بار دیگر پادشاه جدیدی در میان گوشیهای صاحب برترین دوربین ظهور کرد ولی سیستم نرمافزاری آن با سایر رقبای خود کاملاً فرق دارد. با این شرایط، علاقهمندان دوست دارند بدانند این رقابت به کجا میانجامد و آیا هواوی این بازار را از دست خواهد داد یا مدل پی 40 پرو (P4 Pro) درخشش محصولات نسلهای قبل این کمپانی را ادامه میدهد؟.
مطمئناً عدم بهرهمندی از خدمات پشتیبانی گوگل برای هواوی بسیار سخت است ولی شرایط زمانی پیچیدهتر میشود که این شرکت میخواهد محصولات نسبتاً گران قیمتش را در دنیایی به فروش برساند که به خاطر شیوع ویروس کرونا اوضاع روبراهی ندارد. با این حال و علیرغم آگاهی از این وضعیت، کمپانی چینی سری جدید پیشرفتهترین محصولاتش را معرفی و روانه بازار کرد و مدل پی 40 پرو نیز نشان داد آمادگی رقابت با سایر رقبا در این اوضاع نابسامان را دارد.
این دستگاه از دوربین بسیار پیشرفتهای برخوردارست و سنسورهای آن نیز امروزیتر شدهاند و هواوی سعی کرده در این موبایل بیشتر روی شیوه بزرگنمایی اپتیکال و نمایشگر OLED با رزولوشن 1200 پیکسلی و نرخ بازسازی 90 هرتزی تمرکز کند. به غیر از این تلفن همراه، یک مدل دیگر به نام پی 40 پرو پلاس (P40 Pro+) نیز تولید شده که میتواند به میزان 10 برابر و به صورت اپتیکال زوم نماید.
عرضه پیشرفتهترین عضو این سری از محصولات هواوی به فصل تابستان موکول شده و آنطور که از شواهد و قرائن برداشت میشود، تعداد محدودی از آن تولید خواهد شد و قیمتش نیز بسیار بالا خواهد بود بنابراین بیشتر توجهات به سمت پی 40 پرو معطوف خواهد گردید چرا که ستاره این سری از پرچمداران کمپانی چینی به شمار میرود.
این موبایل اولین گوشی ساخته شده توسط هواوی میباشد که نرخ بازسازی پرسرعتی دارد. به طور کلی مشخصات فنی نمایشگر آن عبارتند از: پنل 6.58 اینچی OLED و برآمده با رزولوشن 1200 پیکسلی و نرخ بازسازی 90 هرتزی. ناچ بیضی شکل قرار گرفته در بالای این صفحه نمایش کاملاً به چشم میآید ولی وقتی میبینیم در آن امکاناتی مانند لنز 32 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار و سنسور ToF قرار گرفتهاند، میتوانیم با این موضوع راحتتر کنار بیاییم. گویا کمپانی چینی میخواهد با ارائه این سنسور، جبران مافات کرده و تکنولوژی بازگشایی قفل نمایشگر با استفاده از فناوری تشخیص چهره سه بعدی را در اختیار افراد قرار دهد.
در میان مشخصات فنی این موبایل، دوربین عقب مهمترین چیزی که است که افراد در موردش صحبت خواهند کرد. در این بخش شاهد حضور لنزهای 50 مگاپیکسلی اصلی با فیلتر RYYB هستیم که تصاویری به ثبت میرساند که 12 مگاپیکسل کیفیت دارند. در ادامه به لنز اولترا واید برمیخوریم که در میت 30 پرو (Mate 30 Pro) نیز وجود داشت و به تکنولوژی فوکوس خودکار نیز مجهز بود. لنز مخصوص زوم هم 12 مگاپیکسلی RYYB میباشد که همچون مدل پی 30 پرو (P30 Pro) توانایی بزرگنمایی سوژهها به میزان 5 برابر و به صورت اپتیکال را داراست. در نهایت به حسگر ToF میرسیم که برای گرفتن تصاویر پرتره به کار خواهد آمد و از فناوری فوکوس خودکار نیز کمک میگیرد.
مغز متفکر این گوشی هم کایرین 990 5G نام دارد و انرژی مورد نیاز نیز توسط باتری 4200 میلیآمپری تأمین میشود. شایان ذکر است که ظرفیت منبع نیروی این پرچمدار هواوی در مقایسه با باتری مدل پی 30 پرو فرقی نکرده است.
در پایان به آخرین امکانات این محصول کمپانی چینی باید اشاره کنیم. متأسفانه هواوی پی 40 پرو از خدمات موبایلی گوگل یا GMS (Google Mobile Services) پشتیبانی نمیکند و همین موضوع میتواند یک چالش بزرگ برای این دستگاه به شمار بیاید. به هر ترتیب، باید دید این نقطه ضعف جزئی میتواند سایر مشخصات فنی قدرتمند این گوشی را تحتالشعاع قرار دهد یا خیر؟. با تبلتفون همراه باشید تا به این سؤال پاسخ دهیم.
آنباکسینگ و محتویات درون جعبه
هواوی همراه با این محصول خود دقیقاً لوازم جانبی را در اختیار مشتریان قرار میدهد که انتظار میرود با یک گوشی پرچمدار به فروش برسند. محتویات درون این جعبه عبارتند از شارژر سریع 40 واتی و یک کابل USB-C.
در کنار آن، یک هدفون سیمی از نوع USB-C نیز به فروش میرسد که شباهت زیادی به هواوی فریبادز 3 (FreeBuds 3) دارد.
ضمن اینکه، ممکن است در برخی کشورها یک قاب ژلهای هم به دست مشتریان برسد.
طراحی
آنطور که کمپانی چینی ادعا میکند، برای طراحی گوشی پی 40 پرو از دو لایه استفاده کرده است. البته میتوانیم بگوییم که اکثر پرچمداران امروزی دارای پوشش شیشهای هستند ولی اگر بخواهیم به آن چیزی که هواوی گفته توجه کنیم، باید بپذیریم که جنس بدنه این تلفن همراه به نوعی تداعیگر گوشیهای قدیمی میباشد. نکتهای که گفتیم را تنها کسانی متوجه میشوند که آن دستگاهها را به خاطر بیاورند.
از شیوه ساخت که بگذریم، با نگاه اول به این محصول هواوی متوجه لبههای برآمده اطراف فریم آلومینیومی نمایشگر خواهیم شد. شرکت سازنده این نوع صفحه نمایشها را پنلهای لبریز یا سرشار میداند چرا که دقیقاً تا کنارههای موبایل را فرا گرفته و درون چارچوب آلومینیومی فرو رفته است.
در واقع، همانطور که در این تصاویر نیز میبینید، فریم در اطراف نمایشگر باریکتر شده ولی در گوشهها به سمت بالا آمده تا هم بتواند ظاهر جذابتری به موبایل بدهد و هم اینکه آن را خوشدستتر کند.
از طرفی دیگر، میتوانیم مدل پی 40 پرو را شاهکار هواوی در طراحی گوشیهای هوشمند بدانیم چرا که باز هم نشان داده تبحر زیادی در توجه به جزئیات دارد و در پرچمداران سال 2020 خودش هم این استراتژی را دنبال کرده و خوشبختانه تأییدیه IP68 نیز برای افزایش استحکام این موبایل دریافت شده است. به طور کلی نمایشگر درخشان حاضر در این گوشی چشمان ما را به سمت خود جلب میکند و فریم موجدار آن هم جذابیت ظاهری آن را دو چندان کرده است. با نگاه کردن به قاب پشتی نیز اولین نکتهای که توجهتان به سمتش معطوف میشود، دوربین Leica و پوشش رنگی فوقالعاده جذاب میباشد.
تلفن هواوی پی 40 پرو به رنگهای آبی، سفید و مشکی تولید شده که پوشش تقریباً براقی دارند و رنگهای نقرهای و طلایی آن نیز مات میباشند.
نمای جلویی این تلفن همراه تماماً توسط نمایشگر اشغال شده ولی خوشبختانه برآمدگیهای اطرافش چندان زیاد نیستند بنابراین کمپانی چینی سعی کرده همان شیوه طراحی پرچمدار سال قبل خود را به کار گیرد. صفحه نمایش 6.58 اینچی موجود در این گوشی دارای 2640*1200 پیکسل و نرخ بازسازی 90 هرتزی است. البته مطمئناً سرعت یا وضوح تصاویر 120 هرتزی یا 1440p نیست اما بر خلاف پرچمداران جدید سامسونگ، شما برای اینکه بتوانید از بالاترین سرعت و کیفیت محتواها بهره ببرید، نیازی نیست یکی را فدای دیگری کنید.
ناچ قرار گرفته در بالای نمایشگر سیاه و بزرگ است ولی ظاهر بیضی شکل آن کمک میکند تا با آن راحتتر کنار بیاییم. در این قسمت سیاه رنگ، دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار، سنسور ToF، حسگر IR و سنسور مجاورت مشاهده میشوند. در این تلفن همراه اثری از چراغ LED اعلانات نیست ولی اگر این ویژگی برایتان اهمیت زیادی دارد میتوانید از گزینه صفحه نمایش همیشه روشن بهره ببرید.
درست مانند پی 30 پرو و میت 30 پرو، در پی 40 پرو هم اثری از بریدگی محل قرارگیری اسپیکر به چشم نمیخورد و این یعنی برای تولید صداها از تکنولوژی لرزش نمایشگر استفاده شده است. البته این فناوری نمیتواند جای اسپیکر واقعی را بگیرد بنابراین این موبایل فقط یک اسپیکر دارد و آن هم در پایین قرار گرفته است.
یکی دیگر از تجهیزات حاضر در جلوی این تلفن همراه که به راحتی نمیتوان آن را مشاهده کرد، سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش میباشد. نمونه به کار رفته در این پرچمدار هواوی نسبت به مدل پی 30 پرو از نظر سرعت و اندازه 30 درصد بهبود یافته است. بر این اساس، سنسور موجود همچون نمونه حاضر در وانپلاس 7 تی (OnePlus 7T) و Realme X50 Pro فوقالعاده عمل میکند. زمانی که انگشت خود را روی این سنسور میگذارید، محل قرارگیری آن روشن شده و جالب اینکه خیلی سریع اثر انگشت شناسایی میشود.
قاب پشتی جایی است که جادوگری هواوی با دوربین خودنمایی میکند. این شرکت نسبت به شیوه طراحی برآمدگی دوربین عقب احساس غرور کرده چرا که در آنجا هیچ خبری از کنارههای تیز به چشم نمیخورد. به این نکته اشاره کنیم که نمیتوان منکر برآمدگی این لنزها شد ولی در مجموع به راحتی میتوان با این بخش کنار آمد.
در این برآمدگی سیاه رنگ، لنزهای اصلی 50 مگاپیکسلی، 40 مگاپیکسلی اولترا واید، لنز 12 مگاپیکسلی پریسکوپی مخصوص لنز و سنسور ToF حضور یافتهاند. همراهیکننده این حسگرها نیز سنسور IR، حرارت سنج رنگها، میکروفون و فلاش LED دوگانه هستند.
پیش از این چند بار در مورد فریم آلومینیومی و فوقالعاده این موبایل صحبت کرده بودیم اما بد نیست در اینجا باز هم به آن اشارهای داشته باشیم. در بالای این چارچوب میتوانید اسپیکر مخصوص کاهش نویز هنگام فیلمبرداری و سنسور IR را مشاهده نمایید. در سمت چپ چیزی وجود ندارد و دکمههای کاهش و افزایش صدا و پاور در سمت راست جایگیری کردهاند.
در پایین یک اسپیکر قرار گرفته و در کنار آن هم میکروفون مخصوص ضبط فیلم، پورت USB-C و محل گذاشتن سیمکارت و مموری کارت مشاهده خواهند شد.
در مجموع، باید اذعان کنیم که هواوی پی 40 پرو بسیار خوشدست است و فرقی میان رنگهای مات و براق آن وجود ندارد هرچند مدل طلایی رنگ آن سعی کرده رویه درخشان بودن بازار را کنار بگذارد و ترند جدیدی را آغاز کند.
به خاطر برآمدگیهای اطراف فریم، این موبایل بسیار باریک و کامپکت به نظر میآید. بد نیست در اینجا یک توصیه ایمنی به شما داشته باشیم. اگر تصمیم به خرید هواوی پی 40 پرو گرفتید، حتماً برای آن یک قاب محافظ خریداری کنید چرا که در صورت آسیب دیدن دستگاه، باید هزینههای زیادی بپردازید.
صفحه نمایش
ترند استفاده از نرخهای بازسازی پرسرعت امروزه به اوج خود رسیده و هواوی نیز سعی کرده با مدل پی 40 پرو به جرگه شرکتهایی بپیوندد که از آن بهره میبرند. این گوشی در واقع اولین نمایشگر OLED با نرخ بازسازی 90 هرتزی کمپانی چینی به شمار میرود. قابلیتهای فوقالعاده این صفحه نمایش 6.58 اینچی به همین جا ختم نمیشود چرا که کیفیت پنل موجود به خاطر برآمدگیهایی که در اطراف خود دارد، بسیار بالاست.
بر این اساس، این نمایشگر دارای رزولوشن 2640*1200 پیکسلی بوده و در هر اینچ آن 441 پیکسل به کار رفته است و نسبت بدنه به تصویر نیز 19.8:9 میباشد. همانطور که گفتیم، صفحه نمایش برآمده تا فریم کشیده شده تا به نوعی برآمدگی آن بیش از پرچمداران نسلهای پیشین هواوی باشد.
بریدگی بالای نمایشگر آنقدر بزرگ است که در آن دوربین سلفی، سنسور ToF، حسگر مجاورت و چراغ IR جایگیری کردهاند. ظاهر بیضی شکل این ناچ کمتر به چشم میآید ولی همین قسمت باعث شده سمت چپ موبایل چندان کارایی نداشته باشد.
در آزمایشهای تخصصی انجام شده، نهایت روشنایی در حالت دستی و که در این دستگاه به ثبت رسیده، 425 نیت است تا از این نظر شاهد عملکرد مشابه این نمایشگر با پنلهای OLED حاضر در محصولات سامسونگ باشیم هرچند امتیازی که این محصول هواوی کسب کرده از نمره مدلهای میت 20 پرو و پی 30 پرو کمتر است. با فعالسازی گزینه روشنایی خودکار، متأسفانه این نمایشگر امتیاز 531 نیت را کسب میکند که برای یک تلفن همراه پرچمدار مناسب نیست.
حداقل میزان روشنایی هم 1.7 نیت خواهد بود که بسیار فوقالعاده است.
حالا باید سراغ آزمایشهای بررسی دقت رنگها برویم. در این موبایل، دو گزینه پخش رنگ وجود دارد که عبارتند از Vivid و Normal و به ترتیب فضای رنگی DCI-P3 و sRGB را پوشش میدهند. ضمناً، هر کدام از این آپشنها دارای تنظیمات تعیین میزان اشباعشدگی رنگها هستند.
دقت رنگی پیشفرض این موبایل Vivid و فضای رنگی آن DCI-P3 است و میتواند با تفاوت رنگی 3.6 و نهایتاً 6.6 محتواها را پخش کند. حال اگر گزینه Normal با فضای رنگی sRGB را روشن نمایید، تفاوت رنگی به طور میانگین 1.9 خواهد شد.
صفحه نمایش موجود در هواوی پی 40 پرو از کیفیت HDR10+ پشتیبانی میکند ولی در لیست دستگاههایی که نتفلیکس از آنها حمایت مینماید، قرار نگرفته است. دلیل این اتفاق آن است که گوشی مورد بحث ما از تکنولوژی Widevine L3 پشتیبانی خواهد کرد و این یعنی میتواند تنها محتواهای SD را در آمازون پرایم یا نتفلیکس پخش کند. همچنین، اپلیکیشن HBO Go بدون خدمات گوگل پلی اجرا نمیشود بنابراین نصب آن کاری بیهوده میباشد.
دوام باتری
مدل پی 40 پرو نیز همچون هواوی پی 30 پرو انرژی خود را از باتری 4200 میلیآمپری دریافت و از شارژر سریع 40 واتی به نام SuperCharge پشتیبانی میکند و این شارژر خوشبختانه همراه موبایل به دست خریداران میرسد. همانطور که انتظار میرفت، این منبع نیرو و شارژر آن عملکرد فوقالعادهای از خود به ثبت رساندند. شما میتوانید ظرفیت آن را در عرض 30 دقیقه از 0 به 80 درصد برسانید و در 50 دقیقه یک باتری شارژ شده را در اختیار داشته باشید.
نکته جالب اینکه، محصول مورد بحث ما از تکنولوژی شارژ هوشمند پشتیبانی کرده و این یعنی وقتی آن را در طول شب و قبل از خواب به برق وصل میکنید، به صورت اتوماتیک سرعت شارژ را کاهش میدهد و دقیقاً پیش از طلوع خورشید باتری پر شده را تحویل شما خواهد داد.
این موبایل همچنین، از فناوری شارژ بیسیم با سرعت 27 واتی پشتیبانی مینماید و حتی میتوان از آن به عنوان یک پاوربانک نیز بهره برد. پس از فعالسازی گزینههای شارژ معکوس از درون تنظیمات باتری، شما قادر خواهید بود ساعت هوشمند، هندزفری بیسیم یا حتی یک گوشی دیگر را شارژ کنید.
آنطور که نمرات کسب شده در آزمایشهای تخصصی نشان میدهند، این محصول عملکرد قابلقبولی از خود به ثبت رسانده است. چنانچه پس از خرید هواوی پی 40 پرو با آن وبگردی کنید یا فیلم ببینید، به ترتیب 15 و 18 ساعت دوام میآورد. لازم به ذکر است که امتیازات کسب شده، شباهت زیادی به نمرات به دست آمده هنگام فعالسازی گزینههای نرخ بازسازی 60 یا 90 هرتزی دارند بنابراین نباید نگران هدر رفتن انرژی باشید.
با این وجود، مدت زمان زیادی نخواهید توانست که با این تلفن همراه به صورت صوتی صحبت کنید و عملکرد استندبای آن نیز چندان قابلتوجه نیست و فقط توانست امتیاز معمولی 94 ساعت را از آن خود کند.
کیفیت صدا
همانطور که قبلاً هم گفتیم، هواوی پی 40 پرو در پایین نمایشگر خود یک اسپیکر دارد که صداها را از همان قسمت پخش میکند. امتیاز مناسب کسب شده توسط این دستگاه نشان میدهد که میتوان با کیفیت مناسبی به فایلهای صوتی گوش داد ولی متأسفانه فرکانس آن در صداهای ضعیف زیاد نمیباشد ولی در مجموع اصوات فرکانس بالا یا معمولی شفافیت زیادی دارند.
سیستم عامل و رابط کاربری
این پرچمدار از نسخه 10.1 رابط کاربری EMUI مبتنی بر اندروید 10 بهره میبرد بنابراین در آن جدیدترین ورژن پوسته نرمافزاری ساخته شده توسط کمپانی چینی حضور یافته است. شرکت سازنده نتوانسته برای این پلتفرم مجوزهای لازم را از گوگل پلی دریافت کند بنابراین باید کاربران با خدمات موبایل هواوی یا HMS کنار بیایند و اپلیکیشنهای مورد نیاز خود را از اپگالری دانلود کنند.
در ابتدا بد نیست به شیوههای بازگشایی قفل نمایشگر اشاره کنیم. خوشبختانه هم گزینه تشخیص چهره سه بعدی و هم سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش در اختیار کاربران قرار گرفتهاند بنابراین اینکه میخواهید از کدام روش استفاده کنید، به سلیقه شخصی خودتان بستگی دارد. حسگر اپتیکال جای گرفته در زیر نمایشگر سریعترین نمونهای است که میتوان در دنیای گوشیهای هوشمند پیدا کرد. تکرار میکنیم که وقتی انگشت خود را روی آن قرار میدهید، نور سفیدی در اطراف آن روشن و زودتر از آنچه که فکرش را بکنید، قفل نمایشگر باز میشود.
با توجه به حضور سنسور ToF در بالای صفحه نمایش، سیستم تشخیص چهره از امنیت بالایی برخوردارست زیرا از صورت افراد تصاویر 3D به ثبت میرساند و هواوی آن را Face Unlock نامیده است. این تکنولوژی تقریباً همان Face ID اپل میباشد و حتی در شرایط کم نور نیز میتواند به خوبی چهرهها را تشخیص دهد و برخی اوقات از سنسور اسکنر اثر انگشت نیز سریعتر است.
راستی، این نکته را یادآور شویم که گزینه صفحه نمایش همیشه روشن در دسترس قرار دارد و کاربران میتوانند از میان تصاویر مختلف مخصوص ساعت یکی را برگزینند. فقط توجه کنید که فعالسازی این آپشن انرژی باتری را سریعتر خالی خواهد کرد.
درست مانند همه دستگاههایی که رابط کاربری EMUI دارند، شما میتوانید در این محصول هواوی نیز از قفل صفحه نمایش بخصوصی بهره ببرید تا هر بار که نمایشگر را روشن میکنید تصویر پسزمینه آن تغییر کرده باشد. در این قسمت، با کشیدن انگشت به سمت بالا میتوانید به میانبرهای سریع و اپلیکیشنهای بیشتر استفاده شده دسترسی داشته باشید.
در هوم اسکرین تمامی اپلیکیشنهای از پیش نصب شده و سیستمی حضور یافتهاند اما در تنظیمات گزینهای وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید مشخص کنید که لایه استاندارد صفحه اصلی گوشی شما چه شکلی باشد و آیا میخواهید منوی اپلیکیشنها به کار گرفته شود یا خیر. البته استفاده از این گزینه به سلیقه شخصی افراد بستگی دارد ولی در مجموع از قرار گرفتن آن در تنظیمات خرسندیم.
در این رابط کاربری شاهد جایگزین گوگل فید به نام Today هستیم. در سمت چپ، قسمت جستجو، میانبرهایی به مخاطبان مورد علاقه، تصاویر، نمودار Smart Care که جای Digital Wellbeing را گرفته و News Feed وجود دارند که گزینه آخر، خبرهای دریافت شده از منابع محلی تأیید شده توسط هواوی را نمایش میدهد.
مانند همیشه، در هوم اسکرین میتوان اپلیکیشنها، فولدرها و ویجتهای مورد علاقه را قرار داد.
در این موبایل، میتوانید یا با ناچ کنار بیایید و یا آن را با نوار وضعیت مشکی رنگ بپوشانید. البته توجه کنید که استفاده از یک نوار سیاه رنگ بیشتر از ناچ بیضی رنگ آزارتان خواهد داد. پیشنهاد ما این است که حالت تیره را روشن کنید چرا که در این نمایشگر OLED، این گزینه بسیار زیبا خواهد بود و تا حدودی باعث مخفی شدن ناچ میگردد.
قسمت اعلانات EMUI 10 مهمترین چیزی است که در این رابط کاربری تغییرات زیادی به خود دیده چرا که در آن آیکونها دایرهای شدهاند و زمانی که آنها روشن هستند نیز پسزمینهای آبی رنگ دارند. این شیوه طراحی ما را یاد One UI سامسونگ و یا رابط کاربری اندروید خام میاندازد. به علاوه، اسلایدر کاهش یا افزایش نور نمایشگر نیز در قسمت نمایش اعلانات حضور دارد. ضمناً، برای دستیابی به گزینههای بیشتر باید نوار اعلانات را به سمت پایین بکشید.
قابلیت چندبرنامگی هم تقریباً ویژگی آشنایی میباشد چرا که از قسمت سوئیچ کردن میان برنامهها میتوانید وارد حالت پاپآپ اپلیکیشنها یا تقسیم صفحه نمایش شوید. توجه کنید که اکثر برنامهها از حالت پاپآپ پشتیبانی میکنند ولی همه آنها قابلیت اجرا شدن در حالت تقسیم نمایشگر را ندارند.
شیوه ناوبری پیشفرض هواوی پی 40 پرو شبیه گوشیهای آیفون است بنابراین برای انجام کارها باید به روشهای زیر عمل کنید:
- کشیدن انگشت به سمت بالا برای رفتن به هوم اسکرین
- کشیدن انگشت به سمت بالا و نگه داشتن در میانههای نمایشگر برای رفتن به قسمت سوئیچکننده میان برنامهها
- کشیدن انگشت از کنارههای صفحه نمایش برای بازگشت به صفحه قبلی
لازم به ذکر است که میتوانید از دکمههای ناوبری نیز بهره ببرید.
حال که صحبت از روشهای ناوبری شد، بد نیست بگوییم که هواوی بار دیگر به شیوه مسیریابی هوایی توجه ویژهای کرده و از آن جایی که مدل پی 40 پرو دارای دوربین سه بعدی IR میباشد، خریداران میتوانند از این تکنولوژی بهره ببرند و با استفاده از کشیدن، تکان دادن و جمع کردن دست و بستن انگشتان میان منوهای مختلف جابهجا شوند.
شما در این محصول هواوی میتوانید با کشیدن کامل دست یا کشیدن انگشت اسکرین شات بگیرید،. علیرغم اینکه این گزینهها بسیار کاربردی هستند ولی وقتی برای اولین بار در گوشی گلکسی نوت 3 وجود داشتند چندان مورد استقبال کاربران قرار نگرفتند بنابراین مشخص نیست آیا اینبار هم با موفقیت روبهرو خواهند شد یا خیر.
با استفاده از اپلیکیشن مدیریت گوشی که حالا Optimizer نامیده میشود میتوانید به میانبرها، تنظیمات باتری و شمارههای مسدود شده دسترسی داشته باشید و باگهای نرمافزاری را با آنتی ویروس قدرت گرفته از Avast برطرف کنید.
نرمافزار Music هوآوی شما را قادر خواهد ساخت تا به فایلهای صوتی mp3 خود گوش دهید و یا از سرویسهای اشتراکی که در کشورهای مختلف وجود دارند، بهره ببرید.
همین اتفاق در برنامه Video نیز رخ خواهد داد و این اپلیکیشن فایلهای ویدیویی ذخیره شده در حافظه گوشی را پخش خواهد کرد و سرویسهای اشتراکی سایت پخش آنلاین فیلم را در اختیارتان قرار خواهد داد. کمپانی چینی با سازمان مدیریت رسانه بریتانیا (بیبیسی) همکاری کرده تا محتواهای چند رسانهای متنوعتری را در اختیار کاربرانش قرار دهد. افرادی که به این سرویس نیز علاقهمند نیستند میتوانند فیلمهای مدنظرشان را در سایتهای متعلق به خودِ هواوی بیابند.
اپلیکیشن بررسی وضعیت جسمانی هواوی موسوم به Health هم به صورت پیشفرض در گوشی نصب شده و در آن امکاناتی از جمله قدمشمار وجود دارد. در کنار این برنامهها، نرمافزارهای مدیریت فایل و یادداشت برداری نیز عرضه شده است.
هواوی هنوز نرمافزار مسیریابی خود به نام Maps که مبتنی بر سیستم TomTom میباشد را تولید نکرده ولی انتظار میرود که به زودی این کار را انجام خواهد داد. بر این اساس، از آن جایی که گوگل مپس در این دستگاه اجرا نمیشود، کاربران نمیتوانند از نرمافزارهای Pokemon Go و Harry Potter: Wizards Unite استفاده کنند.
اپلیکیشن گالری تصاویر هم هنوز کامل نشده ولی در آن میتوان عکسها را به ترتیب زمان گرفته شدن مرتب و با استفاده از هوش مصنوعی تصاویر مهم را پخش کرد. به علاوه، هواوی در EMUI 10.1 تمرکز زیادی روی گزینه ویرایش عکسها گذاشته که در گالری وجود دارد بنابراین این آپشن از قدرت زیادی برخوردارست و امکانی را فراهم کرده تا افراد اطلاعاتی که حین عکسبرداری از دست دادهاند را دوباره به دست آورند. یکی از امکانات این گزینه، حذف افکتها از روی چهره سوژههاست. برای انجام این کار فقط کافی است روی دکمه Edit ضربه بزنید تا اگر هوش مصنوعی آن را انجام نداده بود، خودتان به صورت دستی و از برنامه Gallery آن را انجام دهید.
اکثر گوشیهای امروزی مجهز به سنسور IR هستند و این محصول هواوی نیز از این قاعده مستثنی نیست. خوشبختانه به خاطر وجود برنامه Smart Remote، شما میتوانید از این موبایل به عنوان کنترل از راه دور وسایل منزل بهره ببرید.
افزایش دهنده صدا یا Sound Booster قابلیت جدید EMUI 10.1 میباشد. این ویژگی باعث میشود تا هواوی پی 40 پرو به یک میکروفون کنترلی تبدیل گردد و صداهای پخش شده از هدفون بلوتوثی یا اسپیکرها را اجرا کند. البته برای استفاده از این قابلیت باید در محدوده اتصال بلوتوث دستگاههای مدنظر قرار گرفته باشید.
همانطور که چندین و چند بار اشاره کردیم، هواوی خدمات موبایلی گوگل را در پی 40 پرو ارائه نمیدهد و حتی به کاربران نسبت به نصب این برنامهها هشدار نیز داده است. با این حال، شما میتوانید چندین برنامه نظیر گوگل مپس، جیبورد (کیبورد گوگل) و کروم را خودتان نصب کنید ولی جیمیل و پلی استور بدون اپلیکیشن خدمات پلی استور کار نخواهند کرد و به این آسانی ها هم نمیتوان آنها را نصب کرد.
به خاطر اینکه خبری از خدمات گوگل در محصولات هواوی نیست، این شرکت دستیار هوشمند جدید خود موسوم به سلیا (Celia) را در کشورهای منتخب نظیر انگلستان، فرانسه، اسپانیا، شیلی، مکزیک و کلمبیا عرضه کرده است بنابراین کاربران این کشورها میتوانند با زبانهای انگلیسی، فرانسوی و اسپانیایی با سلیا ارتباط برقرار کنند.
البته قابلیتهای سلیا فعلاً محدود است و میتوان با آن برای اشخاص دیگر پیام فرستاد و یا به آنها زنگ زد. به علاوه، این دستیار صوتی میتواند به تقویم مناسبتهای مختلف را اضافه کرده و یا برخی متون را ترجمه کند. جستجوی فایلهای چند رسانهای در اپلیکیشنهای پیشفرض هواوی هم توسط سلیا امکانپذیر میباشد. این دستیار هوشمند میتواند به شما بگوید وضعیت آب و هوا چگونه است، ساعت هشدار تنظیم و نور چراغ LED را خاموش و روشن نماید. آنطور که هواوی میگوید، سلیا را میتوان با یک آپدیت نرمافزاری خودکار نصب کرد و ویژگیهای آن به مرور زمان بیشتر خواهد شد.
کمپانی چینی همچنین، با موتور جستجوی محبوب اتحادیه اروپا یعنی Qwant همکاری کرده و اگرچه فعلاً گوشیهای ساخته شده توسط این شرکت هنوز از گوگل یا بینگ بهره میبرند ولی به محض ورود دستگاههای سری پی 40 به بازار، از Qwant به عنوان جستجوگر پیشفرض اینترنتی استفاده خواهند کرد.
یک ویژگی دیگر که قرار است به زودی توسط آپدیت نرمافزاری به EMUI 10.1 بیاید، MeeTime نام دارد. این قابلیت که مشخصاً رقیب FaceTime اپل خواهد بود، به کاربران اجازه خواهد داد بر بستر اینترنت تماسهای صوتی یا ویدیویی برقرار کنند. این گزینه همچنین، امکان اشتراکگذاری نمایشگرها را فراهم میکند و کاربران قادر خواهند بود با آن نکات خود را بنویسند. هواوی تصمیم دارد این ویژگی را در گوشیهای ساخته شده توسط سایر شرکتها هم قرار دهد بنابراین پس از عرضه، کدهای برنامهنویسی را در اختیار توسعهدهندگان میگذارد.
MeeTime برای نخستین بار توسط سری هواوی میت 30 و همزمان با معرفی آنها در چین عرضه شد و کمپانی چینی تا کنون آن را در اختیار بیش از 80 میلیون نفر قرار داده است. این شرکت امیدوارست که MeeTime در خارج از چین هم به محبوبیت برسد.
در نهایت باید به ویژگی اشاره کنیم که باعث میشود روابط میان گوشیهای هواوی و لپتاپهای میتبوک قویتر گردد. با این قابلیت میتوان محتویات نمایشگر موبایل را در رایانه دید، فایلها را به وسیله کشیدن و رها کردن منتقل کرد و تماس صوتی یا تصویری گرفت. برای باز کردن فایلها هم دیگر نیازی نخواهد بود تا آنها را به گوشی یا لپتاپ منتقل نمایید بنابراین فقط کافی است روی هر چه که میخواهید دو بار کلیک کنید تا در گوشی یا لپتاپ اجرا شود.
حالا بد نیست در مورد اپگالری که جایگزین گوگل پلی استور در محصولات هواوی است صحبت کنیم. مطمئناً برای پیدا کردن اپلیکیشن مورد نظر خود در این فروشگاه کار سختی خواهید داشت زیرا برخی برنامهها در آن وجود دارند و برخیها وجود ندارند.
شما همچنین میتوانید از اپلیکیشن Phone Clone بهره ببرید تا همه اطلاعات و حتی اپلیکیشنهای نصب شده در گوشی پیشین خود را در پی 40 پرو نصب کنید ولی توجه داشته باشید که این برنامه نمیتواند نرمافزارهای گوگل و خدمات بانکی را نصب نماید. این کار هم شاید بتواند ترفند جالبی باشد ولی شما را از آپدیتهای بعدی برنامههای نصب شده باخبر نخواهد کرد.
با همه اینها، بهترین راه استفاده از فروشگاههای نرمافزاری متفرقه است. اپاستور آمازون میتواند گزینه مناسبی باشد و در آن اپلیکیشنهای پولی و رایگان زیادی وجود دارد.
ضمن اینکه اگر به برنامههای پولی علاقهای ندارید، میتوانید از اپاستور APKPure بهره ببرید که بازیها و نرمافزارهای رایگان را با کمترین زحمت در اختیارتان قرار میدهد. یک صفحه هم برای دانلود اپلیکیشنهای پولی تعبیه شده که البته اکثر آنها به صورت مستقیم به گوگل پلی استور لینک شدهاند بنابراین شاید برخی از آنها در پی 40 پرو کار نکنند.
هم آمازون و هم APKPure برای بروز نگه داشتن نرمافزارها فوقالعادهاند.
به علاوه، شما این امکان را دارید تا اپگالری را در گوشی فعلی خود نصب کنید تا ببینید چگونه کار میکند.
دیگر اپاستوری که میتوانید از آن استفاده کنید، F-Droid نام دارد که مخصوص اپلیکیشنهای منبع باز اندرویدی است به همین دلیل مجموعه برنامههای آن هم محدود خواهد بود. یک آلترناتیو مناسب برای یوتیوب در این فروشگاه نرمافزاری پیدا میشود که NewPipe نام دارد و در جایی که سایت پخش آنلاین فیلم وابسته به گوگل کارایی ندارد، مطمئناً به درد بخور خواهد بود و ویدیوها را با کیفیت 4K پخش خواهد کرد.
یک ترفند دیگر هم وجود دارد که پیشنهاد میکنیم از آن استفاده نکنید چرا که زمانبر است. این سیستم microG Project نامیده میشود و مخصوص گوشیهایی میباشد که در آنها خدمات گوگل پلی نصب نشدهاند. البته به خاطر پیچیده بودن این روش، به طور کلی استفاده از آن را پیشنهاد نمیکنیم.
عملکرد و امتیازات بنچمارک
با خرید هواوی پی 40 پرو صاحب گوشی خواهید شد که در آن پردازنده کایرین 990 5G وجود دارد. این تراشه کمی از نمونه غیر 5G کایرین 990 که در میت 30 پرو حضور یافته، سریعتر است.
چیپست نامبرده هشت هسته دارد که عبارتند از:
- دو هسته Cortex-76 با نهایت سرعت 2.86 گیگاهرتز
- دو هسته Cortex-A76 با نهایت سرعت 2.36 گیگاهرتز
- چهار هسته Cortex-A55 با نهایت سرعت 1.95 گیگاهرتز
به این نکته اشاره کنیم که حداکثر و حداقل سرعت کایرین 990 غیر 5G به ترتیب 2.09 و 1.86 گیگاهرتز میباشد.
پردازنده گرافیکی 16 هستهای موجود در این تراشه Mali-G76 نام دارد تا تفاوتی میان دو نسخه 5G یا غیر 5G کایرین 990 وجود نداشته باشد.
در نهایت باید به واحد پردازشگر عددی کایرین 990 5G اشاره کنیم که از دو هسته بزرگ و یک هسته کوچک تشکیل شده حال آنکه مدل دیگر این تراشه فقط هستههای بزرگ دارد.
در این محصول هواوی یک گزینه مخصوص بهبود عملکرد گنجانده شده که وقتی فعال میشود ملاحظه باتری و گرمای ایجاد شده را نمیکند و به شکل قابلتوجهی انرژی باتری را استفاده میکند. جالب آنکه این گزینه بر عملکرد پردازنده گرافیکی تأثیر منفی میگذارد ولی باعث کاهش سرعت چیپست نخواهد شد.
امتیازات آزمایش تک هسته این تراشه در بخش Geekbench در مقایسه با دستگاههای دارای پردازندههای اسنپدراگون یا اگزینوس که امروزه در گوشیهای اندرویدی وجود دارد، بسیار بالاتر است ولی در مقابل چیپستهای ساخت اپل هنوز هم حرفی برای گرفتن ندارد.
در آزمایشهای چند هستهای شرایط کاملاً فرق میکند. در اینجا، باز هم کایرین 990 5G عملکرد فوقالعادهای از خود به ثبت میرساند ولی در مجموع تفاوت زیادی میان هواوی پی 40 پرو و اوپو فایند ایکس 2 پرو که از اسنپدراگون 865 بهره میبرد، وجود ندارد.
عملکرد گرافیکی این موبایل هم دقیقاً مانند دیگر پرچمداران است ولی نمیتوانیم آن را صدرنشین این بخش تلقی کنیم. به طور کلی، سرعت عملکرد گیمینگ این گوشی و سایر رقبای بالارده بسیار عالی است.
در نهایت به آزمایش AnTuTu 8 میرسیم که میگوید هواوی پی 40 پرو سرعت بسیار زیادی دارد ولی در مقایسه با گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ و وانپلاس 7 تی پرو در رده پایینتر قرار میگیرد. در واقع در این آزمایش، اسنپدراگون 865 برنده بلامنازع لقب گرفته چرا که با فاصله صدرنشین است.
همانطور که انتظار میرفت، این محصول هواوی در زمینه به ثبت رساندن امتیازات بنچمارک بسیار خوب کار میکند و در شرایط واقعی نیز این موضوع را به اثبات میرساند. البته این موبایل نمیتواند در همه قسمتها صدرنشین باشد اما این پتانسیل را دارد تا نزدیک جایگاه اول قرار گیرد. به طور کلی پی 40 پرو به این راحتیها داغ نمیکند بنابراین میتوان کارهای معمول خود را در آن انجام داد و نگران افت سرعت نشد.
از طرفی، نرخ بازسازی 90 هرتزی و رابط کاربری روانی که در این دستگاه قرار گرفته نیز به افزایش سرعت موبایل کمک شایانی میکنند بنابراین باید گفت که تمام امکانات لازم برای یک پرچمدار، در این موبایل یکجا جمع شدهاند.
دوربین
در قاب پشتی هواوی پی 40 پرو دوربین چهارگانهای وجود دارد که به Ultra Vision Leica Quad Camera معروف است. ساختار این ماژول دقیقاً با دوربین اصلی مدل پی 30 پرو یکی میباشد و این یعنی لنزهای اصلی، اولترا واید، پریسکوپی با قابلیت زوم 5 برابری و سنسور ToF در اینجا حضور یافتهاند.
هواوی امسال سعی کرده کیفیت تصاویر را ارتقا دهد به همین دلیل هر لنز به کار رفته در پرچمدار جدیدش رزولوشن بیشتری داشته و از فیلترهای رنگی جدیدتری بهره میبرد.
لنز اصلی که با اسم اولترا ویژن شناخته میشود 50 مگاپیکسلی کواد بایر میباشد و در آن فیلتر RYYB وجود دارد. این سنسور از لنز 108 مگاپیکسلی گلکسی اس 20 اولترا بزرگتر است و میتواند فاصله کانونی 23 میلیمتری را پوشش داده و از سیستم ثابتسازی و دریچه دیافراگم f/1.9 بهره گیرد.
در فیلترهای RYYB، پیکسلهای زرد رنگ جایگزین پیکسلهای سبز رنگ شدهاند. آنطور که کمپانی چینی ادعا میکند، رنگ زرد اجازه میدهد تا سنسورها بتوانند نسبت به لنزهای RGGB تا 40 درصد نور بیشتری جذب نمایند و در شبها و موقعیتهای کم نور تصاویر باکیفیتتری به ثبت برسانند.
این سنسور به جهت بهرهمندی از فناوری تشخیص مناطق با پیکسلهای تک مسیره، دارای فوکوس خودکار پیشرفتهتری است. این یعنی نه تنها تشخیصدهندههایی وجود دارند که در مواقع مورد نیاز فوکوس خودکار را انجام میدهند بلکه در هر پیکسل 8 عدد از آنها فعالیت خواهد کرد. در نتیجه، فوکوس خودکار به کار رفته در این محصول هواوی جزئیات افقی را راحتتر شناسایی میکند حال آنکه سیستمهای مشابه به سختی میتوانند این کار را انجام دهند. به علاوه، این فناوری میتواند به بهبود فوکوس خودکار در مواقعی که نور کافی وجود ندارد نیز کمک کند.
به صورت پیشفرض، این لنز میتواند با فاصله 27 میلیمتری که پوشش میدهد، تصاویر 12.5 مگاپیکسلی به ثبت برساند. این در حالی است که هواوی پیش از اعلام کرده بود لنز اصلی توانایی پوشش 23 میلیمتری را دارد. زمانی که تصمیم میگیرید با کیفیت 50 مگاپیکسلی اقدام به عکسبرداری نمایید، متوجه خواهید شد که تصاویر واضحتر فاصله کانونی بیشتری دارند. این بدان خاطر است که معمولاً قبل از گرفتن تصاویر 12 مگاپیکسلی، عملیات برش از وسط آنها رخ میدهد.
لنز اولترا واید که همراه با میت 30 پرو معرفی شده، نسبت به نمونه حاضر در پی 30 پرو پیشرفتهتر است. این سنسور 40 مگاپیکسلی دارای فیلتر رنگی RYYB کواد بایر میباشد و به همین خاطر تصاویر 10 مگاپیکسلی به ثبت میرساند. همچنین، درست مانند پرچمدار سابق هواوی، عکسهای گرفته شده با این لنز دارای نسبت بدنه به تصویر 3:2 هستند در حالی که نسبت بدنه به تصویر خروجیهای لنز اصلی 4:3 است. به دلیل اینکه نسبت تصویر این لنز عرض بیشتری دارد، هواوی آن را Cine مینامد.
دوربین تله فوتو که نمیتوان آن را در قاب پشتی مشاهده کرد 12 مگاپیکسلی است. اشعههای نوری شکسته شده وقتی توسط این لنز دریافت میشوند از میان چندین قطعه اپتیکال عبور میکنند و در نهایت به حسگر میرسند. این سیستم همچنین، از تکنولوژی ثابتسازی اپتیکال بهره میبرد.
لنز پریسکوپی حاضر دارای فاصله کانونی 125 میلیمتری و دریچه دیافراگم f/3.4 است و میتواند به صورت اپتیکال تا 5 برابر روی سوژهها زوم کند. البته اگر بخواهیم دقیق حساب کنیم، باید بگوییم میزان بزرگنمایی که این لنز انجام میدهد 4.63 در شرایط معمولی و 4.43 در شرایط خاص است. در نهایت بهتر است همان زوم 5 برابری را عدد قابلقبولی بدانیم.
چهارمین و آخرین سنسور ToF نام دارد که باعث افزایش سرعت فوکوس خودکار و آسانتر شدن روند تشخیص سوژهها و پسزمینه در تصاویر پرتره میشود.
حال که صحبت از پرتره شد بد نیست اعتراف کنیم که پی 40 پرو یک سنسور 8 کاناله مخصوص تشخیص دمای رنگ دارد و از الگوریتم هوش مصنوعی AI AWB برای به تعادل رساندن رنگها در تصاویر پرتره بهره میبرد.
دوربین سلفی هم در این محصول سال 2020 کمپانی چینی پیشرفتهتر شده به طوری که در بالای نمایشگر و درون ناچ بیضی شکل شاهد حضور دو لنز با فوکوس خودکار هستیم.
در این قسمت، لنز اصلی 32 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.2 است که از ویژگی فوکوس خودکار نیز بهره میبرد. لنز دیگر هم حسگر ToF میباشد که باز هم در به ثبت رساندن عکسهای پرتره سلفی بسیار کارآمد خواهد بود.
اپلیکیشن دوربین
اپلیکیشن دوربین هواوی کارایی بسیار زیادی دارد. در این برنامه قسمتی حضور یافته که از طریق آن میتوانیم حالت مدنظر برای عکسبرداری را انتخاب کنیم و برای اینکه این کار را انجام دهیم باید انگشت خود را به سمت چپ یا راست بکشیم.
فرآیند زوم کردن روی سوژه کار نسبتاً سختی است زیرا گزینه مربوطه در جای مناسبی قرار نگرفته است. در واقع وقتی گوشی را در حالت افقی میگیرید، باید از هر دو دست خود استفاده کنید. به طور کلی این آپشن نه برای راستدستها کارآمد است و نه برای چپدستها. لازم به ذکر است که سایر رقبا چنین مشکلی ندارند بنابراین هواوی باید فکری به حال این مسئله بکند.
همچون گذشته، در این اپلیکیشن گزینه عکسبرداری با هوش مصنوعی (AI) وجود دارد. امسال اما، یک آپشن پیشرفتهتر به نام Master AI معرفی شده که میتواند بیش از 1500 منطقه را شناسایی کند. خاموش یا روشن کردن این گزینه از قسمت منظرهیاب امکانپذیر است بنابراین نیازی نخواهد بود برای فعال یا غیرفعال کردن آن به تنظیمات بروید.
یک گزینه پیشرفته (Pro) هم وجود دارد که با انتخاب آن میتوان مقادیری همچون ISO، سرعت شاتر، شیوه نورپردازی و تعادل نور سفید را تنظیم کرد. به علاوه، امکان تعیین حالت اندازهگیری و فوکوس نیز فراهم شده است. یک نکته جالب اینکه اگر گوشی احساس کند نورپردازی به خوبی انجام نمیشود، به وسیله یک آیکون هشدار خواهد داد. به این نکته هم اشاره کنیم که گزینه عکسبرداری پیشرفته برای هر سه لنز در نظر گرفته شده که معمولاً چنین اتفاقی در گوشیها رخ نمیدهد.
ضمناً، هنگام فیلمبرداری هم میتوان از گزینه پیشرفته بهره برد. در این حالت نهایت ISO که میتوان انتخاب کرد، 51200 میباشد.
سالیان سال است که گوشیهای هواوی دارای دو حالت Aperture و پرتره هستند. گزینه اول اجازه میدهد تا دریچه دیافراگم را بین f/0.95 تا f/1.6 تنظیم کنیم و حتی پس از عکسبرداری و از نرمافزار گالری نیز میزان گشادی دریچه دیافراگم را تغییر دهیم.
گزینه دوم هم امکان فعال یا غیرفعالسازی پسزمینه تار و ظاهر حالت بوکه را فراهم میکند. به علاوه، میتوان افکت شبیهسازی نور را هم کم یا زیاد کرد و میزان فیلتر زیباسازی را نیز بین 0 تا 10 قرار داد.
در این محصول هواوی نیز شاهد آپشن تصویربرداری Super Moon Shot هستیم که میتوان از آن در حالات بزرگنمایی 10 و 20 برابری بهره برد و حالا برای اولین بار، امکان استفاده از آن هنگام فیلمبرداری نیز به وجود آمده است.
در نهایت باید به ویژگی جدیدی اشاره کنیم که Golden Snap نام دارد. زمانی که آپشن Live Photo را فعال میکنید، قابلیت نامبرده فعال میشود. در واقع این گزینه پیشنهاد هوش مصنوعی به شما میباشد زیرا برخی اوقات لنز اصلی درست کار نکرده ولی Live Photo توانسته عکس باکیفیتی بگیرد و افکتهای اضافه نظیر انعکاس نور و . . . را حذف کند. در اینجاست که Golden Snap خودش را نشان میدهد.
به علاوه، میتوان از اطلاعات به دست آمده از Live Photo هنگام استفاده از گزینه Photo Editor نیز بهره برد و به صورت دستی افکتهای مختلف را حذف یا اضافه کرد.
کیفیت تصاویر گرفته در روز و شرایط معمولی
تصاویری که توسط لنز اصلی به ثبت میرسند، وضوح 12.5 مگاپیکسلی و ابعاد 3072*4096 پیکسلی دارند و از نظر کیفی نیز فوقالعاده عالی هستند. در این عکسها جزئیات زیاد، رنج دینامیک حیرتانگیز، نویز کم و دقت رنگها بالاست.
البته در برخی قسمتها ممکن است شفافیت کم یا زیاد شود ولی در مجموع این اتفاق تأثیر چندانی بر کیفیت تصاویر نمیگذارد.
علیرغم اینکه گزینه تصویربرداری HDR در دسترستان قرار گرفته ولی بعید است از آن استفاده کنید. مدل پی 40 پرو از فرآیند پردازش تصاویر XD Fusion Engine بهره میبرد و از آن جایی که هواوی در زمینه گرفتن عکسهای باکیفیت سرآمد است، بدون گزینه HDR هم میتوان تصاویر بسیار باکیفیتی گرفت.
دیگر حالت تصویربرداری High-res نام دارد که عکسهایی را به ثبت میرساند که 50 مگاپیکسلی هستند. فرآیند ذخیرهسازی این تصاویر کمتر از 1 ثانیه به طول میانجامد و خروجی که در اختیار خواهید داشت هم نسبت به خروجی لنز اصلی زاویه بیشتری را پوشش دادهاند و هم کیفیت بیشتری دارند.
متأسفانه نمیتوان از تمام ترفندهای نرمافزاری حین استفاده از گزینه High-res بهره برد بنابراین ممکن است برخی اوقات مقداری نویز در تصاویر ببینید و شاهد کاهش جزئیات باشید. همچنین، اگر حجم این عکسها را به 12.5 مگاپیکسل کاهش دهید تغییری در میزان جزئیات آنها به وجود نمیآید ولی زاویه پوشش داده شده ثابت میماند.
به طور کلی بهتر است با کیفیت 50 مگاپیکسلی تصویربرداری نکنید ولی گزینه آن در دسترس قرار دارد تا در مواقع لزوم (که بعید است پیش بیاید)، از آنها بهره ببرید.
اگر میخواهید زاویه پوشش داده شده گستردهتر شود، باید سراغ لنز اولترا واید بروید. فقط توجه کنید که این سنسور نسبت به نمونههای به کار رفته در گلکسیها و آیفونهای بالارده سامسونگ و اپل عریض نیست.
با همه اینها، تصاویری که این لنز میگیرد جزو باکیفیتترینها هستند چرا که جزئیات در آنها زیاد، رنج دینامیک بالا و رنگها دقیق میباشد.
در برخی از قسمتهای خروجیهای این لنز، شفافیت بیش از حد معمول است ولی صرفنظر از این قضیه، باید کیفیت آنها را بسیار زیاد بدانیم.
عکسهایی که در حالت بزرگنمایی 5 برابری به ثبت رسیدهاند واقعاً کیفیت زیادی دارند و جزئیات، رنج دینامیک و شفافیت در آنها در بهترین شکل ممکن قرار داشته و نویز کمی به چشم میخورد.
البته رنگها کمی گرمتر دیده میشوند. به نظر میرسد هواوی باید فرآیند نرمافزاری پردازش تصاویر گرفته شده توسط لنزهای دارای فیلتر RYYB را با تغییرات جزئی همراه کند.
گزینه بزرگنمایی هیبریدی که میتواند به میزان 50 برابر روی سوژه زوم کند نیز در اینجا قرار دارد. مرحله بعدی، بزرگنمایی 10 برابری است که به صورت دیجیتالی روی سوژه تمرکز میکند. در مجموع کیفیت تصاویری که با این آپشن میگیرید قابل قبول است البته به شرط آن از نمای نزدیک به آنها نگاه نکنید!!!.
با دوربین اولترا واید همچنین، میتوان تصاویر کلوزآپ گرفت. البته این کار با لنز اصلی نیز شدنی است ولی هر کسی قادر خواهد بود تفاوت میان دو عکس را به راحتی از هم تشخیص دهد.
کیفیت تصاویر گرفته شده در شب و شرایط کم نور
تصاویری که در شب و شرایط کم نور توسط لنز اصلی گرفته میشوند عالی هستند زیرا جزئیات زیاد و نویز کمی داشته و در آنها نورپردازی متعادل و دقت رنگها بالاست.
اگر گزینه عکسبرداری در شب یا Night Mode را روشن کنید، مزیت اصلی آن است که جزئیات بیشتری در عکس به ثبت خواهند رسید و سایهها ظاهر خواهند شد وگرنه تفاوت زیادی به چشم نمیخورد. چنانچه میخواهید نویز و جزئیاتی که در این عکسها ظاهر میشوند در حد استاندارد باشند، باید پس از فشردن دکمه شاتر 4 تا 5 ثانیه گوشی را ثابت نگه دارید.
تصاویر 10 مگاپیکسلی ثبت شده توسط لنز اولترا واید تقریباً از نظر شفافیت، میزان جزئیات، مقدار نویز و دقت رنگ همسو با خروجی لنز اصلی هستند.
گزینه عکسبرداری در شب هم برای دوربین اولترا واید تعبیه شده ولی بهتر است از آن استفاده نکنید چرا که باید 8 ثانیه به صورت ثابت منتظر بمانید تا عکس ثبت شود و تازه تصاویری که میگیرید هم از نظر جزئیات چندان تعریفی نیستند چرا که ممکن است تار باشند.
به طور کلی نکات منفی تصویربرداری با گزینه Night Mode توسط اولترا واید بیش از نکات مثبت است بنابراین باز هم پیشنهاد میشود که از آن استفاده نکنید.
خودِ گوشی به صورت اتوماتیک تشخیص میدهد که چه زمانی باید از گزینه زوم 5 برابری در شبها و شرایط کم نور استفاده کند بنابراین اگر اپلیکیشن دوربین تشخیص داد که منظره به اندازه کافی نور ندارد با لنز اصلی به صورت دیجیتالی زوم میکند. البته این اتفاق خیلی کم پیش میآید.
کیفیت تصاویر استاندارد گرفته شده در حالت زوم 5 برابری بسیار قابل قبول و جزئیات در آنها بالاست. ذکر این نکته الزامی است که رنگها حالت کشیدگی دارند ولی این مسئله نمیتواند چندان حاد باشد.
درست است که برای بهرهگیری از Night Mode در لنز تله فوتو باید گوشی را 8 ثانیه به صورت ثابت نگه دارید ولی اگر این کار را انجام دادید، تصاویری در اختیار خواهید داشت که در آنها جزئیات زیاد و رنگها دقیق هستند.
همچنین پیشنهاد میشود که هنگام زوم کردن روی سوژهها نیز از گزینه عکسبرداری در شب استفاده کنید چرا که ممکن است دستتان پس از ثابت ماندن به مدت تقریبی 10 ثانیه خسته شود.
کیفیت تصاویر پرتره با دریچه دیافراگم متغیر
وظیفه گرفتن تصاویر پرتره را لنز اصلی بر عهده دارد و خوشبختانه میتوانیم از میان افکتهای متعدد موجود یکی را انتخاب کنیم. مهمترین قسمت این گزینه اما، بهرهمندی از سنسور ToF میباشد که باعث میشود پسزمینه از سوژه به خوبی جدا گردد و تصاویر بسیار باکیفیت به نظر بیایند.
باید اذعان کنیم که با خرید هواوی پی 40 پرو میتوانید بهترین تصاویر پرتره با یک گوشی هوشمند را به ثبت برسانید و شاهد تعادل نور سفید، شفافیت و جداسازی پسزمینه و سوژه در بهترین حالت و استاندارد باشید.
نکته جالب اینکه، حتی اگر یک سوژه با جزئیات زیاد را نیز در برابر دوربین قرار دهید، میتوانید یک عکس باکیفیت را از آن در اختیار بگیرید. گویا پیشرفتهترین تکنولوژی تصویربرداری بوکه و پرتره که سالهای سال بود منتظرش بودیم، حالا در محصول هواوی خودش را نشان داده است.
کیفیت تصاویر سلفی
تقریباً همان دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی که قبلاً در مدلهای پی 30 پرو و میت 30 پرو وجود داشت، در پی 40 پرو هم حضور یافته است. این لنز حالا دریچه دیافراگم f/2.2 دارد و بالأخره از تکنولوژی فوکوس خودکار نیز بهره میبرد.
در کنار این لنز یک حسگر ToF حاضر شده و این یعنی فرآیند جداسازی سوژه از پسزمینه به بهترین شکل ممکن انجام میشود.
با این اوصاف، عکسهای سلفی حتی در شرایطی که نور کافی وجود ندارد نیز بسیار باکیفیت هستند. حدس میزنیم که این سنسور کواد بایر باشد چرا که تصاویر 8 مگاپیکسلی به ثبت میرساند.
خوشبختانه در عکسهای سلفی، کنتراست زیاد و رنگها دقیق هستند و رنج دینامیک گسترده میباشد. به علاوه، به خاطر بهرهمندی از فناوری فوکوس خودکار نیز مطمئناً از خرید هواوی پی 40 پرو و گرفتن سلفی با آن احساس رضایت خواهید کرد.
واقعیت آن است که اضافه شدن سنسور ToF به دوربین جلو کمک زیادی به گرفتن تصاویر سلفی پرتره کرده و باعث شده پسزمینه و سوژه بسیار خوب از یکدیگر جدا شوند. حالا به این سختافزار فوقالعاده، افکتهای مختلف را نیز اضافه کنید تا متوجه تواناییهای بالقوه این دوربین بشوید.
ضبط ویدیو
گوشی مورد بحث ما میتواند با لنزهای اصلی و اولترا واید ویدیوهای 4K با 60 فریم بر ثانیه ضبط کند. لنز تله فوتو هم فیلمهای 4K و 1080p با 30 فریم بر ثانیه به ثبت خواهد رساند. هواوی پی 40 پرو دارای سه میکروفون بوده و قادر است تا صداها را با کیفیت استریو ذخیره نماید. یک تکنولوژی پیشرفته در اینجا آن است که وقتی هنگام فیلمبرداری روی سوژه مدنظر زوم میکنید، صداها نیز با شفافیت بیشتری ضبط میشوند.
برای فیلمبرداری میتوان از سیستمهای رمزگشای h.264 یا h.265 استفاده کرد. فیلمهای 4K با 60 فریم بر ثانیه دارای بیتریت 26 تا 27 مگابیت بر ثانیه هستند و ویدیوهای 4K با 30 فریم بر ثانیه هم کمتر از 39 تا 40 مگابیت بر ثانیه بیتریت دارند.
ویدیوهای 1080p با 30 و 60 فریم بر ثانیه به ترتیب دارای بیتریت 17 و 30 مگابیت بر ثانیه هستند تا از این نظر شباهت زیادی به سایر رقبا داشته باشند.
زمانی که با دوربین اصلی فیلمهای 1080p میگیرید، 50 مگاپیکسل با یکدیگر ترکیب و به 16 پیکسل تبدیل میشوند تا هم شفافیت آنها افزایش یابد و هم زاویهای که پوشش میدهند عریض باشد. این در حالی است که سایر تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند ویدیوهای 1080p را از وسط برش میدهند که این موضوع باعث میشود زاویه پوشش داده شده محدودتر گردد.
گزینههای فیلمبرداری موجود در هواوی پی 40 پرو بسیار زیاد هستند که در ادامه به آنها میپردازیم:
- بوکه
- تایم لپس UHD 4K
- اسلوموشن (حرکت آهسته) با کیفیت 720p و 7860 فریم بر ثانیه
- فیلمبرداری دوگانه همزمان با دو دوربین
- تغییر میزان ISO برای فیلمبرداری در شبها
به این قابلیتها باید تکنولوژی شدیدتر شدن صداها هنگام زوم کردن روی سوژهها را نیز اضافه کنیم.
دوربین اصلی ویدیوهای بسیار باکیفیتی میگیرد به طوری که در آنها کنتراست فوقالعاده است. فیلمهای 4K با 30 فریم بر ثانیه از وضوح بالایی برخوردارند ولی وقتی در هر ثانیه 60 فریم بر ثانیه را به ثبت میرسانید، شاهد افت شفافیت خواهید بود. در مجموع فرق زیادی میان دو کیفیت نامبرده وجود ندارد.
رنج دینامیک هم بسیار بالاست و رنگها دقیق هستند. البته امکان دارد بعضی وقتها شاهد ظهور یک هاله قرمز رنگ در اطراف حاشیه تصاویر باشید که بعید است چندان تأثیر منفی بگذارد.
کیفیت خروجیهای لنز اولترا واید با ویدیوهایی که لنز اصلی میگیرند تقریباً برابری میکنند. وضوح فیلمهای 4K با 60 فریم بر ثانیه همچون کیفیت 4K با 30 فریم بر ثانیه زیاد و رنج دینامیک نیز فوقالعاده است.
نکته عجیب آنکه میان رنگهای موجود در دو کیفیت 4K با 30 و 60 فریم بر ثانیه تفاوت فاحشی وجود دارد به طوری که در گزینه دوم رنگها گرمتر و در گزینه اول رنگها سردتر ولی واقعیتر هستند.
کلیپهای ضبط شده توسط لنز تله فوتو هم کیفیت قابلقبولی دارند. البته درست است که فیلمهای 4K آن مانند خروجیهای سایر لنزها کیفیت ندارند ولی از نظر شفافیت مناسب هستند. در گزینه 1080p هم جزئیات در بیشترین حد ممکن قرار دارند. خروجی که دریافت میکنید دارای کنتراست زیادی میباشد بنابراین فرقی نمیکند که رنج دینامیک چگونه بوده و یا رزولوشن در چه حدی است. ضمناً، رنگها هم تا حدودی گرمتر هستند.
این محصول هواوی با دوربین اصلی خود و در شبها میتواند ویدیوهای بسیار باکیفیتی بگیرد. نورپردازی به بهترین شکل ممکن صورت میپذیرد و هیچ نویز اضافهای دیده نمیشود.
خروجیهای لنز اولترا واید چندان تعریفی نیستند ولی به طور کلی میتوانند رضایت شما را جلب کنند.
در نهایت به فیلمهای 4K دوربین سلفی میرسیم و اعتراف میکنیم که کیفیت مناسبی دارند. البته جزئیات زیادی در آنها به چشم نمیخورد ولی در مجموع کار شما راه میاندازند. دقت رنگها و کنتراست در این ویدیوها بالاست ولی رنج دینامیک در کلیپهای 60 فریم بر ثانیه نسبت به ویدیوهای 30 فریم بر ثانیه محدودتر است.
سیستم ثابتسازی ویدیوهایی که هواوی برای این محصولش تعبیه کرده برای استفاده در همه حالات، گزینهها و کیفیتها وجود دارد. متأسفانه دکمهای برای خاموش یا روشن کردن آن قرار نگرفته که نکته ناامیدکنندهای میباشد.
همانطور که گفتیم، این موبایل میتواند ویدیوهای اسلوموشن یا صحنه آهسته با کیفیت 720p با 7680 فریم بر ثانیه ضبط کند. البته در نتیجه نهایی که دریافت میکنید، ممکن است فریم ها با یکدیگر ترکیب شوند و فرآیند پردازش مبتنی بر هوش مصنوعی بر وضوح آنها تأثیر بگذارد. در نهایت فیلمی که در اختیار خواهید داشت 30 فریم بر ثانیه خواهد بود که 256 بار آهستهتر شده است.
جمعبندی
اگر کسی فکر میکند که هواوی پس از تحریمهای ایالات متحده دیگر پیشرفت نخواهد کرد، سخت در اشتباه است. خانوادههای میت 30 و پی 40 تولید شدهاند که نشان دهند هنوز هم میتوان بدون گوگل زندگی کرد و حیات پسا گوگل آنقدرها هم که فکرش را میکنیم، بد نیست.
مطمئناً نبود گوگل احساس میشود و علیرغم اینکه بالأخره روزی بار دیگر شاهد ارائه خدمات کمپانی آمریکایی در محصولات هواوی خواهیم بود ولی نباید فراموش کنیم که فروشگاههای نرمافزاری متفرقه لحظه به لحظه در حال بهتر شدن هستند. آمازون اپاستور و APKPure دو نمونه بارزی میباشند که نشان دادهاند میتوانند نیازهای اپلیکیشنی کاربران را برای عرضه برنامههای بروز تأمین کنند.
از نظر سختافزاری نیز این محصول هواوی حیرتانگیز است و در واقع افراد باید بیشتر روی همین قسمت متمرکز شوند نه روی مسائل مربوط به گوگل!!!. نمایشگر پی 40 پرو رزولوشن بسیار بالایی داشته و نرخ بازسازی آن نیز سریع است. پردازنده کایرین 990 5G آن هم یکی از بهترین چیپستهای موجود در دنیا به شمار میرود.
با همه اینها، دوربینهای قرار گرفته در جلو و عقب توجه ما را بیش از سایر قسمتها جلب میکنند. کمپانی چینی ماژول دوربین اصلی پرچمدار امسالش را مانند دوربین پشتی پی 30 پرو قرار داده و تنها سنسورها و الگوریتمهای پردازشی آن را بروزتر کرده است. به علاوه، گزینههای ضبط ویدیو متعدد نیز در دسترس قرار گرفتهاند و در نهایت باید به تکنولوژی فوکوس خودکار اشاره کنیم که با کمک حسگر ToF به شما کمک میکند تصاویر سلفی و پرتره باکیفیتی بگیرید.
با قیمت منطقی و از همه مهمتر، استراتژیهای بازاریابی مناسب، هواوی پی 40 پرو نه تنها محکوم به شکست نخواهد بود بلکه خواهد توانست حکم شکست سایر رقبایش را امضا کند.
رقبا و آلترناتیوها
حال که صحبت از آلترناتیوها برای پی 40 پرو شده نمیتوانیم به پی 30 پرو اشاره نکنیم. این گوشی که قبل از تحریمهای آمریکا علیه هواوی معرفی شد، حالا هم از پرچمدار فعلی کمپانی چینی ارزانتر است و هم اینکه در بسیاری از کشورها طرفداران زیادی دارد. محصولات بالارده سری پیشین هواوی تقریباً عملکردی مشابه تولیدات امسال او دارند و از نظر عملکرد و دوربین فوقالعادهاند. البته با خرید آنها مطمئناً نخواهید توانست از نرخ بازسازی 90 هرتزی و لنز اولترا واید پیشرفته بهره ببرید ولی امکان استفاده از خدمات گوگل را خواهید داشت.
گلکسی اس 20 پلاس دیگر گزینهای است که میتوانید به جای هواوی پی 40 پرو در نظر بگیرید. محصول سامسونگ نمایشگر Dynamic AMOLED بزرگتر و با رزولوشن بیشتری دارد و میتواند محتواها را با کیفیت HDR10+ نشان داده و فیلمها و سریالهای مختلف را از سایتهای پخش آنلاین ویدیو پیش روی چشمان شما قرار دهد. از نظر دوربین، علیرغم اینکه شیوه بزرگنمایی اپتیکال فاصله کمتری را پوشش میدهد ولی عملکرد دو دستگاه تقریباً شبیه یکدیگر میباشد. محصول کمپانی کرهای همچنین، دارای اسپیکرهای استریو و نرخ بازسازی 120 هرتزی است و میتواند فیلمهای 8K ضبط کند و عملکرد سریعتری داشته باشد.
اگر در کشوری که زندگی میکنید اوپو فایند ایکس 2 فروخته میشود، میتوانید این گوشی را نیز آلترناتیو محصول هواوی تلقی کنید. این پرچمدار با پردازنده کووالکوم اسنپدراگون 865 و نمایشگر 6.7 اینچی Quad HD AMOLED با نرخ بازسازی 120 هرتزی انتخاب فوقالعادهای خواهد بود. لنزهای اولترا واید و پریسکوپی 13 مگاپیکسلی با قابلیت زوم 5 برابری به صورت اپتیکال، اسپیکرهای استریو، اندروید 10 و پشتیبانی از تکنولوژی شارژ سریع 65 واتی سایر مزایای آن به شمار میروند.
در نهایت شیائومی می 10 پرو (Xiaomi Mi 10 Pro) از راه میرسد که تقریباً به اندازه پی 40 پرو قیمت دارد (به زودی نقد و بررسی تخصصی آن در تبلتفون منتشر میشود). این موبایل یک صفحه نمایش 6.67 اینچی AMOLED با نرخ بازسازی 90 هرتزی و رزولوشن 1080p دارد و پردازنده کووالکوم اسنپدراگون 865 هم تکمیل کننده سختافزار فوقالعاده آن میباشد. دوربین اصلی چهارگانه آن که متشکل از لنزهای 108 مگاپیکسلی اصلی، 20 مگاپیکسلی اولترا واید، 8 مگاپیکسلی تله فوتو با قابلیت زوم 10 برابری به صورت هیبریدی و 12 مگاپیکسلی پرتره با قابلیت زوم 2 برابری اپتیکال است، می 10 پرو را قادر میسازد تا فیلمهای 8K بگیرد و با اسپیکرهای استریو صداها را با وضوح بالایی ضبط کند. دیگر نقاط قوت آن هم اندروید 10 و پشتیبانی از شارژر سریع 50 واتی هستند.
نظر نهایی
هواوی پی 40 پرو یک پرچمدار به معنای واقعی کلمه میباشد که پیشرفتهترین تکنولوژیهای روز دنیا را در کنار یکدیگر قرار داده است. نمایشگر OLED آن هم رزولوشن بالایی دارد و هم نرخ بازسازی آن زیاد است. عملکردش هم عالی بوده و بعید است گرم شود. باتری ظرفیت زیادی دارد و خیلی سریع میتوان آن را پر کرد.
عکسبرداری و فیلمبرداری دو زمینهای هستند که پرچمدار فعلی هواوی در آن تخصص دارد و این موبایل تقریباً در همه حالات روی شرکت سازنده را سفید میکند. مطمئناً اشکالات جزئی نرمافزاری به زودی برطرف خواهند شد بنابراین نگرانی از این بابت وجود ندارد.
سرنوشت شرکتهای مختلف در دنیای فناوری اطلاعات به میزان استقبال طرفدارانشان بستگی دارد ولی واقعاً دلیل قانعکنندهای پیدا نخواهد شد که افراد بخواهند فکر خرید هواوی پی 40 پرو را از یاد ببرند. این موبایل یک گوشی عالی با تمام امکانات روز است و نبود خدمات گوگل، چیزی از ارزشهای آن کم نمیکند.
نقاط قوت
- شیوه طراحی فوقالعاده زیبا
- بدنه ضد آب
- نمایشگر OLED با نرخ بازسازی 90 هرتزی
- عملکرد بسیار روان
- دوام باتری طولانیمدت و پشتیبانی از تکنولوژی شارژ سریع
- کیفیت فوقالعاده تصاویر گرفته شده در روز و شب
- کیفیت فوقالعاده تصاویر سلفی
- کیفیت فوقالعاده ویدیوهای دارای 30 فریم بر ثانیه و بهرهمندی از تکنولوژی ثابتسازی
- مجهز به تمام پورتهای اتصالی مورد نیاز به غیر از جک هدفون 3.5 میلیمتری
نقاط ضعف
- امکان ارتقای حافظه داخلی فقط با مموری کارت نانو (NV)
- عدم پشتیبانی از خدمات گوگل پلی
- ناتوانی در اجرای اپلیکیشنها و بازیهای پشتیبانی شده توسط گوگل
- ناقص بودن گزینه عکسبرداری در شب یا همان Night Mode
- کیفیت معمولی ویدیوهای 4K با 60 فریم بر ثانیه