علیرغم تمام مشکلاتی که هوآوی با دولت ایالات متحده داشت اما بالأخره باز هم گوشی جدیدی معرفی کرد و توانست در آن تمامی اپلیکیشنها و برنامههای گوگل را نصب کند. این دستگاه که آنر 9 ایکس (Honor 9X) نام دارد، نمونه موفقتر گوشی محبوب آنر 8 ایکس میباشد که تا کنون بیش از 15 میلیون عدد از آن به فروش رسیده است.
با مشاهده امکانات این موبایل، میتوان متوجه شد که آنر 9 ایکس به معنای واقعی کلمه نمونه بروز شده آنر 8 ایکس میباشد زیرا نمایشگر آن بزرگتر و بدون ناچ، دوربین عقب آن سهگانه، باتری آن بادوامتر و شیوه طراحی آن فوقالعاده است.
یکی از مشخصات فنی که در این محصول آنر که چندان تغییری در عملکرد آن ایجاد نشده، چیپست میباشد. کایرین 710F تقریباً همان مقدار سرعتی دارد که آنر 8 ایکس با پردازنده کایرین 710 داشت.
اگر با دقت بیشتری به این موبایل نگاه کنید، متوجه شباهت زیاد آن به گوشی هوآوی پی اسمارت زد (Huawei P Smart Z) خواهید شد. البته این دو دستگاه اگرچه شاید از نظر دوربین به هم شبیه نباشند ولی در زمینه شماره مدل (STK-LX1) هیچ تفاوتی با هم ندارند. اینگونه به نظر میرسد که کمپانی چینی دوربین محصول پیشین خودش را بهبود داده و آن را به عنوان یک گوشی جدید و با برند آنر به فروش رسانده است. اصلاً شاید هم به همین خاطر باشد که این شرکت توانسته علیرغم تحریمهای آمریکا، مجوزهای نصب نرمافزارهای گوگل را در این محصولش دریافت کند.
پیش از این هم هوآوی چنین کارهایی را انجام داده بود بنابراین فروش مدل پی اسمارت زد با اسم آنر 9 ایکس در دیگر کشورها اصلاً نباید باعث تعجب شما شود. این اقدام را نباید ضعف کمپانی چینی بدانیم بلکه میتوانیم آن را زیرکی او تلقی کنیم. حالا بد نیست به این نکته اشاره داشته باشیم که وقتی برنامههای گوگل را در این گوشی نصب میکنید، نرمافزارها آن را آنر 9 ایکس میشناسند.
در کشور چین، یک نسخه شبیه به آنر 9 ایکس با عنوان آنر 9 ایکس پرو تولید شده و به فروش میرسد که چیپست آن کایرین 810 بوده و سنسور اسکنر اثر انگشت آن در کناره فریم جایگیری کرده است. چیزی که در سایر کشورها فروخته میشود تقریباً همان امکانات را دارد با این تفاوت که یک لنز اولترا واید در آن به کار نرفته است.
به هر حال، علیرغم تمام نکات گیجکننده پیرامون اسم و مدل، به نظر میرسد آنر 9 ایکس گوشی فوقالعاده جذابی باشد که ارزش خرید آن بسیار بالاست. اما آیا این موضوع صحت دارد؟ با تبلتفون همراه باشید تا به این سؤال پاسخ دهیم.
آنباکسینگ و محتویات درون جعبه
در جعبه آنر 9 ایکس ملزومات اصلی یک گوشی هوشمند یعنی شارژر 10 واتی، کابل USB-C و قاب ژلهای شفاف وجود دارد.
البته در برخی کشورها روی صفحه نمایش این موبایل یک پوشش محافظ به کار رفته بنابراین نمیتوانیم با اطمینان بگوییم که آیا این پوشش به دست همه افراد میرسد یا خیر.
طراحی
شاید در نگاه اول از شیوه طراحی که آنر برای این محصولش برگزیده تعجب کنید زیرا در ظاهر جلویی آن هیچ اثری از ناچ نیست. بر این اساس، این قسمت تماماً نمایشگر بوده و بریدگی در آن به چشم نمیخورد. چنین نکتهای حتی در میان بسیاری از گوشیهای پرچمدار نیز خیلی کم اتفاق میافتد چه برسد به محصولات میانرده.
درست مانند آنر 8 ایکس و بسیاری از تلفنهای همراه امروزی، بدنه این موبایل از جنس پلاستیک و فریم آن استیل میباشد. دقیقاً نمیدانیم که کدام شرکت پوشش روی گوشی را تولید کرده اما هوآوی معمولاً برای بهرهمندی از این محافظ سراغ محصولات کورنینگ (Corning) و گوریلا گلس میرود بنابراین احتمال وجود پوشش ساخت کمپانی آمریکایی بسیار زیاد است.
همانطور که گفتیم، ظاهر جلویی دستگاه کاملاً پوشیده از صفحه نمایش است. این پنل 6.59 اینچی از نوع LTPS IPS LCD میباشد و تنها در قسمت پایینی آن یک نوار مشکی رنگ بسیار باریک مشاهده میشود. گوشههای نمایشگر گرد بوده و هیچ بریدگی در آنجا نیست. در ابتدای مقاله نیز اشاره کردیم که در برخی کشورها یک پوشش محافظ روی صفحه نمایش حضور یافته که کیفیت آن متوسط است.
این لایه پلاستیکی فقط باعث جلوگیری از خشدار شدن صفحه نمایش میشود ولی اگر کثیف شد به سختی میتوان آن را تمیز کرد به همین دلیل شاید بخواهید در همان روزهای اول این پوشش را جدا کنید.
قسمت مربوط به بریدگی میکروفون در بالای نمایشگر جایگیری کرده است. نکته عجیب اینکه این بخش فقط یک نوار سیاه رنگ میباشد و نمیتوان از آن به عنوان اسپیکر بهره برد. ضمناً، چراغ فلاش LED هم در این بخش دیده نمیشود.
دوربین سلفی اینبار روی یک مکانیسم پاپآپ قرار گرفته که اگرچه سرعت زیادی در خارج شدن یا فرو رفتن در گوشی ندارد ولی باعث شده تا دستگاه مورد بحث ما از نظر ظاهری بسیار جذابیت داشته باشد. جالب آنکه اگر آنر 9 ایکس احساس کند که در حال سقوط کردن است و دوربین جلو نیز بیرون آمده، خودبهخود آن را به پایین خواهد برد.
بهرهمندی از صفحه نمایشهای بسیار باکیفیت، همواره یکی از دلایل اصلی موفقیت هوآوی و آنر در سالیان اخیر بوده و حالا مدل 9 ایکس نیز همان سنت را در پیش گرفته است. جذابترین نمونه رنگی این محصول آنر، آبی میباشد زیرا در قاب پشتی آن چیزی شبیه حرف انگلیسی X به چشم میخورد که در مواجهه با نور تغییر میکند. واقعاً باید کمپانی چینی را به خاطر چنین شیوه طراحی جذابی تحسین کنیم چرا که کمتر پیش میآید یک دستگاه میانرده ظاهر منحصربفردی داشته باشد.
ضمن اینکه یک نسخه مشکی رنگ هم تولید شده تا اگر به حالت نورپردازی X در قاب پشتی علاقهای ندارید سراغ آن بروید.
پنل شیشهای پشتی تا حدودی به سمت لبه ها کشیده میشود تا ظاهر آنر 9 ایکس جذابتر شده و باریکتر به نظر بیاید. به خاطر وجود حرف انگلیسی X، آلودگیها و اثرات انگشت به جای مانده در قاب عقبی کمتر دیده خواهند شد ولی باز هم وجود خواهند داشت و شما باید همیشه آنها را تمیز کنید تا ظاهر این گوشی همچنان مدرن باقی بماند.
در قاب پشتی یک ماژول سهگانه برای دوربین عقب قرار گرفته و اتفاقاً کمی هم برآمدگی دارد بنابراین وقتی این دستگاه را روی سطح صافی میگذارید لرزشهای خفیفی احساس خواهد شد. لنز بالایی 8 مگاپیکسلی اولترا واید، لنز بعدی 48 مگاپیکسلی اصلی و لنز آخری هم 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق بوده و همراهیکننده این سنسورها نیز یک چراغ فلاش LED است.
سنسور اسکنر اثر انگشت هم درست در وسط پنل عقبی جایگیری کرده و همانند سایر حسگرهای موجود در اکثر گوشیهای امروزی هم سریع است و هم دقیق. ضمن اینکه میتوان از آن برای برخی شیوههای ناوبری بهره برد تا از این نظر سیستم عامل اندروید کاربرد بیشتری پیدا کند.
فریم قرار گرفته میان پنلهای جلویی و عقبی احتمالاً آلومینیومی است و رنگ آن نیز همان پوشش رنگی میباشد که هنگام خرید آنر 9 ایکس انتخاب میکنید. رویه این چارچوب درخشان است تا به زیبایی دستگاه بیفزاید هرچند آلودگیها را راحتتر به سمت خودش جذب خواهد کرد. پایین قاب هم تقریباً گرد است تا کمتر لغزندگی داشته باشد.
در بالای قاب این موبایل قسمتهای مختلفی از جمله محل قرار دادن دو سیمکارت، دوربین سلفی پاپآپ و میکروفون دوم جایگیری کردهاند. در سمت راست نیز شاهد حضور دکمههای کاهش و افزایش صدا و پاور هستیم در پایین هم جک هدفون 3.5 میلیمتری، پورت USB-C، اسپیکر و میکروفون قرار گرفتهاند.
طول، عرض و ارتفاع این محصول آنر به ترتیب 163.1*77.2*8.8 میلیمتر است تا از این نظر فرقی با مدل پی اسمارت زد نداشته باشد. وزن آن هم احتمالاً به خاطر دوربین عقب سهگانه به 206 گرم میرسد و این یعنی تقریباً 11 گرم از گوشی نامبرده سنگینتر میباشد.
در مجموع باید این دستگاه را موبایل خوشدستی بدانیم که با شیوه طراحی پرچمدار مانند خود از نمایشگری مدرن، باکیفیت و واضح بهره میبرد هرچند امکان دارد در روزهای اول پس از خرید آنر 9 ایکس احساس کنید کمی لغزنده است.
صفحه نمایش
گوشی مورد بحث ما از یک صفحه نمایش 6.59 اینچی IPTS IPS LCD با گوشههای گرد بهره میبرد و همانطور که قبلاً هم گفتیم در آن هیچ اثری از ناچ دیده نمیشود. دوربین سلفی بر روی یک ماژول پاپآپ قرار گرفته تا کمپانی آنر توانسته باشد موبایلی را تولید کند که ظاهر مدرن و بسیار جذابی دارد.
این پنل 1080p با رزولوشن 2340*1080 پیکسلی و نسبت بدنه به تصویر 19.5:9 و تراکم پیکسلی 391 پیکسل در هر اینچ جزو باکیفیتترین نمایشگرهای بازار به شمار میرود.
اطلاعات زیادی در مورد پوشش محافظ به کار رفته روی پنل LCD این دستگاه شنیده نشده ولی با توجه به سابقه هوآوی، احتمالاً یکی از نسخههای گوریلا گلس به کار گرفته شده است.
در آزمایشهای تخصصی انجام شده، آنر 9 ایکس در زمینه روشنایی و کنتراست امتیاز قابلقبولی را کسب کرد (به ترتیب 464 نیت و 1285:1) اما باید واقعیت را بگوییم که حتی دستگاههای باکیفیتتری نسبت به این موبایل در میان رقبای میانرده وجود دارند.
حداقل میزان روشنایی که به ثبت رسید، 1.8 نیت بود که عدد فوقالعادهای به شمار میرود.
حالا بد نیست در مورد دقت رنگها صحبت کنیم. اگر در این گوشی تصاویر را با کیفیت sRGB مشاهده نمایید، شاهد دقت بسیار زیاد آنها خواهید بود. در تنظیمات پیشفرض و معمولی (Normal + Default)، به صورت میانگین نمره تفاوت رنگی 2.6 به دست میآید حال آنکه در نهایت این عدد به 6.5 میرسد. اگر تمایلی به تغییر کیفیت رنگها دارید، میتوانید به صورت دستی تنظیمات این قسمت را تغییر دهید.
البته ترکیب گفته شده گزینه پیشفرض نیست زیرا کسی که اقدام به خرید آنر 9 ایکس میکند ترجیح میدهد رنگها را به صورت زندهتر و پویاتر مشاهده نماید به همین منظور حالت شفاف و پیشفرض (Vivid + Default) از همان اول روشن شده و اتفاقاً کیفیت مناسبی هم دارد هرچند ممکن است در برخی اوقات روی رنگ سفید هاله آبی رنگی قرار گیرد. حالت شفاف (Vivid) برای فضای رنگی DCI-P3 به کار گرفته شده و به صورت میانگین امتیاز 7.2 را به دست میآورد و حداکثر هم نهایت روشنایی آن 12.4 میشود.
دوام باتری
این محصول آنر توسط یک باتری 4000 میلیآمپر بر ساعت تغذیه میشود و در صورت پایان ظرفیت این منبع نیرو، کاربران میتوانند آن را با یک شارژر نسبتاً سریع 10 واتی پر کنند. این آداپتور تقریباً در عرض 30 دقیقه توانایی شارژ 27 درصد باتری را دارد.
باتری این دستگاه با دوام 99 ساعتی خود یکی از بهترین منابع نیرو به شمار میرود زیرا در اکثر آزمایشها نظیر برقراری تماس بیش از 24 ساعت و در وبگردی و تماشای فیلم هم حداقل نصف روز دوام میآورد.
اسپیکر
در آنر 9 ایکس تنها یک اسپیکر قرار گرفته که آن هم در پایین جایگیری کرده است. در آزمایشهای انجام شده، امتیاز به دست آمده قابل قبول است. در واقع پخش فیلم از یوتیوب و اجرا کردن فایلهای صوتی توسط اپلیکیشن پیشفرض باعث خواهد شد صداها کاهش شوند. خروجی صدا نیز معمولی بوده و در صورت پخش فایلهای مختلف با بیشترین یا کمترین شدت صوت، فرکانس آن کاهش مییابد.
کیفیت صدا
امروزه گوشیهای زیادی هستند که میتوانند حتی با نصب یک اسپیکر اکسترنال نیز صداها را با کیفیت خوبی پخش کنند اما متأسفانه آنر 9 ایکس نمیتواند چنین کاری انجام دهد. علیرغم اینکه به خوبی میتوان متوجه شد که محتوای آهنگهای پخش شده چیست ولی صدای استریو زیاد باکیفیت نیست و در زمینه فرکانس صوت بیس و لرزش صدا ضعفهایی احساس میشود. البته چنانچه با صدای بلند به آهنگهای مورد علاقه خود گوش کنید، از کیفیت بالای این اسپیکر شگفتزده خواهید شد.
اگر هدفون به گوشی وصل کرده و به آهنگ گوش دهید، شفافیت صدا به شکل قابلتوجهی کاهش مییابد و فرکانس شنیده شده نیز تا حد زیادی کم میشود ولی از طرفی، صدای استریو کیفیت بیشتری پیدا میکند. البته مقداری نویز هم به گوش میرسد. با این اوصاف، نمیتوانیم به عملکرد اسپیکرهای این دستگاه هنگام پخش فایلهای صوتی امتیاز بالایی اعطا کنیم.
سیستم عامل و رابط کاربری
در آنر 9 ایکس نسخه 9.1 رابط کاربری EMUI بر پایه اندروید 9 وظیفه اجرای نرمافزارها را بر عهده خواهند داشت. خوشبختانه در این دستگاه تمامی سرویسهای گوگل وجود دارند و امکان دانلود برنامه از گوگل پلی استور نیز فراهم است. حالا از آن جایی که گوشی هوآوی پی اسمارت زد مجوز آپدیت شدن به اندروید 10 و EMUI 10 را دریافت کرده میتوانیم با خیالی راحت بگوییم که در این موبایل هم به زودی جدیدترین ورژن محبوبترین سیستم عامل دنیا نصب خواهد شد.
یکی از روشهای بیومتریکی بازگشایی قفل صفحه نمایش سنسور اسکنر اثر انگشت قرار گرفته در قاب پشتی است که از نظر سرعت و دقت یکی از بهترین حسگرهای بازار به شمار میرود. لازم به ذکر است که در برخی از مدلهای آنر 9 ایکس تکنولوژی باز کردن قفل نمایشگر با استفاده از فناوری تشخیص چهره وجود ندارد.
درست مانند اکثر دستگاههایی که رابط کاربری EMUI دارند، شما میتوانید در این محصول آنر نیز از قفل صفحه نمایش بخصوصی بهره ببرید تا هر بار که نمایشگر را روشن میکنید تصویر پسزمینه آن تغییر کرده باشد. در این قسمت، با کشیدن انگشت به سمت بالا میتوانید به میانبرهای سریع و اپلیکیشنهای بیشتر استفاده شده دسترسی داشته باشید. وجود چنین آپشنی هم کاربردی است و هم آزاردهنده زیرا بعضاً کاربران فقط میخواهند قفل نمایشگر را باز کنند اما به جای آن منو اجرا میشود.
در هوم اسکرین تمامی اپلیکیشنهای از پیش نصب شده و سیستمی حضور یافتهاند اما در تنظیمات گزینهای وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید مشخص کنید که لایه استاندارد صفحه اصلی گوشی شما چه شکلی باشد و آیا میخواهید منوی اپلیکیشنها به کار گرفته شود یا خیر. البته استفاده از این گزینه به سلیقه شخصی افراد بستگی دارد ولی در مجموع از قرار گرفتن آن در تنظیمات خرسندیم.
کشیدن انگشت به سمت راست بخش گوگل فید را اجرا خواهد کرد و کشیدن انگشت به سمت پایین از یک قسمت خالی صفحه نمایش به شما اجازه میدهد در میان مخاطبان و برنامههای نصب شده خود جستجو کنید. این در حالی است که برخی شرکتهای تولیدکننده گوشیهای هوشمند این اجازه را میدهند تا با کشیدن انگشت از هر جای نمایشگر به سمت پایین، نوار اعلانات اجرا گردد اما در این محصول آنر خبری از قابلیت مذکور نیست.
البته در آنر 9 ایکس میتوانید با کشیدن انگشت به سمت پایین روی سنسور اسکنر اثر انگشت قرار گرفته در قاب پشتی، نوار اعلانات را اجرا نمایید و سپس دو بار روی آن ضربه بزنید تا تمامی نوتیفیکیشنهای دریافت شده را ببندید و در نهایت انگشت را به سمت بالا بکشید تا نوار اعلانات بسته شود بنابراین نیازی نخواهد بود دست خود را به بالاترین نقطه نمایشگر بلند و 6.59 اینچی ببرید. باید به این نکته اشاره کنیم که این گزینه را باید خودتان از قسمت تنظیمات سنسور اسکنر اثر انگشت به صورت دستی فعال نمایید.
کشوی اعلانات موجود در این موبایل امکانات جدیدی ندارد زیرا میتوان در آن سه ردیف از نوتیفیکیشنها را به همراه پنج آیکون مشاهده کرد و در پایین همه این گزینهها نیز اسلایدر کاهش یا افزایش نور صفحه نمایش قرار دارد.
گزینه چند برنامگی نیز تقریباً به همان شیوههای قبلی شبیه است بنابراین نگه داشتن انگشت روی دکمه اپلیکیشنهای اخیر حالت تقسیم صفحه نمایش را اجرا خواهد کرد. شما حتی میتوانید علاوه بر دو برنامه در حال اجرا، یک فایل ویدیویی را نیز پخش و همزمان آن را مشاهده کنید.
یک نکته در مورد شیوههای ناوبری در گوشیهای ساخت آنر و هوآوی اینکه اگر فکر میکنید استفاده از دکمهها دیگر قدیمی شده و یا به هر دلیلی میخواهید آنها را کنار بگذارید، میتوانید سراغ روش ناوبری مبتنی بر حرکات بروید. چنانچه این گزینه را فعال کردید، کشیدن انگشت از پایین به سمت بالا شما را به هوم اسکرین خواهد برد و کشیدن انگشت از پایین به سمت بالا و نگه داشتن آن در وسط نمایشگر سوئیچ کننده برنامهها را نشان خواهد داد و در نهایت کشیدن انگشت از چپ یا راست لبه صفحه نمایش نیز حکم دکمه بازگشت را خواهد داشت.
به وسیله اپلیکیشن مدیریت گوشی که حالا Optimizer نامیده میشود میتوانید به میانبرهای پاک کردن حافظه داخلی، تنظیمات باتری، شمارههای مسدود شده، مصرف اینترنت داده بستهای و آنتی ویروس قدرت گرفته از برنامه Avast استفاده کنید.
نرمافزار Music هوآوی شما را قادر خواهد ساخت تا به فایلهای صوتی خود گوش دهید و اپلیکیشن Health هم با برنامه گوگل فیت همگامسازی خواهد شد تا قدمهای شما را بشمارد. نرمافزار Gallery هم تمام امکانات مبتدی یک اپلیکیشن مدیریت تصاویر را به ارمغان میآورد و در آن یک گزینه هایلایت کردن مبتنی بر هوش مصنوعی نیز وجود دارد. ضمن اینکه یک برنامه مدیریت فایل و یک برنامه یادداشتبرداری هم نصب شده است. البته اگر به هیچکدام یک از این موارد گفته شده علاقه ندارید، میتوانید به گوگل پلی استور مراجعه کرده و نرمافزار دلخواه خود را دانلود کنید.
به این نکته هم اشاره کنیم که این محصول آنر از رادیو FM پشتیبانی میکند و با استفاده از اپلیکیشن مربوطه هم میتوانید از رسانه صوتی بهرهمند شوید.
عملکرد و امتیازات بنچمارک
در آنر 9 ایکس چیپست کایرین 710F که با فرآیند 12 نانومتری و توسط خودِ هوآوی تولید شده، استفاده شده است. گفته میشود که این پردازنده از نظر مصرف باتری بهتر از نمونه قبلی خود عمل خواهد کرد. در این تراشه هشت هستهای، 4 هسته Cortex-A73 با نهایت سرعت 2.2 گیگاهرتز و 4 هسته Cortex-A53 با نهایت سرعت 1.7 گیگاهرتز به کار رفتهاند. ضمن اینکه پردازنده گرافیکی نیز Mali-G51 MP4 میباشد.
نسخه تولید شده آنر 9 ایکس که قرار است در همه کشورها به جز چین به فروش برسد تنها 6 گیگابایت رم خواهد داشت.
واقعیت آن است که چیپست Kirin 710F همان مدل پیشین میباشد و حرف انگلیسی F تنها مخفف عبارت Flip-Chip Chip-Scale یا FCCSP است و این یعنی مدارهای برقرارکننده جریان به کار رفته در این پردازنده به خودِ او متصل شدهاند اما از نظر عملکرد تفاوت زیادی به وجود نیامده است.
هوآوی گزینه حالت Performance که باعث میشود سرعت دستگاه افزایش یابد را حالا به قسمت تنظیمات باتری آورده و همه میتوانند از آن استفاده کنند. البته فعال کردن این آپشن باعث خواهد شد تا مصرف باتری کمی افزایش یابد.
خبر خوب این است که آنر 9 ایکس داغ نمیکند بنابراین اجرای نرمافزارها و بازیها به بهترین شکل و با بیشترین سرعت ممکن انجام میپذیرد. امتیازات بنچمارک دریافت شده در هر دو حالت Performance و Balanced با یکدیگر مطابقت دارند. بر این اساس، با روشن کردن گزینه دوم هم میتوانید از سرعت بالای اجرای بازیها و اپلیکیشنها لذت ببرید و هم از بالاترین میزان انرژی پردازنده استفاده کنید.
علیرغم اینکه در آزمایش تک هستهای، چیپست کایرین 710F خوب کار میکند و سرعت قابلقبولی دارد اما امروزه موارد قدرتمندتری از آن در بازار یافت میشود.
در بخش آزمایش چند هستهای هم امتیازات به دست آمده توسط پردازنده آنر 9 ایکس با کایرین 710 موجود در آنر 8 ایکس فرقی ندارد بنابراین دو گوشی متعلق به سالهای 2018 و 2019 از این نظر با یکدیگر همسان هستند.
با این وجود، پردازنده گرافیکی هنوز همان سرعت بالای خودش را حفظ کرده است. مطمئناً این پردازنده در مقایسه با نمونههای به کار رفته در محصولات جدید شیائومی و Realme حرفی برای گفتن ندارد اما باید اذعان کنیم که سرعت این قطعه برای انجام بسیاری از کارها کفایت خواهد کرد.
در آزمایش ترکیبی AnTuTu هم امتیاز مناسبی به دست آمد هرچند چندان حیرتانگیز نبود.
با توضیحات ارائه شده، نباید آنر 9 ایکس را قدرتمندترین گوشی هوشمند دنیا بدانیم بلکه در برابر مدل آنر 8 ایکس و بسیاری دیگر از دستگاههای میانرده عملکرد مناسبی از خود به ثبت میرساند و این یعنی اجرای برنامههای اندرویدی و بازیهای مختلف اغلب بدون مشکل انجام خواهد شد و اگرچه شاید در برخی اوقات کندی سرعت مشاهده کنید ولی این اتفاق یک در هزار رخ خواهد داد.
لازم به ذکر است که در این محصول آنر یک سیستم خنککننده به کار رفته که البته به خاطر اینکه این موبایل داغ نمیکند، احتمال استفاده از آن بسیار پایین خواهد بود.
دوربین
درست مانند گوشی هوآوی پی 30 لایت، آنر 9 ایکس هم از یک ماژول سهگانه به عنوان دوربین عقب بهره میبرد. بر این اساس در این قسمت لنز اصلی 48 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/1.8، لنز بعدی 8 مگاپیکسلی اولترا واید با دریچه دیافراگم f/2.4 و فوکوس ثابت و لنز آخر هم 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق با دریچه دیافراگم f/2.4 و فوکوس ثابت میباشند. همراهیکننده این حسگرها نیز یک چراغ فلاش LED است.
همانطور که گفتیم، لنز اصلی دوربین عقب 48 مگاپیکسلی بوده و IMX582 سونی نام دارد و از تکنولوژی ترکیب پیکسلی استفاده میکند. نتایجی که این سنسور میگیرد، 12 مگاپیکسلی هستند و نویز کمتری هم دارند. البته امکان عکسبرداری با کیفیت 48 مگاپیکسلی نیز فراهم است و اگر در شرایطی که نورپردازی مناسب انجام میشود تصویربرداری کنید، عکسهایی خواهید داشت که واقعاً 48 مگاپیکسل کیفیت دارند هرچند انجام این کار با کاهش دقت رنگها انجام خواهد شد.
گزینه عکسبرداری با استفاده از هوش مصنوعی هوآوی نیز وجود دارد و میتوان آن را با استفاده از دکمه موجود در قسمت منظرهیاب دوربین به سرعت خاموش یا روشن کرد. این تکنولوژی توانایی این را دارد در یک لحظه 22 منظره را تشخیص دهد و تمامی عناصر تصویر را تنظیم کند هرچند افکت معمولی و طبیعی موجود در حالت معمولی بهترین گزینه برای مشخص کردن میزان کنتراست و دقت رنگها میباشد.
گزینه عکسبرداری در شب هوآوی موسوم به Night Mode نیز در دسترس قرار گرفته و در مجموع تصاویر خوبی به ثبت میرساند ولی طبیعتاً محدودیتهای خاص خودش را نیز دارد. این آپشن نورپردازی را به مدت طولانیتری انجام میدهد و از یک سوژه چند عکس میگیرد و در نهایت بهترین تصویر را در اختیار افراد قرار خواهد داد. برای بهرهمندی از این قابلیت، باید گوشی را حداقل به مدت 4 ثانیه روی سوژه متمرکز کنید در غیر این صورت تصاویری خواهید گرفت که تار هستند. نکتهای که برای استفاده از این گزینه باید در نظر بگیرید این است که دستتان لرزش زیادی نداشته باشد تا عکسهایی به ثبت برسد که کیفیت بالایی دارند. این حالت دقت رنگها را نیز تا حدودی افزایش میدهد حال آنکه در نمونههای موجود در محصولات سایر گوشیها رنگها معمولاً کیفیت خود را از دست میدهند.
اپلیکیشن دوربین هم تقریباً برای کسانی که تا کنون گوشی هوآوی داشتهاند آشنایی خواهد داشت بنابراین باید بگوییم که گزینههای متعدد به صورت نامنظم و با پیچیدگی خاصی در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند. حالت پیشرفته (Pro) هم وجود دارد و با استفاده از آن قادر خواهید بود پارامترهایی نظیر مقدار ISO، سرعت شاتر، شیوه نورپردازی و تعادل رنگ سفید را تغییر دهید.
از زمانی که عکسبرداری با پسزمینه تار به یک ترند تبدیل شده، گوشیهای هوآوی نیز دو گزینه پرتره و Aperture را در اختیار علاقهمندان قرار دادهاند. با استفاده از آپشن دوم، شما میتوانید دریچه دیافراگم را بین f/0.95 تا f/16 تنظیم کرده و حتی پس از به ثبت رسیدن تصویر نیز قادر خواهید بود در اپلیکیشن Gallery این عدد را عوض کنید.
در حالت پرتره اما، شما میتوانید پسزمینه تار را فعال یا غیرفعال نمایید و میزان نورپردازی را نیز کم یا زیاد کنید و مقدار حالت زیبایی را هم از بین اعداد 0 تا 10 برگزینید.
کیفیت تصویر
تصاویر گرفته شده با دوربین اصلی در روز کیفیت خوبی دارند اما باید اذعان کنیم که دستگاههای همرده با آنر 9 ایکس عکسهای بهتری میگیرند زیرا میزان جزئیات به ثبت رسیده، کنتراست و رنج دینامیک در حد معمولی هستند. ضمن اینکه شفافیت تمامی تصاویر فراتر از مقدار مورد نیاز است. در سمت دیگر، نویز کمتری دیده میشود و نور سفید در حالت تعادل قرار دارد و دقت رنگها هم بالاست.
واقعیت را بگوییم که انتظار داشتیم یک لنز 48 مگاپیکسلی، تصاویر 12 مگاپیکسلی باکیفیتتری بگیرد اما اینچنین نشد.
همانطور که قبلاً هم گفتیم، شما میتوانید از گزینه عکسبرداری با کیفیت 48 مگاپیکسلی نیز بهره ببرید. در صورت استفاده از آن، تقریباً 2 تا 3 ثانیه طول میکشد تا تصاویر پردازش شده و ذخیره شوند و در نهایت عکسهایی که در اختیار خواهید داشت هم کمی سایه دارند. البته اگر حجم این تصاویر را به 12 مگاپیکسل کاهش دهید، مقدار جزئیات به اندازه ناچیزی افزایش مییابد اما در مجموع روشن کردن آن را پیشنهاد نمیکنیم.
برخی اوقات، اگر گوشی نتواند فرآیندهای پردازش تصاویر 48 مگاپیکسلی را به سرانجام برساند عکسهای 12 مگاپیکسلی را در اختیار شما قرار میدهد.
در تصاویر گرفته شده توسط لنز 8 مگاپیکسلی اولترا واید، به صورت خودکار انحرافهای موجود از بین میروند و عکسها ذخیره خواهند شد. البته میزان جزئیات در آنها کم بوده و کنتراست و رنج دینامیک نیز معمولی هستند. کیفیت رنگها هم نسبت به واقعیت کمی پایینتر است.
در مجموع باید این عکسها را به خاطر زاویهای که پوشش میدهند تحسین کنیم وگرنه کیفیت نمایش پیکسلها در آنها زیاد بالا نیست.
در عکسهای به ثبت رسیده در شب هم تصاویر 12 مگاپیکسلی فرآیند نورپردازی و اشباع کردن رنگها را به خوبی انجام میدهند هرچند برخی قسمتهای نورانی تاریک هستند. میزان جزئیاتی که دیده میشوند پایینتر از حد انتظار میباشند و حتی با وجود فعال بودن تکنولوژی کاهش نویز نیز مقداری نویز به چشم میخورد.
گزینه عکسبرداری در شب هوآوی موسوم به Night Mode تنها برای حالت معمولی تصویربرداری در دسترس قرار گرفته و تصاویری که میگیرد هم کیفیت خوبی دارند و نویز در آنها پایین، نورپردازی عالی و دقت رنگها نیز بالاست. ضمناً، در تصاویر بریده شده که پیش از این به آنها اشاره کردیم، جزئیات کمی اضافه میشوند ولی آن عکسها به طور کلی کیفیت نسبتاً پایینی دارند و حالت ابر و باد روی آنها مشاهده خواهد شد.
متأسفانه دوربین اولترا واید نمیتواند از Night Mode بهره ببرد بنابراین عکسهایی که این لنز در شرایط کم نور و شبها میگیرد چندان تعریفی نیستند.
تصاویر پرتره
آنر 9 ایکس به یک لنز 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق تجهیز شده تا بتواند عمق فضای پشت سوژه را شناسایی کند و تصاویر پرتره بگیرد. این عکسها معمولاً 8 مگاپیکسلی هستند بنابراین کیفیت بالایی دارند. جداسازی پسزمینه از سوژه به بهترین شکل ممکن صورت میپذیرد و هیچ نویز زیادی هم دیده نمیشود. بر این اساس، الگوریتمهای به کار رفته به اندازه کافی هوشمند هستند و با نزدیک شدن سوژه به چهره کاربر فریب نخواهند خورد.
البته شاید نتوانیم این عکسها را فوقالعاده بدانیم اما در بازار برخی گوشیهای پرچمدار از آنر 9 ایکس عملکرد ضعیفتری داشتهاند بنابراین باید این موبایل را در زمینه تصویربرداری پرتره موفق تلقی کنیم.
لازم به ذکر است که شما میتوانید افکتهای نورپردازی متعددی را در این عکسها اعمال کنید.
تصاویر سلفی
دوربین سلفی این محصول آنر 16 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.2 بوده و روی یک ماژول پاپآپ قرار گرفته و در آن فوکوس ثابت میباشد. اگر فاصله را با سوژه به درستی تنظیم کنید و نور کافی هم وجود داشته باشد، تصاویری که میگیرید کیفیت بالایی دارند، رنگها دقیق هستند و کنتراست نیز در بالاترین مقدار خودش خواهد بود.
حالت پرتره برای دوربین جلو نیز تعبیه شده بنابراین این فرصت را خواهید داشت تا با خرید آنر 9 ایکس پسزمینه تار را خاموش یا روشن کرده و مقدار فیلتر زیباسازی را بین 0 تا 10 تنظیم کنید. جداسازی سوژه از پسزمینه تقریباً به خوبی انجام میشود ولی ممکن است در برخی شرایط بهتر باشد که از آن استفاده نکنید.
ضبط ویدیو
لنز اصلی میتواند ویدیوهای 1080p با 30 یا 60 فریم بر ثانیه ضبط کند و لنز اولترا واید نیز قادر خواهد بود تنها ویدیوهای 1080p با 30 فریم بر ثانیه بگیرد.
ضمن اینکه در هیچکدام از این سنسورها سیستم ثابتسازی الکترونیکی وجود ندارد.
ویدیوها به صورت پیشفرض با کدک h.264 ذخیره میشوند ولی میتوانید دکمه h.265 را به جای آن انتخاب کنید بنابراین در حالت اول و در ویدیوهای 1080p با 30 فریم بر ثانیه، بیتریت به 11 مگابیت بر ثانیه میرسد و در ویدیوهای 1080p با 60 فریم بر ثانیه 17 مگابیت بر ثانیه خواهد بود. صدا نیز با بیتریت 192 کیلوبیت بر ثانیه ضبط خواهد شد.
کیفیت ویدیوهای 1080p با 30 فریم بر ثانیه قابلقبول میباشد زیرا کنتراست، دقت رنگها و رنج دینامیک در آنها بالاست هرچند جزئیات در حد معمولی هستند. با به ثبت رساندن 60 فریم در هر ثانیه، جزئیات کاهش خواهند یافت و ویدیوها کمی تار خواهند شد.
ضمن اینکه فیلمهای 1080p ضبط شده با دوربین اولترا واید در اکثر مواقع جزئیات کمی دارند، رنگها در آنها سرد بوده و مقدار کنتراست هم پایینتر از حد انتظار است.
جمعبندی
با قیمت مقرون به صرفهای که دارد، آنر 9 ایکس گوشی میانرده خوبی به شمار میرود و با ویژگیهایی نظیر نمایشگر بدون ناچ، عملکرد سریع، دوربین باکیفیت و دوام باتری زیاد میتوانیم ادعای خود را به اثبات برسانیم.
البته شاید تغییر برند و مدل یک گوشی روش جالبی برای تولید محصول جدید توسط هوآوی و آنر باشد اما فقط چند ماه میتواند نتیجه دهد. شیوهای که کمپانی چینی به کار برده تا تحریمهای آمریکا را دور زده و تأییدیه گوگل را برای نصب نرمافزارهای او دریافت کند ممکن است در ظاهر زیرکانه به نظر بیاید اما در نهایت امکان دارد علاوه بر اینکه دارندگان دستگاه آنر 9 ایکس به دردسر میافتند، خریداران موبایل هوآوی پی اسمارت زد هم متضرر شوند.
به هر حال، به نظر میرسد تنش اقتصادی چین و آمریکا روزی به پایان برسد ولی امیدواریم در نهایت آنر 9 ایکس آسیبی نبیند. مطمئناً آنر 8 ایکس با عملکرد فوقالعاده و فروش 15 میلیون عددی، شایسته نمونه موفقتری است بنابراین باید آنر 9 ایکس را سزاوار این عنوان بدانیم.
رقبا و آلترناتیوها
به خاطر قیمت مناسبی که آنر برای این محصولش در نظر گرفته، به سختی میتوانیم رقبایی را برای مدل 9 ایکس پیدا کنیم. ولی با این وجود، باید به شیائومی می 9 تی (Xiaomi Mi 9T) اشاره داشته باشیم که از نمایشگر OLED، پردازنده سریعتر، دوربین باکیفیتتر و سهگانه که یک لنز مخصوص زوم دارد، بهره میبرد.
شیائومی رد می نوت 8 پرو (Xiaomi Redmi Note 8 Pro) هم گزینه قابل احترامی است و از هر نظر آنر 9 ایکس را شکست میدهد زیرا نمایشگر آن از کیفیت HDR پشتیبانی میکند، پردازنده آن سریعتر و دوربینش باکیفیتتر است. ضمن اینکه باتری آن بادوامتر بوده و از همه مهمتر، قیمتش نیز کمتر میباشد. تنها نکته منفی در مورد آن این است که نمایشگرش ناچ دارد.
گوشی Realme X2 هم شاید در صفحه نمایش خود ناچ داشته باشد اما پنل OLED، پردازنده سریع اسنپدراگون 730G و دوربین عقب چهارگانه با لنز اصلی 64 مگاپیکسلی آن را دستگاه برتری میکنند هرچند امکان خرید این موبایل در همه کشورها وجود ندارد.
در نهایت هوآوی پی 30 لایت را نیز باید یادآور شویم. این گوشی نمایشگر 6.15 اینچی و کوچکتری دارد و دوربین سلفی آن هم در ناچ قرار گرفته است.
نظر نهایی
در مقایسه با مدل 8 ایکس، آنر 9 ایکس پیشرفتهای زیادی داشته است بنابراین باید آن را نمونه موفقتری بدانیم اما شیوه دریافت مجوز نصب برنامههای گوگل برای آن باعث میشود هر کسی جرأت نکند سراغش برود.
بر این اساس، این دستگاه گوشی خوبی است اما نه در برابر سایر رقبای همرده خود زیرا آلترناتیوهایی که نام بردیم تقریباً از تمامی جهات برتری دارند. ضمناً، به خاطر آینده مبهم روابط هوآوی و گوگل، مشخص نیست این موبایل چهقدر با استقبال مواجه خواهد شد.
نقاط قوت
- شیوه طراحی فوقالعاده زیبا و پوشش شیشهای دوگانه
- نمایشگر بدون ناچ و بریدگی
- دوام باتری طولانی مدت
- دوربین عقب باکیفیت و لنز اصلی 48 مگاپیکسلی
- وجود جک هدفون 3.5 میلیمتری
- وجود محل قرار دادن مموری کارت میکرو SD
- پشتیبانی از رادیو FM
نقاط ضعف
- تغییر مدل و برند گوشی هوآوی پی اسمارت زد و دریافت تأییدیههای لازم برای نصب نرمافزارهای گوگل
- کیفیت معمولی عکسهای گرفته شده در مقایسه با رقبای همرده
- نمایشگری با کیفیت متوسط
- کیفیت پایین صدای پخش شده از اسپیکر
- ناتوانی در زمینه ضبط ویدیوهای 4K
- سرعت نسبتاً پایین شارژ با شارژر 10 واتی