در پست امروز وبلاگ تبلت فون با نقد و بررسی گوشی شیائومی Xiaomi Mi 10T Pro همراه شما خواهیم بود. شاید زمان آن فرا رسیده که اعتراف کنیم نمیتوانیم نحوه نامگذاری محصولات برخی از شرکتها را متوجه شویم. یکی از این برندها شیائومی است. یکی از جدیدترین تولیدات این کمپانی چینی یعنی می 10 تی پرو (Mi 10T Pro) که میخواهیم در این مقاله آن را به صورت تخصصی بررسی کنیم، نسبت به نمونه پیشین خود از بسیاری از جهات متفاوت است. برای مثال، می 9 تی پرو (Mi 9T Pro) تنها نسخه دیگری از ردمی کا 20 پرو (Redmi K20 Pro) بود اما دستگاه مورد بحث ما کاملاً جدید و متفاوت میباشد و حتی در مقایسه با همردههای خودش نیز شباهت چندانی در آن به چشم نمیخورد.
این نکات اما، سبب نشدهاند تا قیمت Mi 10T Pro بیدلیل افزایش یابد زیرا این دستگاه با توجه به امکاناتی که دارد کاملاً منطقی و معقولانه قیمت خورده است. شاید این تلفن همراه نتواند همچون می 9 تی پرو و برخی دیگر از آلترناتیوهای امسالی لقب “قاتل پرچمداران” را تصاحب کند ولی با همه اینها یکی از بهترین موبایلهای شبه پرچمدار مقرون به صرفه میباشد که مشخصات فنی فوقالعادهای را با قیمتی نسبتاً پایین در اختیار علاقهمندان قرار میدهد.
می 10 تی پرو هر آنچه که از یک گوشی پرچمدار سال 2020 انتظار داریم را دارد. از جمله این موارد میتوانیم به تراشه اسنپدراگون 865، لنز اصلی 108 مگاپیکسلی به همراه سنسورهای مکرو و اولترا واید اشاره کنیم بنابراین در آن خبری از لنز تله فوتو نیست. با این حال، بسیاری از افراد بر این باورند که برش تصاویر گرفته شده که توسط یک لنز 108 مگاپیکسلی به ثبت رسیدهاند، راهکار بهتری نسبت به استفاده از یک لنز معمولی با توان زوم 2 برابری است.
به علاوه، در مقایسه با گوشی نسل پیش، حالا باتری نیز باظرفیتتر و 5000 میلیآمپری شده و در نهایت باید به صفحه نمایش دارای نرخ بازسازی 144 هرتزی اشاره داشته باشیم که در نوع خودش بسیار جذاب است.
در سمت دیگر، نظرات متفاوتی وجود دارد و همه معتقد نیستند که این تلفن همراه نسبت به گوشی نسل قبل پیشرفتهتر شده است چرا که بعضیها میگویند بهتر میبود علیرغم اینکه نرخ نوسازی کاهش مییافت ولی از نمایشگر OLED استفاده میشد. علاوه بر این، شیوه طراحی تمام صفحه (در می 9 تی پرو دوربین سلفی از بالای نمایشگر بیرون میآمد به همین دلیل جلوی آن ناچ یا هیچ نقطه سیاه رنگی نبود) نیز طرفداران خاص خودش را داشت.
با توجه به امکانات Mi 9T Pro، شیائومی حالا میتواند قیمت افزایش یافته می 10 تی پرو را با اشاره به امکاناتی مانند شارژ سریع 33 واتی، Power Delivery 3.0، اسپیکرهای استریو، حافظه داخلی سریعتر UFS 3.1 و ظرفیت پایه 128 گیگابایتی به جای 64 گیگابایتی توجیه کند. در همین حال، واقعاً جای خالی برخی از امکانات مانند جک هدفون 3.5 میلیمتری و سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش احساس میگردد.
به هر ترتیب، با تبلتفون همراه باشید تا ببینیم می 10 تی پرو چگونه در آزمایشهای مختلف عمل میکند و ببینیم آیا اصلاً میتوانیم برای آن رقبا و آلترناتیوهای متعددی پیدا کنیم یا خیر زیرا تأثیر اولیهای که از آن به دست آوردهایم اینگونه نشان میدهد که Mi 10T Pro نسبت به قیمتش فوقالعاده بوده و یک نمونه واقعاً موفقتر برای می 9 تی پرو به شمار میآید.
آنباکسینگ و محتویات درون جعبه
پکیج فروخته شده همراه با می 10 تی پرو واقعاً کامل و همه چیز تمام است زیرا نه تنها در جعبه آن شارژر سریع 33 واتی و کابل مبدل USB-A به USB-C را میبینیم بلکه یک قاب سیلیکونی مزین به برند شیائومی و دانگل مبدل USB-C به سَری 3.5 میلیمتری هم در آن گنجانده شده است. این کابل معمولاً همیشه و با همه گوشیها فروخته نمیشود بنابراین باید از این نظر یک امتیاز مثبت به شیائومی بدهیم. شاید هم این شرکت به خاطر حذف جک هدفون 3.5 میلیمتری از Mi 10T Pro احساس بدی میکند و خواسته با این کار جبران کرده باشد!!!
یک نکته جالب در مورد قاب سیلیکونی فروخته شده همراه با می 10 تی پرو این است که شاخصه آنتی باکتریال دارد زیرا از یونهای نقرهای بهره میبرد تا وقتی آن را لمس کردید، 99 درصد باکتریها از بین بروند. لازم به ذکر است که این اطلاعات توسط آزمایشهای TÜV SÜD PSB انجام شده در شهر شانگهای چین به اثبات رسیدهاند.
طراحی
درست مانند سختافزاری که این گوشی ارائه میدهد، شیوه طراحی آن نیز واقعاً چیزی کم ندارد. البته درست است که جلو و عقب آن به جای اینکه گوریلا گلس 6 داشته باشد از پوشش محافظ گوریلا گلس 5 بهره میبرد اما نباید قیمت آن را فراموش کنیم. دو قاب شیشهای عقب و جلو هم توسط فریم آلومینیومی به یکدیگر متصل شدهاند. نمونهای که برای نوشتن این مقاله استفاده شده شاید توسط شیائومی مشکی نامیده شده باشد ولی پوشش رویی آن به گونهای است که بیشتر به خاکستری شباهت دارد. در این میان، ممکن است یاد می 9 مشکی رنگ که پارسال وجود داشت، بیفتید. هیچ پوشش گرادیانی در این تلفن همراه به کار نرفته اما قاب پشتی آن همچون آینه کار کرده و به راحتی اثر انگشت و آلودگیها را به سمت خودش جذب میکند به همین دلیل لکهها به خوبی قابل مشاهده هستند.
حال که داریم در مورد قاب پشتی صحبت میکنیم، بد نیست به برآمدگی نسبتاً زیادی دوربین عقب اشاره داشته باشیم و نکاتی را در موردش بیان کنیم. اولین چیزی که پیرامون آن متوجه میشوید، ضخامتش میباشد. در واقع بالا آمدگی آن به قدری زیاد است که بزرگ بودن لنز 108 مگاپیکسلی به راحتی و بیش از حد معمول احساس میگردد. البته شاید به خاطر سیستم اپتیکال ثابتسازی تصاویر (OIS)، این سنسور به فضای بیشتری نیاز داشته است. در زیر لنز اصلی، چهار بریدگی دیگر را میبینیم که یکی برای لنز اولترا واید، یکی برای لنز مکرو، یکی برای چراغ فلاش LED و یکی برای زیباتر کردن گوشی میباشد. با این اوصاف، آزاردهندهترین نکته پیرامون دوربین عقب، همان برآمده بودنش است زیرا وقتی روی سطح صافی قرار میگیرد خیلی لرزش دارد و تکان میخورد.
قاب پشتی کمی انحنا دارد تا راحتی و ایمنی جهت گرفتن گوشی را افزایش دهد. فضای خالی موجود در میان شیشه جلویی و عقبی هم به سختی قابل رؤیت است. با این وجود، بود و نبود انحنا زیاد مهم نیست چرا که می 10 تی پرو گوشی لغزندهای میباشد اما خوشبختانه وزن زیادی ندارد بنابراین در دست گرفتن آن کار بسیار راحتی خواهد بود.
یک نکته در مورد فریم آلومینیومی آنکه رنگ آن با رنگ قاب پشتی هماهنگ شده است و به سمت کنارهها انحنا دارد و قسمت بالایی و پایینی آن کاملاً صاف هستند. در بالای این چارچوب سنسور IR مادون قرمز، میکروفون ثانویه و یک حفره کوچک برای اسپیکر دیده میشود. در پایین هم اسپیکر ثانویه، محل قرار دادن سیمکارت و پورت USB-C به چشم میخورند. دکمههای کاهش و افزایش صدا و پاور که روی آن سنسور اسکنر اثر انگشت قرار گرفته نیز در سمت راست هستند. محل قرارگیری دکمه پاور به گونهای است که به راحتی میتوانیم آن را لمس کنیم. به طور کلی مشکلی از بابت محل جایگیری این حسگر نداریم. چیزی که باعث شگفتزدگی ما میشود این است که دکمههای تعیین میزان ولوم صدا هم در جای مناسبی حضور یافتهاند بنابراین حتی کاربرانی که دستان کوچکی دارند هم مشکلی از بابت لمس این دکمهها نخواهند داشت.
صفحه نمایش توسط پوشش گوریلا گلس 5 محافظت شده است. حاشیههای اطراف به خصوص نوار پایینی آن زیاد باریک نیستند.
احساس میکنیم که شاید خیلیها با به خاطر آوردن شیوه طراحی می 9 تی پرو که نمای جلویی تماماً نمایشگری داشت و مقایسه آن با ظاهر می 10 تی پرو که حفره سیاه رنگ مخصوص دوربین سلفی دارد، احساس ناامیدی کنند. درست است که قطعات مکانیکی استفاده شده در هر گوشی مزایا و معایب خاص خودش را دارد اما همین که دوربین جلوی قرار گرفته در نقطه سیاه رنگ بر نحوه تماشای محتواها تأثیر منفی میگذارد، یک نقطه ضعف بسیار ناچیز به حساب میآید.
برای اینکه بخش طراحی مقاله نقد و بررسی خود را جمعبندی کنیم، میتوانیم بگوییم که شیوه طراحی Mi 10T Pro به خاطر مواد سازنده آن فوقالعاده است زیرا هم ظاهر جذابی دارد و هم کیفیت ساخت بالایی. با این وجود، تنها نکته منفی در مورد آن برآمدگی دوربین عقب است که بهتر میبود کمتر میشد.
صفحه نمایش
به جرأت میتوان گفت که می 10 تی پرو یکی از بهترین صفحه نمایشهای LCD دنیا را دارد. این پنل با نسبت بدنه به تصویر 20:9، اندازه 6.67 اینچی و رزولوشن 2400*1080 پیکسلی میتواند شما را به خاطر درخشندگی زیادی که دارد شگفتزده کند و امکاناتی همچون پشتیبانی از HDR10+ و نرخ بازسازی 144 هرتزی را در اختیارتان قرار دهد. در واقع این نمایشگر شاید یکی از پیشرفتهترین پنلهای LCD دنیا باشد که مهمترین دلیل آن هم بهرهمندی از نرخ نوسازی سریع تطبیقی میباشد.
فرقی نمیکند که شما طرفدار کدام نوع صفحه نمایشها هستید؛ IPS LCD یا OLED. حقیقت آن است که نمایشگر Mi 10T Pro به راحتی میتواند با رقبا و آلترناتیوهای OLED خودش به رقابت بپردازد. حداکثر روشنایی ثبت شده برای این تلفن همراه حدود 500 نیت بوده که البته این رکورد به حالت رنگی که برگزیدهاید نیز بستگی دارد. در همین حال، اگر از گزینه Max Auto استفاده نمایید، نهایت روشنایی صفحه نمایش به 630 نیت خواهد رسید تا باعث شود به راحتی بتوانید با این تلفن همراه در فضاهای باز و در زیر نور آفتاب کار کنید. با این توضیحات، تنها چیزی که در نمایشگرهای OLED وجود دارد و در اینجا جای خالیاش احساس میشود، قسمتهای مشکی عمیق میباشد.
نمیخواهیم بگوییم که بخشهای سیاه رنگ این پنل عمیق نیستند یا کنتراست زیادی ندارند بلکه فقط میخواهیم بگوییم که این نمایشگر OLED نیست. این نکته خودش را بیشتر در اطراف نقطه سیاه رنگ دوربین سلفی یا نوار پایینی صفحه نمایش نشان میدهد و تنها زمانی قابل مشاهده است که تصویر پسزمینه انتخاب شده سفید و روشن میباشد.
تعداد نمایههای رنگی از پیش تعریف شده نسبتاً زیاد و بعضاً گیجکننده است. یکی از آنها Auto یا خودکار میباشد که انتخاب آن را به شما پیشنهاد میکنیم زیرا رنگهای نمایش داده شده را به صورت اتوماتیک کالیبره خواهد کرد تا با نور محیط هماهنگ گردد.
حالت اشباع شده یا Saturated هم رنگهایی را نشان میدهد پررنگ هستند و در قسمتهای سفید آن هاله آبی دیده میشود. میانگین تفاوت رنگی ثبت شده در این حالت 4.7 بوده است. حالت اورجینال یا Original هم تفاوت رنگی را به 2.3 کاهش میدهد و قسمتهای سفید رنگ را سردتر پخش میکند و در آن هالههای آبی به وجود میآورد.
با انتخاب حالت پیشرفته یا Advanced پیچیدگیها بیشتر میگردد زیرا امکان انتخاب یکی از سه گزینه Enhanced، Original، P3 و sRGB را خواهید داشت. اگر حالت P3 در گاموت رنگی DCI-P3 و حالت sRGB در گاموت رنگی sRGB را امتحان کنید، تفاوت رنگی در هر دوی آنها به 3.8 میرسد.
حالا به جذابترین ویژگی صفحه نمایش یعنی نرخ بازسازی سریع میرسیم. شیائومی در این گوشی تکنولوژی به نام Smart AdaptiveSync Display را معرفی کرده که با توجه به محتوای در حال پخش، خودِ گوشی نرخ نوسازی را بین 30، 48، 50، 60، 90 یا 144 هرتز تعیین میکند. در اکثر اوقات فیلمهای پخش شده در یوتیوب و نتفلیکس دارای نرخ بازسازی 48 تا 50 هرتزی هستند اما اگر ویدیوها را در حالت 60 هرتزی پخش کنید، سرعت نمایشگر به 120 هرتز میرسد. لازم به ذکر است که این آپشن با فایلهای ذخیره شده در حافظه داخلی نیز کار میکند.
تنها مشکلی که احتمالاً با آن مواجه خواهید بود، ویژگی MEMC است که نمیتوان در حین پخش ویدیو آن را خاموش کرد. این ویژگی میباشد که امکان مشاهده آن در تلویزیونهای هوشمند نیز وجود دارد. این قابلیت که بعضاً با نام Soap Opera Effect هم شناخته میگردد، یکی از امکاناتی است که پس از خرید هر تلویزیون هوشمند باید خاموش شود زیرا خلأهای موجود حین فریمهای ویدیوهای در حال پخش را پر میکند تا نرخ بازسازی را افزایش دهد و سرعت نمایش فیلم بیشتر شود. برای مثال، وقتی ویدیوهای دارای 24 فریم بر ثانیه میبینید، خودِ گوشی سرعت را به 48 فریم بر ثانیه میرساند تا با نرخ بازسازی 48 هرتزی هماهنگ گردد.
خروجی این آپشن همیشه مناسب نیست زیرا با توجه به فیلم در حال پخش، افکتهای تار و بوکه به وجود میآورد. وانپلاس نیز چنین ویژگی را در وانپلاس 8 پرو (OnePlus 8 Pro) قرار داده است اما حداقلش آنکه گزینه خاموش کردن آن را تعبیه کرده بود.
متأسفانه گزینه مشابه محصول وانپلاس را در می 10 تی پرو پیدا نکردیم به همین دلیل امیدواریم در آینده و با یک آپدیت نرمافزاری این آپشن اضافه گردد زیرا به عقیده برخیها فعال بودن همیشگی MEMC پتانسیل تحت تأثیر منفی قرار دادن کیفیت فیلم در حال پخش را دارد.
دوباره به نرخ بازسازی تطبیقی برمیگردیم. خودِ Mi 10T Pro توانایی تشخیص تصاویر ثابت و انیمیشنها را دارد. وقتی هم که دیگر صفحه نمایش را لمس نمیکنید، نرخ نوسازی بلافاصله به 60 یا حتی 50 هرتز کاهش مییابد و هنگامی که آن را لمس کردید، سرعت آن به 144 هرتز یا حتی بیشتر (با توجه به تنظیمات انتخاب شده) میرسد. نکته مثبت آنکه، سرعت زیاد نرخ بازسازی در کروم نیز کارایی دارد.
بدون در نظرگیری MEMC، اگر نخواهیم بگوییم بهترین ولی میتوانیم بگوییم نرخ نوسازی می 10 تی پرو یکی از بهترین مواردی است که تا کنون در گوشیهای هوشمند دیدهایم زیرا سرعتهای مختلفی دارد که به صورت کاملاً هوشمندانه محتوای در حال پخش را تشخیص میدهد.
در نهایت، باید اشاره کنیم که کیفیت HDR10+ ویژگی است که در همه پلتفرمهای پخش فیلم آنلاین پشتیبانی نمیشود ولی طبق بررسیهای صورت گرفته، از HDR10 در یوتیوب و نتفلیکس پشتیبانی میگردد. به خاطر نورپردازی از پشت گسترده و قسمتهای مشکی رنگ متعدد، پخش فیلمهای HDR کیفیت زیاد خوبی ندارد. با همه اینها، این گزینه بر وضوح فیلمهای پخش شده میافزاید.
دوام باتری
با توجه به ظرفیت باتری که گوشی مورد بحث ما دارد، انتظار میرفت در آزمایشهای صفحه نمایش روشن و صفحه نمایش خاموش امتیازات فوقالعادهای به ثبت برسد اما گویا کل بهرهوری سیستم از تمام انرژی منبع نیرو استفاده میکند. در واقع به سختی میتوانیم اذعان کنیم که کنترل مناسب سرعت نرخ بازسازی تأثیر چندانی بر افزایش دوام باتری میگذارد. این اتفاق سبب میشود نتوان آزمون وبگردی را در زمان فعال بودن نرخ نوسازی 144 هرتزی انجام داد زیرا در این شرایط نرخ بازسازی به 50 تا 60 هرتز کاهش مییابد. به علاوه، هیچ آپشنی هم برای انجام آزمایش پخش فیلم در حالت روشن بودن نرخ نوسازی 144 هرتزی وجود ندارد.
سرعت شارژ
همراه با این دستگاه یک شارژر 33 واتی به فروش میرسد. ضمن اینکه خودِ می 10 تی پرو از تکنولوژی Power Delivery 3.0 هم پشتیبانی میکند. به خاطر فناوری شارژ موازی MMT، مدت زمان شارژ باتری 58 دقیقه خواهد بود. همچنین، پس از 30 دقیقه، 61 درصد منبع نیرو پر میشود.
کیفیت صدا
از جمله پیشرفتهایی که Mi 10T Pro نسبت به Mi 9T Pro داشته، اسپیکرها هستند. میکروفون بالایی این موبایل حکم اسپیکر را نیز دارد و انصافاً همچون قطعهای که در پایین قرار گرفته بسیار بلند است. این گوشی صداها را متعادل و به صورت شفاف پخش میکند اما صدای بیس زیاد قویای ندارد. حداکثر شدت صدای شنیده شده از آن هم چندان قابل قبول نیست ولی نیاز اکثر کاربران را برآورده خواهد کرد.
سیستم عامل و رابط کاربری
به جرأت میتوان گفت که بهترین مزیت داشتن یک گوشی شیائومی، بهرهمندی از رابط کاربری MIUI است. البته منظور ما تجربه کاربران نیست زیرا هر کسی نظر و عقیده خودش را در اینباره دارد بلکه منظور ما آپدیتهای نرمافزاری میباشد. حتی موبایلهای پایینرده و میانرده این کمپانی چینی نیز بیش از دو آپدیت اصلی MIUI را دریافت میکنند و شیائومی هم سعی کرده پس از هر نسخه مهم برای MIUI امکانات و ویژگیهای جدیدی را در کنار قابلیتهای اندروید قرار دهد. در این میان، MIUI 12 چندین ویژگی مخصوص اندروید 11 مانند مجوزهای تک مرحلهای را داراست حال آنکه هماکنون خیلی از گوشیهای شیائومی از MIUI 12 مبتنی بر اندروید 10 استفاده میکنند.
ارائه توضیحات مقدمهای کافی است زیرا امکانات بسیاری در MIUI وجود دارند که باید در موردشان صحبت کنیم. اولین چیزی که در اینجا باید متوجهش شویم، نوار اعلانات یا بهتر است بگوییم جداسازی اعلانات از دکمههای سریع است. کشیدن انگشت از گوشه بالا سمت چپ نوار اعلانات و کشیدن انگشت از گوشه بالا سمت راست مرکز کنترل را نمایش میدهد. این قابلیت دقیقاً همان چیزی است که در iOS دیده بودیم و اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم نیز باید بگوییم بسیار جذاب خواهد بود. در کنار این مورد، مهمترین نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که حتماً نیازی نیست انگشت خود را از نوار بالایی به سمت پایین بکشید زیرا تا زمانی که در هوم اسکرین هستید، صرفاً کشیدن انگشت از بالا یا حتی وسط نمایشگر نیز نوار اعلانات یا مرکز کنترل را اجرا میکند.
اگر بگوییم انجام این کار در دفعات اول گیجکننده است ادعای کذب نکردهایم ولی میتوانیم ادعا کنیم که پس از مدتی، استفاده کردن از این ویژگی فوقالعاده آسان خواهد بود. به علاوه، امکان شخصیسازی کارتهای اعلانات نیز وجود دارد تا مشخص نماییم آیا به شکل کارتهای اعلانات اندروید نمایش داده شوند یا شبیه کارتهای اعلانات مخصوص MIUI. مرکز دستورات اما، از نظر امکانات سفارشیسازی محدودتر است. اکثر دکمههای سریع را میتوان فقط جابهجا، حذف و یا اضافه کرد. این دکمهها شامل اینترنت داده بستهای، وایفای، بلوتوث و چراغ فلاش LED میشوند. در این بین، برای مثال، متأسفانه امکان جابهجا کردن دکمههای حالت پرواز و چراغ فلاش LED وجود ندارد. دو گزینه بلوتوث و وایفای یک آیکون مثلثی شکل در گوشه پایین سمت راست خود دارند که وقتی روی آن ضربه میزنید، یک پنجره اجرا میشود که از طریق آن امکان مدیریت تنظیمات بلوتوث و وایفای فراهم میباشد. به نظر بسیاری از افراد این ویژگی کارایی زیادی دارد. در هر حال، اگر فکر میکنید کار کردن با این قابلیت بیش از حد سخت است، در MIUI 12 گزینهای برای خاموش کردن آن و فعالسازی حالت قدیمی نمایش اعلانات ایجاد شده است.
یک تفاوت دیگر انیمیشنهای تازه انتقال از صفحات هستند که سرعتشان کم نیست. آنها این احساس را به شما منتقل میکنند که سیستم نرمافزاری دارد با سرعت روان و فوقالعادهای فعالیت مینماید و نرخ بازسازی 144 هرتزی هم به این امر کمک خواهد کرد.
شاید این قابلیت چندان جدید نباشد ولی به هر حال اعتقاد داریم که شیائومی همراه با MIUI 12 سعی کرده گزینههای انتخاب هوم اسکرین ساده و منوی کشویی اپلیکیشنها را در اختیار کاربران قرار دهد. اگرچه شاید همه گوشیهای دارای MIUI 11 به منوی کشویی نرمافزارها مجهز نباشند ولی احتمال میدهیم وقتی این دستگاهها به دوازدهمین ورژن MIUI آپدیت شدند، این آپشن را دریافت کنند. این گزینه در بخش تنظیمات Home Screen قرار دارد. لازم به ذکر است که منوی کشویی اپلیکیشنها کمی متفاوت میباشد به طوری که در پایین آن نوار جستجو تعبیه شده تا به راحتی به آن دسترسی داشته باشید. در ادامه به دستههای مختلف اپلیکیشنی میرسیم که امکان شخصیسازی، حذف و یا اضافه کردن آنها به وجود آمده است. سفارشیسازی پسزمینه منوی کشویی نرمافزارها در کنار نحوه مرتبسازی آنها به ترتیب حروف الفبا، دیگر امکانات قابل ذکر موجود در MIUI 12 میباشند.
از آن جایی که نمایشگر استفاده شده در Mi 10T Pro از نوع LCD است، در آن خبری از صفحه نمایش همیشه روشن (AoD) نیست و اگرچه امکان بهرهمندی از تمام مزایای حالت تیره نیز وجود ندارد ولی همچنان میتوانید از قسمتهای مشکی رنگ جذاب لذت ببرید و در شبها وقتی دارید به نمایشگر گوشی نگاه میکنید، چشمانتان اذیت نشوند.
همزمانی که دارید در تنظیمات مربوط به صفحه نمایش کنکاش میکنید، به سه گزینه نرخ بازسازی 60، 90 و 144 هرتزی برخورد خواهید کرد که طبیعتاً مورد آخر بیش از سایرین انرژی مصرف خواهد کرد. به علاوه، یک دکمه کاربردی به نام Sunlight Mode در منوی Brightness Level در نظر گرفته شده تا علیرغم اینکه میخواهید روشنایی نمایشگر را به صورت دستی افزایش دهید ولی به طور اتوماتیک با فعالسازی آن شاهد روشنتر شدن صفحه نمایش باشید. البته برای بهرهمندی از این آپشن میبایست در محیطی که حضور دارید، نور به صورت شدیدی بتابد.
و حالا بد نیست کمی هم در مورد بازخورد لمسی صحبت کنیم. به واقع عملکرد آن فوقالعاده است. موتور حساس به لمس موجود در می 10 تی پرو بسیار دقیق و قدرتمند میباشد. یک اسلایدر در منوی تنظیماتی Sound and Vibration وجود دارد که به وسیله آن میتوانید شدت لرزش را کم یا زیاد کنید. وقتی برخی از قسمتهای خاص صفحه نمایش را لمس و یا با بعضی از بخشهای به خصوص رابط کاربری کار میکنید، بازخوردهای لمسی مختلفی را احساس خواهید کرد. بر این اساس، باید از اینکه میبینیم شیائومی در این پرچمدار ارزان قیمت نیز چنین سنسور فوقالعادهای را قرار داده است، خرسند باشیم.
راهاندازی سنسور اسکنر اثر انگشت کار نسبتاً ساده و سریع و عملکرد خودِ حسگر هم بسیار سریع و دقیق خواهد بود. شما حتی میتوانید کاری کنید که وقتی سنسور را لمس کردید یا فشار دادید، قفل صفحه نمایش باز شود. انتخاب گزینه دوم را بیشتر پیشنهاد میکنیم زیرا وقتی گوشی قفل است، امکان دارد انگشتتان به صورت ناخواسته روی سنسور برود و پس از چندین دفعه اصطلاحاً هنگ کند. در واقع این یکی از بزرگترین مشکلات حسگرهای اثر انگشت قرار گرفته در قابهای کناری میباشد.
منوی تنظیمات باتری هم با چند ویژگی تازه بروز شده است. برای مثال، حالت پیشرفته ذخیره کننده انرژی یا همان Ultra Battery Saver تقریباً همه چیز از جمله اتصال به شبکه 5G را محدود میکند بنابراین تنها اتصالات شبکهای و سلولی از آن تأثیر نمیپذیرند. خودِ گوشی هم وارد حالت سادهای میشود که به شما اجازه میدهد از چندین نرمافزار به انتخاب خودتان استفاده کنید. با این اوصاف، انیمیشنها و بسیاری از ویژگیهای موبایل غیرفعال میگردند.
قابلیت کنترل جزئی اپلیکیشنها هم یکی دیگر از امکانات پرطرفدار MIUI 12 است. هر نرمافزار میتواند در پسزمینه اجرا و تصمیمگیری در مورد انجام شدن فرآیندهای مختلف و نحوه عملکرد برنامهها به خودِ سیستم واگذار شود. در این حالت شاید شیوه پخش اعلانات با تغییراتی همراه گردد. این ویژگی برای نرمافزارهای کم کاربرد که وجودشان در موبایل لازم است، بسیار بدرد بخور خواهد بود.
تنها قابلیت اضافه شده به بخش Additional Settings آپشن Clear Speaker میباشد که به مدت 30 ثانیه صدایی را با بیشترین شدت ممکن پخش میکند. در مواقعی که فکر میکنید در اسپیکر آب یا خاک رفته میتوانید از آن بهره ببرید. شیائومی میگوید برای اینکه تأثیر این گزینه را ببینید، باید چندین بار از آن استفاده نمایید.
ما را ببخشید اگر نکتهای در مورد MIUI 12 وجود داشت ولی به آن اشاره نکردیم. این رابط کاربری با ویژگیهای بااهمیت و کماهمیت متعددی همراه شده که توضیح دادن در مورد همه آنها در یک صفحه از مقاله نقد و بررسی کار واقعاً سختی است. اما به طور کلی تجربهای که از کار کردن با این سیستم نرمافزاری به دست میآورید بسیار روان و فوقالعاده خواهد بود و اینگونه احساس خواهید کرد که این رابط کاربری به پختگی کامل رسیده است. MIUI 12 بهترین سیستم نرمافزاری ساخت شیائومی تا به امروز به شمار میرود که از نظر ظاهری ساده و از نظر کیفی سریع است. در این بین، نرخ بازسازی 144 هرتزی و موتور بازخورد لمسی، تنها دو ویژگی بسیار جزئی از قابلیتهای بیشمار آن هستند.
عملکرد و امتیازات بنچمارک
با توجه اینکه این گوشی پسوند پلاس (Plus) را یدک نمیکشد، شیائومی تصمیم گرفته کاری کند تا کمی از هزینههای ساخت آن بکاهد بنابراین به راحتی میتوانیم تأثیر این تصمیم او را متوجه شویم. به طور کلی تفاوت زیادی میان عملکرد اسنپدراگون 865 و اسنپدراگون 865 پلاس وجود ندارد و مورد اول که بیشتر جزو تراشههای معرفی شده در آخرین روزهای سال 2020 به حساب میآید، همچنان یک انتخاب قابل احترام و مناسب میباشد. در این چیپست هشت هستهای یک هسته Kryo 585 با نهایت سرعت 2.84 گیگاهرتز، سه هسته Kryo 585 با نهایت سرعت 2.42 گیگاهرتز و چهار هسته Kryo 585 با نهایت سرعت 1.80 گیگاهرتز قرار دارد و پردازنده گرافیکی آدرنو 650 هم برای انجام کارهای سنگین به کار میرود. این تراشه با فرآیند لیتوگرافی مثبت 7 نانومتری EUV تولید شده تا انرژی کمتری مصرف کند.
ضمناً، بر خلاف مدل پیشین خود، نسخه پایه می 10 تی پرو رم 8 و حافظه داخلی 128 گیگابایتی دارد و ظرفیت مدل پیشرفتهتر آن به 256 گیگابایت میرسد و در حالی که حافظه آن دو برابر شده ولی سرعتش بسیار افزایش یافته است زیرا از تکنولوژی UFS 3.1 بهره میبرد. متأسفانه در این دستگاه خبری از اسلات قرار دادن مموری کارت میکرو SD نیست.
از نظر امتیازات در آزمایشهای بنچمارک، نمیتوانیم بگوییم که می 10 تی پرو نسبت به رقبای خود که تراشه یکسان ولی قیمت بیشتری دارند، عملکرد ضعیفی دارد.
دوربین
لنز اصلی دوربین عقب می 10 تی پرو که بیشتر وظیفه عکسبرداری و فیلمبرداری را به دوش میکشد، از نوع Bright HMX سامسونگ با ابعاد 1/1.33 اینچ و سایز هر پیکسل 0.8 میکرومتر است. از آن جایی که این حسگر از تکنولوژی ترکیب 4در1 بهره میبرد، سایز واقعی هر پیکسل 1.6 میکرومتر خواهد بود بنابراین همانطور که انتظار میرود، رزولوشن هر تصویر به جای اینکه 27 مگاپیکسل باشد، 25 مگاپیکسل است. دریچه دیافراگم این سنسور f/1.69 بوده و به سیستم اپتیکال ثابتسازی تصاویر (OIS) مجهز میباشد. منظور از اینکه گفتیم بیشتر وظیفه عکسبرداری و فیلمبرداری را به دوش میکشد آن است که به جهت نبودن لنز تله فوتو، این محصول شیائومی وسط خروجیهای گرفته شده با لنز اصلی 108 مگاپیکسلی را برش میدهد تا به نوعی روی آنها زوم کرده باشد. به جرأت میتوانیم بگوییم که این عکسها از بسیاری از مواردی ثبت شده با سایر لنزهای تله فوتو معمولی باکیفیتتر هستند اما توضیحات بیشتر در اینباره را در ادامه ارائه خواهیم کرد.
لنز اولترا واید 13 مگاپیکسلی دریچه دیافراگم f/2.4 دارد و سایز هر پیکسل آن به 1.12 میکرومتر میرسد. زاویه پوشش داده شده 123 درجهای هم انصافاً عریض است.
سومین لنز، 5 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.4 میباشد که به فوکوس خودکار مجهز شده و به شایستگی به جای سنسور مکرو به کار رفته است.
دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی با سایز 1/3.4 اینچی، دریچه دیافراگم f/2.2 و ابعاد هر پیکسل 0.8 میکرومتر، همانی است که پیش از این در می 9 تی پرو دیده بودیم حال آنکه در محصول پارسال این سنسور روی یک ماژول پاپآپ قرار گرفته بود اما امسال در گوشه بالا سمت چپ صفحه نمایش نشسته است.
اپلیکیشن دوربین
اپلیکیشن دوربین پیشفرض رابط کاربری MIUI 12 بسیار ساده و کاربر پسند است. مهمترین تنظیمات آن در منوی همبرگری شکل (سه خط روی هم) جایگیری کردهاند که امکان دستیابی به آن از قسمت منظرهیاب فراهم میباشد.
شما همچنین میتوانید حالات مختلف عکسبرداری را جابهجا کنید زیرا مثلاً حالت تصویربرداری در شب یا همان Night Mode در تب More مخفی شده است. ضمناً، یک نکته شگفتانگیز آنکه گزینه عکسبرداری Macro در قسمت منظرهیاب و در بخش Photo دیده میشود. حدس میزنیم لنز مکرو حالت مخصوص تصویربرداری را دریافت نکرده است.
کیفیت تصاویر گرفته شده در روز با لنز اصلی
همانطور که حدس زده میشد، می 10 تی پرو در روز و در حالت رزولوشن 25 مگاپیکسلی تصاویر بسیار باکیفیتی میگیرد. سوژهها ظاهر بسیار درخشان و پر جزئیاتی دارند به طوری که حتی از فاصلههای دور نیز میتوان کوچکترین نقاط را مشاهده کرد. رنگها طبیعی و سرزنده بوده و رنج دینامیک عریض است بنابراین قسمتهای پرنور کشیده نشدهاند. با روشن کردن گزینه عکسبرداری در حالت هوش مصنوعی (AI)، حرارت رنگها افزایش مییابد و کنتراست تصاویر بیشتر میشود.
با این وجود، کمی حالت ابر و بادی و مقداری نویز در قسمتهای تاریک به چشم میخورد؛ نکتهای که در فضاهای بازی که نور کافی وجود دارد هم خودش را نشان میدهد. این افکت مصنوعی در لبههای اکثر تصاویر نیز به چشم میخورد. با همه اینها، این موضوع زیاد حاد نیست بنابراین شاید اصلاً خیلیها متوجه آن نشوند.
تصاویر گرفته شده در حالت 108 مگاپیکسلی به هیچ عنوان کیفیت قابلقبولی ندارند. شاید فرآیند پردازشی آنها یکی باشد اما نویز زیادی در آنها به چشم میخورد و مقدار جزئیاتی که در آنها میبینیم هم کم و وضوحشان محدود است. در واقع دلیل منطقی برای عکسبرداری با این حالت وجود ندارد.
کیفیت تصاویر گرفته شده در روز با گزینه زوم 2 برابری (2x)
از آن جایی که حالت زوم 2 برابری همچنان با لنز اصلی کار میکند، همان مزایا و معایبی که در دو سه پاراگراف قبل گفتیم را نیز در اینجا تکرار میکنیم و البته به این نکته هم اشاره داریم که زوم کردن روی نقاط مختلف، مشکلات را بیشتر نمایان میسازد.
اما اعتراض اصلی که به این بخش وارد است، به نحوه برش تصاویر توسط سیستم نرمافزاری مربوط میشود. می 10 تی پرو به جای اینکه وسط عکسهای 25 مگاپیکسلی که محصول لنز 108 مگاپیکسلی هستند را برش دهد، آنها را میبرد و سپس کیفیتشان را افزایش میدهد. همین قضیه برای حالت 108 مگاپیکسلی رخ میدهد یعنی سیستم نرمافزاری از وسط برش داده و دوباره کیفیت را به 108 مگاپیکسل میرساند. در هر دو حالت، کیفیت کلی تصاویر افت میکند و ظاهرشان کشیده میشود.
عکسبرداری با گزینههای زوم بیش از 2 برابری مانند 3 یا 5 برابری هم پیشنهاد نمیشود زیرا خروجی کارتان بیکیفیت خواهد بود.
شاید شما نیز پس از مشاهده این تصاویر زوم شده به این نتیجه برسید که وجود یک سنسور تله فوتو معمولی بهتر میبود!!!.
کیفیت تصاویر گرفته شده در روز با لنز اولترا واید
انتظار نداشتیم لنز اولترا واید Mi 10T Pro همچون لنزهای اولترا واید پرچمدار کار کند اما این دلیل نمیشود که از عملکرد معمولی این سنسور نیز رضایت داشته باشیم. تصاویری که توسط این حسگر گرفته میشوند کشیده بوده و جزئیات کمی دارند. رنج دینامیک باریک آنها نیز دیگر مشکلی است که در اینجا با آن روبهرو میشویم.
در این میان، رنگها طبیعی و نسبت به رنگهای ثبت شده توسط لنز اصلی پویاتر هستند. تکنولوژی تصحیح خودکار لنز کار خودش را به خوبی به انجام میرساند به خصوص آنکه میتواند تا 123 درجه را پوشش دهد. ضمناً، مشکلات سایر لنزهای اولترا واید یعنی کشیدگی رنگها و یا اشباع شدگی بیش از حد آنها در اینجا به هیچ عنوان به چشم نمیخورد.
کیفیت تصاویر مکرو
قطعاً از عملکرد لنز مکرو هم شگفتزده خواهید شد و هم راضی. فوکوس خودکار این سنسور کمک شایانی میکند بنابراین در اکثر تصاویر، سوژهها در مرکز کانون توجه قرار گرفتهاند. مقدار جزئیاتی که این لنز 5 مگاپیکسلی کوچک به ثبت میرساند نیز در نوع خودش فوقالعاده است. ضمن اینکه رنگها طبیعی و کنتراست عالی میباشد. بدون شک این لنز یکی از بهترین لنزهای مکرو موجود در گوشیهای هوشمند است که میتواند آبروی سایر سنسورهای بیکیفیت یا کمکیفیت بازار را بخرد.
کیفیت تصاویر گرفته شده در شب توسط لنز اصلی
اولین چیزی که در تصاویر گرفته شده با لنز اصلی در شب متوجهش میشوید، رنج دینامیک عریض است در حالی که هنوز گزینه Night Mode را روشن نکردهایم. شک نداریم که در اینجا فرآیند HDRسازی صورت میپذیرد زیرا مقداری جزئیات در قسمتهای سایهدار به چشم میخورند و بخشهای نورانی نیز (به خصوص در نزدیکی منابع نور مانند چراغها) حالت کشیدگی دارند. نویز حتی در جاهای تاریک نیز تا حد امکان کاهش یافته است. مطمئناً اگر در شرایطی هستید که میخواهید با عجله در شب عکسبرداری کنید، میتوانید از حالت معمولی تصویربرداری در این مواقع استفاده نمایید.
با این حال، چنانچه آپشن Night Mode را روشن کردید، کیفیت کلی تصاویر به مقدار ناچیزی افزایش مییابد. منابع نوری به خوبی دیده میشوند و دیگر خبری از کشیدگی آنها نیست. سوژههای ثبت شده در این عکسها شفافتر به چشم میآیند و دقت رنگ و کنتراست بدون تغییر باقی میماند.
در مجموع، پیشنهاد میکنیم از گزینه عکسبرداری در شب استفاده کنید و چند ثانیه بیشتر منتظر بمانید زیرا باعث ارتقای کلی تصاویر گرفته شده در شب میگردد.
کیفیت تصاویر گرفته شده در شب در حالت زوم 2 برابری (2x)
خیلی تعجببرانگیز است که میبینیم آپشن Night Mode نسبت به حالت زوم 2 برابری تصاویری میگیرد که جزئیات زیادی ندارند و از نظر شفافیت نیز ضعیف و به طور کلی لکهدار هستند.
با این اوصاف، عکسهای ثبت شده در حالت بزرگنمایی 2 برابری قابلقبول بوده و برای اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی فوقالعادهاند.
کیفیت تصاویر گرفته شده در شب توسط لنز اولترا واید
هیچ گزینه Night Mode برای لنز اولترا واید در نظر گرفته نشده است بنابراین چیزی نمیتواند مشکلات مربوط به خروجیهای این سنسور را از بین ببرد. عکسهای ثبت شده با این لنز کشیده، لکهدار، بیدقت و کمجزئیات هستند و رنج دینامیکشان نیز کم است. منابع نوری غالباً نامنظم به ثبت رسیدهاند و در پسزمینهها نیز نویز به وفور دیده میشود.
کیفیت تصاویر پرتره
تشخیص لبهها در اکثر مواقع به بهترین شکل ممکن صورت میپذیرد و لنز تشخیص عمق میتواند پسزمینههای پیچیده را نیز به خوبی شناسایی کند. در این میان، مقدار جزئیات اطراف سوژه بعضی اوقات از بین میروند. با همه اینها، مقدار جزئیات قابل قبول بوده و رنگ چهره و رنگها به طور کلی طبیعی هستند. شاید اگر در زمانهایی که نورپردازی به خوبی انجام نمیشود، شفافیت تصاویر بیشتر میشد، بهتر میبود. لازم به ذکر است که دوربین سلفی تصاویر پرتره را 12 مگاپیکسلی ثبت میکند.
کیفیت تصاویر سلفی
تصاویر سلفی حتی در شرایط کم نور نیز جزئیات و شفافیت زیادی دارند و نویز تنها در زمانی دیده میشود که از نمای خیلی نزدیک به آنها نگاه کنید. بر این اساس، در مجموع رنگ چهره سوژه طبیعی میباشد. نکته جالب آنکه با سوئیچ کردن به حالت پرتره، رزولوشن تصاویر به 5 مگاپیکسل کاهش مییابد ولی شفافیت آنها همچنان حفظ میگردد. تشخیص لبهها فوقالعاده است بنابراین شاید به عقیده برخیها، از حالت پرتره لنز اصلی نیز بهتر کار کند.
سایر حالات عکسبرداری
گزینه Clone به شما این امکان را میدهد تا از یک سوژه دو تصویر به ثبت برسانید. استفاده از این حالت آسان است اما نقطه ضعفش کیفیت پایین عکسهای آن خواهد بود. ضمناً، رزولوشن آنها به 12 مگاپیکسل کاهش مییابد.
حالت Long Exposure این فرصت را به وجود میآورد تا در شرایط کم نور تصاویر حرفهای بگیرید. البته برای اینکه متوجه کیفیت مناسب آنها شوید، فقط باید از نماهای دور به آنها نگاه کنید. یکی از آپشنهای زیرمجموعه این بخش، Neon Trails است که در مجموع تصاویر قابلقبولی میگیرد و خروجیهای آن را تنها میتوانیم به خاطر کیفیت و رزولوشن پایین سرزنش کنیم.
ضبط و کیفیت ویدیو
اگرچه چندین مشکل جزئی در مورد کیفیت تصاویر را نام بردیم ولی ویدیوها کیفیت فوقالعادهای دارند. این دستگاه میتواند نهایتاً فیلمهای 8K با نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط کند زیرا لنز اصلی 108 مگاپیکسلی و تراشه اسنپدراگون 865 این توانایی را دارند.
به طور کلی خیلی سخت است که بخواهیم مشکلی در فیلمهای 8K پیدا کنیم. رنگها در آنها جذاب، رنج دینامیک عریض، مقدار جزئیات عالی، کنتراست بینظیر، نویز بسیار ناچیز و وضوح بالاست.
همین نکات را در مورد فیلمهای 4K نیز میتوانیم بگوییم با این تفاوت که برخی اختلافات جزئی به چشم میخورند. برای مثال، ویدیوهای 2160p رنگها را سرزندهتر و کنتراست را بیشتر نشان میدهد و همین مسئله باعث از بین رفتن جزئیات در قسمتهای تاریک میگردد. وضوح و جزئیات هم شگفتانگیزند.
با روشن کردن گزینه زوم 2 برابری، میتوانید فیلمهای 4K و 8K بگیرید. مقدار جزئیات ثبت شده در ویدیوهای 8K عالی است اما این به معنای بیکیفیت بودن فیلمهای 4K نیست بلکه تفاوت آنها زیاد میباشد.
لنز اولترا واید هم میتواند فیلمهای 4K ضبط کند هرچند خروجیهای آن کیفیت پایینتری دارند. به نظر میرسد رنج دینامیک باریکتر شده و در سایهها نیز جزئیات از بین رفتهاند. رنگهای موجود در این کلیپها کشیده و کیفیت کلیشان ابر و بادی است. با این وجود، کنتراست مناسب میباشد. در مجموع اگر به دنبال افکتهای خاص لنزهای اولترا واید میگردید، این ویدیوها میتوانند شما را راضی کنند.
وقتی آپشن ثابتسازی تصاویر را روشن میکنید، می 10 تی پرو تنها قادر است با کیفیت 4K و فول اچدی فیلمبرداری نماید. البته اگر موبایل را روی یک سه پایه یا نگه دارنده گذاشتهاید، امکان خاموش کردن این گزینه را خواهید داشت. با همه اینها، پیشنهاد ما استفاده از آپشن فیلمبرداری 8K است. ضبط ویدیو بدون سه پایه نیازمند سیستم الکترونیکی ثابتسازی تصاویر میباشد که Mi 10T Pro آن را تنها در کیفیت 4K ارائه کرده است.
زمانی که ویدیوهای 8K را با فیلمهای ضبط شده در حالت Steady مقایسه میکنید، شاهد نوعی سیستم ثابتسازی روان و توانمند هستید. البته در این حالت تنها امکان فیلمبرداری با کیفیت 1080p فراهم شده است.
رقبا و آلترناتیوها
علیرغم اینکه می 10 تی پرو از نظر امکانات با توپ پر وارد بازار شده و قیمت مناسبی هم دارد ولی رقبای زیادی برای آن یافت میشود که برخیها تولید خودِ شیائومی هستند و برخی دیگر محصولات سایر شرکتها.
به دلیل آنکه سری می 10 عرضه شدهاند، قیمت می 10 5G (Mi 10 5G) به شدت کاهش پیدا کرده است به همین دلیل شاید خیلیها این فرصت را غنیمت بدانند. این دستگاه دارای ماژول دوربین عقب و تراشه مشابهی با گوشی مورد بحث ماست و از تکنولوژیهای شارژ بیسیم و معکوس نیز پشتیبانی میکند و حتی نمایشگر OLED با نرخ بازسازی 90 هرتزی دارد و سنسور اسکنر اثر انگشت آن هم در زیر صفحه نمایش جایگیری کرده است.
دیگر محصول شیائومی که اشاره به آن خالی از لطف نیست، پوکو اف 2 پرو (Poco F2 Pro) میباشد. این دستگاه با قیمت 400 یورویی که دارد، به خاطر بهرهمندی از تراشه پرچمدار و پنل OLED با ظاهر تمام صفحه نمایش، انتخاب فوقالعادهای خواهد بود. چنانچه نرخ بازسازی سریع و عملکرد ضعیفتر دوربین زیاد برایتان مهم نیست، Poco F2 Pro یک انتخاب مناسب به شمار خواهد رفت. با این حال، Mi 10T Pro از نظر امکانات و قیمت وضعیت بهتری دارد.
رقیب بعدی می 10 تی پرو از چین میآید. Realme X50 Pro 5G یکی از اولین گوشیهای دارای اسنپدراگون 865 است که در ابتدای سال 2020 به بازار آمد. این موبایل که به مقدار ناچیزی از نماینده شیائومی ارزانتر است، صفحه نمایش OLED با نرخ بازسازی سریع دارد. محصول Realme از نظر دوربین عملکرد بهتری داشته و به یک لنز تله فوتو مجهز شده است اما در زمینه دوام باتری حرف زیادی برای گفتن نخواهد داشت. با این حال، تکنولوژی شارژ سریع 65 واتی تا حدودی جبران مافات میکند.
و در نهایت به گلکسی ای 20 اف ای (Galaxy S20 FE) میرسیم که نمونه 4G آن با مشخصات فنی قدرتمند، به اندازه نسخه 5G می 10 تی پرو قیمت خورده است. شاید محصول سامسونگ با داشتن امکاناتی مانند نمایشگر Super AMOLED با نرخ بازسازی 120 هرتزی، چیپست مشابه، فاصله کانونی واقعی در لنزها، لنز تله فوتو با قابلیت زوم 3 برابری، تأییدیه ضد آب و خاک IP68، کیفیت ساخت بالا، تکنولوژی شارژ بیسیم، تکنولوژی شارژ معکوس و سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش بتواند رقیب شایستهای برای نماینده شیائومی باشد ولی از نظر باتری زیاد خوب کار نمیکند و با 600 دلاری که میپردازید نسخه 4G آن را خواهید خرید. در این بین، عملکرد دوربین می 10 تی پرو بسیار بهتر خواهد بود و به همین دلیل یک آلترناتیو عالی برای محصول کمپانی کرهای به شمار میآید.
نظر نهایی
اگر شیائومی یک ماه زودتر می 10 تی پرو را معرفی کرده بود، به شدت خرید آن را پیشنهاد میکردیم. البته این به معنای بیکیفیت بودن آن نیست بلکه به واقع باید اذعان کنیم که گلکسی اس 20 اف ای سامسونگ کار کمپانی چینی را برای رقابت کردن سخت کرده است. با ذکر این نکته، اینکه میخواهید کدام گوشی را بخرید بستگی به اولویتهای خودتان دارد بنابراین اگر دوام باتری برایتان مهمتر است، Mi 10T Pro وگرنه به خاطر سایر امکانات سراغ اس 20 اف ای بروید.
در هر حال، به سختی میتوانیم نسبت به می 10 تی پرو اعتراض داشته باشیم زیرا این دستگاه توانسته تعادل فوقالعادهای میان مشخصات فنی و قیمت ایجاد کند و یک نمونه موفقتر شایسته برای می 9 تی پرو به حساب بیاید.
نقاط قوت
بهرهمندی از یکی از بهترین صفحه نمایشهای LCD و دارای نرخ بازسازی 144 هرتزی
کیفیت ساخت بالا
دوام باتری طولانی مدت و پشتیبانی از تکنولوژی شارژ سریع
عملکرد فوقالعاده لنزهای اصلی و مکرو
کیفیت بالای اسپیکرهای استریو
قیمت مناسب با توجه به مشخصات فنی و امکانات
بهرهمندی از رابط کاربری پر از ویژگیهای سفارشیسازی و شخصیسازی MIUI 12 و هماهنگی بالا با نرخ بازسازی سریع
مجهز به سنسور مادون قرمز IR، چراغ اعلانات
وجود 8 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی در مدل پایه
نقاط ضعف
عملکرد لنز اولترا واید زیاد مناسب نیست
وجود یک لنز تله فوتو یکی از ضروریات است
پنل OLED با نرخ بازسازی آهستهتر، چیزی است که خیلی از کاربران ترجیح میدهند