Moto-G5-firstphoto

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتورولا Moto G5

در سال 2013 وقتی که گوشی موتورولا Moto G عرضه شد، تمامی توجه ها را به سمت خود جلب کرد. ترکیبی بسیار عالی از نرم افزار ها و سخت افزار ها که کارایی بسیار بالایی را برای گوشی به ارمغان آورده بود. عمر بالای باتری و ورژن خالص اندروید به کار رفته در آن، همگی ویژگی های بسیار خوب و عالی این گوشی در زمان عرضه آن بودند. اما نکته قابل توجه علاوه بر تمام ویژگی هایی که گفته شد، قیمت بسیار مناسب گوشی با توجه به امکاناتش بود که ارزش خرید بالایی را برای گوشی به همراه داشت و در آن زمان با توجه به امکانات و قیمت گوشی، کمتر رقیب اندرویدی در بازار توانایی رقابت با Moto G را داشت.

Moto-G5-first

اما امروز و در سال 2017 شما تصویر متفاوتی از Motorola را می بینید. اولا مالک Motorola تغیییر کرده و شرکت Google دیگر مالک این برند نمی باشد و همچنین بازار گوشی های میان رده که قیمت های خوبی را به خریداران پیشنهاد می کند منفجر شده است که البته تعداد زیادی از گوشی های میان رده را مالک فعلی Motorola یعنی Lenovo نیز وارد بازار می کند. پس گوشی جدید Moto G5 چگونه در این بازار رقابت خواهد کرد؟

Moto-G5-Overview

مانند نسل قبل و سال گذشته گوشی G5 در دو مدل عرضه خواهد شد. اولین مدل همان G5 خواهد بود که ما قصد نقد و بررسی آن را داریم و مدل دیگر G5 Plus می باشد. بر خلاف سال گذشته که تفاوت بین دو گوشی بسیار کم و فقط در دوربین اصلی گوشی و همچنین نبود سنسور اثر انگشت در مدل ارزان تر بود، امسال تفاوت بین این دو مدل بیشتر می باشد. گوشی گران قیمت تر G5 Plus دارای صفحه نمایش بزرگتر، پردازنده قدرتمندتر، دوربین اصلی با کیفیت بالاتر و همچنین باتری با ظرفیت بیشتر می باشد.

با این وجود و در حالی که گوشی G5 Plus یک گوشی با امکانات بیشتر و بهتر از یک گوشی میان رده می باشد، این گوشی G5 است که به عنوان گوشی اصلی سری G شرکت Motorola معرفی و رونمایی شده است و ما بهه نقد و بررسی این مدل خواهیم پرداخت.

 

طراحی:

گوشی های Moto G از همان اول طراحی و ویژگی های ظاهری هیجان انگیز و خاصی را به همراه نداشته اند و این رویه در مورد گوشی G5 نیز صدق می کند. هر چند برخی از کارشناسان و کاربران Motorola سعی کردند که با جلب توجه به حاشیه سیلور و درخشان گوشی کمی هیجان را به طراحی این گوشی تزریق کنند، اما باز هم به عقیده کاربران، طراحی G5 نیز هیجان انگیز نبوده و فاقد ویژگی های خاص می باشد.

Moto-G5-second

تمامی قسمت جلو گوشی شامل صفحه نمایش و حتی حاشیه های آن توسط یک گلس ضد خش پوشش داده شده است که البته با توجه به پوشش oleophobic آن، تمیز نگه داشتن آن کمی سخت می باشد و صفحه نمایش گوشی به راحتی کثیف می شود. در قسمت جلو گوشی یک صفحه نمایش 5.0 اینچی قرار دارد که حاشیه های بزرگی در هر چهار سمت خود به همراه دارد. حاشیه های چپ و راست صفحه نمایش به قدری زیاد هستند که گوشی مقدار زیادی عریض تر از یک گوشی با صفحه نمایش 5.0 اینچی به نظر می رسد.

در قسمت بالای صفحه نمایش و در وسط، یک خروجی صدا قرار دارد که علاوه بر این تنها اسپیکر گوشی نیز می باشد. در سمت چپ این اسپیکر یا همان خروجی صدا، دوربین سلفی گوشی قرار گرفته و در سمت راست آن حسگرهای مجاورت و نور محیط قرار دارند و نکته ای که لازم است تا به آن اشاره شود، عدم حضور LED برای نوتیفیکیشن های گوشی می باشد. در قسمت پایین صفحه نمایش میکروفون و سنسور اثر انگشت گوشی حضور دارند و سنسور اثر انگشت این گوشی قابلیت پشتیبانی از gesture های مختلف را نیز دارد که در مورد این امکان سنسور اثر انگشت در ادامه بحث خواهد شد.

Moto-G5-third

در لبه راست گوشی، دکمه های پاور و ولووم قرار دارند که هر دو دسترسی راحتی دارند و به خوبی نیز کار می کنند.

Moto-G5-four

در لبه بالای گوشی، جک هدفون و در لبه پایین آن درگاه microUSB که در حال منسوخ شدن است حضور دارند.

Moto-G5-five

در قسمت پشت گوشی، دوربین اصلی به همراه یک فلش LED حضور دارند. به دلیل اینکه گوشی G5 ضخامت بیشتری دارد، برآمدگی دوربین در این گوشی احساس نمی شود و قسمت پشت گوشی هموار و هم سطح می باشد در حالی که این برآمدگی در گوشی G5 Plus کمی احساس می شود. همچنین در قسمت بالا و گوشه چپ دوربین، یک میکروفون دوم نیز وجود دارد.

Moto-G5-six

کاور پشت گوشی که تمام قسمت پشت گوشی را شامل می شود، جدا شدنی می باشد و با جدا کردن آن می توان فهمید که فقط قسمت وسط کاور از جنس آلومینیوم می باشد و قسمت های بالا و پایین کاور برای آنتن دهی بهتر گوشی پلاستیکی طراحی شده اند. با جدا کردن کاور گوشی، باتری تعویض شدنی گوشی و همچنین دو شکاف برای سیم کارت های نانو و یک شک شکاف برای کارت حافظه جانبی گوشی مشاهده می شوند که با این امکان لازم نیست از بین سیم کارت دوم یا کارت حافظه جانبی یکی را انتخاب کنید و می توانید دو سیم کارت و کارت حافظه جانبی را به طور همزمان در G5 خود داشته باشید. امکانی که در اکثر گوشی های موجود در بازار وجود ندارد و باید بین سیم کارت دوم و کارت حافطه یکی را انتخاب نمایید.

Moto-G5-seven

طراحی گوشی به طور کلی هیجان انگیز نیست و نکته قابل توجه خاصی ندارد وقتی که گوشی را در هر سطح غیر فلزی می گذارید، قسمت بالا و پایین کاور پشت گوشی که پلاستیکی می باشند، با صدایی که تولید می کنند احساس نا خوشایندی را در کاربر به وجود می آورند. در نهایت وقتی که این مورد با صفحه نمایش رنگ و رو پریده که لکه ها را نیز به راحتی جذب می کند همراه می شود، بیشتر آزار دهنده می شود و حس و حال یک گوشی ارزان قیمت را در کاربر به وجود می آورد.

متاسفانه باید این نکته را نیز اضافه کرد که گوشی هر چند پوشش نانو دفه کننده آب را دارد اما به طور کامل و بر خلاف G3 ضد آب نمی باشد.

 

صفحه نمایش:

Moto G5 از یک صفحه نمایش 5.0 اینپی با پنل IPS LCD استفاده می کند. کیفیت صفحه نمایش بسیار خوب می باشد و رنگ های صفحه نمایش اشباع شده می باشند که البته در تنظیمات گزینه ای وجود دارد که می توانید با انتخاب آن رنگ های صفحه نمایش را طبیعی تر کنید که البته در هر دو حالت G5 استاندارد های رنگ RGB را رعایت کرده است. در حالت کلی دقت رنگ ها نیز بسیار بالا بوده و می توان گفت که کیفیت تصویر برای یک گوشی با چنین قیمتی بسیار عالی می باشد.

جایی که صفحه نمایش عملکرد ضعیفی از خود به جا می گذارد، روشنایی آن می باشد. صفحه نمایش در فضای باز و زیر نور آفتاب عملکرد بسیار بدی دارد به طوری که به سختی می توانید چیزی را در آن ببینید. با این وجود باز هم امکان برقراری تماس و یا حتی ارسال پیام وجود دارد اما گرفتن عکس در چنین شرایطی با توجه به اینکه سوژه شما به سختی قابل تشخیص خواهد شد، امری بیهوده می باشد. علاوه بر کیفیت بد خود صفحه نمایش، باید گلس به کار رفته در آن را نیز در نظر گرفت که بسیار بازتابنده نور خورشید می باشد و با توجه به جنسش معمولا مقدار زیادی لکه در سطحش وجود دارد.

Moto-G5-eight

 

نرم افزار:

Moto G5 از Android 7.0 Nougat به عنوان سیستم عامل خود استفاده می کند که پوسته خود Motorola نیز روی آن قرار دارد. البته پوسته Motorola به دلیل سازگاری کم با اندروید و همچنین اشغال فضای زیادی از رم در سال های پیش مورد انتقاد بود که البته باید گفت در حال حاضر شرایط عوض شده است.

لانچر اختصاصی Motorola قابلیت پشتیبانی از چندین gesture را دارد تا به صفحه اصلی هدایت شود. صفحه اصلی که نشان دهنده تمام برنامه های نصب شده روی گوشی نیز می باشد، مانند  Google Now Launcher شامل یک نوار می باشد و برنامه هایی که اخیرا استفاده شده اند را نشان می دهد. علاوه بر این در سمت چپ صفحه اول گوشی برنامه Google Now نیز وجود دارد که لازم به ذکر است که هیچ کدام از این دو حالت بر خلاف خود Google Now Launcher قابلیت غیر فعال سازی ندارند.

Moto-G5-nine

Moto Actions و Moto Display از دیگر امکانات جالب این گوشی می باشد.

Moto Actions شامل امکاناتی برای روشن کردن سریع فلش گوشی، فعال کردن دوربین، و همچنین امکان جالب و خوب قطع شدن صدای زنگ هنگام زنگ خوردن گوشی با برداشتن گوشی از سطحی که گوشی روی آن قرار دارد می باشد. امکان دیگر شما را قادر می سازد تا با کمک دکمه Home که سنسور اثر انگشت نیز روی آن قرار دارد کارهای جالبی را بتوانید انجام دهید. در صورت فعال کردن این امکان شما می توانید با یک بار لمس آن به صفحه Home خود بروید، با لمس و کمی مکث روی آن می توانید صفحه نمایش گوشی را خاموش کنید، با لمس و مکث بیشتر می توانید Google Assistant را احضار نمایید، با کشیدن انگشت خود روی سنسور به سمت چپ می توانید یک مرحله به عقب برگردید و همچنین با کشیدن انگشت خود به سمت راست می توانید به برنامه های اخیرا اجرا شده دسترسی داشته باشد. لازم به ذکر است که با فعال کردن این امکان، نوار ناوبری که در صفحه نمایش نشان داده می شد پنهان می شود.

Moto-G5-ten

Moto Display نیز حالت دوم و جالب این گوشی می باشد. فعال بودن این امکان، برای شما امکاناتی نظیر روشن شدن صفحه نمایش هنگام برداشتن گوشی از سطح، روشن شدن صفحه نمایش هنگام وجود نوتیفیکیشن و برخی امکانات دیگر را نیز به همراه می آورد.

Moto-G5-eleven

 

سخت افزار:

G5 از یک چیپست Snapdragon 430 استفاده می کند که همراه آن یک RAM با حافظه 3GB قرار دارد و در مورد عملکرد، عملکرد G5 کمی نا امید کننده می باشد. چیپست گوشی یک چیپست قدیمی می باشد که با توجه به سن آن، اجرا برنامه های به روز در آن کمی بد به نظر می رسد. اگر شما این گوشی را برای انجام کار های روزانه و استفاده معمولی می خواهید، طبیعتا از داشتن این گوشی راضی خواهید بود اما اگر قصد اجرای برنامه هایی با پردازش سنگین را دارید شاید گوشی موتورولا جی 5 انتخاب مناسبی نباشد.

عملکرد گوشی هنگام اجرا بازی ها به جز در مواردی که بازی ها سنگین و دارای کیفیت تصویری بسیار بالایی می باشد خوب و قابل قبول می باشد. اما متاسفانه هنگام اجرا بازی ها یا حتی برنامه هایی سنگین، پشت گوشی مقداری داغ می شود.

عملکرد چند رسانه ای گوشی خوب می باشد و همچنین با قرار گرفتن اسپیکر گوشی در قسمت بالا صفحه نمایش که هنگام تماشای فیلم، صدا فیلم را به طور واضح تری پخش می کند، تجربه بهتری از تماشای فیلم را به جا می گذارد.

عملکرد سنسور اثر انگشت نیز با توجه به سرعت و دقت بالای آن بسیار خوب و قابل قبول می باشد.

 

دوربین:

Moto G5 مجهز به یک دوربین 13MP با دریچه دیافراگم f2.0 به همراه یک فلش LED در قسمت پشت گوشی می باشد که امکان ثبت ویدیو با کیفیت 1080 و با سرعت 30 فریم بر ثانیه و کیفیت 540 با سرعت 120 فریم بر ثانیه می باشد. برنامه دوربین گوشی نیز نسبت به سال گذشته تغییر زیادی نداشته و یک رابط کاربری ساده را در اختیار کاربر می گذارد.

کیفیت عکس های ثبت شده با دوربین اصلی گوشی در کل خیلی خوب می باشد. عکس های گرفته شده با گوشی در روز، میزان روشنایی مناسب، ترکیب رنگ، شفافیت، کنتراست و دقت در جزئیات بسیار بالایی دارند و مقدار بسیار کمی نویز در تصاویر مشاهده می شود اما عکس هایی که در شرایط نوری نا مناسب ثبت می شوند کمی تیره به نظر می رسند اما با این وجود باز هم کیفیت خوبی دارند.

Moto-G5-twelve

کیفیت ویدیو های 1080 ثبت شده با گوشی نیز خوب و قابل قبول می باشد و جزئیات به طور خوبی در آن مشاهده می شوند. همچنین امکان جالبی که در فیلم برداری این گوشی وجود دارد امکان استفاده از حالت HDR در حین فیلم برداری می باشد که نتیجه خوبی را به همراه دارد.

 

باتری:

Moto G5 از یک باتری 2800mAh قابل تعویض استفاده می کند که باعث می شود تا این گوشی تنها گوشی از گوشی های سری G باشد که دارای باتری قابل تعویض می باشد. حتی گوشی G5 Plus نیز باتری غیر قابل تعویض دارد. متاسفانه قابل تعویض بودن باتری G5 را باید تنها مورد مثبت در مورد باتری این گوشی دانست. در حالی که دیگر گوشی های Moto G عملکرد بسیار خوبی در زمینه عمر باتری داشتند، باتری به کار رفته در G5 به سختی می تواند یک روز دوام بیاورد مگر اینکه استفاده بسیار کمی از گوشی داشته باشید. در حالتی که شما در فضای باز و زیر نور خورشید باشید و روشنایی صفحه نمایش را در مقدار حداکثر قرار دهید، شرایط بدتر می شود و باتری گوشی فقط 3 ساعت قابلیت استفاده و اجرا برنامه را خواهد داشت.

G5 بر خلاف G5 Plus امکان شارژ سریع را نیز با خود به همراه ندارد. شارژر 10W این گوشی می تواند گوشی شما را تقریبا در مدت زمان 130 دقیقه کاملا شارژ نماید که تا میزان %75 تقریبا به ازای هر دقیقه باتری گوشی %1 شارژ می شود و برای شارژ کردن 25% باقیمانده، عملکرد شارژر ضعیف تر نیز می شود. در حالت کلی شارژ شدن گوشی هنگامی که در عجله هستید، شما را راضی نخواهد کرد.

 

جمع بندی:

زمانی که G5 رونمایی شد، همه انتظار یک گوشی با قیمت مناسب که امکانات و کارایی حداقل نزدیک به گوشی های هوشمند قدرتمند را داشته باشد، داشتند. اما در حال حاظر هر چند قیمت گوشی مناسب و قابل قبول می باشد، اما از نظر عملکرد این گوشی در برآورده کردن انتظاراتی که ار آن می رفت موفق نبوده است.

متاسفانه برای Lenovo دیگر سال 2014 نمی باشد و حالا گزینه های بسیار بهتری برای انتخاب وجود دارد. برای مثال گوشی Xiaomi Redmi Note 4 که مشخصات سخت افزاری و نرم افزاری و کارایی G5 Plus را با قیمت پایین تر و نزدیک به قیمت G5 در اختیار شما می گذارد.

به نظر می رسد که لازم است تا Lenovo در مورد برنامه هایی که برای گوشی های Moto G در نظر گرفته مجددا تصمیم گیری کند و این سری از گوشی ها را از جایگاهی که در حال حاضر در آن هستند نجات دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *