نقد و بررسی تخصصی آیفون 12 پرو iPhone 12 Pro

نقد و بررسی تخصصی آیفون 12 پرو iPhone 12 Pro

اپل امسال حق انتخاب مشتریان احتمالی‌اش را گسترده‌تر کرده است. آیفون 12 پرو (iPhone 12 Pro) علاوه بر اینکه نسبت به آیفون 12 (iPhone 12) دو برابر حافظه داخلی دارد، از فریم استیل ضد زنگ و رنگ‌بندی متنوع‌تری نیز بهره می‌برد و پیشرفت‌هایی که این موبایل نسبت به مدل‌های معمولی‌تر کسب کرده، بیشتر به دوربین مربوط می‌شوند. این دستگاه یک لنز تله فوتو با قابلیت زوم 2 برابری اپتیکال، یک سنسور لیدار جهت استفاده از اپلیکیشن‌های واقعیت افزوده، فوکوس در شرایط کم نور و امکان عکسبرداری پرتره با گزینه Night Mode را دارد. با توجه به اینکه تفاوت‌های ایجاد شده در این موبایل زیاد نیستند بنابراین انتخاب یکی از گوشی‌های آیفون 12 و آیفون 12 پرو کار سختی است.

با این وجود، حداقل در مقایسه با آیفون 11 پرو، لیست ویژگی‌های جدید طولانی هستند که از جمله این موارد می‌توانیم به تراشه سریع‌تر، اتصال 5G، نمایشگر بزرگتر و نشکن، حالت عکسبرداری در شب برای دوربین اولترا واید، ضبط ویدیو با کیفیت Dolby Vision، پشتیبانی از MagSafe و سنسور لیدار جدید اشاره کنیم.

اما از همه مهمتر، شیوه طراحی تازه‌ای است که اپل با دوازدهمین سری از تلفن‌های همراهش معرفی کرده به طوری که باعث می‌شود تمامی آیفون‌های نسل‌های قبل از چشم مردم بیفتند.

در حالی که منتظر ماندن برای معرفی آیفون‌ها با شیوه طراحی جدید کار سختی بود ولی هنوز هم نمی‌توانیم بگوییم که اپل به همه نیازهای ما پاسخ مثبت داده است. آیفون 12 پرو قرار بود یک نمایشگر دارای نرخ بازسازی 120 هرتزی موسوم به ProMotion داشته باشد اما متأسفانه این اتفاق رخ نداد. برخی از شایعات دال بر این موضوع هستند که اپل می‌بایست بین 5G و صفحه نمایش با نرخ بازسازی سریع یکی را انتخاب می‌کرد و به نظر می‌رسد کمپانی آمریکایی اولی را به دومی ترجیح داده و از این تصمیمش نیز کاملاً راضی است زیرا صفحه اصلی سایت خودش را به یک کلمه بزرگ 5G مزین کرده است. البته نمی‌توانیم منکر این شویم که رابط کاربری آیفون‌ها سریع و روان است ولی فکر کردن به اینکه باید برای بهره‌مندی از نرخ نوسازی سریع‌تر یک سال دیگر منتظر بمانیم، واقعاً آزاردهنده است.

به علاوه، تصمیم سؤال‌برانگیز اپل برای پیشرفته‌تر کردن دوربین فقط در آیفون 12 پرو مکس (iPhone 12 Pro Max)، رغبت‌ها برای خرید آیفون 12 پرو را از بین می‌برد. هر کسی گوشی بزرگ دوست ندارد و اپل هم با این تصمیم خودش که یک لنز 12 مگاپیکسلی با سنسورهای بزرگ و ثابت‌سازی شیفتی را به آیفون 12 پرو مکس آورده، باعث شده مشتریان گوشی‌های کوچکترش را برای خرید محصولاتش مردد کند. در مجموع، دوربین آیفون 12 پرو هم می‌توانست از نظر سخت‌افزاری بهبود یابد و دیگر ماژول سال گذشته را کنار بگذارد.

 

آنباکسینگ و محتویات درون جعبه

بالأخره یکی از مهمترین قدم‌هایی که انتظار می‌رفت برداشته شود، برداشته شد و اپل اعلام کرده دیگر همزمان با گوشی‌هایی که بیش از 1000 دلار قیمت می‌خورند، شارژر یا هدفون به فروش نخواهد رساند.

با این اقدام، آیفون 12 پرو در یکی از باریک‌ترین جعبه‌های تلفن‌های همراهی قرار گرفته که تا کنون دیده‌ایم. درون این کارتن، شما می‌توانید شاهد گوشی و کابل USB-C به Lightning باشید بنابراین دیگر خبری از شارژر یا هدفون‌ها نیست. اپل از مشتریانش انتظار دارد هم‌اکنون شارژر یا هدفون را داشته باشند و یا اگر به آنها نیاز دارند، آنها را خریداری کنند.

درون جعبه همچنین، یک کاغذ می‌بینیم که روی آن ابزار درآوردن سیمکارت و برچسب لوگوی اپل قرار گرفته است. واقعاً اپل به خودش زحمت داده که این موارد را درون جعبه گذاشته بنابراین به عقیده برخی‌ها، اصلاً لازم نبود این کابل و برچسب به فروش برسد و ارائه گوشی به مشتریان هم کفایت می‌کرد!!!.

با همه اینها، شاید از کارهایی که اپل کرده عصبانی باشیم اما خرید آیفون 12 پرو ارزشش را خواهد داشت.

 

طراحی، جنس بدنه و خوش‌دستی

شاید آیفون 12 پرو به خاطر ویژگی‌ها و امکانات جدیدی که دارد یک انتخاب وسوسه‌کننده‌ای به حساب بیاید اما شیوه طراحی آن یک فاکتور مهمتر برای خریداران احتمالی آن می‌باشد.

ظاهر آیفون 4 و آیفون 5 تجسمی بودند و از زمانی که آیپدها تولید شدند، منتظر احیای دو گوشی نامبرده بوده‌ایم و حالا وقتش فرا رسیده است. نکته عجیب آنکه، به جای مانور دادن روی امکاناتی نظیر 5G، بیشتر به خاطر طراحی سری آیفون 12 است که اپل افراد را به خرید آن تشویق و تهییج می‌کند.

شیشه سرامیکی قاب پشتی دقیقاً در کانون توجه طراحی بهبود یافته قرار گرفته زیرا این پوشش شیشه‌ای که ساخت شرکت کورنینگ (Corning) است، یک رویه سرامیکی کریستال مانند میکروسکوپی دارد که استقامت روی نمایشگر آیفون‌های امسال را به شدت افزایش داده است. گفته می‌شود که صفحه نمایش شیشه‌ای جدید نسبت به آیفون 11 تا 4 برابر مقاوم‌تر است؛ موضوعی که تا کنون در بسیاری از آزمایش‌های سقوط انجام گرفته به تأیید رسیده است.

این نمایشگر همچنین، با یون قدرتمندسازی شده تا ضد خط و خش باشد و روی آن پوشش اولئوفوبیک خودِ اپل هم به کار رفته تا مستحکم‌تر گردد و آسیب‌ناپذیرتر باشد. با همه اینها، هیچ پوشش شیشه‌ای ضد خش نیست ولی حداقلش آنکه اثرات انگشت را می‌توان به آسانی پاک کرد.

قاب پشتی بسیار خوشگل است. اگرچه این همان پوشش شیشه‌ای فشرده‌ای می‌باشد که در آیفون 11 پرو (iPhone 11 Pro) وجود داشت ولی حالا ظاهر صیقلی‌تری پیدا کرده است. قاب پشتی اعضای خانواده آیفون 12 از همان جنس سرامیکی نیست ولی در این قسمت هم شاهد پوشش آیفون‌های سال قبل هستیم که اصلاً تصمیم بدی به حساب نمی‌آید زیرا هم ضد خش است و هم نشکن. بر این اساس، این پوشش همانی نیست که در جلوی آیفون‌های امسال می‌بینیم.

به هر ترتیب، پوشش شیشه‌ای فشرده قاب پشتی در برابر خط و خش مقاومت زیادی دارد. اگر بخواهیم از تجربه‌هایمان در مورد آیفون 11 پرو صحبت کنیم، باید بگوییم که احتمال آسیب دیدن از اشیا موجود در جیب‌هایمان بسیار زیاد است هرچند پاک کردن این نقش و نگارها با کشیدن یک دستمال روی‌شان کار آسانی خواهد بود.

پنل پشتیبانی آیفون 12 پرو دقیقاً برعکس پنل پشتیبانی آیفون 12 است زیرا هم فشرده بوده و هم ماژول مربعی شکل دوربین آن درخشان و آینه‌ای شکل می‌باشد. همین اتفاق برای فریم صاف جدید نیز رخ داده این یعنی به جای شاسی آلومینیومی آیفون ارزان‌تر، حالا یک چارچوب استیل ضد زنگ به کار رفته است. خوشبختانه یا متأسفانه، امسال خبری از آیفون‌های مات و کدر نیست.

فریم استیل، تمامی نمرات قبولی برای طراحی آیفون 12 پرو را دریافت و ظاهر آن را بسیار لاکچری و مجلل کرده است. شاید اعتراض داشته باشید که بسیار صاف و صیقلی می‌باشد و این چه کاری است که اپل انجام داده ولی همین تصمیم به ظاهر جزئی، کمک می‌کند تا آیفون 12 پرو راست، روی پای خودش بایستد.

فریم فوق درخشان استیل مستعد آن است که اثرات انگشت رویش باقی بمانند بنابراین تمیز کردن دائمی آن کار سختی خواهد بود. این موضوع آن‌قدر حاد است که در کمتر از یک ساعت انواع و اقسام آلودگی‌ها رویش باقی می‌مانند.

از طرفی، استیل ضد زنگ سنگین‌تر از آلومینیوم می‌باشد. به غیر از دوربین تله فوتو و اسکنر لیدار، آیفون 12 و آیفون 12 پرو قطعات کاملاً مشابهی نسبت به هم دارند اما گوشی دوم نسبت به گوشی اول 35 گرم سنگین‌تر است که احتمال می‌دهیم دلیل این اختلاف وزن فریم باشد.

و در نهایت، باید به بدترین نکته اشاره کنیم که فریم جای دست ندارد یا اصطلاحاً خوش‌دست نیست. اگر می‌خواهید آیفون 12 پرو را بدون قاب از روی زمین بردارید، نگه داشتن آن در دست کار بسیار سختی خواهد بود زیرا به خاطر لغزندگی زیادش، امکان دارد در نیمه راه از دستتان بیفتد.

این موبایل با دریافت تأییدیه IP68، ضد آب و ضد خاک است اما شیوه طراحی جدید به اپل اجازه داده تا مقاومت این موبایل در برابر آب را بسیار افزایش دهد. حالا گفته می‌شود که آیفون‌ها می‌توانند تا عمق 6 متری آب و به مدت 30 دقیقه دوام بیاورند. تأییدیه نامبرده و پوشش سرامیکی، آیفون‌های نسل دوازده را به یکی از مقاوم‌ترین خطوط تولید و غیرجان‌سخت‌ترین محصولات اپل تبدیل کرده‌اند.

نمایشگر آیفون 12 پرو همانی است که در آیفون 11 پرو دیده بودیم با این تفاوت که حالا کمی بزرگتر شده است. این صفحه نمایش 6.1 اینچی Super Retina XDR OLED اگرچه مزین به یک ناچ بزرگ می‌باشد ولی حاشیه‌های اطراف آن باریک هستند.

یکی از شایعات اصلی که پیش از این شنیده بودیم ولی به واقعیت تبدیل نشد، نمایشگر ProMotion دارای نرخ بازسازی 120 هرتزی بود. ممکن است که هیچ‌گاه دلیل عدم استفاده از این ویژگی را متوجه نشویم اما همین که می‌بینیم هنوز هم گران‌قیمت‌ترین و پرچمداران اپل نرخ نوسازی 60 هرتزی دارند واقعاً ناامیدکننده است. علی‌رغم اینکه وجود نرخ بازسازی 120 هرتزی تا حدودی قابل انتظار بود ولی اپل تصمیم گرفت به جای آن سراغ 5G برود.

درون آن ناچ کشیده و بدنما، همان امکاناتی قرار گرفته‌اند که در آیفون 11 پرو وجود داشتند. این موارد عبارتند از: اسپیکر/میکروفون استریو در وسط، دوربین Structured Light 3D در سمت چپ و لنز 12 مگاپیکسلی دوربین سلفی در سمت راست. در این موبایل، Face ID تنها روش بیومتریکی قابل استفاده است و به نظر می‌رسد اپل برنامه‌ای برای ارائه ششمین نسل سنسور Touch ID ندارد. واقعاً جای افسوس دارد که می‌بینیم فقط ویژگی تشخیص چهره مورد استفاده واقع شده حال آنکه امروزه و در شرایط فعلی دنیا باید مدام ماسک بپوشیم زیرا پوشیدن ماسک شناسایی چهره را سخت می‌کند.

خودِ صفحه نمایش کاملاً صاف است و حتی خبری از پوشش 2.5 بعدی کشیده شده تا کناره‌ها نیست.

پنل پشتی فشرده هم کاملاً صاف بوده و بسیار جذاب است. ضمن اینکه مطابق معمول، لوگوی اپل حکم یک آینه کوچک را دارد.

ماژول مربعی شکل دوربین کمی از جایی که نشسته بیرون آمده و درونش سه لنز 12 مگاپیکسلی اصلی، اولترا واید و تله فوتو حضور یافته‌اند. اسکنر لیدار و فلاش LED دوتایی نیز در اینجا حاضر شده است. ماژول شیشه‌ای دوربین عقب چهارتایی گوشه گردی دارد و آن‌قدر درخشان است که از نظر کارایی یک تکه آینه دیگر در قاب پشتی به حساب می‌آید.

همه سه لنز دوربین حاشیه‌های فلزی دارند که از زمینه شیشه‌ای مشترکی که روی آن نشسته‌اند، تقریباً 1 میلی‌متر بلندتر هستند. در نهایت، تمامی این لنزها با قطعات شیشه‌ای یاقوت مانند محافظت شده‌اند که این پوشش هم 1 میلی‌متر برآمدگی دارد. این شیوه طراحی متفکرانه ماژول دوربین اصلی را به وجود آورده که به هیچ عنوان متورم نیست و هنگام قرارگیری روی سطح صاف نیز باعث لرزش گوشی نمی‌شود.

با این وجود، قطعات شیشه‌ای سفت اطراف دوربین آیفون 12 پرو، همان چیزهایی هستند که وقتی گوشی را روی زمین می‌گذارید بلافاصله سطوح را لمس می‌کنند بنابراین خطر خط و خش افتادن روی قاب پشتی بسیار بالاست؛ چه برسد به دیگر گوشی‌های هوشمند که بدنه ضعیف‌تری دارند.

شاید فریم این گوشی ظاهر جدیدی داشته باشد اما امکانات آن چندان تازگی ندارند مگر اینکه بخواهیم به محل قرار دادن سیمکارت توجه ویژه‌ای کنیم زیرا حالا این اسلات به سمت چپ منتقل شده است. در همین بخش همچنین، دکمه‌های صاف ولوم و دکمه از قدیم بازمانده ساکت کردن به چشم می‌خورند.

در سمت راست، فقط دکمه پاور را می‌بینیم و در پایین نیز پورت Lightning، میکروفون و اسپیکر استریو را شاهد هستیم.

آیفون 12 پرو به اندازه آیفون 12 بزرگ بوده و از آیفون 11 پرو 3 میلی‌متر قدبلندتر است. این موبایل سنگین‌تر از آیفون 12 می‌باشد اما وزنش به اندازه مدل پیشینش خواهد بود. به خاطر فریم جدیدی که دارد، این گوشی راحت‌تر در دست قرار می‌گیرد و نسبت به آیفون 11 پرو احساس امنیت بیشتری هنگام گرفته شدن به ما القا خواهد کرد.

بر خلاف جمله آخر پاراگراف قبل، نگه داشتن آیفون 12 پرو زیاد ایمنی خاطر را به همراه نخواهد داشت حال آنکه امنیت آیفون 12 با فریم ماتش بیشتر بود. با وجود اینکه لبه‌های این موبایل تیز هستند اما فریم درخشان و براق آن به سمت داخل تمایل دارند و خوش‌دستی کمی را به وجود می‌آورند. واقعاً حیف و افسوس که باید روی بدنه گوشی به این زیبایی، قاب بگذارید.

طراحی‌های صاف و الگوهای زاویه‌دار، طرفداران زیادی دارند و حالا پوشش نشکن، شیشه محافظ و ضد خط و خش آیفون 12 پرو را واقعاً تحسین می‌کنیم. به نظر می‌رسد این ظاهر استفاده شده یک دستاورد تکنولوژی است که باید بیشتر در مورد آن تحقیق شود. با همه اینها، بهتر می‌بود اپل فریم رنگ شده دیگری را در آیفون 12 پرو قرار می‌داد تا یک چارچوب براق و درخشان زیرا معایب آن مزایایش را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند.

 

صفحه نمایش

آیفون 12 پرو یک نمایشگر 6.1 اینچی OLED با رزولوشن 2532*1170 و تراکم پیکسلی 460 دارد. پوشش شیشه‌ای -سرامیکی آن به همراه محافظ اولئوفوبیک، این‌بار کمتر آلودگی‌ها را به سمت خودشان جذب می‌کنند.

این صفحه نمایش از کیفیت HDR10 و Dolby Vision پشتیبانی می‌کند بنابراین شما می‌توانید از محتواهای HDR که در اکثر سایت‌های پخش ویدیو پشتیبانی می‌شوند، لذت ببرید.

این پرچمدار اپل از تکنولوژی‌های True Tone و Wide Color هم پشتیبانی می‌نماید و به ویژگی Haptic Touch که توسط موتور لمسی ایجاد شده نیز مجهز است.

از نظر امکاناتی، صفحه نمایش آیفون 12 پرو همانی است که پیش از این در آیفون 11 پرو دیده بودیم با این تفاوت که حالا کمی بزرگتر شده و به جای 5.8 اینچ، 6.1 اینچ سایز دارد.

افزایش ناچیز رزولوشن در این پنل OLED نیز کافی است تا تراکم پیکسلی به 460 پیکسل بر هر اینچ برسد.

با همه اینها، همچنان شاهد یک نمایشگر OLED با ناچ بسیار بزرگ و نرخ بازسازی 60 هرتزی و موتور لمسی 120 هرتزی هستیم.

ناچاریم که تأیید کنیم اپل صفحه نمایش دارای نرخ بازسازی سریع را به این محصولش نیاورده است. البته برای کسانی که غرق در سیستم نرم‌افزاری iOS شده‌اند یا همچنان گوشی قدیمی با نرخ نوسازی 60 هرتزی ساخته شده توسط دیگر شرکت‌ها دارند، نداشتن نرخ بازسازی 120 هرتزی نمی‌تواند موضوع چندان تعیین‌کننده و با اهمیتی باشد.

اگر شما حالا تصمیم گرفته‌اید از اندروید سوئیچ شده و سراغ iOS بیایید، این قضیه که یک آیفون گران‌قیمت هنوز نرخ بازسازی سریع را ندارد، قطعاً آزارتان خواهد داد زیرا در میان گوشی‌های میان‌رده اندرویدی نیز بسیاری از دستگاه‌های ساخته شده در سال 2020 نرخ بازسازی 90 یا حتی 120 هرتزی دارند. به هر حال، منتظر می‌مانیم تا آیفون 13 پرو نرخ بازسازی سریع‌تری داشته باشد.

اپل مدعی شده که حداکثر روشنایی آیفون 12 پرو و آیفون 12 به ترتیب به 800 و 600 نیت می‌رسد حال آنکه این دو موبایل توانسته‌اند تا کنون نهایت روشنایی 1200 نیتی را به ثبت برسانند.

این ادعاها دقیقاً در آزمایش‌های انجام شده به واقعیت تبدیل می‌شوند زیرا تا کنون به اثبات رسیده که آیفون 12 پرو 802 نیت روشنایی داشته است. حداقل روشنایی هم 1.8 نیت می‌باشد که یک نمره فوق‌العاده به حساب می‌آید.

در هیچ گوشی آیفونی معمولاً نهایت روشنایی خودکار وجود ندارد هرچند نبود این گزینه در صفحه نمایشی که بسیار درخشان است اصلاً احساس نمی‌شود.

نمایشگر آیفون 12 پرو دقت رنگ زیادی دارد. تفاوت رنگی حداکثری در این موبایل در حالت sRGB به 3.0 و به صورت میانگین به 1.9 می‌رسد. این تلفن همراه به طور تمام و کمال از DCI-P3 پشتیبانی می‌کند و به صورت خودکار و در مواقعی که امکان‌پذیر است، به آن سوئیچ می‌شود.

مطابق معمول، این دقت رنگ در تمام سطوح روشنایی، حتی مقدار 1.8 نیتی وجود دارد.

 

دوام باتری

آیفون 12 پرو همان باتری 2815 میلی‌آمپری را دارد که در آیفون 12 استفاده شده تا نسبت به منبع نیروی آیفون 11 پرو شاهد پسرفت 7 درصدی ظرفیت باشیم. در صورتی که شارژر مناسب خریداری شود، این موبایل از تکنولوژی شارژ سریع سیمی و بیسیم پشتیبانی می‌کند.

در آزمایش‌های صورت گرفته، آیفون 12 پرو عملکرد قابل‌قبولی از خودش ارائه کرده به طوری که در آزمایش‌های مکالمه، وبگردی و پخش فیلم امتیازاتش شبیه نمراتی بودند که توسط آیفون 12 ثبت شدند. ضمن اینکه امتیازات مکالمه و وبگردی در این موبایل به نمرات کسب شده توسط آیفون 11 پرو شبیه بود اما در سمت دیگر، آیفون قدیمی‌تر توانست تا 15 ساعت فیلم پخش کند.

عملکرد استندبای این موبایل کمی ضعیف‌تر از آیفون 12 و آیفون 11 پرو بود و به همین دلیل است که استقامت کلی آن کمتر می‌باشد.

به علاوه، سعی شد در آزمایشی، یک بازی اجرا گردد اما پردازنده گرافیکی این محصول اپل نشان داد بسیار کم مصرف بوده و نسبت به آیفون 11 پرو تا 1 ساعت بیشتر می‌تواند پاسخگوی نیاز گیمرها باشد.

 

سرعت شارژ

همچون آیفون‌های 8، ایکس، ایکس اس و سری 11، آیفون 12 پرو هم از تکنولوژی شارژ سریع USB Power Delivery پشتیبانی می‌کند. همان‌طور که پیش از این هم گفتیم، اپل همراه با این موبایل بیش از 1000 دلاری شارژر را به فروش نمی‌رساند اما شما می‌توانید شارژر 20 واتی PD مربوطه را خریداری و یا آداپتور مشابهی را استفاده کنید.

اگر یک آیفون 12 پرو که انرژی باتری آن به 0 درصد رسیده را شارژ کنید، پس از 30 دقیقه خواهید دید که 59 درصد آن پر شده است.

بعد از یک ساعت نیز این انرژی به 90 درصد می‌رسد ولی 10 درصد باقی مانده به 30 دقیقه زمان نیاز دارد تا به باتری تزریق شود. البته این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که ویژگی Optimized Charging غیرفعال باشد.

گوشی مورد بحث ما از تکنولوژی شارژ سریع 15 واتی بیسیم پشتیبانی می‌کند ولی تنها با شارژرهای MagSafe سازگار است در غیر این صورت سرعت شارژ بین 5 تا 8 وات خواهد بود.

اگر از شارژر MagSafe اپل استفاده و آیفون 12 پرو را از 0 تا 100 شارژر کنید، نمی‌توانید سرعت شارژ آن را تحسین نمایید زیرا در همان ابتدا تقریباً 5 دقیقه طول می‌کشد تا آیفونی که خاموش شده را روشن کند. سپس MagSafe به 30 دقیقه زمان نیاز دارد تا 30 درصد باتری را شارژ کند بنابراین 3 ساعت طول خواهد کشید تا منبع نیروی آیفون 12 پرو پر شود.

 

کیفیت صدا

این موبایل نیز همچون آیفون‌های تولید شده در سالیان اخیر، صداها را از اسپیکرهای استریو پخش می‌کند. در پایین این دستگاه یک اسپیکر و درون ناچ یک اسپیکر دیگر قرار گرفته‌اند که البته مورد دوم حکم میکروفون را نیز دارد. اگرچه اسپیکر بالایی از نظر کیفیت صدای بیس ضعیف‌تر کار می‌کند ولی به طور کلی صداهایی که از این موبایل می‌شنویم بسیار متعادل هستند.

این اسپیکرها از کیفیت صدای فراگیر پشتیبانی می‌کنند به همین دلیل اصواتی که می‌شنویم کمتر هدفمند هستند بنابراین این‌گونه باید بگوییم که این صداها در مقایسه با سایر گوشی‌های هوشمند فراگیر به حساب می‌آیند. به هر حال، کیفیت صدا فوق‌العاده است زیرا بیس زیاد، صداهای با تون معمولی فوق‌العاده و صداهای با تون بالا عالی شنیده می‌شوند. در مجموع، باید اسپیکرهای استفاده شده در این موبایل را جزو بهترین مواردی بدانیم که تا کنون در یک تلفن همراه حضور یافته‌اند.

 

سیستم عامل و رابط کاربری

همه آیفون‌های جدید همزمانی که به فروش می‌رسند، ‌از سیستم عامل iOS 14.1 بهره می‌برند که یک آپدیت جزئی از iOS 14 بوده و بیشتر باگ‌ها را از بین برده و پشتیبانی از شیوه پخش 10 بیتی HDR را به آیفون 8 یا جدیدتر آورده است.

اما بد نیست حالا نگاهی به امکانات iOS 14 بیندازیم. تمرکز این پلتفرم بیشتر روی ویجت‌های جدید و App Library است که تجربه کار کردن شما با نرم‌افزارها را ارتقا خواهد بخشید. واقعاً اینکه می‌بینیم اپل تصمیم گرفته قابلیت جدید سیستم عاملش را انتخابی کند، جای تحسین دارد زیرا دیگر مجبور نخواهیم بود حتماً از آنها استفاده کنیم.

سایر امکانات iOS 14 نسبت به آن‌هایی که در iOS 13 دیده بودیم بدون تغییر باقی مانده‌اند ولی با این تفاوت که رابط کاربری بعضی از نرم‌افزارهای سیستمی تغییرات جزئی پیدا کرده و چند برنامه و ویژگی تازه هم اضافه شده‌اند.

صفحه قفل نمایشگر دست‌نخورده باقی مانده است. در واقع این بخش همان جایی است که مرکز اعلانات، نوتیفیکیشن‌ها و گزینه‌های حفاظت از حریم شخصی، میانبرهای مخصوص فلاش LED و دوربین قرار گرفته‌اند. در صورتی که از روش بیومتریکی Face ID یا پین عددی استفاده کرده باشید، به راحتی می‌توانید این صفحه را نادیده گرفته و آن را کنار بزنید.

اپلیکیشن‌های شما به همراه ویجت‌ها، معمولاً در هوم اسکرین قرار می‌گیرند و صفحه Today هم در چپ‌ترین قسمت ممکن جای‌گیری می‌کند. این‌بار اما، در سمت راست یک صفحه جدید به نام App Library اضافه شده است.

یک آپشن جدید در این بخش به شما اجازه می‌دهد هوم اسکرین‌های گوناگون را مخفی کنید. این گزینه برای کسانی که معمولاً در یک صفحه بازی‌ها و اپلیکیشن‌هایشان را قرار می‌دهند بسیار کاربردی خواهد بود. به علاوه، اگر می‌خواهید مسافرت بروید و دوست ندارید نرم‌افزارهای کاری‌تان را ببینید، می‌توانید آنها را در یک بخش گذاشته و آن را مخفی کنید. متأسفانه یا خوشبختانه، فعلاً امکان عدم انتخاب Today یا App Library وجود ندارد.

چنان‌چه همان شیوه سنتی و قدیمی iOS 14 را دوست دارید، می‌توانید App Library را نادیده بگیرید. با این وجود، همچنان گزینه‌ای تعبیه نشده تا این بخش را کلاً خاموش کنید.

ویجت‌های جدید را می‌توانید به همراه آیکون‌های اپلیکیشن‌ها در هر قسمتی از نمایشگر یا صفحه Today که دوست دارید بگذارید زیرا همه این موارد به صورت مسالمت‌آمیز در کنار یکدیگر حاضر خواهند شد. در iOS 14 سه ویجت با سایزهای 2*2، 4*2 و 4*4 وجود دارند.

شما همچنین می‌توانید دو ویجت یک اندازه را در بالای یکدیگر قرار دهید. زمانی که دو ویجت را روی هم می‌گذارید، می‌توان مشخص کرد که یا خودِ سیستم عامل برنامک مهمتر را برگزیند و موردی که به پس‌زمینه مرتبط‌تر است را بالا قرار دهد. به علاوه، این امکان فراهم شده تا با پشت و رو کردن دو ویجت به صورت دستی و کشیدن انگشتان به سمت بالا یا پایین، برنامک مدنظرتان را بیابید. این شیوه قرار دادن ویجت بسیار نوآورانه بوده و واقعاً ایده آن را تحسین می‌کنیم زیرا فضای کمی را اشغال کرده به خصوص آنکه می‌خواهید برخی اوقات ویجت‌های پر کاربرد را روی سایرین قرار داده و آن‌هایی که کمتر نیاز می‌شوند را در زیر دیگر برنامک‌ها بگذارید.

App Library نوعی منوی کشویی اپلیکیشن‌هاست که در راست‌ترین قسمت هوم اسکرین دیده می‌شود. نرم‌افزارها پس از نصب شدن، بلافاصله به این منو اضافه خواهند شد. مرتب‌سازی آنها نیز یک فرآیند کاملاً اتوماتیک می‌باشد بنابراین شما نخواهید توانست آنها را ویرایش یا جابه‌جا کنید و در گروه‌های متفاوت قرار دهید. مرتب‌سازی برنامه‌ها بستگی به برچسب های اپ‌استور دارد که توسعه‌دهنده هنگام آپلود آن در این فروشگاه نرم‌افزاری استفاده کرده است.

App Library تنها سه تنظیمات دارد که عبارتند از: اضافه کردن اپلیکیشن‌های جدید به هوم اسکرین و App Library، اضافه کردن اپلیکیشن‌های جدید تنها به App Library و نمایش علائم اعلانات در App Library.

App Library دقیقاً همان جایی است که اپلیکیشن‌های کمتر استفاده شده‌تان حضور می‌یابند.

حدس می‌زنیم که صفحه Today به زودی از بین خواهد رفت اما در حال حاضر فقط و فقط برای ویجت‌ها کاربرد دارد. شما در این قسمت می‌توانید همان ویجت‌هایی که به هوم اسکرین اضافه می‌کنید را بگذارید. در اینجا همچنین، امکانی فراهم شده تا ویجت‌های قدیمی که برای iOS 14 بهینه‌سازی نشده‌اند را بیفزایید. ویجت‌های قدیمی دقیقاً پس از برنامک‌های جدید جای‌گیری می‌کنند بنابراین بهترین کار آن است که از همان موارد تازه استفاده نمایید.

در حال حاضر، حدس می‌زنیم همه برنامه‌نویسان باید ویجت‌های خود را آپدیت کنند تا با iOS 14 سازگار شوند که اگر این اتفاق عملی شود، باید غزل خداحافظی را با بخش Today بخوانیم.

مرکز اعلانات را می‌توان از طریق کشیدن انگشتان از سمت چپ ناچ اجرا کرد. این پنجره در iOS 11 با صفحه قفل نمایشگر ادغام شد و به همین دلیل است که در هوم اسکرین و مرکز اعلانات تصاویر پس‌زمینه متفاوتی را می‌بینیم.

مرکز کنترل که دکمه‌های قابل گسترش و سفارشی‌سازی شونده دارد را می‌توان از طریق کشیدن انگشتان از سمت راست ناچ اجرا کرد. شما می‌توانید از گزینه بازخورد لمسی برای دستیابی به کنترل‌های اضافی استفاده نمایید. به علاوه، درصد انرژی باتری هم در این قسمت قابل مشاهده است.

روش‌های مبتنی بر حرکات دقیقاً همان‌هایی هستند که در آیفون ایکس وجود داشتند. کشیدن انگشت از پایین نمایشگر یک اپلیکیشن را می‌بندد و کشیدن انگشت از پایین نمایشگر و توقف در میانه‌های آن، سوئیچ‌کننده برنامه‌ها را اجرا می‌کند و کشیدن انگشت از اطراف نمایشگر هم حکم دکمه بازگشت یا فوروارد را دارد. به علاوه، شما می‌توانید خط موجود را سمت چپ یا راست بکشید تا اپلیکیشن‌های اخیراً استفاده شده را باز کنید.

Back Tap یک میانبر جدید منوی دستیابی است. این قابلیت دو بار یا سه بار ضربه زدن روی قاب پشتی گوشی را تشخیص می‌دهد و خوشبختانه امکانی فراهم شده تا فعالیت مدنظرتان را برایش تعیین کنید. از جمله کاربردی‌ترین فعالیت‌های پیشنهادی، گرفتن اسکرین شات یا اجرای مرکز کنترل است ولی انجام این کار کاملاً بستگی به خودتان دارد. به طور کلی Back Tap یکی از ویژگی‌های بسیار کارآمد iOS 14 به حساب می‌آید.

به علاوه، یک حالت تیره سرتاسری هم وجود دارد. شما می‌توانید این آپشن را به صورت دستی یا زمان‌بندی شده روشن کنید که برای مورد دوم باید از تنظیمات صفحه نمایش اقدام نمایید تا تمامی قسمت‌های سفید به مشکی تبدیل شوند. شما این آپشن را می‌توانید روشن کنید تا در صورت فعال بودن دارک مد، والپیپر هوم اسکرین نیز تیره باشد.

سرویس App Clips یکی از مهمترین قسمت‌های iOS 14 می‌باشد هرچند هنوز به صورت گسترده استفاده نشده است. منظور از App Clip یک پنجره پاپ‌آپ کوچک از اپلیکیشنی است که می‌توانید به وسیله آن از اپلیکیشنی که هنوز از اپ‌استور دانلود و نصب نکرده‌اید، بهره ببرید. واقعیت آن است که iOS 14 این کلیپ را در لحظه برای شما دانلود می‌کند تا شما بتوانید از نحوه عملکرد نرم‌افزار مدنظر آگاه شوید تا در نهایت آن پنجره حذف گردد.

برای مثال، در مرورگر خود کلمه خاصی را سرچ می‌کنید که باید برای بهره‌مندی از شرکت خدماتی ارائه‌دهنده آن، نرم‌افزارش را نصب نمایید. در اینجا همان پنجره کوچک پاپ‌آپ اجرا می‌شود تا بدون نیاز به نصب برنامه، سفارش خود را ثبت کنید. با App Clips می‌توانید تاکسی، دوچرخه، اسکوتر و . . . را اجاره نمایید. لازم به ذکر است که برای بهره‌مندی از این قابلیت می‌بایست سرویس مدنظر در کشور محل سکونت فعال شده باشد.

سیری (Siri) یا همان دستیار صوتی هوشمند اپل که در هر ماه بیش از 400 میلیون کاربر دارد را می‌توانید با فشردن دکمه پاور فعال کنید. تقریباً انجام هر کاری با این دستیار دیجیتالی امکان‌پذیر است؛ از پرسش و پاسخ گرفته تا تنظیم ساعت هشدار و ارسال پاسخ و یا رزرو بلیط، دریافت مسیر، آدرس و . . .

به میانبرهای سیری موسوم به Siri Shortcuts می‌توان از طریق یک برنامه مستقل دست یافت. شما می‌توانید برای بسیاری از کارهایی که دوست دارید، میانبر تعیین کنید. همچنین، امکان ارجاع دادن به هر آنچه در iOS 14 وجود دارد، محتواهای اپلیکیشن‌های سیستمی و سایر فعالیت‌های پیشرفته و نرم‌افزارهای معروف نظیر یوتیوب و فیسبوک امکان‌پذیر است.

دیگر ویژگی جدید سیستم عامل iOS 14 ظاهر کامپکت‌تر سیری است. پس از اجرا شدن این دستیار هوشمند، یک دایره کوچک را در پایین صفحه نمایش خواهید دید که پاسخ‌های سؤالاتتان را در یک پنجره پاپ‌آپ نمایش می‌دهد. با این روش، می‌توانید ببینید درون اپلیکیشن در حال اجرا چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است.

حال که صحبت از رابط کاربری کامپکت شد، باید بگوییم که سیری تنها نرم‌افزاری نیست که چنین تغییری رویش اعمال شده است. اپلیکیشن Phone (برنامه برقراری تماس) اگرچه همان ظاهر قدیمی خودش را حفظ کرده ولی وقتی تماسی دریافت می‌کنید و گوشی قفل است، رابط کاربری کوچکتری را پخش می‌کند. بر این اساس، حالا به جای نمایش یک صفحه سیاه رنگ جهت پاسخ دادن به تماس‌ها، یک پنجره پاپ‌آپ حاوی دکمه‌های قرمز و سبز به همراه اسم تماس گیرنده نمایان می‌شود.

حالت تصویر در تصویر یا PiP یک ویژگی مورد انتظار و خوشایند در iOS به شمار می‌آید. این گزینه دقیقاً همان کاری را می‌کند که از اسمش پیداست؛ یعنی یک ویدیوی در حال پخش را در یک پنجره کوچک‌تر نمایش می‌دهد و به کاربران اجازه خواهد داد تا این پنجره را به هر جایی از رابط کاربری که دوست دارند منتقل کنند.

PiP در نرم‌افزارهای اپل تی‌وی، Podcasts، سافاری، فیس‌تایم، آی‌تونز، هوم، یوتیوب و هر برنامه‌ای که از آن پشتیبانی می‌کند، قابل استفاده است.

فایل‌های رسانه‌ای را می‌توان با نرم‌افزارهای پیش‌فرض اپل نظیر Photos، Music، TV و . . . اجرا کرد که اکثر آنها نسبت به نسخه‌هایی که در iOS 13 وجود داشتند بدون تغییر باقی مانده‌اند.

تب Photos این‌بار چهار حالت مشاهده Years، Months، Days و All Photos دارد. سه مورد اول، با استفاده از هوش مصنوعی بهترین تصاویر گرفته شده را در یک قاب نشان می‌دهند تا با این روش تمامی پیچیدگی‌های موجود از بین بروند و دیگر هیچ اسکرین شات، یادداشت یا حتی عکس تکراری دیده نشود. زمانی که میان تصاویری که در این سه بخش قرار گرفته‌اند جابه‌جا می‌شوید، همه عکس‌ها و ویدیوها به صورت لایو بدون صدا پخش می‌شوند. به علاوه، بهترین تصویر یا فیلم در ابعادی بزرگ نمایش داده خواهد شد.

لازم به ذکر است که مطابق معمول، گزینه‌های سرچ قدرت گرفته از هوش مصنوعی و حالات مختلف ویرایش ویدئو و تصویر نیز در اینجا در نظر گرفته شده‌اند.

اپلیکیشن اپل تی‌وی بخشی از iOS 14 است و برای پخش ویدیوهای ذخیره شده در حافظه داخلی و فیلم‌هایی که از طریق آی‌تونز اجرا می‌کنید، استفاده خواهد شد. به علاوه، این برنامه فروشگاه دیجیتالی برای خرید فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیونی به شمار می‌رود و به وسیله آن می‌توان به سرویس اپل تی‌وی پلاس دست یافت.

Music یک آیکون جدید در هوم اسکرین دارد. این برنامه پخش‌کننده پیش‌فرض موسیقی‌ها بوده و به اپل موزیک بیش از حد متکی است. با این حال، اگر نمی‌خواهید از سرویس پخش آنلاین استفاده کنید، می‌توانید از این اپلیکیشن بهره برده و آهنگ‌های دلخواهتان را به وسیله آی‌تونز به آن بیفزایید. علی‌رغم اینکه اضافه کردن ترک‌های موسیقی به وسیله آی‌تونز نیازمند طی کردن چند مرحله است و معمولاً باید فایل‌های mp3 را در ویندوز اکسپلورر کپی و پیست کنید ولی هیچ سختی نخواهد داشت. البته دانلود آی‌تونز در همان مرحله اول ممکن است برای کاربران ویندوز مشکل‌ساز گردد.

اپلیکیشن Books برای مشاهده فایل‌های PDF و eBook به همراه نرم‌افزارهای Stocks و News در iOS 14 نصب شده‌اند. سافاری مرورگر پیش‌فرض بوده و یک مدیریت کننده دانلود و چند گزینه بهبود یافته حفاظت از حریم شخصی دارد.

اپل مپس هم شیوه جدید ناوبری خودش را به کشورهای انگلستان، ایرلند و کانادا خواهد آورد. همچنین، قابلیت‌های پیدا کردن مسیرهای مخصوص دوچرخه‌سواری، راه‌های دارای آسانسور یا پله نیز به نیویورک، لس‌آنجلس، سانفرانسیسکو، بیجینگ و شانگهای خواهند آمد.

روش تازه مسیریابی EV هم ایستگاه‌های شارژ خودروهای برقی موجود در مسیرها را نشان می‌دهد.

Guides به شما اجازه خواهد داد رستوران‌ها، مکانی های دیدنی و پیشنهادهای ارائه شده از برندهای معروف را مشاهده کنید.

به علاوه، اپل مپس چراغ‌های راهنمایی و دوربین‌های کنترل سرعت را نیز نمایش می‌دهد.

برخی از گزینه‌های حفاظت از حریم شخصی موجود در iOS 14 عبارتند از امکان تغییر مرورگر پیش‌فرض و برنامه مدیریت ایمیل، ارائه گزارش عملکرد ردیاب‌های اینترنتی هنگام فعال شدن پس از بازدید از سایت‌های اجرا شده در سافاری، گزینه ارائه موقعیت مکانی تقریبی به جای لوکیشن دقیق و نشانگرهای سبز و نارنجی برای لحظاتی که دوربین و میکروفون در حال استفاده هستند.

و در پایان به سرویس پرداخت اپل (Apple Pay) می‌رسیم که این شرکت با iOS 14 امکاناتش را گسترده‌تر کرده زیرا گزینه‌ای به نام ورود با حساب کاربری اپل را به آن افزوده است. شما از این گزینه در سیستم عامل مذکور می‌توانید استفاده کنید تا به سرعت با اکانت اپل وارد اپلیکیشن‌ها شوید و با استفاده Touch ID و البته روش تأیید دو مرحله‌ای هویتتان را تأیید نمایید. برای انجام این کار، اپل یک نام کاربری تصادفی ارسال می‌کند تا وقتی می‌خواستید وارد یک اپلیکیشن بشوید، در صورت تمایل یا از آدرس ایمیل واقعی بهره گیرید و یا آدرس ایمیل ساختگی توسط کمپانی آمریکایی را وارد نمایید. لازم به ذکر است که این ایمیل‌ها یک بار مصرف هستند بنابراین تنها می‌توان موردی را حذف کرد که به یک برنامه مربوط می‌شود.

 

توانایی‌های سنسور و اسکنر لیدار

اپل خیلی روی توانایی‌های اسکنر لیدار (LiDAR) مانور داده و به نظر می‌رسد هر آنچه گفته هم درست است. پیاده‌سازی این سنسور که برای بررسی تکنولوژی‌های ردیابی، تصویرسازی لیزری و تشخیص فاصله به کار می‌رود، یک دستاورد بسیار مهم برای کمپانی آمریکایی به شمار می‌آید و پس از آیپد پرو (iPad Pro)، حالا شاهد حضور آن در آیفون 12 پرو هستیم.

اسکنر لیدار فاصله ایجاد شده از اشعه های نوری را به همراه افکت‌های منعکس شده اندازه‌گیری می‌کند. با این روش، گوشی می‌تواند تصاویر 3D دقیقی از شیء مدنظر بسازد و در آینده هر جا که کاربر می‌خواهد آن را قرار دهد. بر این اساس، اگر می‌خواهید یک لوازم خانگی خاصی را بخرید، با این روش می‌توانید ببینید در منزلتان چه شکلی خواهد بود. به علاوه، هنگام مقایسه سایز اشیا در کنار یکدیگر نیز لیدار کمک حالتان می‌باشد.

این سنسور هنگام تشخیص فاصله نیز بسیار دقیق عمل می‌کند بنابراین می‌توانید از آن به جای نوار متر بهره ببرید. ضمن اینکه امکان تعیین مسافت و افزودن دیوارها و اشیاء مجازی نیز در همان فاصله‌ای که مشخص کرده‌اید، وجود دارد. افراد حرفه‌ای مانند مهندسان داخلی ساختمان‌ها قطعاً قابلیت اسکنر بودن لیدار را ارج خواهند نهاد.

به خاطر توانایی‌های واقعیت افزوده قدرتمندی که لیدار با خودش آورده، شما قادر خواهید بود از آن هنگام استفاده از اپلیکیشن‌ها و بازی‌های AR لذت ببرید.

دیگر مزیت این تکنولوژی، سرعت و دقت آن در شرایط کم نور می‌باشد و از آن جایی که کم یا زیاد بودن نور برای این سنسور اصلاً مهم نیست و می‌تواند در اتاق‌های کاملاً تاریک کار کند، این فرصت را خواهید داشت تا در فضاهای خاموش نیز عکس‌های پرتره بگیرید و برای اولین بار سوژه و پس‌زمینه از یکدیگر جدا شده و پس‌زمینه تار گردد.

خیلی خلاصه بگوییم که از اپلیکیشن‌هایی که با لیدار سازگار هستند (مانند 3D Scanner App) می‌توانید استفاده نمایید تا اشیا اطرافتان را اسکن کرده و هر جا که دوست دارید بگذارید. به علاوه، امکان لذت بردن از بازی‌های واقعیت افزوده جذابی که تولید شده‌اند نیز فراهم است.

 

عملکرد و امتیازات بنچمارک

اپل تأمین قدرت گوشی‌های سری آیفون 12 را به تراشه A14 بیونیک سپرده است. این چیپست اولین محصول تولید شده با فرآیند لیتوگرافی 5 نانومتری می‌باشد که به بازار آمده و حاوی 11 میلیارد و 800 میلیون ترانزیستور است که نسبت به A13 بیونیک از این نظر به میزان 40 درصد پیشرفت کرده است.

این تراشه همچون دیگر تراشه‌هایی که اپل تولید می‌کند، شش هسته دارد. دو هسته بزرگ آن به نام Firestorm دارای 3.1 و چهار هسته کوچکتر آن یعنی Icestorm دارای سرعت 1.8 گیگاهرتزی با قابلیت TurboBoost هستند که در مواقع نیاز سرعت‌شان به 3.1 گیگاهرتز افزایش خواهد یافت. این تراشه پیشرفت‌کرده، می‌تواند نسبت به A13 بیونیک به میزان 50 درصد عملکرد بهتری از خودش به ثبت برساند.

پردازنده گرافیکی Apple GPU هم حالا چهار هسته‌ای شده تا نسبت به آیفون‌های سال قبل 50 درصد از نظر سرعتی بهبود یافته باشد.

در ادامه به NPU (واحد پردازش عددی) 16 هسته‌ای می‌رسیم که برای یادگیری ماشینی بوده و از نظر عملکرد هوش مصنوعی به میزان 70 درصد پیشرفت کرده است.

آیفون 12 پرو 6 گیگابایت رم و آیفون 12های بدون پسوند پرو 4 گیگابایت رم دارند.

تراشه A14 بیونیک به یک مودم X55 5G کووالکوم مجهز است و به همین خاطر تمامی اعضای خانواده آیفون 12 امکان وصل شدن به شبکه نسل 5 ارتباطات را دارند.

چیپست A14 بیونیک به همراه ISP (سیستم برنامه‌نویسی درونی)، دلایلی اصلی افزایش کیفیت تصاویر هستند بنابراین امکان عکسبرداری با گزینه‌های Smart HDR 3، Deep Fusion، Night Mode، ضبط ویدیوهای Dolby Vision و . . . را فراهم آورده‌اند.

آیفون 12 پرو و آیفون 12 سریع‌ترین آیفون‌هایی هستند که تا کنون تولید شده‌اند اما این قضیه چندان هم شگفت‌انگیز و تعجب‌برانگیز نیست زیرا تراشه A14 بیونیک اپل قدرتمندترین هسته‌هایی را دارد که تا به امروز به کار رفته‌اند.

پردازنده گرافیکی پیشرفته‌تر حالا عملکرد بهتری از خودش نشان می‌دهد هرچند نسبت به آیفون 11 تفاوت آن زیاد محسوس نیست.

ضمن اینکه آیفون‌های جدید حالا قهرمانان آزمایش AnTuTu به شمار می‌آیند.

علی‌رغم اینکه A14 بیونیک باعث شده تا آیفون 12 پرو سریع‌ترین گوشی هوشمند دنیا به حساب بیاید ولی نمی‌تواند دلیل مناسبی باشد تا به خاطر آن سراغ یکی از محصولات سری آیفون 12 بیایید. عملکرد همواره مهمترین نقطه قوت آیفون‌ها بوده بنابراین حتی گوشی ساخت اپل که به سه سال پیش تعلق دارد نیز هنوز سریع است. در واقع چیزی که اینجا اهمیت دارد، ویژگی‌های جدید A14 بیونیک می‌باشند که از آن جمله می‌توانیم به یادگیری ماشینی بهبود یافته و سیستم درونی برنامه‌نویسی اشاره کنیم که باعث می‌شوند عکسبرداری در دنیای گوشی‌های هوشمند وارد مرحله تازه‌ای گردد.

نکته‌ای که حالا باید به آن اشاره داشته باشیم آن است که با بررسی امتیازات نرخ بازسازی ثبت شده توسط آیفون‌ها، می‌توانیم این مژده را بدهیم که نرخ نوسازی 120 هرتزی در محصولات اپل به زودی عملی خواهد شد.

عملکرد گیمینگ آیفون‌ها فوق‌العاده است اما به نظر می‌رسد آیفون 12 پرو یک سیستم خنک‌کننده بهتر دارد که گرمای ایجاد شده هنگام اجرای بازی‌ها و یا انجام آزمایش‌های بنچمارک را کاهش می‌دهد. در حالی که اطراف فریم و قاب پشتی آیفون 12 هنگام انجام کارهای گفته شده شدیداً داغ می‌شود ولی مدل دارای پسوند پرو فقط گرم می‌شود.

امتیاز ثبات آیفون 12 پرو در آزمایش 3D Mark Wild Life Stress به 90.9 درصد می‌رسد که نشان‌دهنده 20 حلقه از این آزمون بررسی عملکرد گرافیکی است.

این در حالی است که ثبات آیفون 12 در آزمایش مذکور 84 درصد بود و وقتی نرم‌افزارهایی مانند فیسبوک، اسکایپ، واتس‌اپ، فیسبوک مسنجر روی آن نصب و یا لوازم جانبی بلوتوثی به آن وصل شدند، ثبات آن به 75 درصد تقلیل یافت.

لازم به ذکر است که ثبات آیفون 11 پرو مکس 82 درصد بود.

در صورت اجرا و نصب بازی Call of Duty Mobile در آیفون 12 پرو و آیفون 11 پرو متوجه خواهید شد که عملکرد هر دو دستگاه بسیار عالی و باثبات است و هیچ‌کدام از آنها داغ نمی‌کنند و انرژی باتری‌شان بی‌دلیل خالی نمی‌گردد. در واقع آیفون 12 پرو می‌تواند 9 ساعت و 39 دقیقه و آیفون 11 پرو می‌تواند 8 ساعت و 36 دقیقه بازی مذکور را اجرا کنند.

با توضیحات داده شده، آیفون 12 پرو به خاطر بهره‌مندی از سیستم خنک‌کننده مدرن‌تر و ثبات بیشتر، دستگاه بهتری برای گیمینگ است. به علاوه، همان‌طور که گفتیم، نسبت به مدل سال قبل خود یک ساعت بیشتر توانست بازی کال آف دیوتی موبایل را اجرا نماید.

 

دوربین

آیفون 12 پرو دوربین عقبی دارد که پیش از این نمونه آن را در آیفون 11 پرو دیده بودیم. در اینجا حالا سه لنز 12 مگاپیکسلی و در جلو یک لنز 12 مگاپیکسلی حضور یافته‌اند. اسکنر لیدار نیز برای فوکوس خودکار به کار خواهد رفت تا به گوشی جهت گرفتن تصاویر پرتره با پس‌زمینه تار واقع‌گرایانه کمک کند. سنسور SL 3D هم که برای تشخیص چهره با ویژگی Face ID استفاده شده، برای گرفتن عکس‌های پرتره سلفی به کار گرفته رفته است.

لنز اصلی ماژول سه‌گانه قاب پشتی، 12 مگاپیکسلی با اندازه 1.4 میکرومتری و فاصله کانونی 26 میلی‌متری است. دریچه دیافراگم این سنسور به f/1.6 می‌رسد حال آنکه در آیفون 11 پرو گشودگی دیافراگم f/1.8 بود. سیستم ثابت‌سازی اپتیکال به همراه فاصله کانونی دو پیکسلی نیز در اینجا استفاده شده است.

دومین لنز، 12 مگاپیکسلی اولترا واید اولترا واید با اندازه 1 میکرومتری و فاصله کانونی 13 میلی‌متری است. این لنز دارای فوکوس خودکار بوده و خبری از سیستم ثابت‌سازی اپتیکال تصاویر در آن نیست.

در نهایت به لنز سوم یعنی تله فوتو 12 مگاپیکسلی می‌رسیم که 1 میکرومتر سایز، فاصله کانونی 52 میلی‌متری و دریچه دیافراگم f/2.0 دارد. این لنز می‌تواند به صورت اپتیکال و به میزان 2 برابری روی سوژه زوم کند و از سیستم ثابت‌سازی اپتیکال تصاویر و فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) نیز پشتیبانی می‌کند.

دوربین سلفی این تلفن همراه 12 مگاپیکسلی 1 میکرومتری با فاصله کانونی 23 میلی‌متری و دریچه دیافراگم f/2.2 است. شیوه فوکوس کردن در این لنز بار دیگر ثابت می‌باشد. زمانی هم که می‌خواهید با آن عکس‌های پرتره بگیرید، عمق آنها را به کمک اسکنر SL 3D به ثبت می‌رساند بنابراین انتظار داریم تصاویر پرتره باکیفیتی بگیریم.

همه این چهار لنز توانایی ضبط ویدیوهای 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه و با ویژگی‌های ثابت‌سازی سینمایی و رنج دینامیک گسترده را دارند و همه‌شان قادرند تا فیلم‌های Dolby Vision HDR را با تمامی فریم‌ریت‌ها ضبط کنند.

 

اپلیکیشن دوربین و ویژگی‌های آن

قسمت منظره‌یاب اپلیکیشن دوربین با آن چیزی که در iOS 13 عرضه شده همراه با آیفون 11 دیده بودیم، بدون تغییر باقی مانده است بنابراین شما می‌توانید بیرون منظره‌یاب را نیز ببینید زیرا عملیات کالیبره کردن اپلیکیشن توسط دو دوربین (جلو و عقب) به بهترین شکل ممکن صورت می‌پذیرد و اجازه خواهد داد هر آنچه در بیرون فریم می‌ماند را مشاهده کنید. این قابلیت مطمئناً تجربه کار کردن با نرم‌افزار دوربین را ارتقا خواهد بخشید و چنان‌چه گزینه Photo/Video Capture Outside the Frame فعال باشد، می‌توانید محتواهای مهمی که بیرون از چارچوب باقی مانده‌اند را نیز ثبت کنید.

سیستم پردازش تصاویر اپل که حالا به خاطر تراشه A14 فعال شده، امکان عکسبرداری و فیلمبرداری با کیفیت Smart HDR 3، Night Mode و Deep Fusion را با لنزهای اصلی و اولترا واید فراهم کرده است.

اسم Smart HDR 3 خودش بیانگر کاری که می‌کند می‌باشد. این گزینه نوعی الگوریتم پردازشی پیشرفته HDR به حساب می‌آید که در شرایطی که نور به خوبی نمی‌تابد، فعال خواهد شد.

وقتی در جایی حضور دارید که نور کافی نیست، آیکون Night Mode به صورت اتوماتیک نمایان می‌شود و معمولاً مدتی طول می‌کشد تا از زمانی که دکمه شاتر را فشار داده‌اید، عکس را ذخیره کند. اگرچه ثانیه‌ها و مدت زمان پیشنهادی برای نگه داشتن گوشی و ذخیره شدن تصویر در کنار آیکون Night Mode نمایش داده شده ولی می‌توانید از تنظیمات مدت زمان و نحوه نورپردازی را تغییر داده و یا آن را کلاً غیرفعال کنید. معمولاً خودِ گوشی مدت زمان نورپردازی را 1 یا 2 ثانیه معین می‌کند ولی برخی اوقات به شما اجازه خواهد داد تا با توجه به نور موجود در محیط، این مدت زمان را تا 30 ثانیه طول بدهید. لازم به ذکر است که امکان استفاده از این ویژگی در تمامی لنزهای به غیر از تله فوتو فراهم می‌باشد. همچنین، عکس‌هایی که می‌خواهید با ویژگی اختصاصی آیفون 12 پرو یعنی Night Mode Portraits بگیرید، توسط لنز اصلی به ثبت می‌رسند.

وقتی نور محیط در وضعیت عادی نیست، گزینه Deep Fusion وارد عمل می‌شود. این آپشن به جای Smart HDR و Night Mode فعال خواهد شد. این تکنولوژی پیش از آنکه عکسبرداری کنید، از چهار لنز استفاده خواهد کرد تا علاوه بر عکسی که می‌گیرید، چهار عکس معمولی و یک عکس نورپردازی شده طولانی به ثبت برساند. در ادامه موتور نورونی 16 هسته‌ای بهترین فریم‌ها را برگزیده و یک تصویر HDR باکیفیت را ذخیره می‌کند که بسیار باجزئیات، واضح و طبیعی است. فرآیند یادگیری ماشینی نورونی عکس گرفته شده را آنالیز و آن را با توجه به محتوایی که دارد پردازش خواهد کرد. وظیفه پردازش شدت یا ضعف رنگ‌ها و سازه‌ها نیز بسته به نسبتی که خواهند داشت، بر عهده CPU تراشه A14 خواهد بود.

مطابق معمول، هر چهار دوربین با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند بنابراین وقتی میان آنها سوئیچ می‌کنید، تنظیمات نورپردازی و نحوه نقشه‌برداری که انتخاب کرده‌اید بدون تغییر باقی می‌مانند. این قابلیت، برای تنظیمات عکسبرداری و فیلمبرداری عمومیت دارد.

رابط کاربری اپلیکیشن دوربین تقریباً تغییر خاصی نکرده است. برای سوئیچ شدن میان حالات و تنظیمات مختلف، باید انگشتتان را به بالا بکشید و یکی از آپشن‌های فلاش، حالت شب، لایو فوتو، نسبت تصویر، نحوه نورپردازی و فیلترها را برگزینید. در زمان فیلمبرداری هم امکان تغییر رزولوشن و فریم ریت از همان منظره‌یاب فراهم است.

دو لنز اصلی و سلفی امکان گرفتن تصاویر پرتره را دارند. به علاوه، حالت Night Mode Portraits نیز مختص لنز اصلی است.

آیفون 12 پرو از فرمت ProRAW پشتیبانی می‌کند ولی این ویژگی به زودی و از طریق آپدیت نرم‌افزاری به دست کاربران خواهد رسید.

 

کیفیت تصاویر گرفته شده در روز

لنز اصلی آیفون 12 پرو تصاویر 12 مگاپیکسلی باکیفیتی می‌گیرد که نویز کم، وضوح متعادل، دقت رنگ بالا و کنتراست فوق‌العاده‌ای دارند. البته رنج دینامیک همیشه زیاد نیست ولی می‌توانیم بگوییم که اپل با ویژگی Smart HDR خودش توانسته از این نظر خوب کار کند چرا که تصاویری که می‌گیرد ظاهر طبیعی و متعادلی دارند.

البته عکس‌های ثبت شده با این تلفن همراه چندان ایده‌آل نیستند زیرا از نظر میزان جزئیات، آن‌طور که از یک پرچمدار انتظار داشتیم، نبودند. برخی از اشیا مانند برگ گیاهان، چمن‌ها، پنجره‌ها، افرادی که در فاصله دور قرار دارند، خودروها و . . . یک چالش اساسی برای دوربین اصلی خواهند بود زیرا غالباً تار یا بد شکل دیده می‌شوند.

آیفون 12 پرو از همان سنسوری بهره می‌برد که در آیفون 12، 11 و 11 پرو وجود داشت و به همین دلیل است که خروجی آن با چیزی که گوشی‌های نامبرده می‌گیرند، تفاوت زیادی ندارد. لنز گوشی مورد بحث ما گشودگی دیافراگم f/1.6 دارد اما در مورد مزایای این ویژگی در قسمت کیفیت تصاویر گرفته شده در شب صحبت خواهیم کرد.

عکس‌هایی که لنز اولترا واید می‌گیرد، جزو عریض‌ترین مواردی می‌باشند که تا کنون توسط یک گوشی ثبت شده‌اند بنابراین قطعاً از عملکرد آن رضایت خواهید داشت زیرا اشیا و سوژه‌های زیادی در آن به ثبت رسیده‌اند. این لنز به خوبی می‌تواند تحریف‌های به وجود آمده را اصلاح کند و به واقع این اتفاق به بهترین شکل ممکن نیز صورت پذیرفته است. البته اگر محیط عریض‌تر را ترجیح می‌دهید، می‌توانید با خاموش کردن این گزینه، تصاویری بگیرید که گوشه‌هایشان تار هستند.

مقدار جزئیاتی که این لنز به ثبت می‌رساند، معمولی هستند و در جاهایی که سوژه‌های سبز رنگ وجود دارد، عملکرد سنسور اولترا واید با مشکلات بیشتری همراه خواهد شد. به غیر از این مورد، عکس‌ها کنتراست بالا، تعادل رنگ سفید زیاد و رنگ‌های بادقتی خواهند داشت و نویزها در کمترین مقدار ممکن باقی مانده‌اند.

خروجی‌های لنز تله فوتو 12 مگاپیکسلی فوق‌العاده است زیرا اگرچه قسمت‌های سبز رنگ زیاد باکیفیت به ثبت نرسیده‌اند اما جزئیات فراوان هستند. درست مانند لنز اصلی و اولترا واید، تصاویر گرفته شده توسط تله فوتو واقع‌گرایانه می‌باشند که این اتفاق به خاطر ترکیب کنتراست زیاد، تعادل بالای رنگ‌ها و HDR کنترل شده با رنج دینامیک متعادل رخ می‌دهد.

کیفیت تصاویر گرفته شده در شب

در صورتی که نور کافی وجود نداشته باشد، حالت عکسبرداری در شب اپل به صورت خودکار فعال می‌گردد. راهی نیست تا آن را کنار بزنید و تنها راه‌حل آن است که وقتی ظاهر شد، آن را حذف کنید. البته نیازی نخواهد بود تا این کار را بکنید. علی‌رغم اینکه امکان خاموش کردن یا اصلاح مدت زمان نورپردازی وجود دارد ولی پیشنهاد می‌کنیم که از آن به همین شکلی که هست، بهره ببرید. همان‌طور که گفتیم، خودش معمولاً زمان 1 یا 2 ثانیه‌ای نورپردازی را پیشنهاد می‌کند و پس از آن نیز تصاویر خیلی سریع ذخیره می‌شوند تا بتوانیم بگوییم که Night Mode آیفون 12 پرو یکی از سریع‌ترین Night Modeهای دنیاست.

عکس‌های گرفته شده توسط لنز اصلی در شرایط کم نور و با حالت Auto Night Mode، کیفیت بسیار بالایی دارند. این تصاویر 12 مگاپیکسلی واضح و باجزئیات بوده و نویز آنها پایین است که این اتفاق به خاطر سیستم قدرتمند چند لایه کاهش نویز رخ داده است.

با این اوصاف، فقط باید نورپردازی متعادل با قسمت‌های نورانی و سایه‌های کاملاً طبیعی که در خروجی‌های لنز اصلی می‌بینیم را تحسین کنیم. ضمن اینکه کنتراست نیز بیش از حد زیاد نخواهد شد و اشباع‌شدگی رنگ‌ها هم طبیعی خواهد بود.

حالت عکسبرداری در شب اپل هیچگاه شب را به روز تبدیل نمی‌کند اما اگر خودتان به صورت دستی تنظیمات نورپردازی را تغییر دهید، می‌تواند به شدت تأثیرگذار باشد. البته همه تصاویری که این گزینه می‌گیرد، همیشه باکیفیت نخواهند بود ولی توجه داشته باشید که این تصاویر در شرایطی ثبت شده‌اند که انسان‌ها با دست خودشان آنها را گرفته‌اند.

چنان‌چه پس از فعال شدن خودکار Night Mode آن را کنار بزنید، تصاویر 12 مگاپیکسلی وضوح و کنتراست کمتری پیدا خواهند کرد و رنگ‌هایشان کمی کشیده خواهد شد. ضمن اینکه نویز نیز نمایان و عکس‌ها تار خواهند گردید. با این وجود، حتی بدون روشن کردن گزینه مذکور نیز تصاویر ظاهر قابل‌قبولی دارند.

دوربین اولترا واید نیز حالا می‌تواند با حالت عکسبرداری در شب، عکس بگیرد؛ ویژگی که امروزه یکی از نقاط قوت سری آیفون 12 به حساب می‌آید. Night Mode در 99 درصد اوقات فعال می‌شود. تصاویر 12 مگاپیکسلی گرفته شده توسط لنز اولترا واید و در حالت Night Mode قابل‌استفاده‌اند زیرا نورپردازی در آنها متعادل بوده و قسمت‌های پرنور کنترل شده هستند و فرآیند اشباع‌سازی رنگ‌ها طبیعی‌تر صورت گرفته و تعادل نور سفیدی افزایش یافته است. درست است که این تصاویر نویزدار و کشیده هستند اما مطمئناً (به خصوص برای اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی) به درد بخور خواهند بود.

پیشنهاد نمی‌کنیم که از لنز اولترا واید برای عکسبرداری در شب‌ها استفاده کنید. میزان جزئیاتی که توسط این لنز به ثبت می‌رساند، بسیار کم بوده و اکثر قسمت‌های تصاویر نیز کشیده شده و نویزها زیاد هستند و اشباع‌شدگی رنگ‌ها ضعیف است.

لنز 12 مگاپیکسلی تله فوتو نیز با توجه به نور موجود، برخی اوقات کار می‌کند. اگر نورپردازی از یک حد مشخص فراتر رود، آیفون 12 پرو از لنز اصلی استفاده و به صورت دیجیتالی زوم می‌کند.

حالت عکسبرداری در شب برای لنز تله فوتو در نظر گرفته نشده ولی وقتی به میزان 2 برابر روی سوژه زوم کنید، آیکون Night Mode ظاهر خواهد شد؛ این یعنی گوشی به لنز اصلی سوئیچ کرده و می‌خواهد به طور دیجیتالی روی سوژه زوم کند. حالت عکسبرداری در شب پاپ‌آپ در این لنز به نوعی بیانگر آن است که چه چیزی می‌خواهد در ادامه رخ دهد.

تصاویر گرفته شده در شب با زوم 2 برابری نویزدار بوده و رنگ‌ها در آنها اشباع شده نیستند. با همه اینها، همچنان در آنها جزئیات زیادی می‌بینیم و گزینه HDR نیز به خوبی و با موفقیت اکثر قسمت‌های نورانی را به ثبت می‌رساند بنابراین خروجی‌ها تعادل کافی را خواهند داشت.

شاید نبود گزینه عکسبرداری در شب در این لنز مشکل‌ساز نباشد ولی اینکه چرا اپل آن را تعبیه نکرده هم معمای جالبی است.

در دوربین عقب آیفون 12 پرو، تنها شاهد یک پیشرفت نسبت به دوربین عقب آیفون 11 پرو یا آیفون 11 پرو مکس هستیم و آن هم دریچه دیافراگم بازتر است. در روز که نور کافی وجود دارد، به سختی می‌توانیم متوجه این تفاوت شویم ولی در شب‌ها این اختلاف قابل تأمل است.

عکس‌های معمولی گرفته شده با آیفون 12 پرو روشن‌تر از مواردی هستند که توسط آیفون 11 پرو مکس ذخیره گردیده‌اند.

در این حالت هم اگر گزینه عکسبرداری در شب فعال شود، هر دو گوشی تصاویر باکیفیتی می‌گیرند و عملکرد یکسانی خواهند داشت.

هر دو تلفن همراه عکس‌های جذاب با رنگ‌های دقیق و تعادل نورپردازی مناسبی می‌گیرند. البته لنز درخشان‌تر تفاوتی در خروجی آیفون 12 پرو ایجاد می‌کند؛ موضوعی که در شب‌ها اصلاً نباید به آن فکر کنیم زیرا در شرایط کم نور، Night Mode روشن می‌شود و دیگر اختلاف ناچیز دریچه دیافراگم مطرح نخواهد بود. با این اوصاف، اگر آیفون 11 پرو دارید، آیا فکر می‌کنید دریچه دیافراگم عریض‌تر توجیه مناسبی برای خرید آیفون 12 پرو است؟ نظر ما را بخواهید، می‌گوییم خیر.

 

کیفیت تصاویر پرتره

وظیفه به ثبت رساندن عکس‌های پرتره در آیفون 12 پرو به صورت پیش‌فرض به لنز تله فوتو واگذار شده اما اگر تصویر عریض‌تری می‌خواهید، می‌توانید خودتان سراغ لنز اصلی بروید. اسکنر لیدار در اینجا کمک شایانی می‌کند زیرا عمق تصاویر را به شدت پر جزئیات کرده و جداسازی سوژه از پس‌زمینه را به خوبی انجام می‌دهد. به علاوه، به دلیل عملکرد مستقل حسگر لیدار و با توجه به اینکه مقدار نور موجود در صحنه برایش فرقی نمی‌کند، آیفون 12 پرو می‌تواند حتی در شب‌ها هم عکس‌های پرتره ثبت نماید.

اما پیش از اینکه سایر نکات را بیان کنیم، بد نیست در مورد یک موضوع شفاف‌سازی نماییم. حالت عکسبرداری در شب (Night Mode) تنها با لنز اصلی کار می‌کند بنابراین اگر سراغ حالت پرتره بروید و نور کافی نباشد، به صورت خودکار زوم 2 برابری فعال می‌گردد؛ نکته‌ای که با ظاهر شدن آیکون حالت عکسبرداری در شب متوجهش خواهید شد که البته با لمس آن می‌توانید به لنز اصلی سوئیچ شوید.

با این توضیحات، کیفیت تصاویر پرتره گرفته شده با لنز تله فوتو قابل قبول (نه عالی) خواهد بود. در حالی که جداسازی سوژه از پس‌زمینه به بهترین شکل ممکن انجام می‌شود و قسمت‌هایی که روی‌شان فوکوس نشده کاملاً جذاب هستند ولی عکس‌ها آن‌قدر جزئیات ندارند و نویزدار می‌باشند. ضمن اینکه، به محض کاهش نور، جزئیات به شکل محسوسی کمتر خواهند شد.

وقتی داریم افکت‌های پرتره اضافه می‌کنیم، عمق اضافه شده به تصاویر بسیار بااهمیت می‌شود. برای نخستین بار، این تصاویر هنرمندانه را می‌توانید خودتان بگیرید و دیگر پوسترهای تبلیغاتی نخواهند بود؛ اتفاقی که بسیار خوشایند است!!!.

عکس پرتره‌ای که با لنز اصلی می‌گیرید، اگرچه جزئیات زیادی دارد ولی جداسازی سوژه از پس‌زمینه (علی‌رغم وجود اسکنر لیدار) در آن به خوبی انجام نشده و مطابق انتظار نیست.

حالا بد نیست به عکس‌های پرتره گرفته شده در شب اشاره کنیم. همان‌طور که ذکر کردیم، گرفتن این تصاویر به عهده لنز اصلی است و خودِ گوشی معمولاً نورپردازی را در آنها به مدت 1 یا 2 ثانیه انجام می‌دهد. البته شما می‌توانید تنظیمات این بخش را به 10 ثانیه افزایش دهید ولی بعید می‌دانیم سوژه‌تان بتواند این مقدار ثابت یک‌جا بماند.

به هر حال، اگر حالت پرتره در شب را روی سوژه‌های غیرانسانی امتحان کنید، نتایج خوبی حاصل خواهد شد. البته شاید آنها زیاد باجزئیات نباشند ولی به خاطر افکت بوکه‌ای که دارند شما را حیرت‌زده خواهند کرد.

حالا در صورتی که حالت نامبرده را روی سوژه‌های انسانی امتحان کنید، تصاویر نهایی بسیار عالی خواهند بود. جداسازی سوژه از پس‌زمینه در شرایط مختلف به خوبی انجام می‌شود، کنتراست زیاد است و رنگ‌ها از دقت بالایی برخوردارند. به طور کلی، باید این عکس‌ها را جزو پرتره‌های باکیفیت دنیا بدانیم.

برخی اوقات نیز امکان دارد در عکس‌های پرتره‌ای که می‌گیرید منابع نوری کشیده شده و تمرکز از روی برخی قسمت‌ها برداشته شود. به علاوه، جداسازی سوژه از پس‌زمینه هم به خوبی صورت می‌پذیرد بنابراین اگر پشت سوژه مناسب باشد، آیفون 12 پرو قادر خواهد بود تصاویر پرتره باکیفیتی بگیرد.

عکسبرداری پرتره در فضاهای سربسته که منابع نوری مختلفی دارند هم امکان‌پذیر است ولی کیفیت تصاویر امکان دارد متفاوت باشد. در جاهایی که نور زیاد یا کم (یا بسیار ضعیف) باشد، خروجی کار کیفیت قابل‌قبولی خواهد داشت ولی نباید انتظار داشته باشید اتفاق معجزه‌آسایی رخ دهد.

در این میان، ممکن است در مورد وابسته بودن حالت شب پرتره به اسکنر لیدار شک کنید که کاملاً هم طبیعی خواهد بود. در حالی که در اینجا از سنسور نامبرده استفاده می‌شود ولی فکر می‌کنیم آیفون 12 پرو و تکنولوژی عکسبرداری محاسبه‌ای تراشه A14 آن هم می‌تواند حتی اگر Night Mode فعال نشود، تصاویری بگیرد که گویا توسط لیدار به ثبت رسیده‌اند.

با این شرایط، حالت پرتره آیفون 12 هم می‌تواند پا‌به‌پای گوشی گران‌تر حرکت کند. تصاویری که این موبایل می‌گیرد، مطمئناً کمی تاریک‌تر و رنگ‌های آنها کمتر اشباع شده هستند اما در زمینه میزان جزئیات و جداسازی سوژه از پس‌زمینه شانه به شانه آیفون 12 پرو می‌باشند. البته در عمق عکس‌های ثبت شده با این موبایل برخی قسمت‌های بی‌کیفیت دیده می‌شوند ولی این نکته آن‌قدر حاد نیست که نسبت به آن حساس باشیم و برای یک کاربر عادی چشم‌پوشی از این امر بسیار آسان خواهد بود.

در اینجا می‌توانید از یک ترفند فوق‌العاده استفاده کنید. این تصاویر را با ویژگی Auto Enhanced به کار گیرید تا تصاویری داشته باشید که گویا با آیفون 12 پرو ثبت شده‌اند.

اگرچه حالت پرتره در شب قابلیت بسیار کاربردی است ولی نمی‌تواند دلیل برتری آیفون 12 پرو نسبت به آیفون 12 باشد. شما با گوشی بدون پسوند پرو هم قادر خواهید بود عکس‌های باکیفیتی بگیرید و تنها کاری که باید انجام دهید آن است که از ترفند Auto Enhance موجود در اپلیکیشن Gallery بهره ببرید.

 

کیفیت تصاویر سلفی

اپل دو حالت Field-of-View برای دوربین سلفی در نظر گرفته که عبارتند از: 1)زوم و بریده شده 7 مگاپیکسلی که فاصله 30 میلی‌متری را پوشش می‌دهد و 2) 12 مگاپیکسلی کامل که فاصله 23 میلی‌متری را پوشش خواهد داد.

اگر گوشی را در حالت عمودی قرار دهید، تصاویر به حالت 7 مگاپیکسلی برش داده می‌شوند تا فریم را تنگ‌تر کنند اما اگر موبایل را به صورت افقی در دست بگیرید، قسمت بیشتری از منظره مدنظر به ثبت خواهد رسید زیرا آیفون 12 پرو به طور خودکار از حالت 12 مگاپیکسلی کامل استفاده می‌کند. به علاوه، امکان سوئیچ شدن دستی میان این دو آپشن وجود دارد.

این عکس‌های سلفی ستودنی هستند زیرا از نظر میزان جزئیات، کنتراست و دقت رنگ در بالاترین سطح ممکن و از نظر میزان نویز در کمترین سطح ممکن قرار دارند. حالت HDR هم بر خلاف بسیاری از گوشی‌های اندرویدی عملکرد چندان تأثیرگذاری ندارد و فقط به طبیعی‌تر شدن و ایجاد تعادل در چهره سوژه کمک می‌کند.

حالت پرتره هم هنگام عکسبرداری با دوربین جلو تعبیه شده که وظیفه گرفتن این تصاویر برعهده سنسور SL 3D خواهد بود به طوری که جداسازی سوژه از پس‌زمینه عالی و پس‌زمینه تار شگفت‌انگیز است. این عکس‌ها با حالت 7 مگاپیکسلی ثبت می‌شوند و این یعنی خودِ دوربین برخی از منظره پوشش داده شده را برش و نمایی زوم شده را نمایش می‌دهد.

حالت عکسبرداری در شب برای تصاویر سلفی هم در نظر گرفته شده و به طور کلی نور آنها را افزایش می‌دهد و میزان جزئیات را بیشتر می‌کند ولی با این وجود، این عکس‌ها همچنان نویزدار، کشیده و غیرقابل استفاده هستند.

 

ضبط و کیفیت ویدیو

آیفون 12 پرو می‌تواند با تمام چهار دوربین خود (در جلو و عقب) ویدیوها را با رزولوشن‌ها و فریم‌ریت‌های مختلفی ضبط کند. به علاوه، در صورتی که اپلیکیشن مناسب را در اختیار داشته باشید، این موبایل حتی قادر است فیلمبرداری با همه لنزها را به صورت همزمان انجام دهد.

همه فیلم‌ها به صورت دیجیتالی (و اپتیکال در جاهایی که امکان‌پذیر باشد) ثابت‌سازی می‌شوند زیرا این تلفن همراه از تکنولوژی ثابت‌سازی سینمایی بهره می‌برد. در تمامی حالت‌ها به خصوص 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه، رنج دینامیک بسیار گسترده است چرا که گزینه HDR هوشمند به خوبی کار می‌کند. لازم به ذکر است که فیلم‌های اسلوموشن نهایتاً 1080p با 240 فریم بر ثانیه کیفیت خواهند داشت.

گوشی‌های سری آیفون 12 اولین دستگاه‌هایی به شمار می‌آیند که به کاربران اجازه می‌دهند ویدیوها را با فرمت Dolby Vision Dynamic HDR ضبط نمایند. شما قادر خواهید بود این ویدیوها را ویرایش و در یوتیوب یا سایر سایت‌های پخش آنلاین فیلم آپلود کنید و یا برای دیگران بفرستید. اطلاعات کیفیت Dolby Vision خارج از فریم هر فیلم ذخیره می‌شود بنابراین در نمایشگرها یا پخش‌کننده‌های غیر HDR، ظاهر آنها کاملاً نرمال خواهد بود و در نمایشگرهای HDR، رنگ‌ها سرزنده‌تر خواهند شد. لازم به ذکر است که کیفیت HDR در تمام رزولوشن‌ها با تمامی فریم‌ریت‌ها شامل 30 یا 60 فریم بر ثانیه وجود دارد.

توجه داشته باشید که اگر می‌خواهید یک فایل ویدیویی Dolby Vision را به رایانه یا مک‌بوک منتقل کنید، گزینه‌های انتقال آیفون 12 پرو باید روی Keep Original تنظیم شده باشند در غیر این صورت با آپشن Most Compatible، ویدیوی تبدیل نشده غیر HDR خواهید داشت که فقط کیفیتش با نمایشگر پخش‌کننده سازگار شده است. بر این اساس، چنان‌چه صفحه نمایش شما از Dolby Vision پشتیبانی نکند، (اگرچه فیلم همچنان پخش خواهد شد ولی) رنج دینامیک کاهش خواهد یافت و رنگ‌ها تضعیف خواهند گردید.

آیفون 12 پرو صداها را به صورت استریو با بیت‌ریت 192 کیلوبیت بر ثانیه ضبط می‌کند. این یعنی صداها فراگیر بوده و درست مانند برخی از گوشی‌های HTC، موبایل‌های قدیمی نوکیا و سری آیفون 11 پرو، عمق‌شان افزایش خواهد یافت و در مقایسه با اصوات استریو معمولی خوشایندتر خواهند بود.

ویدیوهای 4K با دو نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه که در روز و با دو لنز اصلی و تله فوتو ذخیره می‌شوند، مجازاً کیفیت یکسانی دارند. این کلیپ‌ها رنگ‌های سرزنده، کنتراست عالی، نویز کم، رنج دینامیک فوق‌العاده و ظاهر پویایی خواهند داشت.

نمایش جزئیات کافی هم بار دیگر در اینجا یک چالش به حساب می‌آید اما بر خلاف تصاویر، شما معمولاً روی سوژه زوم نمی‌کنید تا جزئیات بیشتری به ثبت برسانید بنابراین بعید است متوجه این موضوع شوید. با همه اینها، ما از گوشی‌های پرچمداری که به خوبی کالیبره شده‌اند، انتظارات بیشتری داریم.

کلیپ‌های 4K که توسط لنز اولترا واید می‌گیرید، کیفیت قابل‌قبولی (نه فوق‌العاده) دارند. میزان جزئیات آنها کافی بوده و رنج دینامیک، دقت رنگ و کنتراست عالی است.

همانگونه که گفتیم، سیستم ثابت‌سازی سینمایی برای همه لنزها، رزولوشن‌ها و نرخ‌های ثبت شده در هر ثانیه وجود دارد و اتفاقاً بسیار هم عالی کار می‌کند؛ موضوعی که تا کنون در آیفون‌ها به اثبات رسیده است.

فیلم‌های 4K گرفته شده در شب از نظر کیفی فوق‌العاده هستند؛ در آنها جزئیات زیاد، رنگ‌ها دقیق و نویز کم است. البته شاید نتوانیم آنها را بهترین ویدیوهای ثبت شده در شب تلقی کنیم ولی حداقلش آن است که از بسیاری از محصولات بازار کیفیت به مراتب بهتری دارند.

کلیپ‌های 4K ثبت شده در شب توسط لنز اولترا واید از نظر کیفیت بسیار ضعیف هستند. این در حالی است که لنز تله فوتو اصلاً نمی‌تواند در این شرایط فیلمبرداری کند.

همه گوشی‌های سری آیفون 12 مجهز به گزینه فیلمبرداری تایم لپس در شب‌ها هستند. برای بهره‌مندی از این آپشن فقط کافی است این موبایل‌ها را روی یک سه پایه گذاشته و دکمه Time-lapse و سپس شاتر را بزنید. اپلیکیشن دوربین هم تنظیمات خاصی ندارد و این ویدیوها با کیفیت 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط خواهند شد. معمولاً هر 1 دقیقه فیلمبرداری، با گزینه تایم لپس به 1 ثانیه تبدیل می‌شود و انصافاً هم باید اعتراف کنیم که کیفیت این ویدیوها فوق‌العاده است زیرا اگر زمانبندی و مکان‌یابی به خوبی انجام شود، همه چیز بسیار جذاب به چشم می‌آید.

و در نهایت به کیفیت بالای فیلم‌های 4K ضبط شده با دوربین سلفی اشاره می‌کنیم که از نظر میزان جزئیات قابل قبول بوده و در هر زمینه‌ای عالی است.

 

رقبا و آلترناتیوها

آیفون 12 پرو یک گوشی غنی از نظر امکانات است که نسبت به آیفون 11 پرو پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای کرده و در مقایسه با آیفون 12 معمولی ویژگی‌های متعددتری دارد.

مهمترین وجه تمایز این موبایل با آیفون 12 در ماژول دوربین عقب دیده می‌شود. گوشی مورد بحث ما یک لنز تله فوتو بیشتر در قاب پشتی خودش دارد که می‌تواند فیلم‌های Dolby Vision با نرخ 60 فریم بر ثانیه ضبط کند و از کیفیت Pro RAW اپل هم پشتیبانی می‌کند و به یک اسکنر لیدار تجهیز شده که در به ثبت رساندن عکس‌های پرتره و واقعیت افزوده بسیار کمک خواهد کرد. آیفون 12 پرو با حافظه داخلی 128 گیگابایتی تقریباً 200 یورو از آیفون 12 با همین میزان ظرفیت گران‌تر است بنابراین باید خودتان را بسنجید و ببینید آیا واقعاً به امکانات اضافه دوربین نیاز دارید یا خیر. در صورتی که بود و نبود ویژگی‌های نامبرده برایتان مهم نیست، آیفون 12 می‌تواند مهمترین عضو خانواده گوشی‌های آیفون 12 به شمار بیاید.

ضمن اینکه چنان‌چه می‌خواهید بهترین گوشی که اپل در سال 2020 تولید و معرفی کرده را بخرید، باید آیفون 12 پرو مکس را در نظر بگیرید که از آیفون 12 پرو 100 یورو گران‌تر است. پیشرفته‌ترین تلفن همراه کمپانی آمریکایی در سال 2020، بزرگترین صفحه نمایش و باظرفیت‌ترین باتری آیفون 12ها را دارد و تنها عضو این سری به شمار می‌آید که دوربینش به واقع باکیفیت‌تر و پیشرفته‌تر است. این موبایل از وجود یک لنز 12 مگاپیکسلی بزرگتر بهره می‌برد و برای نخستین بار در آن شیوه ثابت‌سازی شیفتی فعال شده است. به علاوه، لنز تله فوتو 12 مگاپیکسلی آن هم بهبود یافته و به خاطر فاصله کانونی 65 میلی‌متری و گشودگی دیافراگم f/2.2 که دارد، می‌تواند تا 2.5 برابر زوم کند و وعده داده شده که قادر خواهد بود تصاویر پرتره باکیفیت‌تری به ثبت برساند.

بر این اساس، وقتی صحبت از سخت‌افزار می‌شود، آیفون 12 پرو مکس بیشترین تفاوت‌ها را رقم خواهد زد بنابراین اگر میان خرید این موبایل و آیفون 12 پرو مردد هستید، پیشنهاد ما آیفون 12 پرو مکس است. در واقع اگر شما آیفون 11 پرو دارید و اصلاً شیوه طراحی جدید، قابلیت اتصال به شبکه 5G و پشتیبانی از شارژر بیسیم MagSafe برایتان اهمیتی ندارد، می‌توانید به راحتی آیفون 12 پرو را رد کرده و منتظر گوشی‌های جدید اپل در سال 2021 باشید.

 

نظر نهایی

آیفون 12 پرو گوشی هوشمند بسیار خوبی است اما نمی‌تواند دلیل مناسبی برای این باشد که آیفون 11 پرو را بفروشید و آن را بخرید. پیشنهاد ما آن است که همچنان از موبایل سال قبل استفاده کنید و اگر خیلی نسبت به خرید آیفون جدیدتر مصر هستید، بهتر است پول خود را برای آیفون 12 پرو مکس خرج کنید.

البته وقتی صحبت از آیفون‌ها می‌شود، معمولاً منطق زیاد به کار نمی‌آید. بسیاری‌ها این موبایل‌ها را می‌خرند چون فقط “آیفون‌های جدید” هستند و دوست دارند همیشه در چشم دیگران بدرخشند بنابراین اشخاصی که برای بهره‌مندی از ویژگی‌ها و تکنولوژی‌های تازه سراغ این تلفن‌های همراه می‌روند، کمیاب می‌باشند. در این بین، بعضی‌ها معمولاً آیفون 3، 4 یا 5 ساله‌ای دارند که می‌خواهند از دست آن راحت شوند و در نهایت یکی از گوشی‌های جدید اپل را می‌خرند.

اگر شما هم از جمله همین افراد هستید که آیفون قدیمی دارید، مطمئناً از حضور آیفون 12 پرو در بازار و امکانات پیشرفته‌تری که ارائه می‌کند راضی خواهید شد. البته برای بهره‌مندی از تمام توانایی‌های این دستگاه، باید یک شارژر جدید نیز بخرید زیرا اپل همراه با گوشی‌های جدیدش این قطعه را به فروش نمی‌رساند.

واقعیت آن است که از آیفون 12 پرو انتظارات بیشتری داشتیم ولی به نظر می‌رسد حالا با آیفون 11 پرو بازیافت شده روبه‌رو هستیم که نمی‌تواند انتخاب وسوسه‌کننده‌ای به شمار بیاید. با همه اینها، سیستم دوربین پیشرفته‌تر، نداشتن صفحه نمایش ProMotion و کمبود نوآوری در برخی از زمینه‌ها، به ما این فرصت را می‌دهند که به راحتی بتوانید تصمیممان را برای خریدن یا نخریدن این دستگاه بگیریم.

در نهایت، پیشنهاد ما خرید آیفون 12 پرو نیست و اگر می‌خواهید از میان گوشی‌های سال 2020 اپل یکی را خریداری نمایید، یا سراغ آیفون 12 بروید یا آیفون 12 پرو مکس.

 

نقاط قوت

  • شیوه طراحی جذاب و پیشرفته با پوشش چشم‌نواز
  • صفحه نمایش OLED فوق‌العاده و بسیار درخشان
  • اسپیکرهای استریو بلند با کیفیت صدای حیرت‌انگیز
  • بهره‌مندی از سریع‌ترین تراشه مخصوص گوشی‌های هوشمند
  • قابلیت اتصال به شبکه 5G
  • دارای اسکنر لیدار و افزایش توانایی‌های دوربین
  • کیفیت مناسب ویدیوهای ضبط شده
  • سرعت بالای سیستم عامل iOS 14 و اطمینان خاطر از دریافت آپدیت نرم‌افزاری تا 5 سال
  • پشتیبانی تکنولوژی شارژ سریع با MagSafe

 

نقاط ضعف

  • نبود شارژر یا هدفون در جعبه (همراه با گوشی)
  • نداشتن نمایشگر با نرخ بازسازی سریع
  • دوام باتری کوتاه‌تر نسبت به آیفون 11 پرو
  • نیاز به نرم‌افزار بهتر مدیریت کننده فایل‌ها در iOS
  • احساس شدن جای خالی Touch ID به دلیل عدم کارایی Face ID هنگامی که ماسک پوشیده‌ایم
  • انحصاری بودن بهترین تکنولوژی‌های مخصوص دوربین در آیفون 12 پرو مکس
  • امکانات پیشرفته‌تر انگشت‌شمار نسبت به آیفون 11 پرو و حتی آیفون 12

لوازم جانبی گوشی آیفون 12 پرو مکس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *