نقد و بررسی تخصصی گوشی Realme 8 5G

نقد و بررسی گوشی Realme 8 5G

ریلمی 8 5G (Realme 8 5G) یکی دیگر از محصولات عجیب و غریب ریلمی است. فرض بر آن بوده تا این تلفن همراه به نوعی نمونه موفق‌تر ریلمی 7 5G (Realme 7 5G) باشد اما از برخی جهات پسرفت‌هایی داشته است. با این وجود، یک نکته مثبت در مورد این تلفن همراه وجود دارد و آن هم اینکه قرار است به ارزان‌ترین گوشی 5G دنیا تبدیل شود.
علاوه بر قابلیت اتصال به شبکه 5G، ریلمی 8 5G یکی از موبایل‌های پایین‌رده بسیار متعادل است. این موبایل نمایشگر LCD با نرخ بازسازی 90 هرتزی و رزولوشن 1080p، تراشه دیمنسیتی 700 5G، دوربین عقب سه‌گانه، باتری 5000 میلی‌آمپری با پشتیبانی از تکنولوژی شارژ سریع 18 واتی و یک بدنه فوق‌العاده زیبا دارد.
این دستگاه که با قیمتی بین 179 تا 199 دلاری فروخته خواهد شد به همین دلیل یکی از ارزان‌ترین موبایل‌ها خواهد بود به طوری که حتی از Realme 7 5G که 279 یورو قیمت خورده بود نیز ارزان‌تر است. در این میان، مشخصاً برخی از امکانات کنار گذاشته شده‌اند.
گوشی مورد بحث ما نمایشگر دارای نرخ بازسازی 90 هرتزی و پردازنده دیمنسیتی 700 با حافظه داخلی 64 گیگابایتی (در مدل پایه) دارد حال آنکه گوشی نسل پیشین آن صفحه نمایش با نرخ بازسازی 120 هرتزی، پردازنده دیمنسیتی 800U، پردازنده گرافیکی قوی‌تر و حافظه داخلی 128 گیگابایتی (در مدل پایه) داشت. ریلمی 7 5G همچنین، یک لنز اولترا واید 8 مگاپیکسلی اضافه، پورت‌های ضد آب و پوشش محافظ گوریلا گلس داشت که حالا در ریلمی 8 5G خبری از آنها نیست.
به هر حال، عصر 5G در پیش روی ما قرار دارد و گوشی‌های 5G نیز خیلی زود طرفداران خاص خودشان را پیدا خواهند کرد بنابراین در آینده‌ای نزدیک دلیل هجوم بسیار سریع و تازه Realme به بازار تلفن‌های همراه میان‌رده این نسل از گوشی‌های هوشمند را متوجه خواهیم شد. در واقع این بازاری است که احتمالاً بیش از سایرین مشتری خواهد داشت. حالا Realme 8 5G، حتی با نداشتن برخی از امکانات هم می‌تواند یک موبایل متعادل به حساب بیاید.
البته خیلی بهتر می‌بود که حداقل پورت‌های ضد آب و پوشش محافظ گوریلا گلس در این دستگاه قرار گیرند اما فعلاً این اتفاق نیفتاده است. در موبایلی که چنین قیمتی دارد، باید با همین امکانات کنار بیاییم؛ اتفاقی که تا حدی قابل درک است. بر این اساس، بدون توضیح اضافه، سراغ آنباکسینگ و سایر بخش‌های این مقاله نقد و بررسی می‌رویم پس با تبلت‌فون همراه باشید.

آنباکسینگ و محتویات درون جعبه

ریلمی 8 5G در یکی از همان جعبه‌های زرد رنگ مخصوص ریلمی قرار دارد. در این کارتن می‌توانیم شارژر 18 واتی، کابل USB-C و یک قاب ژله‌ای شفاف را ببینیم.


این گوشی همچنین، یک محافظ صفحه نمایش از پیش نصب شده دارد که البته بد نیست همان ابتدا آن را بکَنید زیرا خیلی سریع کثیف و آلوده می‌شود.

طراحی

Realme 8 5G شباهت زیادی به سایر گوشی‌های مقرون به صرفه Realme دارد. این یعنی تقریباً تمام نمای جلویی آن را صفحه نمایش پوشانده، فریمش پلاستیکی بوده و قاب پشتی انحنا و پوشش رنگی گرادیانی برای افکت‌های نوری دارد.


ریلمی بالأخره حاضر شد عبارت Dare to Leap که پیش‌تر روی بدنه محصولاتش حک می‌کرد را حذف کند؛ تصمیمی که جای خوشحالی دارد چرا که نوشتن این کلمات در قالب یک لوگوی براق و بزرگ بر روی قاب پشتی هیچ ضرورتی نداشت و به نوعی زیبایی‌های موبایل را تحت‌الشعاع قرار می‌داد.
ویژگی‌های دیگری که از این تلفن همراه حذف شده‌اند هم پورت‌های ضد آب هستند زیرا بر اساس اطلاعات رسمی ارائه شده از سوی کمپانی سازنده، هیچ خبری از تأییدیه‌های ضد آب و خاک نیست. در حالی که Realme 7 5G پوشش گوریلا گلس داشت، Realme 8 5G چنین محافظی ندارد.


به این ترتیب، جلوی موبایل جایی است که می‌توانیم نمایشگر 6.5 اینچی IPS LCD با رزولوشن 1080p را ببینیم. لبه‌های این پنل به طرز غیر معمولی گرد هستند و در سمت چپ نوار بالایی آن هم نقطه سیاه رنگ جهت قرارگیری دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی دیده می‌شود. از آن جایی که این حفره مشکی زیاد کوچک نیست، به همین دلیل امیدواریم حالا که ریلمی آن را به این بزرگی طراحی کرده، کیفیت دوربین سلفی خوب باشد.


نوار سیاه رنگ پایینی ضخیم است اما برای یک گوشی متعلق به این رده قابل‌قبول می‌باشد. نوار بالایی هم محل قرارگیری بریدگی اسپیکر است.
قاب پشتی از جنس پلاستیک ساخته شده ولی به خاطر شیوه طراحی چند لایه‌ای که دارد، به قاب‌های شیشه‌ای شبیه است؛ در واقع همین شیوه طراحی افکت‌های نوری ایجاد می‌کند. برای نوشتن این مقاله نقد و بررسی، از نمونه آبی رنگ این تلفن همراه استفاده شده که بسیار جذاب و چشم‌نواز می‌باشد. علی‌رغم اینکه قاب عقبی درخشان این موبایل خیلی سریع آلودگی‌ها را جذب خودش می‌کند اما این لکه‌ها در مقایسه با نمونه مشکی رنگ زیاد به چشم نمی‌آیند.


حتی اگر در ماژول دوربین عقب یک لنز اصلی 48 مگاپیکسلی نیز قرار گرفته است ولی این بخش بسیار بزرگ و برآمده می‌باشد. در کنار این سنسور، دو لنز 2 مگاپیکسلی مکرو و تشخیص عمق حضور یافته‌اند و همراهی‌کننده آنها هم یک لوگوی تقریباً نامرئی هوش مصنوعی (AI) است. یک چراغ فلاش LED هم حاضر شده که همان‌طور که از ظاهرش دیده می‌شود، یک قطعه تک قسمتی است.


فریم از جنس پلاستیک ساخته شده و در اکثر قسمت‌ها صاف و پوشش ماتی دارد که به خوش‌دست شدن گوشی کمک می‌کند. در بالای چارچوب ویژگی و امکانات خاصی وجود ندارد ولی در پایین جک هدفون 3.5 میلی‌متری، میکروفون، پورت USB-C و اسپیکر جای‌گیری کرده‌اند.


در سمت چپ Realme 8 5G اسلات سه‌تایی گذاشتن سیمکارت و مموری کارت و دکمه‌های کاهش و افزایش صدا به چشم می‌خورند. این سینی به گونه‌ای است که می‌توانید در آن دو سیمکارت و یک کارت حافظه قرار دهید.


در سمت راست، دکمه پاوری را می‌بینیم که حکم سنسور اسکنر اثر انگشت را نیز دارد. اگر حس می‌کنید به خاطر کارایی این حسگر به مشکل بر خواهید خورد، می‌توانید از تنظیمات مشخص نمایید که فقط زمانی قفل گوشی را باز کند که آن را فشار داده‌اید نه لمس کرده‌اید. با این کار، تمامی مشکلات به سرعت حل خواهند شد.


ابعاد Realme 8 5G به 162.5*74.8*8.5 میلی‌متر می‌رسد به همین دلیل به مقدار بسیار ناچیزی از Realme 7 5G باریک‌تر است. وزن آن هم 185 گرم می‌باشد که نسبت به مدل پیشین 10 گرم سبکتر خواهد بود.
ریلمی 8 5G گوشی خوش‌دست، و در دست گرفتن آن کار آسانی است و فریم این تلفن همراه هم به این موضوع کمک می‌کند و به ما این امکان را می‌دهد حتی بدون قاب محافظ نیز بتوانیم آن را بگیریم. قاب پشتی درخشان این تلفن همراه خیلی سریع اثرات انگشت را جذب خودش می‌کند ولی در نمونه آبی رنگ این تلفن همراه، این موضوع زیاد احساس نمی‌شود. این محصول Realme یک گوشی خوش‌اندازه است که به راحتی در جیب و دست قرار می‌گیرد و تنها اعتراضی که می‌توانیم نسبت به بدنه و شیوه طراحی آن داشته باشیم، نبود تأییدیه ضد آب و خاک و محافظ گوریلا گلس می‌باشد.

صفحه نمایش

Realme 8 5G نمایشگر بزرگ 6.5 اینچی IPS LCD دارد که در گوشه بالا سمت چپ نوار بالایی آن نقطه سیاه رنگ جهت قرارگیری دوربین سلفی دیده می‌شود. رزولوشن این پنل 1080p (به عبارت دیگر 2400*1080 پیکسل) و تراکم پیکسلی آن 405 است.


مشخص نیست سازنده این پنل چه شرکتی می‌باشد. وقتی این موبایل را می‌خرید، روی صفحه نمایش آن یک پوشش محافظ نازک قرار گرفته که بهتر است همان ابتدا آن را بکَنید زیرا خیلی سریع کثیف و آلوده می‌شود و تمیز کردنش هم بسیار سخت خواهد بود.
این صفحه نمایش نرخ بازسازی 90 هرتزی دارد که شاید با توجه به اینکه ریلمی 7 5G نمایشگری با نرخ بازسازی 120 هرتزی داشت، یک پسرفت ناامید کننده به حساب بیاید. ضمناً، خبری از پشتیبانی از کیفیت HDR10 نیست.
شما می‌توانید از میان سه گزینه نرخ نوسازی 60 و 90 هرتزی و یا اتوماتیک یکی را برگزینید. دو آپشن اول و آخر تقریباً شبیه یکدیگر کار می‌کنند ولی آپشن دوم در زمان جابه‌جایی در رابط کاربری و اپلیکیشن‌های سازگار فعال می‌گردد. زمانی که دارید تصویر ثابتی را می‌بینید و یا در حال تماشای یک فیلم یا سریال هستید، نرخ بازسازی به طور خودکار به 60 هرتز برمی‌گردد. به خاطر چیپست معمولی که در این تلفن همراه به کار رفته، احتمالاً نخواهید توانست بازی‌هایی را اجرا کنید که در هر ثانیه بیش از 60 فریم دارند.
Realme وعده داده که مقدار روشنایی این پنل در حالت معمولی 480 نیت و حداکثر روشنایی آن در فضاهای باز 600 نیت است. با بررسی‌های صورت گرفته، Realme 8 5G در حد و اندازه نمایشگر خودش خیلی خوب کار کرد. با استفاده از اسلایدر تعیین روشنایی، حداکثر روشنایی این صفحه نمایش به 472 نیت خواهد رسید. زمانی که تنظیمات مربوط به روشنایی تطبیقی روشن است، می‌توانیم روشنایی را به 580 نیت برسانیم بنابراین ادعای کمپانی چینی تا حدودی به واقعیت تبدیل می‌شود.
روشنایی فوق‌العاده این نمایشگر به همراه قسمت‌های عمیق، سبب شد تا نسبت کنتراست 1413:1 را ثبت کنیم.
در نهایت، بد نیست به کمترین مقدار روشنایی نیز اشاره‌ای داشته باشیم. شما می‌توانید در این پنل از حداقل روشنایی 2.5 نیتی بهره‌مند شوید.
نمایشگر ریلمی 8 5G از فضای رنگی DCI-P3 پشتیبانی می‌کند و باید اذعان کنیم در این حالت بسیار باکیفیت و دقیق است. البته در قسمت‌های سفید و خاکستری هاله‌ای آبی رنگ به چشم می‌خورد که کمی اشباع‌شده می‌باشد.
این تلفن همراه از Widevine L1 پشتیبانی می‌کند و آمازون پرایم ویدیو هم مشکلی از بابت پخش فیلم‌ها با کیفیت 1080p نداشت. لازم به ذکر است که تقریباً دو ماه پیش، این گوشی محتواهای نتفلیکس را با کیفیت SD پخش می‌کرد اما با آپدیتی که بعدها عرضه شد، این مشکل برطرف گردید.

دوام باتری

ریلمی 8 5G یک باتری 5000 میلی‌آمپری دارد که از تکنولوژی شارژ سریع 18 واتی پشتیبانی می‌کند.


این موبایل در آزمایش‌های تخصصی نمره “عالی” را کسب کرد و استقامت کلی آن هم به 118 ساعت رسید. تلفن همراه مورد بحث ما در آزمایش‌های پخش فیلم، برقراری تماس و وبگردی بسیار خوب کار می‌کند و در حالت استندبای هم عملکرد فوق‌العاده‌ای از خودش به ثبت می‌رساند. راستش را بگوییم که انتظار داشتیم در آزمایش پخش فیلم این باتری بیشتر دوام بیاورد زیرا Realme ادعا کرده بود که این موبایل می‌تواند حداکثر 16 ساعت فیلم پخش کند.

سرعت شارژ

همراه با ریلمی 8 5G یک شارژر 18 واتی فروخته می‌شود که در مقایسه با شارژر 30 واتی ریلمی 7 5G بسیار کندتر است. با این وجود، به خاطر قیمت کمتر محصول جدیدتر، انتظار می‌رفت سرعت شارژر نیز کاهش یابد.


به هر ترتیب، شارژر 18 واتی فروخته شده با این موبایل، می‌تواند 0 تا 29 درصد باتری را در عرض 30 دقیقه شارژ کند. در واقع این آمار نه بد است و نه خوب.
مدت زمان لازم برای شارژ کامل گوشی 2 ساعت و 20 دقیقه خواهد بود که برای یک باتری 5000 میلی‌آمپری بسیار طولانی است.

کیفیت صدا

Realme 8 5G در پایین خود تنها یک اسپیکر دارد که در آزمایش‌های تخصصی نمره “خوب” را کسب کرد.
کیفیت صدا اما، معمولی است. این موبایل صداهای نسبتاً شدید را با کیفیت خوبی پخش می‌کند ولی صداهای نسبتاً ضعیف و بسیار شدید را نمی‌تواند با کیفیت بالایی پخش نمایید. به همین دلیل، نسبت به صداهایی که از ریلمی 8 پرو (Realme 8 Pro) می‌شنویم صداهای این دستگاه عمق کمتری دارند.

سیستم عامل و رابط کاربری

ریلمی 8 5G از اندروید 11 به عنوان سیستم عامل و از آخرین نسخه Realme UI یعنی ورژن 2.0 به عنوان رابط کاربری پیش‌فرض بهره می‌برد. دومین نسخه رابط کاربری محصولات ریلمی گزینه‌های شخصی‌سازی متعددتر، انواع تازه‌ای از حالت تیره، پنجره‌های شناور و کوچک بهبود یافته و ایمنی بیشتری دارد.
گوشی مورد بحث ما سنسور اسکنر اثر انگشتی دارد که در سمت راست فریم آن قرار گرفته و انصافاً عملکردش هم فوق‌العاده سریع است. شما همچنین می‌توانید قفل نمایشگر را با روش تشخیص چهره بگشایید که البته امنیت کمتری دارد.


لانچر نصب شده در ریلمی 8 5G هیچ چیز اضافه و بلااستفاده‌ای ندارد بر این اساس، هوم اسکرین و دکمه‌های مربوط به اعلانات ساده‌تر و مرتب‌تر شده و کار کردن با سوئیچ کننده میان برنامه‌ها هم آسان‌تر شده است. یک منوی کشویی اپلیکیشن‌ها نیز در دسترس قرار گرفته و خوشبختانه دقیقاً مطابق انتظار کسانی است که به منوهای بدون پیچیدگی خاصی علاقه دارند. البته توجه داشته باشید که اگر به منوی کشویی نرم‌افزارها علاقه‌مند نیستید، می‌توانید آن را خاموش کنید.
Realme UI بسته‌های مختلفی برای تغییر آیکون‌ها دارد بنابراین اگر با بسته پیش‌فرض آن میانه خوبی ندارید، می‌توانید سراغ یکی دیگر از موارد موجود بروید و یا به کلی آنها را شخصی‌سازی نمایید. از جمله مزایای این پوسته نرم‌افزاری آن است که می‌توانید رنگ سیستم، انیمیشن سنسور اسکنر اثر انگشت، آیکون‌های نوار اعلانات و فونت را تغییر دهید.
حتی یک فروشگاه مخصوص تم نیز وجود دارد که می‌توانید با بهره‌گیری از امکانات آن شخصی‌سازی رابط کاربری را وارد مرحله جدی‌تری کنید.
حالت تیره حالا هم در دسترس قرار دارد و این‌بار با Realme UI 2.0 بهبود یافته است به طوری که از سه رنگ مشکی، خاکستری تیره و خاکستری روشن پشتیبانی می‌کند. امکان فعالسازی این ویژگی چه به صورت دستی چه به صورت زمان‌بندی شده وجود دارد. به علاوه، می‌توانید آن را در نرم‌افزارهای متفرقه اجرا کنید هرچند انجام این کار همیشه نتیجه مناسبی در پی نخواهد داشت.
اگر می‌خواهید سیستم عامل اندروید را به کلی کنترل کنید، در منوی تنظیمات ابزارهای قدرتمندی تعبیه شده است. در این بین، این امکان را نیز دارید تا از همان اندروید خام که توسط الگوریتم‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی Realme ایجاد می‌شود، بهره ببرید.
از قسمت تسک منیجر می‌توانید یک اپلیکیشن را در قالب یک پنجره کوچک یا شناور اجرا نمایید. اگر نرم‌افزار مدنظر با این قابلیت سازگار است، می‌توانید یکی از دو حالت نامبرده را برگزینید و یا از قابلیت تقسیم صفحه نمایش استفاده کنید.
درست مانند گوشی‌های گلکسی اخیراً معرفی شده سامسونگ، Realme UI یک منوی کناری هوشمند در لبه‌های نمایشگر دارد که امکان شخصی‌سازی امکانات و میانبرهای موجود در آن فراهم شده است.
اپلیکیشن‌های چند رسانه‌ای مانند Photos، Videos و Music توسط Realme در اختیار کاربران قرار گرفته‌اند. دو نرم‌افزار فایل منیجر و فون منیجر بازطراحی شده هم در نظر گرفته شده‌اند تا لیست برنامه‌های غیر گوگلی تکمیل گردد.
به طور کلی رابط کاربری Realme UI طرفداران زیادی دارد زیرا شرکت سازنده در حال طی کردن مسیر درستی برای توسعه آن است. این پوسته نرم‌افزاری سریع بوده و وقتی هم که با نرخ بازسازی 90 هرتزی همراه می‌شود، بدون لگ و کندی سرعت می‌باشد. در این بین، Realme UI به امکاناتی مجهز شده تا کاربران آن‌طور که دوست دارند آن را سفارشی‌سازی و شخصی‌سازی کنند.

عملکرد و امتیازات بنچمارک

اگر نگوییم ارزان‌ترین ولی می‌توانیم بگوییم که Realme 8 5G یکی از ارزان‌ترین گوشی‌های 5G است که شما می‌توانید خریداری کنید. این دستگاه از چیپست میان‌رده و مورد علاقه دستگاه‌های مقرون به صرفه یعنی دیمنسیتی 700 بهره می‌برد.


این تراشه یک پردازنده هشت هسته‌ای متشکل از دو هسته Cortex-A76 با سرعت 2.2 و شش هسته Cortex-A55 با سرعت 2.0 گیگاهرتزی دارد. پردازنده گرافیکی هم Mali-G57 MC2 بوده و مشخصاً در آن یک مودم 5G نیز قرار گرفته است.
در نهایت، اشاره کنیم که این موبایل چهار نمونه زیر را داراست که همگی رم LPDDR4X و سیستم حافظه UFS 2.1 دارند:
4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی
4 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی
6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی
8 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی (نمونه استفاده شده برای نوشتن این مقاله)
حالا باید سراغ عملکرد و امتیازات بنچمارک برویم.
آزمون‌های Geekbench نشان‌دهنده عملکرد قابل‌قبول CPU هستند. سرعت تراشه دیمنسیتی 700 همسو با سایر رقبایش از جمله Realme 7 5G با تراشه دیمنسیتی 800U و وان‌پلاس نورد ان 10 5G (OnePlus Nord N10 5G) با تراشه اسنپدراگون 690 است. در سمت دیگر، چیپست اسنپدراگون 750 موجود در گلکسی ای 42 5G (Galaxy A42 5G) کمی سریع‌تر می‌باشد.
امتیازات پردازنده گرافیکی اما، چندان تعریفی نیستند ولی به خاطر مقرون به صرفه بودن Realme 8 5G نمی‌توانیم از این دستگاه انتظار زیادی داشته باشیم. گوشی مورد بحث ما صفحه نمایش 1080p دارد به همین دلیل به راحتی می‌توانیم کیفیت بالاترش را نسبت به گلکسی ای 42 5G که نمایشگر 720p داشت، حس کنیم.
موبایل قدیمی‌تر Realme 7 5G که چیپست دیمنسیتی 800U دارد، از همین پردازنده گرافیکی Mali-G57 MC2 بهره می‌برد با این تفاوت که پردازنده گرافیکی آن 3 هسته‌ای است حال آنکه پردازنده گرافیکی Realme 8 5G تنها 2 هسته دارد. با این اوصاف، درست متوجه شدید. گوشی قدیمی‌تر از نظر پردازنده گرافیکی بهره می‌برد که قدرت بیشتری دارد ولی جالب است بدانید که برای اولین بار نیست که Realme چنین کاری را صورت داده است.
به هر حال، شاید عملکرد پردازنده گرافیکی Realme 8 5G از پردازنده گرافیکی Realme 7 5G ضعیف‌تر باشد ولی به اندازه پردازنده گرافیکی آدرنو 619L موجود در وان‌پلاس نورد ان 10 5G قدرت دارد.
در نهایت، آزمون AnTuTu بیان می‌کند که عملکرد کلی موبایل با عملکرد ریلمی 8 (Realme 8) برابر، از عملکرد وان‌پلاس نورد ان 10 5G سریع‌تر و کمی از عملکرد ریلمی 7 5G ضعیف‌تر است.
گوشی مورد بحث ما سرعت قابل‌قبولی خواهد داشت. پردازنده آن برای انجام برخی کارهای سنگین به اندازه کافی قدرتمند است و پردازنده گرافیکی هم جهت اجرای بازی‌ها مناسب خواهد بود. شما می‌توانید در این دستگاه برخی از بازی‌های 3D محبوب و پرطرفدار را اجرا کنید و تنظیم شدن گزینه‌های مختلف را به سرویس Game Space بسپارید تا بازی با سرعت قابل‌قبولی اجرا و بهترین رزولوشن برای آن انتخاب گردد. به این ترتیب، حتی اگر پردازنده گرافیکی Mali-G57 MC2 روی کاغذ دو هسته‌ای و معمولی باشد ولی همچنان می‌تواند به طرز شگفت‌انگیزی کارهای مختلف را انجام دهد.
Realme 8 5G در آزمون 3D Mark Wild Life Stress امتیاز باثبات 98.8 درصد را کسب کرد. این یعنی گوشی در زمان انجام کارهای مختلف داغ نخواهد کرد و حتی گرم هم نخواهد شد.
همه چیز در ریلمی 8 5G روان و سریع است بنابراین شما هم وقتی از آن استفاده می‌کنید، با هیچ‌گونه لگ و کندی سرعتی روبه‌رو نخواهید شد. رابط کاربری این تلفن همراه با نرخ بازسازی 90 هرتزی اجرا می‌شود اما حدس می‌زنیم که بازی‌های زیادی وجود نخواهند داشت که بتوانند با پردازنده گرافیکی این موبایل، در نرخ نوسازی 90 هرتزی اجرا گردند. با همه اینها، عملکرد یک گوشی میان‌رده و مقرون به صرفه بدون لگ و کندی سرعت چیزی در حد معجزه است به همین خاطر باید به Realme به خاطر چنین دستآوردی تبریک گفت!!!.

دوربین

Realme 8 5G دوربین عقب سه‌گانه‌ای دارد ولی ساختار آن بسیار مبتدی است. لنز اصلی این بخش 48 مگاپیکسلی بوده و همراهی کننده آن هم دو لنز 2 مگاپیکسلی مکرو و مونو کروم می‌باشند تا از سنسور دوم برای گرفتن تصاویر پرتره استفاده گردد. بر خلاف Realme 7 5G، در اینجا خبری از لنز اولترا واید نیست.


ضمن اینکه یک چراغ فلاش LED هم به چشم می‌خورد.
لنز اصلی 48 مگاپیکسلی Realme 8 5G از نوع ISOCELL Plus S5KGM1 سامسونگ با ابعاد 1/2 اینچی، فیلتر تترا سل و سایز هر پیکسل 0.8 میکرومتر است. این حسگر دریچه دیافراگم f/1.8 دارد و به سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) مجهز می‌باشد. ضمناً، حالت عکسبرداری در شب یا همان Night Mode برای این لنز در نظر گرفته شده است.
لنز مکرو 2 مگاپیکسلی هم دریچه دیافراگم f/2.4 دارد و سایز هر پیکسل آن 1.75 میکرومتر می‌باشد ولی متأسفانه به فوکوس خودکار مجهز نیست.
در نهایت به سنسور 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق می‌رسیم.
لنز دوربین سلفی هم 16 مگاپیکسلی سامسونگ ISOCELL S5K3P9 با ابعاد 1/3.1 پیکسلی و اندازه هر پیکسل 1.0 میکرومتر است. این سنسور دریچه دیافراگم f/2.1 داشته و فوکوس آن ثابت می‌باشد.

اپلیکیشن دوربین

اپلیکیشن دوربین همانی است که پیش از این در گوشی‌های Realme و اوپو (Oppo) دیده بودیم با این تفاوت که نسخه نهایی آن با تغییراتی همراه شده است. منوهای این برنامه کمتر شده‌اند و اکثر حالات حالا در صفحه اصلی قابل مشاهده هستند. با این وجود، گزینه مخصوص لنز مکرو در بخش بیشتر (More) جای دارد.


این نرم‌افزار گزینه تشخیص منظره توسط هوش مصنوعی دارد که با اسامی AI Scene Enhancement، Chroma Boost یا Dazzle Color نیز شناخته می‌شود. کارایی این آپشن تقریباً مانند کارایی حالت HDR است به طوری که از یک منظره چندین عکس می‌گیرد تا رنج دینامیک خروجی نهایی را ارتقا بخشد هرچند مشخص‌ترین اتفاقی که در تصویر نهایی رخ می‌دهد، رنگ‌های اشباع شده می‌باشد.
در حالت Export، نیز می‌توانید مقادیری نظیر ISO، سرعت شاتر، تعادل نور سفید، فوکوس دستی و نحوه نورپردازی را مشخص کنید.

کیفیت تصاویر گرفته شده در روز

لنز اصلی به صورت پیش‌فرض تصاویر 12 مگاپیکسلی ذخیره می‌کند و به واقع کیفیت این عکس‌ها برای یک گوشی پایین‌رده کاملاً قابل‌قبول است. مقدار جزئیات نیز کافی می‌باشد هرچند زیاد نیست و سیستم پردازشگر هم از بیشترین ظرفیت خودش بهره می‌گیرد تا قسمت‌های پیچیده در صحنه‌ها را با کیفیت بالایی ثبت کند. رنگ‌ها دقیق هستند و مقدار نویز نیز کم است. رنج دینامیک هم عریض خواهد بود هرچند در سطح بالایی قرار ندارد.
بعضی از این تصاویر بیش از حد شفاف شده‌اند ولی تنها در صورتی این نکته را متوجه می‌شوید که خیلی جزئی‌نگر باشید. با در نظرگیری قیمت این موبایل، بعید است بتوانید در روز تصاویر باکیفیت‌تری بگیرید.


با استفاده از آپشن عکسبرداری هوش مصنوعی، میزان اشباع شدگی رنگ‌ها افزایش می‌یابد به طوری که آبی بودن آسمان یا سبز بودن چمن‌ها به خوبی قابل‌تشخیص است. اگر به رنگ‌های اشباع شده غیرطبیعی علاقه دارید، می‌توانید از این گزینه هنگام تصویربرداری استفاده کنید.
یک گزینه زوم 2 برابری (2x) هم وجود دارد اما نه به صورت اپتیکال زوم می‌کند و نه به صورت دیگری بلکه با روش کاملاً دیجیتالی روی سوژه متمرکز خواهد شد و با برش دادن تصاویر 12 مگاپیکسلی و افزایش کیفیت آنها این کار را انجام می‌دهد. وقتی این عکس‌ها را در نمایشگر گوشی می‌بینید و یا برای اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی آماده می‌کنید، کیفیت رضایت‌بخش و فوق‌العاده‌ای دارند.
یک حالت عکسبرداری 48 مگاپیکسلی هم در نظر گرفته شده ولی بهتر است از آن استفاده نکنید. زیرا اولاً، چند ثانیه طول می‌کشد تا فرآیند تصویربرداری را انجام دهد. دوماً، سایز هر عکس به 20 مگابایت می‌رسد. سوماً، در پایان متوجه خواهید شد که این تصاویر به نوعی همان عکس‌های پیش‌فرض 12 مگاپیکسلی با کیفیت ارتقا یافته هستند که در مراحل پایانی پردازش شفافیت‌شان بیشتر شده است.

کیفیت تصاویر پرتره

همان‌طور که گفتیم، در قاب پشتی Realme 8 5G یک لنز 2 مگاپیکسلی مونو کروم وجود دارد که برای تشخیص عمق تصاویر به کار می‌رود و برای گرفتن عکس‌های پرتره کاربرد خواهد داشت. خوشبختانه لنز اصلی تصاویر پرتره باکیفیتی برای یک گوشی میان‌رده می‌گیرد به طوری که وضوح، کنتراست، رنج دینامیک عریض و تار شدگی فوق‌العاده‌ای دارند. جداسازی سوژه از پس‌زمینه اما، زیاد تعریفی نیست ولی قابل‌قبول و چه‌بسا بیشتر است.

کیفیت تصاویر مکرو

لنز 2 مگاپیکسلی مکرو هم عکس‌های باکیفیتی می‌گیرد ولی به این شرط که فاصله شما تا سوژه روی 4 تا 5 سانتی‌متر به صورت ثابت باشد. اگر توانستید پیش‌نیازهای این آپشن را برآورده کنید و دستتان نلرزد، عکس‌های مکرو واضح، کنتراست‌دار و رنگارنگی خواهید گرفت. البته میزان جزئیات زیاد قابل‌قبول نیست ولی برای اشتراک‌گذاری در اینستاگرام و فیسبوک مناسب خواهد بود. با این اوصاف، نباید بیشتر از این لنز انتظار داشته باشید.

کیفیت تصاویر سلفی

دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی عکس‌های بسیار باکیفیتی می‌گیرد زیرا از نظر میزان جزئیات عالی، از نظر کنتراست فوق‌العاده، از نظر رنگ دقیق و از نظر رنج دینامیک عریض هستند. البته در اینجا حالت HDR خودکار فعال بود. پیشنهاد می‌کنیم که از یک لحظه چندین بار عکسبرداری کنید زیرا لرزش دوربین بعضی اوقات کیفیت تصاویر را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و عکس‌ها را تار نشان خواهد داد.


با دوربین سلفی می‌توانید تصاویر پرتره هم بگیرید اما مقدار جزئیات در اینجا نصف می‌شود و جداسازی سوژه از پس‌زمینه هم از سطح ایده‌آل پایین‌تر است. با این وجود، این عکس‌ها رنگ‌های دقیق، کنتراست عالی و رنج دینامیک فوق‌العاده‌ای دارند.

کیفیت تصاویر گرفته شده در شب و شرایط کم نور

لنز اصلی در شب و شرایط کم نور تصاویر باکیفیتی می‌گیرد به خصوص اگر قیمت آن را در نظر بگیرید، این نکته را خیلی راحت‌تر متوجه خواهید شد و درک خواهید کرد. به خاطر الگوریتم‌های کاهش نویز، مقدار جزئیات کمی بیشتر از حد معمول خواهد بود ولی کنتراست قابل‌قبول است و رنگ‌ها هم نسبتاً دقیق هستند. تعادل نورپردازی و رنج دینامیک قابل‌تحسین بوده و اگر باز هم قیمت این گوشی را مدنظر قرار دهید، متوجه این نکته خواهید شد.
با توجه به نوری که تابیده، ممکن است بعضی از تصاویر ظاهر تاری داشته باشند زیرا سیستم کاهش نویز خیلی سخت‌گیرانه کار می‌کند اما نکته‌ای که گفتیم به‌گونه‌ای است که بعضاً به صورت اتفاقی رخ می‌دهد و یک قانون یکسان نخواهد بود.


حالت عکسبرداری در شب یا همان Night Mode جزئیات را افزایش می‌دهد اما مزایای آن در هر تصویر متفاوت است. شما می‌توانید برای تصویربرداری در شب، روی این آپشن حساب باز کنید تا قسمت‌های نورانی حفظ شوند ولی توجه داشته باشید که در قسمت‌های سایه‌دار، جزئیات زیاد نمی‌گردند و شاید هم میزان اشباع شدگی رنگ‌ها به مقدار ناچیزی افزایش یابد.

ضبط و کیفیت ویدیو

Realme 8 5G می‌تواند نهایتاً ویدیوهای 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط کند. بر این اساس، هیچ خبری از آپشن فیلمبرداری 4K یا ثبت 60 فریم بر هر ثانیه نیست.
بیت‌ریت ویدیوها 14 مگابیت بر ثانیه و بیت‌ریت صداها 128 کیلوبیت بر ثانیه هستند. ضمن اینکه یک سیستم الکترونیکی همیشه فعال ثابت‌سازی تصاویر وجود دارد.
خروجی‌های لنز اصلی دقت رنگ بالا، کنتراست زیاد و رنج دینامیک عریضی دارند بنابراین کیفیت‌شان نسبتاً قابل‌قبول است. مقدار جزئیات هم برای فیلم‌های 1080p مناسب خواهد بود. همان‌طور که گفتیم، این ویدیوها مدام به صورت الکترونیکی ثابت‌سازی شده‌اند.

رقبا و آلترناتیوها

مطمئناً شما هم از ایده Realme برای تولید یک گوشی 5G مقرون به صرفه رضایت پیدا خواهید کرد بنابراین قطعاً از Realme 8 5G راضی خواهید شد. در حال حاضر باید این موبایل را ارزان‌ترین تلفن همراه 5G دنیا بدانیم که امکاناتی همچون نرخ بازسازی 90 هرتزی، لنز اصلی 48 مگاپیکسلی و باتری 5000 میلی‌آمپری دارد.


اما باید واقعیت را قبول کنیم که گوشی مورد بحث ما تنها گوشی بازار نیست که علی‌رغم 5G بودنش، قیمت کمی دارد.
ردمی نوت 9 تی (Redmi Note 9T) شیائومی تقریباً به اندازه ریلمی 8 5G قیمت خورده و از نظر مشخصات فنی هم تا حدودی با آن همسان است. محصول شیائومی به نوعی از همین نمایشگر IPS LCD بهره می‌برد حال آنکه نرخ بازسازی آن روی 60 هرتز قفل شده است. البته این موبایل با به کارگیری چیپست دیمنسیتی 800U و یک پردازنده گرافیکی سریع‌تر و قابلیت ضبط فیلم‌های 4K با لنز 48 مگاپیکسلی، جبران مافات کرده است.
در ادامه به گلکسی ای 32 5G (Galaxy A32 5G) اشاره می‌کنیم که درست مانند ردمی نوت 9 تی، صفحه نمایشی با نرخ بازسازی 60 هرتزی دارد اما با پرداخت 30 یورو بیشتر، می‌توانید از دو لنز 8 مگاپیکسلی اولترا واید و 5 مگاپیکسلی مکرو و قابلیت ضبط فیلم‌های 4K با لنز اصلی 48 مگاپیکسلی بهره‌مند شوید. ضمناً، به خاطر حضور یک هسته بیشتر، پردازنده گرافیکی محصول سامسونگ نیز سریع‌تر خواهد بود.
وان‌پلاس نورد ان 10 5G نمایشگر با نرخ نوسازی 90 هرتزی دارد ولی به خاطر بهره‌مندی از چیپست اسنپدراگون 690 5G هم پرقدرت‌تر خواهد بود و هم به اسپیکر استریو مجهز است. همچنین، قدرت لنز اصلی آن به 64 مگاپیکسل می‌رسد و می‌تواند فیلم‌های 4K ضبط نماید. دیگر لنزهای آن هم 8 مگاپیکسلی اولترا واید و دو سنسور 2 مگاپیکسلی هستند. مدل پایه محصول وان‌پلاس حافظه داخلی دو برابری دارد ولی توجه داشته باشید که قیمت این دستگاه نسبت به محصول Realme که ما امروز در موردش صحبت کردیم، حدود 50 یورو بیشتر است.
موتورولا موتو جی 50 (Moto G50) یک گوشی 5G دیگر است که از تراشه اسنپدراگون 480 5G سود می‌برد. این موبایل نمایشگر 720p با نرخ بازسازی 90 هرتزی و دوربین عقب سه‌گانه دارد تا از این نظر همچون Realme 8 5G کار کرده باشد. محصول موتورولا اما، پوشش ضد قطرات آب و خاک دارد بنابراین نماینده ریلمی نمی‌تواند از این نظر با او به رقابت بپردازد. همچنین بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که موتو جی 50 به میزان 40 یورو گران‌تر است بنابراین باید ببینید پوشش ضد قطرات آب و خاک و نمایشگر ضعیف‌تر ارزشش را دارد تا بابت آن 40 یورو بیشتر پول بپردازید یا خیر.
Realme 7 5G هم دیگر دستگاهی است که در نظر گرفتن آن بد نیست. قیمت این دستگاه حالا به 220 یورو می‌رسد ولی توجه داشته باشید که با این پول می‌توانید از امکانات فوق‌العاده‌ای مانند نرخ بازسازی 120 هرتزی، پردازنده گرافیکی قدرتمندتر، قابلیت ضبط ویدیوهای 4K، لنز اولترا واید، پورت‌های ضد آب و سرعت شارژ بیشتر بهره‌مند شوید. در واقع خرید این موبایل به جای Realme 8 5G ارزشش را خواهد داشت.
در نهایت، اگر وصل شدن به شبکه 5G برایتان مطرح نیست، می‌توانید سراغ Realme 8 بروید که به اندازه نمونه 5G قیمت خورده است. این دستگاه نمایشگر Super AMOLED، سخت‌افزار سریع‌تر، لنز اصلی 64 مگاپیکسلی با قابلیت ضبط ویدیوهای 4K، لنز اولترا واید اضافه و پشتیبانی از تکنولوژی شارژ سریع 30 واتی دارد. البته با خرید این دستگاه، از امکاناتی مانند نرخ بازسازی 90 هرتزی و قابلیت اتصال به شبکه 5G محروم خواهید شد.
اشاره به شیائومی ردمی نوت 10 (Redmi Note 10) هم خالی از لطف نخواهد بود. این دستگاه پوشش ضد آب و خاک IP53، صفحه نمایش Super AMOLED، قابلیت فیلمبرداری 4K، لنز اولترا واید، اسپیکرهای استریو و سرعت شارژ بیشتری دارد. البته در اینجا باز هم خبری از قابلیت اتصال به شبکه 5G و یا نرخ بازسازی 90 هرتزی نیست.

نظر نهایی

قیمت اولیه ریلمی 8 5G تقریباً 179 یورو است ولی ممکن است در برخی از کشورها با قیمت 199 یورویی هم فروخته شود. اگر توانستید این موبایل را با قیمت 179 یورویی خریداری کنید، به معنای واقعی کلمه بُرد کرده‌اید.


اما اگر مجبور شدید بابت آن 199 یورو پول بپردازید، بد نیست کمی بیشتر فکر کنید. گوشی‌های دیگری وجود دارند که اندازه این دستگاه قیمت خورده‌اند که از آن جمله می‌توانیم به Realme 7 5G اشاره کنیم. با این اوصاف، پیش از خرید این تلفن همراه، پیشنهادمان این است که تمامی احتمالات و آلترناتیوها را بررسی کنید و در نهایت گوشی را خریداری نمایید که مطابق با خواسته‌هایتان است. در این میان، چنان‌چه دستگاهی که خریدید همین Realme 8 5G بود، واقعیت را بگوییم که چیزی از دست نداده‌اید و ضرر نکرده‌اید.

نقاط قوت
صفحه نمایش 1080p درخشان با نرخ بازسازی 90 هرتزی و مجهز به یک ناچ کوچک
دوام باتری قابل‌قبول
عملکرد گیمینگ پایدار و باثبات
کیفیت قابل‌قبول تصاویر گرفته شده در شب و روز توسط لنز اصلی
رابط کاربری مرتب و واکنش‌گرا
قابلیت اتصال به شبکه 5G
مجهز به جک هدفون 3.5 میلی‌متری، NFC و اسلات قرار دادن مموری کارت میکرو SD

نقاط ضعف
نداشتن تأییدیه ضد قطرات آب و خاک
نداشتن اسپیکرهای استریو
سرعت پایین شارژر
ناتوان در ضبط ویدیوهای 4K

خرید قاب گوشی Realme 8

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *