سری ردمی نوت (Redmi Note) شیائومی که جزو پرفروشترین خطوط تولید گوشیهای هوشمند میانرده در دنیاست، چند ماهی میشود که آپدیت و بروز شده است. ردمی نوت 10 پرو (Redmi Note 10 Pro) تا کنون نشان داده دستگاه میانرده قابلی است بنابراین حال باید دید آیا نسخه معمولی آن یعنی ردمی نوت 10 (Redmi Note 10) نیز میتواند همانگونه کار کند؟. البته محصولی که در این مقاله در موردش صحبت میکنیم، نسخه غیر 5G است.
شاید گیج شده باشد که البته سرزنشتان نمیکنیم و به شما حق میدهیم. خانواده ردمی نوت 10 بار دیگر اعضای زیادی دارد و وقتی به اسامی آنها نگاه میکنیم نیز با تعداد زیادی از گوشیها روبهرو میشویم. خوشبختانه میخواهیم در اینجا در مورد Redmi Note 10 معمولی حرف بزنیم چرا که نسخه 5G این موبایل بسیاری از امکانات را به خاطر پشتیبانی از شبکه نسل 5 ارتباطات کنار گذاشته است. بر این اساس، ردمی نوت 10 روی فاکتورهایی تمرکز کرده که اهمیت ویژه و خاصی داشتهاند به همین دلیل برای بسیاری از افراد انتخاب بهتری بوده و از ارزش خرید بیشتری برخوردارست. با این اوصاف، احتمال میدهیم Redmi Note 10 5G در بسیاری از کشورها مورد غفلت واقع شود.
مهمترین نقاط قوت نسخه غیر 5G ردمی نوت 10 صفحه نمایش Super AMOLED با نهایت روشنایی بسیار زیاد، دوربین عقب توانمند، باتری بادوام و پشتیبانی کننده از تکنولوژی شارژ سریع و اسپیکرهای استریو بلند میباشند. در سمت دیگر، Redmi Note 10 5G از نمایشگر IPS LCD بهره میبرد و فاقد فناوریهای شارژ سریع و اسپیکرهای استریو است.
در این میان، اگرچه ردمی نوت 10 نسبت به ردمی نوت 10 پرو امکاناتی مانند پوشش محافظ گوریلا گلس 5، صفحه نمایش OLED با نرخ بازسازی 120 هرتزی و لنز اصلی 108 مگاپیکسلی ندارد اما نقاط قوت و مزایای خاص خودش را دارد. اگر طبق استانداردهای امروزی پیش برویم، میتوانیم بگوییم که گوشی مورد بحث ما هم ارزان است و هم کامپکت. نمایشگر 6.43 اینچی این دستگاه به طور قطع و یقین کسانی را جذب خودش خواهد کرد که گوشی میخواهند که جابهجایی آن آسانتر است؛ صفحه نمایش کوچکی که پیدا کردن آن امروزه کار سختی خواهد بود.
با مطالعه گذرای برگه مشخصات فنی، تنها چیزی که نبود آن را به شدت احساس میکنیم، NFC است. تقریباً نصف سال 2021 گذشته و حتی گوشیهای معمولی و پایینرده نیز مجهز به قطعه مربوط به NFC شدهاند زیرا شیوه پرداخت بیسیم امروزه به یک روش معمول و پرطرفدار در اکثر کشورها تبدیل شده است. با این وجود، نبود NFC در یک گوشی دلیلی نمیشود تا خیلیها از خرید آن منصرف شوند زیرا برای بسیاری از افراد ویژگی چندان مهمی به شمار میرود.
بر این اساس، برای کسانی که استفاده نکردن از اینترنت 5G و NFC زیاد سخت نیست، ردمی نوت 10 معمولی میتواند همان گوشی باشد که میخواهند. در این موبایل تراشه کاملاً جدید اسنپدراگون 678 و نمایشگر کامپکت 6.43 اینچی OLED حضور یافتهاند. در کنار این مشخصات، با قیمت 199 یورویی که این موبایل دارد، همین حالا هم انتخاب وسوسهکننده و فوقالعادهای به شمار میآید. اما در سایر قسمتها چگونه است؟ با تبلتفون همراه باشید تا به این سؤال پاسخ دهیم.
آنباکسینگ و محتویات درون جعبه
ظاهر جعبه Redmi Note 10 چیز خاصی ندارد. در آن دفترچه یادداشت، کابل USB-A به USB-C برای انتقال اطلاعات و شارژ، یک قاب ژلهای – سیلیکونی شفاف (که گذاشتن گوشی در آن و درآوردنش کار سختی است) و یک شارژر 33 واتی قرار گرفتهاند.
طراحی
همچون گوشی گرانتر خود یعنی ردمی نوت 10 پرو، ردمی نوت 10 نیز تأییدیه IP53 ضد آب و خاک را دریافت کرده است. در واقع این یکی از امکانات بسیار دوستداشتنی گوشی مورد بحث ما میباشد. با این وجود، انتظار نداشته باشید وقتی موبایل را به زیر آب میبرید، سالم بماند چرا که انجام این کار را به هیچ عنوان پیشنهاد نمیکنیم و از طرفی مدرک IP53 تضمین کننده سالم ماندن دستگاه در برابر قطرات آب و باران است.
اما بر خلاف Redmi Note 10 Pro که گوریلا گلس 5 دارد،Redmi Note 10 از پوشش گوریلا گلس 3 بهره میبرد و قاب پشتی آن پلاستیکی است بنابراین باز هم پوشش گوریلا گلس نیست. فریم نیز از جنس پلاستیک میباشد که هیچ مشکلی ندارد و نقطه ضعف به شمار نمیآید. خودِ دستگاه بسیار خوشدست است به طوری که بدنه پلاستیکی، ضخامت 8.3 میلیمتری و وزن 178 گرمی به خوشدست شدن آن کمک شایانی میکند. ردمی نوت 10 هم لغزندگی کمتری دارد. متأسفانه نمونه مشکی رنگی که برای نوشتن این مقاله نقد و بررسی استفاده شده به راحتی اثر انگشت را جذب خودش میکند به گونهای که به خوبی میتوانید لکهها و آلودگیهای روی آن را ببینید.
اما حالا که هنوز داریم در مورد قاب پشتی حرف میزنیم، حیف است که به ماژول دوربین عقب که برآمدگی بسیار جزئی دارد اشاره نکنیم. حتی وقتی این دستگاه را روی سطح صافی میگذارید هم بر خلاف بسیاری از گوشیهای بازار اصلاً نمیلرزد و تکان نمیخورد. مطمئناً زمانی که به ماژول دوربین نگاه میکنید، از آن لذت خواهید برد و توازن موجود در آن را میپسندید. به علاوه، لبههای کناری از مقدار معمول انحنای بیشتری دارند و باعث میشوند هم گوشی خوشدست شود و هم باریکتر به نظر بیاید.
اگر گوشی را برگردانید، شاهد حاشیههای مشکی هستید که به شکل کاملاً منطقی و با ضخامت متعارفی، اطراف صفحه نمایش را احاطه کردهاند هرچند نوار سیاه رنگ پایینی مطابق معمول و انتظار، کمی ضخیمتر است. حاشیههای بالایی و پایینی از نظر سایز و ضخامت تقریباً متوازن هستند. نقطه مشکی قرارگیری دوربین سلفی نیز بسیار کوچک میباشد؛ موضوعی که احتمال میدهیم به خاطر نمایشگر OLED است. معمولاً صفحه نمایشهای OLED این اجازه را به شرکتهای سازنده گوشی میدهند تا نقطه سیاه رنگ محل قرار دادن دوربین جلو را کوچکتر طراحی کنند بنابراین میتوانیم با اطمینان بگوییم این حفره مشکی به هیچ عنوان مانع پخش شدن محتواها نمیگردد و فضای زیادی را نیز اشغال نمیکند.
کنارههای گوشی، جاهایی هستند که به جذابیت آن میافزایند. فریم آنقدر باریک است که شیائومی آن را عریضتر کرده تا بتواند در آنجا دکمههای پاور و کاهش و افزایش صدا را قرار دهد.
هر دو این دکمهها بزرگتر از چیزی هستند که فکر میکنید و نکته عجیب و غریب در مورد آنها اینکه دکمه پاور که مجهز به سنسور اسکنر اثر انگشت شده هم آنقدر از فریم بیرون نیامده است. در واقع این دکمه فقط کمی برآمدگی دارد به همین دلیل احساسی که از کار کردن با آن به دست خواهید آورد ترکیبی است از احساس مثبت و منفی. در یک سمت، کارایی گوشی تحتالشعاع قرار نمیگیرد و در سمت دیگر بازخوردی که پس از لمس آن به دست میآورید چندان مشخص نیست. خوشبختانه محل جایگیری دکمه مذکور ایدهآل است بنابراین وقتی انگشت شستتان را میکشید، به راحتی آن را لمس میکنید.
قسمتهای بالایی و پایینی فریم صاف هستند و به جای اینکه مانند اطراف درخشان باشند، مات است. این باعث میشود ظاهر گوشی بسیار متمایز و خاص گردد. ضمناً، در پایین جک هدفون 3.5 میلیمتری، پورت USB-C شارژر و اسپیکر بلندی به چشم میخورند که شیوه طراحی غیر معمولی دارد.
در بالای فریم امکاناتی مانند سنسور مادون قرمز IR را میبینیم که در کنار اسپیکر بلند ثانویه حضور یافته است. در سمت چپ هم محل قرار دادن سیمکارت تعبیه شده که جایگاه اختصاصی گذاشتن مموری کارت میکرو SD نیز دارد.
اما گوشی مورد بحث ما از نظر طراحی چه فرقی با ردمی نوت 10 پرو دارد؟. پاسخش بسیار ساده است. احساس کلی که از گرفتن آن به دست خواهید آورد یکسان خواهد بود اما از چند جهت جزئی متفاوت میباشد. برای مثال، ردمی نوت 10 کامپکت و سبکتر است زیرا بدنه پلاستیکی دارد و در نتیجه کمتر لیز میخورد. البته این به معنای ناخوشایند بودن احساسی که هنگام گرفتن ردمی نوت 10 پرو به دست میآورید نیست بلکه کاملاً برعکس خواهد بود. در این میان، اختلافات مربوط به ابعاد دو دستگاه را نمیتوانیم فراموش کنیم.
صفحه نمایش
صفحه نمایشهای به کار رفته در اعضای خانواده Redmi 10 که پسوند (Pro) دارند و یا بدون پسوند پرو هستند، مهمترین پیشرفت نسبت به مدلهای قبلی به شمار میآیند. در حالی که ردمی نوت 10 پرو نمایشگر OLED با نرخ بازسازی 120 هرتزی دارد، ردمی نوت 10 معمولی از صفحه نمایش OLED با نرخ بازسازی 60 هرتزی بهره میبرد که البته به هیچ عنوان بد یا ضعیف نیست. برای یک گوشی تقریباً 200 یورویی، وجود پنل 6.43 اینچی Super AMOLED محافظت شده با پوشش گوریلا گلس 3 این امکانات فوقالعادهاند. ضمن اینکه رزولوشن این نمایشگر یعنی 2400*1080 پیکسلی نیز کاملاً استاندارد میباشد.
شیائومی وعده حداکثر روشنایی زیاد و پشتیبانی از گاموت رنگی DCI-P3 را در Redmi Note 10 داده است. این شرکت میگوید که نهایت روشنایی محصولش میتواند به 700 نیت برسد و در برخی شرایط خاص به 1100 نیت افزایش پیدا کند. آزمایشهای تخصصی صورت گرفته، مورد اول را تأیید خواهند کرد زیرا در حالت اتوماتیک، حداکثر روشنایی به 682 نیت میرسد و در حالت دستی هم به 475 نیت خواهد رسید. احتمالاً 1100 نیت وعده داده شده در برخی قسمتهای صفحه نمایش به ثبت میرسد. با همه اینها، وقتی پشتیبانی HDR در این دستگاه انجام نمیشود، اعداد و ارقام اشاره شده مفهوم خاصی ندارند.
به طور کلی حداکثر روشنایی ثبت شده کافی است تا نمایشگر در زیر نور مستقیم خورشید خوانایی زیادی داشته باشد و محتواها را با کیفیت مناسبی پخش کند. در واقع نهایت روشنایی که شیائومی از آن صحبت کرده، چیزی است که در گوشیهای بالارده و شبه پرچمدار یافت میشود.
اگر به دقت رنگ علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم که از حالت از پیش تعریف شده Natural استفاده کنید. این گزینه دارای تفاوت رنگی 1.5 است که بسیار عالی خواهد بود. البته به خاطر بسپارید که این حالت اجازه نمیدهد نهایت روشنایی از 410 نیت فراتر رود.
حالا چنانچه بخواهیم در مورد کیفیت HDR صحبت کنیم، باید اذعان نماییم که در برگه مشخصات فنی به صراحت اعلام شده که ردمی نوت 10 از آن پشتیبانی نمیکند ولی خوشبختانه یوتیوب صفحه نمایش Redmi Note 10 را هم سازگار با وضوح HDR میداند حال آنکه نتفلیکس ویدیوها را با کیفیت SDR پخش خواهد کرد. بر این اساس، یا شیائومی برای کاهش هزینهها تأییدیه HDR را برای این محصولش دریافت نکرده یا اینکه اشارهای به HDR بودن آن نمیکند تا اینکه نتفلیکس و آمازون پرایم ویدیو آن را تأیید کنند. در واقع وقتی صحبت از HDR میشود، یوتیوب کمی روشنفکرتر است.
دوام باتری
به نظر میرسد ردمی نوت 10 به خاطر عملکرد منبع نیرویش در آزمایشهای وبگردی و حالت استندبای، نسبت به نمونه نسل قبل ضعیفتر است. هم ردمی نوت 9 (باتری 5020 میلیآمپری) و هم Redmi Note 10 (باتری 5000 میلیآمپری) دارای ظرفیت باتری نسبتاً یکسانی هستند. با همه اینها، استقامت کلی 110 ساعته میتواند برای بسیاری از افراد کافی باشد و سبب شود گوشی حداقل یک روز دوام بیاورد. از همه مهمتر آنکه، این دستگاه در مقایسه با رقبایش ضعیف کار نمیکند.
سرعت شارژ
طبق اطلاعاتی که شیائومی داده، ردمی نوت 10 یکی از بهترین و سریعترین گوشیها از نظر سرعت شارژ در میان موبایلهای میانرده است و آزمایشهای تخصصی نیز این ادعا را ثابت کردهاند. مدت زمان شارژ تقریباً همانی بود که کمپانی چینی گفته است. در عرض 30 دقیقه، 65 درصد باتری پر میگردد حال آنکه برای شارژ کامل آن به 73 دقیقه نیاز است؛ یعنی یک دقیقه کمتر از ادعای کمپانی سازنده.
این سبب میشود که در مقایسهای که با گوشیهای میانرده و همرده میکنیم، ردمی نوت 10 در آزمایش 30 دقیقهای، سریعترین دستگاه از نظر سرعت شارژ لقب گیرد.
کیفیت صدا
Redmi Note 10 یک جفت اسپیکر استریو باکیفیت دارد. منصفانه بگوییم که نمیتوان این اسپیکرها را نادیده گرفت چرا که خیلی کم پیش میآید در یک دستگاه با چنین قیمت مناسبی اسپیکرهای استریو قرار گیرد.
اما اگر با دقت بیشتری نگاه کنیم، متوجه چند نکته میشویم که اشاره به آنها خالی از لطف نیست. برای مثال، شدت صدا از حداکثر صوت شنیده شده از گوشیهای میانرده و همرده بالاتر است و وقتی هم که صداها را با شدت زیادی پخش میکنید، مقداری انحراف به گوش میرسد. البته اگر شدت را به 80 درصد کاهش دهید، این انحراف از بین میرود. با این روش، شدت اصوات بسیار قابل قبول خواهد بود و وضوح آنها بیشتر خواهد شد. با این وجود، در مورد صداهای بیس نمیتوانید کار خاصی صورت دهید زیرا معمولاً شنیده نمیشوند.
باید به این مورد نیز اشاره داشته باشیم که صداهای شنیده شده از هر دو اسپیکر متعادل هستند بنابراین عملکرد اسپیکر بالایی همچون عملکرد اسپیکر پایینی است.
بار دیگر تکرار میکنیم که این توضیحات نباید تأثیری بر تصمیم نهایی شما برای خرید شیائومی Redmi Note 10 داشته باشند. بد نیست واقعگرایانه فکر کنیم و بگوییم که اسپیکرهای استریو ویژگیهای فوقالعادهای برای این دستگاه هستند. تنها مسئلهای که وجود دارد و اتفاقاً گذشتن از آن نیز کار آسانی است، به محل قرارگیری اسپیکر پایینی مربوط میشود زیرا وقتی گوشی را به صورت افقی میگیرید، دست چپتان روی اسپیکر را میپوشاند و صداها را حین پخش شدن در بازیها یا فیلمها اصطلاحاً خفه میکند. بر این اساس، باید موبایل را در حالت دیگری نگه دارید.
سیستم عامل و رابط کاربری
MIUI 12 خیلی وقت پیش منتشر شده و گوشیهای شیائومی که از سال 2019 به بعد معرفی گردیدهاند تا کنون به این ورژن آپدیت شدهاند. این شرکت چینی معمولاً رویه مناسبی برای بروز نگه داشتن محصولات میانرده و پایینردهاش در پیش گرفته است. البته این به معنای نصب بودن اندروید 11 در همه گوشیهای شیائومی نیست. نکته مثبت در مورد این کمپانی آنکه با MIUI 12 تازهترین امکانات نرمافزاری را صرفنظر از نسخه اندروید منتشر کرده است.
از میان همه محصولات اما، ردمی نوت 10 به صورت پیشفرض دارای جدیدترین نسخه MIUI (ورژن 12) و جدیدترین نسخه اندروید (ورژن 11) است. درست است که انتظار داریم در فصل بهار MIUI 12.5 منتشر شود ولی همین حالا هم هستند گوشیهایی که همچنان دارند از اندروید 10 استفاده میکنند.
در هر حالت، مهمترین تغییری که در MIUI 12 شاهدش هستیم، به مرکز کنترل مربوط میشود. اگرچه این قابلیت معمولاً به صورت پیشفرض در Redmi Note 10 روشن نیست ولی اگر آن را فعال کنید، خواهید دید که دکمههای تنظیمات سریع و کارتهای اعلانات در دو ستون جداگانه نمایش داده میشوند؛ یعنی چیزی شبیه سیستم عامل iOS. کشیدن انگشت از گوشه بالا سمت چپ دوربین سلفی نوتیفیکیشنها و کشیدن انگشت از گوشه بالا سمت راست دوربین سلفی دکمههای تنظیمات سریع و اسلایدر کاهش و افزایش روشنایی را نمایان میسازد. بعضی از دکمهها مانند وایفای، بلوتوث، اینترنت داده بستهای و چراغ فلاش LED را نمیتوان شخصیسازی کرد ولی امکان جابهجایی سایر دکمهها وجود دارد. پیشنهاد میکنیم حتماً با این شیوه کار کنید هرچند ممکن است مدتی طول بکشد تا با چگونگی انجام کارها با آن خو بگیرید.
نحوه نمایش کارتهای اعلانات را نیز میتوان شخصیسازی کرد به طوری که یا میتوانید سراغ روش مخصوص MIUI بروید و یا همان شیوه رایج اندروید را به کار بگیرید. حال که صحبت از اعلانات شده بد نیست بگوییم که شیائومی روش خاص خودش برای نمایش نوتیفیکیشنها را دارد که پنجره شناور نامیده میشود. اگرچه همه اپلیکیشنهای پیامرسان از اعلانات حبابی (در مقاله بررسی اندروید 11 مفصل در مورد آن صحبت کردیم) پشتیبانی نمیکنند ولی گویا MIUI توانسته کاری کند که همه این نرمافزارها از پنجره شناور تبعیت نمایند. با نمایش یک اعلان، میتوانید پنجره مربوط به آن را به پایین بکشید تا در قالب یک صفحه شناور بسیار کوچک دیده شود که روی سایر نرمافزارها فعالیت میکند. حتی با زدن آیکون نقطه کوچک که در گوشه پایین سمت راست کارت اعلان به چشم میخورد نیز میتوان این پنجره را نمایش داد.
حالا انقلابی هم در نحوه مدیریت اپلیکیشنها به وقوع پیوسته است. در حالی که در گذشته منوی نرمافزارها بسیار سختگیرانه طراحی شده بود اما اینبار امکان شخصیسازی منوی کشویی آنها به وجود آمده است. البته این گزینه به صورت پیشفرض روشن نشده است. در اینجا آپشنهای متعددی برای سفارشیسازی دستهبندی برنامهها و دو آپشن برای شخصیسازی نوار اسکرول کردن تعبیه شده است. بهترین قسمت آن است که نوار جستجو را میتوان به پایین آورد تا به راحتی با انگشت شست بتوانیم آن را لمس کنیم.
ویژگیهای مربوط به صفحه نمایش نیز بسیار زیاد هستند. یکی از کاربردیترین موارد، گزینه Sunlight More است. برای کسانی که ترجیح میدهند روشنایی را به صورت دستی تنظیم کنند، این آپشن کمک خواهد کرد تا وقتی در فضاهای سر باز خودِ گوشی تشخیص داد نور شدیدی میتابد، روشنایی را بیشتر کند.
از آن جایی که ردمی نوت 10 نمایشگر OLED دارد، ویژگی صفحه نمایش همیشه روشن (AoD) هم در نظر گرفته شده است. افکتهای نوری متعددی هستند که برای آگاهییابی از دریافت اعلانات بسیار کاربردی خواهند بود. در واقع این بخش از MIUI قابلیتهای شخصیسازی متعددی دارد که از آن جمله میتوانیم به تمها، خطوط، ساعتها و . . . اشاره کنیم. آپشنهای بلند کردن گوشی و روشن شدن صفحه نمایش و دو بار ضربه زدن روی صفحه نمایش برای روشن شدن گوشی هم تعبیه شدهاند.
حال که به نمایشگر OLED اشاره کردیم و Redmi Note 10 هم از حالت تیره پشتیبانی میکند، بد نیست بگوییم که این ویژگی نه تنها در انرژی باتری صرفهجویی مینماید بلکه ظاهر دستگاه را نیز جذابتر خواهد کرد.
سنسور اسکنر اثر انگشت قرار گرفته در قاب کناری بسیار سریع کار میکند. هیچ مشکلی از نظر عدم شناسایی هویت کاربر وجود نخواهد داشت. ما استفاده از این حسگر را زمانی به شما پیشنهاد میدهیم که میخواهید آن را فشار دهید. معمولاً گوشیهایی که سنسور اسکنر اثر انگشتشان در قاب کناری دارند با مشکل لمس ناخواسته حسگر روبهرو میشوند و همین موضوع سبب میگردد موبایل مدتی اجازه استفاده از آن را ندهد و مجبور شوید سراغ سایر آلترناتیوها بروید.
نحوه کنترل کردن مصرف باتری هیچگاه اینقدر آسان نبوده است. صرفنظر از آپشن ذخیره انرژی برای هر اپلیکیشن، شما میتوانید ببینید هر برنامه چهقدر انرژی مصرف کرده و کدام برنامه پرمصرفترین بوده است. اگر هم یک اپلیکیشن رفتار عجیب و غریبی از خود بروز میداد، میتوانید دکمه روی آن را بزنید و مصرف پسزمینه آن را محدود کنید. در غیر این صورت، همه برنامهها از تنظیمات پیشفرض استفاده میکنند و این یعنی خودِ دستگاه نحوه کار کردن شما با نرمافزارها را زیر نظر میگیرد و آنها را تنظیم مینماید. ضمناً، نمودار مصرف باتری یک ویژگی بسیار شگفتانگیز برای مشاهده انرژی به کار رفته در جاهای مختلف میباشد.
ردمی نوت 10 شاید گوشی پر قدرتی نباشد اما امکان اجرای بازیها در آن وجود دارد. به همین منظور، شیائومی قابلیتی به نام Game Turbo ایجاد کرده که فضایی کاملاً آزاد برای گیمرها به وجود میآورد تا بتوانند با خیالی آسوده و بدون اینکه حواسشان پرت شود، بازیهای مورد علاقهشان را اجرا کنند. همچنین، گفته شده که این آپشن عملکرد دستگاه را نیز بهبود میبخشد اما اینکه این اتفاق چگونه رخ میدهد مشخص نیست.
به هر حال، برای هر بازی یک پروفایل جداگانه ایجاد میشود که میتوانید از طریق آن مواردی نظیر روشنایی خودکار، اعلانات، تماسها و . . . را مشخص کنید. هر پروفایل امکان تنظیم بازخورد لمسی و میزان حساسیت لمس صفحه نمایش را به وجود میآورد و حتی این اجازه را میدهد قسمتهایی که به لمس حساستر هستند را تنظیم نمایید.
میانبرهای سریع گیمینگ به شما اجازه خواهند داد مواردی که فراموش کردید را در حین اجرای بازی تنظیم کنید. در این میان، مطمئناً پرکاربردترین ویژگی، امکان در حال اجرا نگه داشتن گیم در پسزمینه و خاموش کردن صفحه نمایش است.
بار دیگر قسمت نقد و بررسی سیستم عامل و رابط کاربری یکی دیگر از محصولات شیائومی را تمام کردیم و همچنان از نحوه کارکرد این سیستم نرمافزاری رضایت داریم. البته اگرچه به طور کلی مشکلی وجود نداشت اما سرعت MIUI 12 کمی کند به نظر میرسید. برخی اوقات وقتی دارید در منوها جابهجا میشوید یا میان اپلیکیشنها سوئیچ میکنید، این موضوع بیشتر احساس میگردد هرچند در مجموع نمیتوانیم بگوییم سرعت اجرای آنها کم است. این نکته در زمان اجرای اپلیکیشن دوربین محسوستر خواهد بود. شاید این یک مشکل نرمافزاری باشد که با یک آپدیت معمولی حل خواهد شد. نباید به خاطر این معضل جزئی از خرید شیائومی ردمی نوت 10 سرد شوید زیرا فقط میخواستیم به آن اشاره کنیم و قصد اعتراض کردن به MIUI را نداشتیم.
عملکرد و امتیازات بنچمارک
ردمی نوت 10 یکی از اولین گوشیهایی است که تراشه اسنپدراگون 678 دارد اما پیش از این امتیازات مربوط به این چیپست منتشر شده بودند. به جرأت میتوانیم بگوییم که این پردازنده نسبت به نمونه پیشین خودش یعنی اسنپدراگون 675 به مقدار ناچیزی پیشرفتهتر شده و نام تازهای را یدک میکشد. هر دو این چیپستها، هستهها، پردازندههای گرافیکی، پردازشگران سیگنالی تصاویر و مودمهای یکسانی دارند و با فرآیند لیتوگرافی 11 نانومتری تولید شدهاند. تنها تفاوتی که وجود دارد این است که اسنپدراگون 678 فقط از نظر عملکرد محاسبهای بهتر کار میکند.
این تراشه دو هسته Kryo 460 Gold با نهایت سرعت 2.2 گیگاهرتزی و شش هسته Kryo 460 Silver با نهایت سرعت 1.7 گیگاهرتزی دارد. پردازنده گرافیکی نیز آدرنو 612 است؛ یعنی همانی که در اسنپدراگون 675 بود. همانطور که گفتیم، تفاوت اصلی دو پردازنده سرعت پردازش کارها میباشد به طوری که تراشه نسل قبل حدود 200 مگاهرتز کندتر است.
در مورد مدلهای ردمی نوت 10 نیز بگوییم که مدل پایه آن 4 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی دارد و دو نمونه دیگر با رم 4 و حافظه داخلی 128 گیگابایتی و رم 6 و حافظه داخلی 128 گیگابایتی نیز در بازار یافت میشوند. فکر میکنیم که شیائومی میتوانست در مدل پایه هم حافظه 128 گیگی را قرار دهد. با این وجود، اگر فکر میکنید این مقدار حافظه برایتان کم است، میتوانید یک مموری کارت میکرو SD در این تلفن همراه بگذارید.
مطابق انتظار، این چیپست در مقایسه با مدل پیشین خود به مقدار بسیار ناچیزی خوب کار میکند. شاید این افزایش سرعت کم به خاطر سیستم عامل باشد و اسنپدراگون 678 در آزمایشهای مربوط به پردازنده گرافیکی نمره بیشتری کسب کرده باشد اما وقتی آن را با چیپستهای به کار رفته در رقبای همرده مقایسه میکنیم، میبینیم که عملکرد کلی آن زیاد راضیکننده نیست.
در واقع در برخی از آزمونها، ردمی نوت 10 کمتر از ردمی نوت 9 به ثبت رساند که پردازنده مدیا تک هلیو G85 داشت. گلکسی ای 32 (Galaxy A32) هم در بعضی از شرایط بهتر از هلیو G80 کار میکند. ضمن اینکه این تراشه حرفی در برابر تراشههای سری اسنپدراگون 700 و به خصوص گوشی پوکو ایکس 3 (Poco X3) که چیپست اسنپدراگون 732G دارد، ندارد.
دوربین
همچون بسیاری دیگر از گوشیهای هوشمند امروزی، ردمی نوت 10 نیز دوربین عقب چهارگانهای دارد اما همانطور که حدس زدهاید، با توجه به مقالات نقد و بررسی که پیش از این منتشر کردهایم، همه این لنزها کاربردی نیستند. در واقع دو لنز 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق و مکرو در اینجا حضور پیدا کردهاند که شاید تعداد انگشتشماری از افراد از آنها استفاده کنند.
لنزهای اصلی و اولترا واید اما، استانداردتر هستند. سنسور 48 مگاپیکسلی اصلی دریچه دیافراگم f/1.8 دارد. ابعاد این حسگر به 1/2.0 اینچ میرسد و هر پیکسل آن دارای ابعاد 0.8 میکرومتری است. لنز اولترا واید نیز 8 مگاپیکسلی با ابعاد 1/2.0 پیکسلی و سایز هر پیکسل 1.12 میکرومتری میباشد و دریچه دیافراگم آن به f/2.2 میرسد. این لنز همچنین، توانایی پوشش زوایای 118 درجهای را دارد.
در جلو هم دوربین سلفی 13 مگاپیکسلی با مشخصات فنی که در ادامه ذکر میکنیم حضور یافته است: دریچه دیافراگم f/2.5، سایز 1/3.06 اینچی، سایز هر پیکسل 1.12 میکرومتری.
حالا در مقایسه با ردمی نوت 9، ردمی نوت 10 یک گام رو به عقب برداشته است. لنز مکرو دیگر به تکنولوژی فوکوس خودکار (AF) مجهز نیست؛ ویژگی که برای گرفتن تصاویر کلوزآپ اهمیت ویژهای دارد. ضمن اینکه دریچه دیافراگم دوربین سلفی بستهتر شده بنابراین نور کمتری وارد سنسور میشود. البته این دو نکته تأثیر چندان شگرفی بر خروجی کار نخواهند گذاشت ولی حداقلش آن است که بهتر میبود شیائومی همان مشخصات فنی محصول سال قبلش را به کار میبرد.
اپلیکیشن دوربین
اپلیکیشن دوربین همان گزینههای متعدد خودش را دارد بنابراین تغییر زیادی علیرغم آپدیت شدن MIUI نکرده است. حالات مختلف عکسبرداری در بالای دکمه شاتر حضور یافتهاند و تنظیمات اضافی برای هر لنز نیز در بالای منظرهیاب دیده میشوند. نکته جالب آنکه، گزینه تصویربرداری مکرو در میان گزینههای اصلی به چشم نمیخورد به همین دلیل برای دستیابی به آن باید منوی همبرگری شکل (سه خط روی هم) را اجرا کنید و سپس روی آن ضربه بزنید.
گزینههای اضافه مانند رزولوشن تصویر یا ویدیو، کارکرد دکمه شاتر، نوع فایلها، جابهجا کننده حالات دوربین و . . . هم در بخش تنظیمات کلی حضور یافتهاند. ضمناً، فراموش نکنید که اپلیکیشن دوربین با سرعت کمی اجرا میشود.
کیفیت تصاویر گرفته شده در روز توسط لنز اصلی
با در نظرگیری قیمتی که Redmi Note 10 دارد و با بررسی تصاویری که این گوشی میگیرد، اولین نکتهای که متوجهش میشوید آن است که این عکسهای 12 مگاپیکسلی جزئیات زیادی داشته و بسیار شفاف هستند. سیستم دوربین جزئیاتی که روی سطوح مختلف دیده میشوند را بهبود میبخشد. تنها مشکل اینجا آن است که بعضاً افکت تارشدگی در پسزمینه میبینیم. در تصاویری که در فضاهای بسته گرفته شدهاند، نویز بیشتر خودش را نشان میدهد حال آنکه فرقی نمیکند نور به اندازه کافی میتابد یا خیر. البته تا حدودی انتظار میرفت عکسهای ثبت شده در فضاهای بسته شفافیت کمتری داشته باشند.
رنج دینامیک حیرتانگیز است بهگونهای که در هیچ جا قسمتهای پر نور برش خوردهاند و در قسمتهای سایهدار هم جزئیات به وفور دیده میشوند. لازم به ذکر است که برخی اوقات وقتی عکسبرداری میکنید، امکان دارد بعضی از تصاویر کشیده باشند یا فوکوس در آنها به خوبی انجام نشده باشد. به همین دلیل است که پیشنهاد میکنیم از یک صحنه چند بار عکسبرداری کنید تا مطمئن شوید گوشی تصویر قابلقبولی ثبت کرده است.
وقتی صحبت از دقت رنگ میشود، باید اذعان کنیم که ردمی نوت 10 رنگها را واقعگرایانه ثبت میکند بنابراین اگر به تصاویری علاقه دارید که رنگهایشان سرزنده هستند، پیشنهاد میکنیم از گزینه عکسبرداری هوش مصنوعی (AI) بهره ببرید زیرا این آپشن به صورت پیشفرض خاموش است. این گزینه برخی از سوژههای موجود در صحنه را میشناسد، رنگها را پرحرارتتر میکند و به شفافیت میافزاید در نتیجه نویز بیشتر دیده میشود. احساس میکنیم که شفافیت افزایش یافته تا حدودی بینتیجه بوده است زیرا عمق برخی از قسمتها را کاهش میدهد. بر این اساس، تصاویری که در حالت معمولی میگیرید کیفیت خوبی دارند. آپشن عکسبرداری هوش مصنوعی همیشه وارد عمل نمیشود؛ این موضوع بیشتر زمانی اتفاق میافتد که این آپشن توانایی تشخیص یک صحنه را ندارد.
مطابق معمول، یک گزینه عکسبرداری با کیفیت 48 مگاپیکسلی تعبیه شده که البته استفاده از آن را پیشنهاد نمیکنیم زیرا تصاویری را به ثبت میرساند که کشیده و پر نویز هستند و در آنها آپشن HDR خاموش است. ضمن اینکه در عکسها نوعی افکت ابر و باید به چشم میخورد بنابراین بهرهمندی از همان کیفیت 12 مگاپیکسلی بهترین تصمیم خواهد بود.
علیرغم اینکه ردمی نوت 10 لنز مخصوص زوم ندارد اما نرمافزار دوربین دارای آپشن بزرگنمایی 2 برابری (2x) در بالای گزینه زوم 1 برابری (1x) معمولی است. نیازی به گفتن نیست ولی برای تأکید بیشتر میگوییم که تصاویر گرفته شده در این حالت به خاطر اینکه کشیدگی دارند و بیش از حد شفافیتشان افزایش یافته، چندان باکیفیت نیستند و نویز زیادی در آنها دیده میشود. با این وجود، شاید این تصاویر برای اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی مناسب باشند.
کیفیت تصاویر گرفته شده در روز توسط لنز اولترا واید
انتظار نداشتیم که لنز اولترا واید همچون لنز اصلی تصاویر باکیفیتی بگیرد زیرا محدودیت 8 مگاپیکسلی که این سنسور دارد سبب میگردد تصاویر ظاهر شفافی نداشته باشند. به علاوه، اشاره به این نکته نیز خالی از لطف نخواهد بود که عکسهای گرفته شده با این لنز اولترا واید رنج دینامیک باریکی دارند هرچند وقتی به سوژه نزدیک میشوید، اشیاء شفافتر میگردند.
عکسهای کلوزآپ شفافیت زیادی دارند. احتمالاً پس از مدتی عکسبرداری متوجه خواهید شد که الگوریتمهای تصحیح لنز عملکرد فوقالعادهای برای کاهش نویز دارند. ضمن اینکه کشیدگی بیش از حد حاشیه تصاویر چندان رواج ندارد. با این اوصاف، میتوانیم با خیالی آسوده بگوییم که اگر نور کافی وجود داشته باشد، لنز اولترا واید میتواند عکسهای باکیفیتی به ثبت برساند. دقت رنگ این سنسور نیز همچون دقت رنگ لنز اصلی میباشد.
تصاویر گرفته شده در فضاهای بسته اما، نقاط ضعف لنز اولترا واید را نمایان میسازند. نبود نور محیط منجر به ثبت رسیدن عکسهای کشیده و نویزدار میگردد.
کیفیت تصاویر گرفته شده در شب و شرایط کم نور توسط لنز اصلی
همزمانی که میخواهید در حالت معمولی و در شب عکسبرداری کنید، گزینه HDR همواره فعال خواهد بود. کاملاً مشخص است که فرآیند پردازش تصاویر توسط آپشن HDR انجام میشود تا بتواند در قسمتهای سایهدار جزئیات را نمایش دهد. در مواقعی که HDR کار نمیکند نیز به راحتی بخشهای کشیده و یا منابع نورانی که بیش از حد پرنور هستند، دیده میشوند. با این وجود، شما میتوانید به تنظیمات مراجعه نمایید و HDR را به صورت دائمی برای عکسبرداری در شب روشن نگه دارید. کنتراست و دقت رنگ در اکثر جاها مناسب و تعادل رنگ سفید قابلقبول است.
تأثیرات فرآیندهای شفافسازی را میتوان در بعضی از قسمتها مشاهده کرده زیرا تصاویر واضحتر میباشند. متأسفانه الگوریتمهای کاهش نویز خیلی دیر فعالیت میکنند و رنگها را به صورت کشیده به ثبت میرسانند به همین خاطر جزئیات از بین میروند. این اتفاق در شرایطی به درد میخورد که میخواهید از آسمان شب تصویربرداری کنید وگرنه عکسبرداری از سوژههایی که در سایهها حضور دارند با این آپشن تقریباً غیرممکن است. اگر احساس کردید ظاهر تصاویر تار شدهاند، باز هم پیشنهاد میکنیم از یک صحنه بیش از یک یا دو بار عکس بگیرید تا بتوانید از میان چندین خروجی، تصویر نهایی و مورد نظر را ذخیره کنید.
تفاوت میان حالت عکسبرداری در شب یا همان Night Mode با حالت معمولی بسیار زیاد است. آپشن اول جزئیات را به تصاویر میافزاید، میان قسمتهای سایهدار تعادل ایجاد میکند و بخشهای نورانی را بهتر نمایش میدهد. جزئیاتی که توسط الگوریتمهای کاهش نویز از بین رفتهاند باز میگردند و ظاهر تصاویر ارتقا مییابد و واضحتر میشوند.
با این وجود، نمیتوانیم فرآیندهای پردازشی بیش از حد تصاویر هنگام عکسبرداری با Night Mode را نادیده بگیریم. بعضی از قسمتهای تصاویر باعث میشوند که به این نتیجه برسیم نوعی فرآیند دیجیتالی فعالیت میکند . خبر خوب آن است که این آپشن فرآیند عکسبرداری را زیاد طولانی نخواهد کرد و تمامی فریمهای مورد نیاز را با کیفیتی قابلقبول ثبت مینماید. چنانچه فرآیندهای پردازشی بیش از حد زیاد برایتان اهمیت ندارد و در شرایطی که نور کافی نیست، استفاده از Night Mode را به شدت پیشنهاد میکنیم. ضمناً، با این گزینه نور سفید هم گرمتر میشود.
کیفیت تصاویر گرفته شده در شب و شرایط کم نور توسط لنز اولترا واید
خیلی از سخت است که بخواهیم با لنز اولترا واید در شب و شرایطی که نور کافی وجود ندارد تصاویر باکیفیتی بگیریم. در صورت استفاده از این گزینه شما هم به این نتیجه میرسید که در برخی از موارد که نور به اندازه کافی هست و دارید از فاصله بسیار کم از سوژه عکس میگیرید، خروجیهای کار کیفیت معمولی دارند. با همه اینها، عکسها کشیده، نویزدار و بدون تعادل هستند.
کیفیت تصاویر مکرو
واقعاً جای خالی ویژگی فوکوس خودکار که در گوشی نسل قبل وجود داشت و به ثبات تصاویر میافزود، احساس میشود به خصوص آنکه خیلی از افراد دوست دارند از سوژههای متحرک عکسبرداری کنند. حالا ناچاریم که با لنز 2 مگاپیکسلی که فوکوس ثابت دارد کار کنیم. بر این اساس، برای اینکه عکس مدنظر کیفیت کافی داشته باشد، باید از یک سوژه چندین بار عکسبرداری کنید تا یکی از آنها از شفافیت و وضوح مناسبی برخوردار باشد. از نظر کیفی، اگر نور کافی وجود داشته باشد، تصاویر کلوزآپ کیفیت خوبی خواهند داشت ولی رزولوشن 2 مگاپیکسلی فاکتور محدودکنندهای است که نمیتواند جزئیات زیادی را نشان دهد. با این حال، دقت رنگها بالاست.
کیفیت تصاویر پرتره
Redmi Note 10 برای گرفتن تصاویر پرتره خوب کار میکند. تشخیص لبهها به بهترین شکل ممکن صورت گرفته و میتواند کاربران را از نظر افکت بوکه متقاعد نماید. این آپشن شاید نتواند برخی از جزئیات مانند موهای سوژه یا پسزمینههای پیچیده را به خوبی ثبت کند اما واقعیت آن است که تقریباً هیچ گوشی توانایی انجام این کار را ندارد. در همه تصاویر نمونه گرفته شده که نور کم و بیش وجود دارد، مقدار جزئیات عالی، رنگ چهره سوژه طبیعی و شفافیت کلی رنگها فوقالعاده است.
کیفیت تصاویر سلفی
تصاویر سلفی هم صرفنظر از نحوه نورپردازی و مقدار نور در یک صحنه کیفیت عالی دارند و چهره سوژه همیشه شفاف دیده میشود و جزئیات زیادی به چشم میخورند. رنگ چهره هم طبیعی میباشد هرچند برخی اوقات کمرنگ میگردد. حالت پرتره در دوربین سلفی نمیتواند همچون حالت پرتره لنز اصلی کار کند اما به طور کلی برای تصویربرداری مناسب است. تفاوت زیادی میان تصاویر سلفی معمولی و پرتره نمیبینیم چرا که شفافیت آنها تقریباً برابر میباشد.
ضبط و کیفیت ویدیو
ردمی نوت 10 میتواند ویدیوهای 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط کند حال آنکه گزینه ثابتسازی الکترونیکی تصاویر یا همان EIS تنها در زمان فیلمبرداری با کیفیت 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه تعبیه شده است. امکان ضبط ویدیوهای فول اچدی که در هر ثانیه 60 فریم دارند نیز وجود ندارد.
اگر بخواهیم در مورد کیفیت ویدیوها صحبت کنیم، باید بگوییم که تفاوت زیادی میان فرآیندهای پردازش ویدیوها و تصاویر وجود دارد. تولید رنگ در فیلمها ملایم و رنج دینامیک محدود و سایهها در برخی از قسمتها ضخیم و تعادل نور سفید کم است. کنتراست و شیوه مدیریت نویز اما، قابلقبول میباشد. شفافیت ویدیوها زیاد خوب نیست ولی در اطراف فریم به خوبی میتوانیم جزئیات را مشاهده کنیم. این ویدیوهای 2160p را بسیار باکیفیتتر از ویدیوهای 1080p گرفته شده با گوشیهای همرده و همقیمت میدانیم.
طبیعتاً لنز اولترا واید میتواند نهایتاً ویدیوهای 1080p ضبط کند. با این وجود، از اینکه میبینیم رنگها سرزنده و پویا هستند شگفتزده میشویم. در بعضی جاها که تک رنگ هستند، مقداری نویز به چشم میخورد و رنج دینامیک محدود و کیفیت کلی تصاویر کشیده میباشند.
به علاوه، یک گزینه فیلمبرداری در حالت زوم 2 برابری وجود دارد که صرفنظر از نبود تکنولوژی ثابتسازی الکترونیکی تصاویر، اگر گوشی را روی سه پایه بگذارید، فیلمهای گرفته شده با این حالت کیفیت قابلقبولی دارند. شما باید از فواصل بسیار نزدیک نگاه کنید تا بتوانید جزئیات از بین رفته را بیابید. اگر این کار را نکنید، ظاهر ویدیوها شفاف و باکیفیت خواهد بود. به طور کلی اگر سه پایه یا نگه دارنده دارید، میتوانید ویدیوهای 4K به ثبت برسانید که هم زوم شدهاند و هم باکیفیت.
رقبا و آلترناتیوها
در این بازه زمانی از سال و در برخی از کشورها، ردمی نوت 10 از جایگاه ویژهای برخوردارست. مطمئناً قیمت این دستگاه طی ماههای آتی کاهش مییابد به همین دلیل بدون شک مشتریانش افزایش خواهند یافت. اما رقبا و آلترناتیوهای فعلی او چه گوشیهایی هستند؟. راستش را بگوییم که اکثر گزینههای جایگزین برای این موبایل کمی گرانتر میباشند و تنها چندین تلفن همراه انگشتشمار ارزش این را دارند که مورد توجه واقع شوند.
پوکو ایکس 3 یک رقیب بسیار جدی برای ردمی نوت 10 است که با قیمتی کمتر یعنی در حدود 170 یا 180 یورو فروخته میشود. اگر زیاد OLED بودن صفحه نمایش برایتان مهم نیست، Poco X3 گوشی بسیار عالی خواهد بود. با این وجود، از جمله نقاط قوت محصول پوکو، مجهز بودن به NFC و نرخ بازسازی 120 هرتزی است. البته شاید نتوانید از این نرخ نوسازی در همه بازیها استفاده کنید اما تجربه کلی کار کردن با گوشی توسط این ویژگی ارتقا خواهد یافت. اسپیکرهای استریو این موبایل نیز بلندتر هستند.
دیگر مزیت فوقالعاده پوکو ایکس 3، دوام باتری طولانی مدت آن به خصوص در آزمایشهای وبگردی و حالت استندبای میباشد. از همه مهمتر آنکه، این موبایل تراشه قدرتمندتری به نام اسنپدراگون 732G دارد. در نهایت، تفاوت اندازه دو گوشی میتواند به شما برای اینکه تصمیم نهایی را بگیرید، کمک شایانی کند. نمایشگر این دستگاه 6.67 اینچی است بنابراین مانند ردمی نوت 10 کامپکت نخواهد بود.
حالا سراغ گزینههایی میرویم که گرانتر هستند بنابراین به نمایندگان موتورولا میرسیم. موتو جی 5G (Moto G 5G) و موتو جی 5G پلاس (Moto G 5G Plus) هر دو یک قیمت خوردهاند حال آنکه مورد اول به خاطر قیمت 220 یورویی که دارد، رقیب کاملاً جدی برای Redmi Note 10 به شمار میآید. در سمت دیگر، گوشی دوم هم حضور یافته که با قیمت 230 یورویی فروخته میشود هرچند به خاطر اختلاف قیمتی که دارد، باید همیشه در بازار بگردید تا از فروشگاهی خرید کنید که قیمتش مناسبتر است.
موتو جی 5G پلاس با تراشه اسنپدراگون 765G که دارد، بسیار سریعتر است و به شما امکان استفاده از نمایشگر دارای نرخ بازسازی 90 هرتزی را میدهد هرچند پنل آن LCD میباشد. دوام باتری آن با دوام باتری ردمی نوت 10 شبیه و سرعت شارژش کمتر است. ضمن اینکه در آن خبری از اسپیکرهای استریو نیست.
اکثر چیزهایی که در مورد مدل دارای پسوند پلاس گفتیم، به نسخه بدون پسوند پلاس نیز اطلاق میشود. مطمئناً در این موبایل نرخ نوسازی 90 هرتزی نیست ولی چیپست آن قدرتمندتر، دوام باتری طولانیتر و صفحه نمایش بزرگتر میباشد. در این میان، یکی از دلایلی که باعث میشود بتوانیم این دو محصول موتورولا را برگزینیم، بهرهمندی از رابط کاربری نزدیک به اندروید خام است. ضمناً، از NFC هم فراموش نکنید زیرا این دو تلفن همراه NFC دارند؛ چیزی که در ردمی نوت 10 حضور ندارد.
در نهایت نمیتوانیم این مقاله نقد و بررسی را بدون اشاره به همخانواده گرانقیمتتر ردمی نوت 10 یعنی ردمی نوت 10 پرو به پایان برسانیم. این گوشی که حدود 280 یورو قیمت خورده دارای امکانات پیشرفتهای مانند لنز اصلی 108 مگاپیکسلی، نرخ بازسازی 120 هرتزی، نمایشگر OLED با پشتیبانی از کیفیت HDR10، تراشه قدرتمند اسنپدراگون 732G، پوشش محافظت گوریلا گلس 5، رم پایه 6 گیگابایتی و اسپیکرهای استریو بلندتر و باکیفیتتر است. به علاوه، نسخه NFCدار آن هم در برخی از کشورها به فروش میرسد. این امکانات واقعاً ارزشش را دارند تا بابت خریدشان 80 یورو بیشتر پول بپردازیم اما هر کسی نرخ بازسازی سریع یا پوشش محافظ گوریلا گلس را دوست ندارد که البته تا حدودی هم منطقی است. شیائومی تا کنون نشان داده که برای رده گوشیهای مقرون به صرفه اقدامات قابلقبولی انجام داده است. اگر Redmi Note 10 Pro کمی ارزانتر بود، مطمئناً کسی نمیتوانست از کنار آن بگذرد و Redmi Note 10 نیز همان ابتدا کنار میرفت.
نظر نهایی
ردمی نوت 10 نسبت به ردمی نوت 9 از چند جهت پیشرفت کرده اما در برخی جاها نیز پسرفت داشته است. صفحه نمایش OLED و درخشان، اسپیکرهای بلند استریو، پوشش ضد آب و خاک IP53 و سرعت شارژ فوقالعاده مطمئناً پیشرفتهای آن هستند ولی نبود فوکوس خودکار در لنز مکرو، نبود تکنولوژی شارژ معکوس، نبود NFC و نبود پوشش محافظ گوریلا گلس 5 پسرفتهای آن به شمار میروند. به علاوه، اینبار قدرت تراشه نیز به نظر کم میآید. اسنپدراگون 678 یک چیپست مناسب است اما در مقایسه با اسنپدراگون 675 زیاد پیشرفتهتر نیست.
به هر حال، ردمی نوت 10 یک گوشی مقرون به صرفه همه فن حریف و همه چیز تمام است که برخی از امکاناتش برای یک موبایل معمولی و ارزان قیمت نادر هستند. متأسفانه بعضی از نقاط ضعف مانع موفق شدن این دستگاه خواهند شد که نبود NFC یکی از آنهاست بنابراین خریداران آن نمیتوانند از شیوه پرداخت بیسیم بهره ببرند. دیگر نقطه ضعف آن تراشه نه چندان قویاش میباشد.
نقاط قوت
شیوه طراحی کامپکت و وزن کم با ظاهر ارگونومیک زیبا و بهرهمندی از تأییدیه ضد آب و خاک IP53
نمایشگر OLED درخشان و بهرهمندی از تکنولوژی صفحه نمایش همیشه روشن (AoD)
عملکرد قابلقبول دوربین (هم لنز اصلی و هم لنز اولترا واید) در روز و عملکرد قابلقبول حالت عکسبرداری در شب
دوام باتری طولانی مدت و سرعت زیاد شارژ
وجود اسلات اختصاصی مموری کارت میکرو SD و سنسور مادون قرمز IR
امکانات متعدد و گوناگون رابط کاربری MIUI 12 به همراه اندروید 11
اسپیکرهای بلند و باکیفیت
امکان فیلمبرداری با کیفیت 4K
نقاط ضعف
تراشههای قدرتمند در رقبای همرده و آلترناتیوها
نبود برخی از امکانات که در ردمی نوت 9 وجود داشتند؛ مانند گوریلا گلس 5، فوکوس خودکار در لنز مکرو و تکنولوژی شارژ معکوس
نبود NFC