداخته شود.

جعبه گشایی:

با باز کردن جعبه این ساعت هوشمند، اولین چیزی که در کنار خود گلکسی واچ جلب نظر می کند، داک شارژر معروف سامسونگ می باشد که شارژ ساعت هوشمند را نیز به سادگی ممکن می کند. نکته جالب توجه در مورد داک شارژر عرضه شده همراه با گلکسی واچ، نام Gear S4 می باشد که روی این داک دیده می شود. به نظر می رسد که هدف سامسونگ از این کار، جلوگیری از افشا نام واقعی گلکسی واچ قبل از رونمایی رسمی از این ساعت هوشمند بوده است. آداپتور مسافرتی و دفترچه راهنما، دیگر موارد موجود در بسته گلکسی واچ می باشند.

هر دو نسخه 42 و 46 میلی متر گلکسی واچ با بندهایی سلیکونی و در دو ساییز قابل استفاده می باشند. بند سیلیکونی با کیفیت عرضه شده همراه با گلکسی واچ را می توان بسیار کاربردی و راحت برای استفاده روزمره و همچنین بسیار ایده آل در انجام فعالیت های ورزشی، توصیف کرد. در طراحی بند سیلیکونی گلکسی واچ، خطوط موازی به کار رفته اند تا بند این ساعت هوشمند نیز در مقایسه با بند سایر پوشیدنی های این شرکت، متمایز و متفاوت باشد.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

قسمت داخلی بند سیلیکونی گلکسی واچ از طراحی و جنسی بسیار خوب بهره می برد به طوری که استفاده از آن، حس بسیار خوبی به کاربر منتقل کرده، هیچ مزاحمتی برای کاربر ایجاد نکرده و منجر به عرق کردن دست کاربر نیز نمی شود.

داک محبوب گلکسی واچ، این ساعت هوشمند را به صورت بی سیم شارژ کرده و در عین حال به لطف خاصیت آهن ربایی خود، منجر به ایستادن گلکسی واچ روی داک و به شکل زیر می شود. ایستادن ساعت به این حالت و روی داک، هنگام شب و خوابیدن کاربر، بسیار لذت بخش و جذاب بوده و گلکسی واچ را به یک ساعت رو میزی زیبا تبدیل می کند.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

نکته ای که در مورد داک گلکسی واچ منفی به نظر می رسد، استفاده از درگاه micro-USB و نه USB Type-C می باشد. البته سامسونگ شارژرهایی بسیار جدید و جذاب را مانند Charger Pad 2018 و Charger Duo که قابلیت شارژ همزمان گوشی موبایل و ساعت هوشمند را دارند نیز معرفی کرده است که البته برای داشتن آن ها، کاربر باید هزینه اضافه ای نیز پرداخت کند.

طراحی:

گلکسی واچ در دو ساییز 42 و 46 میلی متر عرضه می شود که این ساعت را به گزینه ای جذاب برای کاربرانی که مچ بزرگی دارند نیز تبدیل می کند.

گلکسی واچ 46 میلی متری که به صفحه نمایشی 1.3 اینچ نیز مجهز می باشد، به رنگ سیلور یا نقره ای طراحی شده است.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

در حالی که نسخه 42 میلی متر و کوچکتر گلکسی واچ که به صفحه نمایشی 1.2 اینچ مجهز می باشد، در دو رنگ مشکی برای آقایان و رزگلد برای خانم ها، طراحی و روانه بازار شده است.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

 

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

بدنه گلکسی واچ از استیل بسیار با کیفیت و ضد زنگی ساخته شده است. استیل به کار رفته در طراحی ساعت هوشمند جدید سامسونگ بسیار خوش رنگ بوده و درخشندگی قابل توجهی نیز دارد. با توجه به بدنه با کیفیت و خوش ساخت گلکسی واچ و همچنین بهره مندی این ساعت هوشمند از گواهی نامه IP68 که به معنای ضد آب بودن ساعت نیز می باشد، کاربر می تواند با خیالی راحت گلکسی واچ را در هر مکان و زمانی استفاده نماید.

صفحه نمایش Super AMOLED و لمسی گلکسی واچ، توسط محافظ +Gorilla Glass DX محافظت می شود که از مقاومت بالاتری در مقابل ضربه و خط و خش بهره مند است. جا به جایی میان صفحات مختلف گلکسی واچ، توسط بزل چرخان سامسونگ به راحتی امکان پذیر می باشد. بزل چرخان که استفاده از آن بسیار لذت بخش و جذاب نیز می باشد، مشاهده تمام محتویات صفحه نمایش را نیز هنگام جا به جایی بین صفحات، امکان پذیر می کند. (در جا به جایی با لمس صفحه نمایش ساعت های هوشمند، به دلیل لمس صفحه نمایش توسط انگشت کاربر، قسمت عمده ای از صفحه نمایش برای کاربر غیر قابل دیدن می شود.)

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

دو دکمه فیزیکی گلکسی واچ نیز که به عنوان دکمه های “Home” و “بازگشت” عمل می کنند، از همان استیل به کار رفته در ساخت گلکسی واچ، ساخته شده اند که البته سطح خارجی آن ها با پلاستیکی پوشانده شده است تا از بدنه ساعت متمایز باشند.

در حالی که طراحی گلکسی واچ بسیار شبیه به طراحی ساعت هوشمند Gear S3 Frontier می باشد، تعداد دندانه های بزل چرخان این ساعت، در مقایسه با تعداد دندانه های بزل چرخان ساعت هوشمند Gear S3 Frontier بیشتر بوده و از نظر اندازه نیز کوچکتر می باشد. این اتفاق علاوه بر این که از نظر ظاهری، ظاهری بسیار زیباتر به گلکسی واچ بخشیده است، از نظر کاربردی نیز حس بسیار بهتری را هنگام کار با بزل چرخان، به کاربر منتقل می کند.

در قسمت پشت گلکسی واچ نیز سنسور HRM یا Heart Rate Monitor قرار دارد که وظیفه آن پایش ضربان قلب و قرار دادن اطلاعاتی بسیار مفید و کاربردی در اختیار کاربر می باشد.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

ناوبری:

هیچ چیزی در نحوه تعامل میان کاربر و ساعت هوشمند جدید سامسونگ در مقایسه با نحوه تعامل کاربر با ساعت هوشمند Gear S3 Frontier، تغییر نکرده است اما به طور خلاصه می توان گفت؛

کاربر می تواند از طریق بزل چرخان، صفحه نمایش و دو دکمه فیزیکی، با گلکسی واچ تعامل داشته باشد. البته دستیار صوتی Bixby سامسونگ نیز که اولین تجربه خود را روی ساعت های هوشمند تجربه می کند، یکی دیگر از گزینه های موجود برای برقراری ارتباط میان کاربر و ساعت می باشد که در ادامه به توضیح آن نیز خواهیم پرداخت.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

ساعت های هوشمند قدیمی سامسونگ که به سیستم عامل Tizen 3 مجهز بودند، مشکلی آزار دهنده با خود به همراه داشتند. مشکل این ساعت ها این بود که وقتی کاربر با برنامه ای در ساعت هوشمند مشغول به کار بود و در این میان Time-out صفحه نمایش به پایان رسیده و صفحه نمایش خاموش می شد، با روشن کردن مجدد صفحه نمایش، به جای نمایش همان برنامه، صفحه اصلی یا واچ فیس ساعت به کاربر نمایش داده می شد. البته افزایش زمان Time-out صفحه نمایش، راه حل پیشنهادی سامسونگ برای حل این مشکل بود که در این صورت نیز افزایش مصرف باتری، مشکل دیگری بود که برای کاربران به وجود می آمد.

اما در ساعت هوشمند گلکسی واچ و به لطف بهره مندی از سیستم عامل Tizen 4، این مشکل برطرف شده است. روش سامسونگ برای حل این موضوع، اضافه کردن گزینه ای با عنوان Show Last App به منو تنظیمات ساعت هوشمند می باشد. به کمک این گزینه، کاربر می تواند مدت زمانی را تعیین نماید که پس از خاموش شدن صفحه نمایش، در صورت روشن کردن مجدد صفحه نمایش قبل از به اتمام رسیدن مدت زمان مشخص شده توسط کاربر، به جای واچ فیس یا صفحه اصلی ساعت هوشمند، همان برنامه ای که کاربر مشغول کار با آن بود، نمایش داده شود.

در مجموع می توان گفت که کار با گلکسی واچ سامسونگ به لطف سیستم عامل Tizen 4، بزل چرخان، صفحه نمایش و دکمه های فیزیکی، بسیار جذاب و لذت بخش می باشد.

سخت افزار:

هر سه نسخه گلکسی واچ به صفحه نمایشی Super AMOLED با رزولوشن 360 × 360 پیکسل مجهز می باشند. اما نسخه 46 میلی متر این ساعت هوشمند به صفحه نمایشی 1.3 اینچ و دو نسخه 42 میلی متر به صفحه نمایشی 1.2 اینچ مجهز شده اند. تفاوت در اندازه صفحه نمایش اما یکسان بودن رزولوشن آن ها، منجر به تفاوت در تراکم پیکسلی صفحه نمایش نیز می شود. تزاکم پیکسلی صفحه نمایش 1.3 اینچ نسخه 46 میلی متر گلکسی واچ برابر با 282 پیکسل بر هر اینچ و تراکم پیکسلی صفحه نمایش 1.2 اینچ نسخه های 42 میلی متر گلکسی واچ برابر با 302 پیکسل بر هر اینچ می باشد.

کیفیت صفحه نمایش و رنگ ها همانند دیگر محصولات سامسونگ، بسیار عالی و فوق العاده می باشد. ساعت هوشمند سامسونگ به سنسور روشنایی نیز مجهز شده است تا در شرایط نوری متفاوت، بهترین کیفیت ممکن را در اختیار کاربر بگذارد.

اما علاوه بر اندازه صفحه نمایش، دیگر تفاوتی که میان نسخه های 42 میلی متر و 46 میلی متر گلکسی واچ وجود دارد، تفاوت در ظرفیت باتری می باشد. سامسونگ نسخه 46 میلی متری ساعت هوشمند جدید خود را به یک باتری 472 میلی آمپر ساعت قدرتمند مجهز کرده و ادعا می کند که این باتری توانایی 7 روز روشن نگه داشتن گلکسی واچ 46 میلی متر را دارد. نسخه 42 میلی متر ساعت نیز به باتری 270 میلی آمپر ساعتی مجهز شده است که این باتری نیز توانایی 4 روز روشن نگه داشتن ساعت را با یک بار شارژ شدن به طور کامل، به همراه دارد.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

تمام نسخه های گلکسی واچ به چیپست Exynos 9110 سامسونگ مجهز شده اند که از دو هسته با کلاک 1.15 گیگاهرتز تشکیل شده است. 9110 به طور اختصاصی برای ساعت های هوشمند طراحی شده است و به لطف فرآیند ساخت 10 نانومتر خود، مصرف باتری بسیار بهینه ای را نیز با خود به همراه دارد. لازم است تا به این نکته نیز اشاره شود که چیپست به کار رفته در ساعت هوشمند Gear Sport و Gear S3 سامسونگ، چیپست Exynos 7270 سامسونگ بود که فرآیند ساخت 14 نانومتری داشت. در نتیجه انتظاراتی که از عملکرد باتری گلکسی واچ می رود، بسیار بالا می باشد.

Exynos 9110 به نظر می رسد که علاوه بر عملکرد بسیار خوب خود در زمینه باتری، از نظر قدرت پردازشی نیز بسیار خوب و کارآمد می باشد. رابط کاربری گلکسی واچ عملکردی بسیار خوب و روان داشته و اجرا برنامه ها نیز بدون کوچک ترین مشکلی در ساعت هوشمند جدید سامسونگ، انجام می شود.

بر خلاف چیپست بهبود یافته، حافظه داخلی در نظر گرفته شده برای گلکسی واچ، همان حافظه داخلی 4 گیگابایتی می باشد که برای Gear S3 نیز در نظر گرفته شده بود. با توجه به کم بودن این مقدار از حافظه برای بسیاری از کاربران، انتظار می رفت که سامسونگ در این زمینه نیز عملکرد بهتری داشته باشد اما به نظر می رسد که طرفداران برند کره ای، برای دیدن ساعتی با حافظه داخلی بیشتر، حداقل باید یک سال دیکر نیز منتظر باشند.

حافظه رم، دیگر مورد بدون تغییر در گلکسی واچ و در مقایسه با Gear S3 می باشد که برابر با 765 مگابایت بوده و البته برای اجرا برنامه های ساعت های هوشمند نیز کافی می باشد. البته نسخه LTE گلکسی واچ به حافظه رم 1.5 گیگابایتی مجهز می باشد که سرعت بیشتری را نیز هنگام اجرا برنامه ها، برای گلکسی واچ به ارمغان می آورد.

در مورد قابلیت های مرتبط با ردیابی سلامت نیز باید گفت که علاوه بر اضافه شدن سنسور HRM، به لطف بهره مندی و تقویت سنسورهای شتاب سنج، فشار سنج و ژیروسکوپ، ردیابی فعالیت های ورزشی و سلامتی کاربر، با دقت بیشتری انجام شده و اطلاعات بیشتری نیز در اختیار کاربر قرار می گیرد.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

گلکسی واچ برای برقراری اتصال با گوشی یا هدفون های بی سیم، به بلوتوث نسخه 4.2 مجهز شده است. ضمن این که به لطف حضور NFC در ساعت هوشمند جدید سامسونگ، پشتیبانی از Samsung Pay نیز در گلکسی واچ ممکن شده است که البته شرط لازم برای استفاده از Samsung Pay در ساعت هوشمند سامسونگ، متصل بودن به یک گوشی همراه پشتیبانی کننده از این قابلیت می باشد. و در نهایت ردیابی موقعیت کاربر نیز به لطف بهره مندی از GPS، در گلکسی واچ امکان پذیر می باشد.

عملکرد باتری:

گلکسی واچ 46 میلی متر سامسونگ، همان طور که اشاره نیز شد به یک باتری 472 میلی آمپر ساعت مجهز شده است که قدرتمند ترین باتری در میان ساعت های هوشمند سامسونگ می باشد. باتری نسخخه 42 میلی متر ساعت نیز یک باتری 270 میلی آمپر ساعتی می باشد که به عبارتی دیگر، ظرفیتی برابر با 57 درصد ظرفیت باتری نسخه 46 میلی متر گلکسی واچ را دارد.

با فعال و آماده به کار بودن دستیار Bixby، روشن گذاشتن HRM و سنجش سطح استرس به طور مداوم و در طول 24 ساعت، اضافه کردن دو شبکه Wi-Fi خانه و محل کار به ساعت هوشمند که با قرار گرفتن در محدوده مجاز به طور خودکار به شبکه اینترنت متصل می شود و در نهایت بهره مندی از 50 درصد روشنایی صفحه نمایش، که همگی به معنای مصرف نسبتا بالای باتری می باشند، شارژ گلکسی واچ در مدت 2 روز 13 ساعت از 100 درصد به 11 درصد کاهش پیدا کرده و با فعال کردن Power Saving mode در این حالت، 12 ساعت دیگر نیز به زمان روشن ماندن ساعت هوشمند، اضافه می شود.

فعال کردن حالت Power Saving، منجر به غیر فعال شدن تمامی قابلیت های ساعت هوشمند به جز نمایش تماس های دریافتی، نمایش پیام های دریافتی و نمایش نوتیفیکیشن ها می شود.

گلکسی واچ از شارژ بی سیم نیز پشتیبانی می کند که البته با توجه به طراحی آن، استفاده از هر شارژر بی سیمی برای شارژ آن ممکن نمی باشد. شارژر عرضه شده همراه با خود گلکسی واچ و شارژر Duo جدید سامسونگ، هر دو توانایی شارژ گلکسی واچ به شکل بی سیم را دارند.

سیستم عامل Tizen 4:

بر خلاف شایعاتی که به بهره مندی گلکسی واچ از سیستم عامل Wear OS خبر می دادند، سامسونگ ساعت جدید خود را نیز مانند ساعت های قبلی، به چهارمین نسخه از سیستم عامل Tizen مجهز کرده است. در ادامه، به نقد و بررسی ویژگی های جدید سیستم عامل اختصاصی سامسونگ در مقایسه با نسخه 3 آن، خواهیم پرداخت.

واچ فیس های پیش فرضی که در ساعت های هوشمند مختلف انتخاب می شوند، معمولا واچ فیس هایی می باشند که بیشترین شباهت و نزدیکی را به ساعت های واقعی دارند. گلکسی واچ نیز برای این که حس استفاده از یک ساعت واقعی را به کاربر خود منتقل می کند، حتی صدای حرکت عقربه های ساعت را نیز هنگام نمایش واچ فیس، پخش می کند. البته این صدا دقیقا مانند واقعیت و بسیار ضعیف می باشد به طوری که برای شنیدن آن، باید ساعت هوشمند را در نزدیکی گوش خود قرار دهید. اما در این میان، واچ فیس های بسیار زیاد دیگری نیز ارایه می شوند که هر یک طرح بخصوصی داشته و با سلیقه های مختلف، منطبق می باشند. گلکسی واچ سامسونگ نیز از واچ فیس های بسیار زیادی پشتیبانی می کند که کاربر می تواند هر یک از آن ها را به سلیقه خود انتخاب نماید.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

Goodnight mode یکی از ویژگی های گلکسی واچ می باشد که هنگام فعال شدن، هیچ مزاحمتی برای کاربر ایجاد نمی کند تا کاربر بتواند با خیال راحت، به استراحت بپردازد. منظور از ایجاد نکردن هر گونه مزاحمت، غیر فعال شدن تمامی هشدارها به جز هشدار ساعت و صداهای سیستمی، غیر فعال شدن Watch always on یا به عبارتی دیگر خاموش شدن صفحه نمایش ساعت و همچنین غیر فعال شدن ژست هایی مانند روشن شدن صفحه نمایش با تکان دادن دست یا برداشتن ساعت از روی سطح، می شود. در واقع فعال کردن Goodnight mode، علاوه بر این که هیچ مزاحمتی برای کاربر در زمان استراحت وی ایجاد نمی کند، منجر به افزایش عمر باتری و بهبود عملکرد آن نیز می شود.

در حالی که Goodnight mode را می توان به تنظیمات سریع ساعت نیز اضافه کرد، اما باید به یاد داشته باشید که برای فعال و غیر فعال کردن آن، باید به صورت دستی عمل کنید. در واقع هیچ راهکار هوشمندی برای فعال و غیر فعال شدن خودکار این حالت از طرف سامسونگ در نظر گرفته نشده است.

Dayli assistant که مخصوص گوشی های اندرویدی طراحی شده است، در واقع پاسخ سامسونگ به واچ فیس Siri اپل می باشد. گلکسی واچ حالا هر صبح و بعد از بیدار شدن کاربر از خواب، اطلاعات کلی مانند وضعیت هوا، برنامه هایی که کاربر در تقویم خود برای هر روز ثبت کرده تا انجام دهد، یادآورها و برخی اطلاعات دیگر را نمایش می دهد. ضمن این که هر شب و قبل از خواب نیز اطلاعاتی کلی مانند وضعیت جسمانی و سلامت کاربر، یادآورهایی که انجام شده و یا نشده اند و اطلاعاتی دیگر نمایش داده می شوند.

My Day watch face یکی از واچ فیس های سامسونگ می باشد که در کنار نمایش ساعت، رویدادهایی را که در تقویم خود ثبت کرده اید تا انجام دهید را نیز به شکل هایلایت شده ای نمایش می دهد. با لمس این قسمت هایلایت شده، پنجره دایره شکلی ظاهر می شود که اطلاعات مختصری از آن رویداد را به کاربر نمایش می دهد. و در نهایت با لمس دایره ظاهر شده، اطلاعات بیشتر و دقیق تری مانند شکل زیر، به کاربر نمایش داده می شود.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

سامسونگ با به کارگیری قابلیت “متن به گفتار”، امکان خواندن نوتیفیکیشن های دریافتی را نیز هنگام متصل بودن به هدفون های بی سیم در گلکسی واچ ممکن کرده است. قابلیتی که هنگام انجام فعالیت های ورزشی و یا در شرایطی که دیدن ساعت امکان پذیر نمی باشد، می تواند مفید و کاربردی باشد.

با دو بار فشردن پشت سر هم دکمه Home، دستیار Bixby سامسونگ فعال می شود. دستیار Bixby هنگام متصل بودن به گوشی های iPhone با کمی مشکل مواجه شده و عملکرد کندی دارد در حالی که در اتصال به گوشی های اندرویدی و به ویژه گوشی های سامسونگ، بدون هیچ مشکلی به کار خود ادامه می دهد. و در نهایت اگر از طرفداران استفاده از دستیارهای صوتی یا Bixby نمی باشید، از طریق تنظیمات و به راحتی می توانید میان بر دو بار فشردن پشت سر هم دکمه Home را تغییر داده و به دلخواه خود آن را شخصی سازی نمایید.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

همان طور که قبل تر نیز اشاره شد، یکی دیگر از قابلیت های جدید گلکسی واچ، Show last app می باشد. این قابلیت که از طریق منو تنظیمات و زیر منو Display قابل دسترسی می باشد، به کاربر این اجازه را می دهد تا با مشخص کردن مدت زمانی خاص، برنامه ای که قبل از به اتمام رسیدن Time Out صفحه نمایش در حال اجرا بود، با روشن کردن مجدد صفحه نمایش در آن مدت زمان، نمایش داده شود.

سیستم عامل Tizen، در مجموع و با توجه به استفاده از آن در ساعت های قبلی سامسونگ، سیستم عاملی خوب و کاربر پسند می باشد. تنها ایرادی که به سیستم عامل سامسونگ وارد می باشد، عدم وجود برنامه های زیادی است که برای ساعت های اپل وجود دارند. بنابراین اگر از آن دسته از کاربرانی می باشید که به استفاده از برنامه های مختلف در ساعت هوشمند علاقه مند می باشند، قبل از خرید ساعت گلکسی واچ، از وجود برنامه های مورد نظر خود در Tizen باید مطمئن شوید.

سلامتی و تناسب اندام:

قابلیت های مرتبط با سلامتی ساعت هوشمند Gear Sport با توجه به هدف طراحی و عرضه آن ساعت که سنجش حرفه ای و دقیق فعالیت های ورزشی و سلامتی کاربر بود اما در عمل با موفقیت همراه نبود، مورد انتقادات فراوانی قرار گرفت. حال باید دید که سامسونگ در مقایسه با سال پیش، توانسته است که بهبود هایی قابل قبول را در بخش ردیابی سلامت و فعالیت های ورزشی و تناسب اندام کاربر در ساعت جدید خود به وجود آورده و رضایت کاربر را جلب نماید یا خیر؟

سامسونگ در اولین گام و با همکاری با دانشگاه کالیفورنیا، توانسته است که نرم افزار ها و الگوریتم های مرتبط با سنجش سلامتی خود را بهبود بخشیده و اطلاعات دقیق تری از نوسانات ضربان قلب جمع آوری نماید. گام دوم به کارگیری سنسور HRM توسط سامسونگ می باشد که برای بالا بردن دقت و کارایی برنامه های مرتبط با سلامتی، انجام گرفته است.

ردیابی فعالیت های روزانه و سلامتی:

گلکسی واچ تعداد گام های شما، پله هایی که بالا می روید یا پایین می آیید، اطلاعات مربوط به خواب شما و مقدار کالری سوزانده شده را در طول روز جمع آوری می کند. به نظر می رسد دقت اطلاعاتی که گلکسی واچ در انتهای روز در اختیار کاربر می گذارد، بالا بوده و مقدار و جزئیات آن ها نیز بسیار زیاد و هیجان انگیز برای کاربر می باشد.

گلکسی واچ با توجه به عملکرد خوب باتری خود، می تواند به جای این که در طول شب روی شارژر قرار بگیرد، بر روی مچ کاربر قرار گرفته و اطلاعات مفیدی را از کیفیت خواب، در اختیار وی قرار دهد.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

نظارت بر سطح استرس کاربر، ویژگی و قابلیت جدید دیگر گلکسی واچ می باشد. کاربر می تواند انتخاب کند که سطح استرس وی در طول 24 ساعت و یا به طور مداوم و یا فقط در زمان و شرایط خاصی، سنجیده شود.

گلکسی واچ پس از این که سطح نرمال استرس در کاربر را شناسایی کرد، چنان چه استرس کاربر بیشتر از آن سطح شود، به کاربر پیشنهاد می دهد تا چند نفس عمیق کشیده و سطح استرس خود را پایین آورد. البته کاربر در هر زمانی که بخواهد می تواند از برنامه گلکسی واچ کمک گرفته و ورزش های تنفسی را انجام دهد.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

متاسفانه چنان چه گوشی کاربر از گوشی های iPhone باشد، اطلاعات مربوط به سطح استرس به برنامه Samsung Health نصب شده روی گوشی وی ارسال نشده و در نتیجه قابل نمایش در گوشی نیز نخواهد بود. در چنین شرایطی، اطلاعات مربوط به سطح استرس کاربر، فقط از طریق خود گلکسی واچ قابل نمایش خواهد بود.

و در نهایت در مورد ردیابی 24 ساعته ضربان قلب نیز باید گفت که گلکسی واچ با دقت بالا و به خوبی اطلاعات مربوط را جمع آوری کرده و به کاربر نمایش می دهد.

ورزش و تناسب اندام:

گلکسی واچ حالا شش فعالیت پیاده روی، دو، دوچرخه سواری، تمرین الپتیکال، تمرین با ماشین روئینق و عنوانی مبهم تحت نام تمرین پویا را به شکل خودکار تشخیص می دهد. البته علاوه بر این شش فعالیت، کاربر می تواند از بین 40 فعالیت مشخص شده در شکل زیر، یکی را انتخاب کرده و به تمرین بپردازد. گلکسی واچ اطلاعات دقیق و کاربردی را هنگام انجام هر یک از این فعالیت های مشخص شده در تصویر زیر، در اختیار کاربر می گذارد.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

اما یکی دیگر از قابلیت های جالب و جدید گلکسی واچ، نمایش انیمیشنی می باشد که شکل درست انجام دادن فعالیت های مرتبط با کاهش وزن را نشان می دهد. این قابلیت شاید برای تازه کاران قابلیتی بسیار جذاب به شمار رود اما بدون شک برای ورزشکاران حرفه ای، نمایش انیمیشنی که نشان دهنده نحوه صحیح انجام فعالیت های ورزشی می باشد، قابلیتی نه چندان جذاب به حساب می رود.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

استفاده با iPhone:

اما اگر کاربر iPhone می باشید و گلکسی واچ را به Apple Watch ترجیح می دهید چه اتفاقی خواهد افتاد؟ قطعا برخی قابلیت های گلکسی واچ یا برخی امکاناتی که برنامه های مرتبط با گلکسی واچ در اختیار کاربر می گذارد، برای کاربران iPhone غیر قابل دسترس خواهد بود. در ادامه به توضیح برخی از این ویژگی ها خواهیم پرداخت.

نسخه iOS برنامه Galaxy Watch، مواردی مانند باتری، حافظه در دسترس و حافظه رم ساعت را روی گوشی نشان می دهد. علاوه بر این موارد، نصب برخی برنامه ها روی ساعت هوشمند و همچنین دانلود واچ فیس ها، دیگر ویژگی های نسخه iOS برنامه Galaxy Watch می باشند.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

موارد زیر، قابلیت هایی می باشند که در اتصال به iPhone، کاربر آن ها را در ساعت هوشمند خود از دست خواهد داد.

قابلیت ارسال پیام از طریق ساعت به دلیل بسته بودن سیستم عامل iOS

Samsung Pay

قابلیت ارسال اسکرین شات های ساعت به گوشی همراه

قابلیت تنظیم پیام های اورژانسی یا SOS روی ساعت هوشمند

سینک نشدن ریمایندر ها یا یادآورهای ثبت شده روی گوشی بر روی ساعت

عدم دریافت نوتیفیکیشن های مربوط به ایمیل های دریافتی در گوشی بر روی ساعت

عدم امکان استفاده از Samsung SmartThings

نسخه iOS برنامه Samsung Health نیز در مقایسه با نسخه iOS برنامه ساعت هایی مانند FitBit ،Garmin و خود اپل واچ، در همان نگاه اول کمی شلوغ و پیچیده به نظر می رسد. عدم امکان مشاهده اطلاعات مربوط به سنجش سطح استرس و نبود برنامه های تناسب اندام از جمله کمبودهای نسخه iOS برنامه Samsung Health می باشند.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

همچنین برخی مواقعی، اطلاعات ثبت شده از فعالیت های ورزشی یا مواردی مانند ضربان قلب، به طور کامل به برنامه گوشی ارسال نشده اما روی خود ساعت، به طور کامل قابل مشاهده می باشند.

جمع بندی:

قبل از این که جمع بندی خود را از گلکسی واچ بنویسیم، یک بار دیگر و به طور خلاصه به ویژگی های اصلی این ساعت هوشمند و نقاط ضعف و قوت آن اشاره می کنیم.

کیفیت ساخت بالا، طراحی در دو اندازه 42 و 46 میلی متر و سه رنگ مختلف که بسیار جذاب و کاربر پسند می باشد، عملکرد بسیار خوب باتری مخصوصا در نسخه 46 میلی متر ساعت، یکی از معدود ساعت های پشتیبانی کننده از Spotify، عملکرد بهبود یافته تر و روان تر سیستم عامل Tizen، ردیابی خوب و دقیق فعالیت های روزانه، نظارت بر سطح استرس کاربر، جمع آوری اطلاعات مربوط به خواب کاربر، به کارگیری سنسور HRM که به جمع آوری دقیق تر اطلاعات فعالیت هایی مانند پیاده روی، دو و دوچرخه سواری منجر می شود، عملکرد خوب و قابل قبول GPS، ضد آب بودن تا عمق 50 متری و در نهایت هماهنگی با گوشی های iPhone و سیستم عامل iOS علی رغم وجود برخی محدودیت ها، همگی از نقاط قوت و خوب گلکسی واچ محسوب می شوند.

اما در مقابل، حافظه داخلی 4GB که کم به نظر می رسد، محدود بودن برنامه های موجود بر روی سیستم عامل Tizen، عملکرد باتری نسبتا ضعیف نسخه 42 میلی متر ساعت، کار نکردن Bixby در اتصال به گوشی های iPhone، انتقال نیافتن اطلاعات مربوط به سطح استرس به نسخه iOS برنامه Samsung Health، نبود نسخه آنلاین Samsung Health و عدم امکان جفت شدن با نمایشگرهای ضربان قلب، از کمبودها یا نقاط منفی مربوط به گلکسی واچ محسوب می شوند.

اگر بخواهیم در مورد ساعت جدید سامسونگ صادقانه نظر بدهیم، باید گفت که گلکسی واچ بهترین ساعت هوشمند ساخته شده توسط سامسونگ می باشد. گلکسی واچ در واقع ادامه دهنده راه ساعت های قدرتمند Gear S3 و Gear Sport سامسونگ بوده و از نظر طراحی نیز ظاهری بسیار شبیه به Gear S3 دارد. ساعت هوشمند جدید سامسونگ هر چند که در هیچ زمینه ای با اقدامی انقلابی همراه نبوه است اما در مجموع و با توجه به تغییرات و بهبودهایی که در بخش سخت افزاری و نرم افزاری آن رخ داده است، یک محصول تکامل یافته از جانب سامسونگ به حساب می رود.

گلکسی واچ ساعتی بسیار زیبا می باشد، بندی که در بسته ساعت قرار دارد نیز کیفیت بسیار خوبی داشته و در رنگ بندی های مختلفی موجود می باشد و در نهایت از نظر سخت افزاری نیز یک ساعت هوشمند قدرتمند محسوب می شود که به صفحه نمایشی بسیار با کیفیت مجهز شده است.

نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ

به عنوان یک کاربر iPhone، شما ابتدا باید مطمین شوید که با وجود محدودیت های گلکسی واچ در اتصال با iPhone، می توانید از آن استفاده نمایید. اگر این محدودیت ها را بپذیرید، پس باید گفت که شما یک جانشین فوق العاده را برای خود به جای اپل واچ انتخاب کرده اید.

گلکسی واچ یکی از بی نظیرترین ساعت های هوشمند موجود در بازار بوده و اگر از طرفداران سامسونگ یا سیستم عامل اندروید باشید، به هیچ وجه شما را نا امید نخواهد کرد.

دو رقیب قدرتمندی که می توانند گلکسی واچ سامسونگ را به چالش بکشند، اپل واچ جدید و ساعت هوشمند گوگل می باشند که به نظر می رسد نام Pixel را خواهد داشت.

امسال و به لطف پردازنده جدید Snapdragon 3100 SoC که مخصوص ساعت های هوشمند طراحی شده است و همچنین سیستم عامل Wear OS که گوگل بروزرسانی ها و بهبود های قابل توجهی را در آن به وجود آورده است، به نظر می رسد که سال عرضه ساعت های هوشمند قدرتمند و کارآمدی که مبتنی بر سیستم عامل گوگل نیز می باشند، خواهد بود. خبری که برای علاقه مندان به سیستم عامل Android و مخصوصا Wear OS، می تواند بسیار جذاب و هیجان انگیز باشد.

اما با این وجود، گلکسی واچ به قدری خوب و قدرتمند می باشد که اگر ساعت های مبتنی بر Wear OS جدید نتوانند ویژگی ها و قابلیت های جدید و انقلابی را با خود به همراه داشته باشند، رقابت آن ها با گلکسی واچ، بسیار دشوار خواهد بود.

و در نهایت نتیجه مقایسه میان گلکسی واچ و ساعت های Gear S3 و Gear Sport خود سامسونگ چه خواهد بود؟ در جواب این سوال نیز باید گفت که گلکسی واچ این دو ساعت هوشمند قدیمی سامسونگ را در تمامی بخش های نرم افزاری و سخت افزاری بهبود و ارتقا داده است به طوری که می توان گفت اگر اختلاف قیمت میان ساعت های هوشمند قدیمی سامسونگ و ساعت هوشمند جدید این شرکت کره ای، قابل توجه نباشد، خرید ساعت های Gear S3 و Gear Sport با وجود گلکسی واچ، به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران درباره "نقد و بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ سامسونگ"

  1. من ساعت سامسونگ دارم gear s3 اما مشکلی که باهاش دارم اینه که میزان کالری سوزونده شده رو از خودش در میاره
    من شده ساعتم یه روز کامل خاموش توی کیفم بوده ولی میزان کالری سوزونده شده رو وقتی روشن میکنم ۰ نشون نمیده میزنه مثلا ۱۲۰۰ کالری و این مساله خیلی تو مخه

  2. انصافا نقد و بررسی خیلی دقیق و کامل بود
    امیدوارم همیشه با همین حساسیت پیش برید
    ممنون از سایت خوبتون