نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

نقد و بررسی تخصصی گوشی OnePlus 8 Pro

تا به امروز وان‌پلاس گوشی‌های پرچمدار مقرون به صرفه تولید می‌کرد ولی به نظر می‌رسد از حالا به بعد قصد دارد تلفن‌های همراه بالارده و گران‌قیمت بسازد. این برند در گذشته معروف بود که می‌تواند سایر پرچمداران بازار را به دردسر بیندازد ولی حالا خودش یکی از گران‌ترین گوشی‌های هوشمند را تولید کرده است.

از آن جایی که در چند سال اخیر رقبای زیادی وارد صنعت تلفن‌های همراه شده‌اند که محصولاتی تولید کرده‌اند که کمتر از 400 یا 500 دلار قیمت خورده‌اند به همین دلیل وان‌پلاس تصمیم گرفت برای اینکه خودش را بهتر بشناساند از حروف بزرگ برای هک کردن اسمش بهره ببرد به همین منظور آن را این‌گونه نوشته است: ONEPLUS 1+.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

حالا با مدل وان‌پلاس 8 پرو این شرکت فکر می‌کند که با یک گوشی 1000 دلاری فرصت رقابت با سایر پرچمداران را به دست آورده است. البته اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم، این موبایل 900 دلار قیمت خورده است. به هر حال، با توجه به اینکه وان‌پلاس 7 پرو در سالیان گذشته بسیار پرفروش بود، آیا وان‌پلاس 8 پرو می‌تواند راه آن را ادامه دهد؟.

این دستگاه امکانات پیشرفته‌ای دارد که پردازنده قدرتمند، نمایشگر AMOLED، پشتیبانی از شارژ بیسیم، سریع و معکوس از آن جمله‌اند.

صفحه نمایش این موبایل 120 هرتزی بوده و توسط سامسونگ تولید شده است. وان‌پلاس وعده داده که در این پنل رنگ‌ها بسیار دقیق خواهند بود و می‌توان در آن بیش از 1 میلیارد رنگ را مشاهده نمود و درخشندگی آن را تا جایی که امکان دارد، زیاد کرد. روان بودن نرخ بازسازی وان‌پلاس 8 پرو یکی از دلایلی می‌باشد که انتظار می‌رود این گوشی از سایر رقبای خود پیشی بگیرد.

سیستم دوربین این موبایل هم از چهار لنز تشکیل شده که حسگر اصلی آن از نوع IMX 689 ساخت سونی است. لنز اولترا واید هم بزرگتر شده ولی لنز تله فوتو تقریباً همانی می‌باشد که در وان‌پلاس 7 تی دیده بودیم. ضمن اینکه، فیلتر رنگی دوربین موجود در این لنز هم بسیار کاربردی است.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

این شرکت چینی رابط کاربری محصولاتش یعنی OxygenOS را هم جدیدتر کرده و آیکون‌های تازه‌ای در آن قرار داده و نرخ بازسازی را نیز 120 هرتزی کرده است. این پوسته نرم‌افزاری شباهت زیادی به رابط کاربری اندروید خام دارد که در گوشی‌های پیکسل گوگل یافت می‌شود. به طور کلی وان‌پلاس به خاطر انتشار سریع بروزرسانی‌های نرم‌افزاری بسیار مشهور است.

آنباکسینگ و محتویات درون جعبه

با باز کردن درب جعبه قرمز رنگ این گوشی شاهد حضور یک پوشش پلاستیکی به کار رفته روی نمایشگر هستیم. با کمی دقت به این نتیجه می‌رسیم که وان‌پلاس با هدف خاصی از این گلس استفاده کرده چرا که از این طریق سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش راحت‌تر می‌تواند اثر انگشت کاربران را شناسایی کند.

در جایی که گوشی قرار گرفته، می‌توانید دفترچه راهنما، ابزار درآوردن سیمکارت، نامه خوشامدگویی و طریقه راه‌اندازی گوشی را ببینید. عبارت Never Settle (هیچ‌وقت آرام نگیر) که شعار وان‌پلاس است هم دقیقاً در پایین موبایل دیده می‌شود. در زیر گوشی، گارد شفاف، شارژر سریع موسوم به Warp Charge 30T، کابل و آداپتور به چشم می‌خورد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

خب، حالا که دیدیم درون جعبه وان‌پلاس 8 پرو چه تجهیزاتی گنجانده شده، بد نیست ببینیم این گوشی از نظر طراحی، کیفیت ساخت و ارگونومیک چگونه است. با تبلت‌فون همراه باشید.

طراحی

وان‌پلاس پیش از این هم گوشی‌های آبی رنگ ساخته بود که از آن جمله می‌توانیم به مدل‌های 7 پرو و 7 تی پرو اشاره کنیم. حالا، مدل 8 پرو جدیدترین محصول آبی این شرکت است که به نظر می‌رسد خیره‌کننده‌ترین پوشش رنگی ممکن در آن به کار رفته است.

باید اعتراف کنیم که مطمئناً دلتنگ پوشش رنگی گرادیان وان‌پلاس 7 تی و 7 پرو هستیم اما ظاهر مات و کاملاً آبی وان‌پلاس 8 پرو هم در حد و اندازه خودش فوق‌العاده است.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

طراحی کلی این موبایل شباهت زیادی به مدل موفق‌تر (7 پرو) دارد و اگرچه کمی قد بلندتر است ولی عرض و ضخامت آن به همان اندازه می‌باشد و علی‌رغم افزایش ظرفیت باتری و ویژگی شارژ بیسیم، از نظر ارگونومیک شاهد اتفاقات چندان تازه‌ای نیستیم. وان‌پلاس 8 پرو دارای ابعاد 165.3*74.35*8.5 میلی‌متری بوده و برآمدگی دوربین آن بیشتر از مدل‌های 7 پرو و 7 تی پرو می‌باشد. لازم به ذکر است که این برآمدگی به خاطر استفاده از سنسورهای بزرگتر به خصوص لنز اصلی و اولترا واید است.

گوشه‌های گرد فریم و نمایشگر شعاع کوچکتری دارد و همین باعث شده ظاهر موبایل بسیار زیباتر گردد. در دست گرفتن این موبایل با توجه به اینکه لبه‌های آن گوشه ندارند راحت‌تر از آن چیزی است که فکرش را می‌کنید.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

شِمای کلی دکمه‌ها و پورت‌ها همانی است که در گذشته دیده بودیم. در سمت راست دکمه‌های پاور و اسلایدر کاهش و افزایش صدا به چشم می‌خورند. در واقع این شیوه طراحی یکی از مواردی است که از گوشی وان‌پلاس وان وجود داشته و همچنان هم به کار می‌رود. در این موبایل اما، دکمه‌ها کوچکتر و کلیک‌شونده‌تر شده‌اند به طوری که راحت‌تر می‌توان تنظیمات لرزش، سایلنت یا زنگ زدن را تغییر داد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

در سمت چپ دکمه کاهش و افزایش صدا مشاهده می‌شود. در این قسمت یک برآمدگی به چشم می‌خورد که تا لبه‌های بالایی گوشی کشیده شده است. علی‌رغم اینکه وان‌پلاس برای نخستین بار از چنین شیوه طراحی بهره گرفته ولی همین نوآوری تأثیر بسزایی در زیباتر شدن این محصول کمپانی چینی گذاشته است. بریدگی مخصوص محل قرار گرفتن اسپیکر در بالا سمت راست نمایشگر لب به لب جای‌گیری کرده و در نزدیکی آن هم حفره سیاه رنگی مشاهده می‌شود که در آن دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی نشسته است.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

محل قرار دادن سیمکارت و مموری کارت به همراه پورت USB-C در پایین گوشی قرار گرفته‌اند. به علاوه، دیگر خبری از سوراخ‌های کوچک مخصوص اسپیکر نیست و حالا از این پس شاهد دو بیضی مشکی رنگ در پایین گوشی هستیم.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

وقتی وان‌پلاس 8 پرو را در دست می‌گیرید، به راحتی متوجه ابعاد و نسبت بدنه به تصویر بزرگ آن خواهید شد. حفره سیاه رنگ بالای نمایشگر باعث شده تا دیگر نیازی به دوربین سلفی پاپ‌آپ نباشد. مطمئناً طرفداران دوربین‌های ظاهر شونده از حذف این ویژگی ناراحت هستند اما به این افراد مژده می‌دهیم که اگر یک قابلیت رفته ولی قابلیت دیگری جای آن را گرفته و حالا به جای دوربین سلفی پاپ‌آپ تأییدیه ضد آب و خاک IP دریافت شده است.

در مجموع این شیوه طراحی نوآوری زیادی ندارد. اگرچه این گوشی از نظر ظاهری بسیار آشناست ولی نسبت به سال گذشته پیشرفت‌هایی داشته است. به علاوه، دوربین اصلی عمودی هم امروزه به یکی از امکانات اختصاصی وان‌پلاس تبدیل شده است.

یکی از نقاط ضعف این شیوه طراحی، تحریف نمایشگر گوشی در قسمت‌های برآمده آن می‌باشد. البته نکته‌ای که گفتیم به تصمیم شخصی بستگی دارد چرا که برخی‌ها آن را مهم می‌دانند و برخی اصلاً به آن اهمیتی نمی‌دهند.

صفحه نمایش

نرخ بازسازی صفحه نمایش وان‌پلاس 8 پرو از گوشی‌های نسل قبل سریع‌تر شده و به جای 90 هرتزی این‌بار 120 هرتزی است تا از این نظر نسبت به رویه معمول بازار نیز یک قدم جلوتر باشد. علی‌رغم اینکه وقتی نرخ بازسازی 90 هرتزی در بازار مشاهده شد یک گام بسیار بلند به حساب می‌آمد اما نرخ بازسازی 120 هرتزی تفاوت آن‌چنانی رقم نمی‌زند.

سامسونگ گلکسی اس 20 اولترا هم نرخ بازسازی 120 هرتزی دارد اما نمی‌توان از آن با بیشترین رزولوشن ممکن استفاده کرد حال آنکه در محصول وان‌پلاس امکان بهره‌مندی از این گزینه وجود دارد. این موبایل دارای وضوح تصویر QHD+ یا 1440*3168 پیکسلی بوده و آن‌طور که شرکت سازنده اعلام می‌کند می‌توان نهایت روشنایی آن را به 1300 نیت رساند. البته بعید می‌دانیم این ادعا درست باشد ولی بد نیست در آزمایش‌هایی که انجام می‌دهیم بررسی کنیم آیا این حرف صحت دارد یا خیر.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

اگر در وان‌پلاس 8 پرو نهایت روشنایی دستگاه را به صورت دستی و با استفاده از اسلایدر موجود به بیشترین مقدار ممکن برسانید، امتیاز دریافت شده 538 نیت خواهد بود اما اگر این کار را به حالت اتوماتیک (Automatic) بسپارید، نمره 888 نیت را کسب خواهید کرد.

همان‌طور که دیدید، ادعای وان‌پلاس به واقعیت تبدیل نشد ولی در اینجا باید یک نکته را در نظر بگیرید و آن این است که میزان روشنایی نمایشگرهای AMOLED بستگی به شکل و اندازه پنل دارد. در این میان، شرکت‌های سازنده گوشی‌های هوشمند کاملاً آزاد هستند که می‌خواهند از کدام نوع تکنولوژی در محصولاتشان بهره ببرند. لازم به ذکر است که در وان‌پلاس 8 پرو می‌توان نهایت روشنایی را به 1180 نیت رساند اما این اتفاق بسیار نادر بوده و در مواقع بسیار کمی رخ می‌دهد.

کمپانی چینی به این اندازه بسنده نکرده و در مورد دقت رنگ تصاویر نیز تبلیغات زیادی کرده است. این شرکت می‌گوید که محصولش با کیفیت HDR10+ سازگاری کامل دارد و می‌تواند در اپلیکیشن‌هایی که از آن پشتیبانی می‌کنند رنگ‌ها را اشباع‌شده‌تر و دقیق‌تر نشان دهد.

در آزمایش‌های صورت گرفته، حالت Vivid وان‌پلاس 8 پرو حداقل و حداکثر تفاوت رنگی 3.1 و 5.9 در فضای رنگی DCI-P3 را به ثبت می‌رساند و قسمت‌های سفید را هم کمی سردتر پخش می‌کند. حال اگر نمایه Natural را روشن کنید، رنگ‌ها دقیق‌تر شده و در فضای رنگی sRGB حداقل و حداکثر آنها 2.5 و 4.1 می‌شود. در این میان، گزینه Advanced هم وجود دارد که در فضای رنگی DCI-P3 تفاوت رنگ‌ها را در کمترین حالت به 2.5 و در بیشترین حالت به 4.3 می‌رساند.

نمایشگر وان‌پلاس 8 پرو دو ویژگی مخصوص دارد که عبارتند از: Vibrant Color Effect Pro و Motion Graphics Smoothing. این برای اولین بار است که یک کمپانی سازنده قابلیت دوم را در یک نمایشگر گوشی هوشمند قرار داده است. این ویژگی با دخالت دادن پلی‌بک‌‌های 24 فریم بر ثانیه‌ای و افزودن چندین فریم دیگر به رزولوشن اصلی، باعث افزایش کیفیت تصاویر می‌گردد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

البته استفاده از این ویژگی در صنعت فیلم‌سازی هنوز آن‌طور که باید و شاید جا نیفتاده چرا که کارگردان‌ها و بازیگران معتقدند بهره‌گیری از این تکنولوژی بر کیفیت کلی و ظاهر خروجی نهایی تأثیر می‌گذارد. در واقع Motion Graphics Smoothing به راهکاری برای تولیدکنندگان تلویزیون‌های هوشمند تبدیل شده تا نرخ بازسازی سریع‌تری را در محصولاتشان به کار ببرند و حتی محتواهایی که با آن سازگاری ندارند را نیز با همین کیفیت پخش کنند.

با این اوصاف، گزینه نامبرده بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و فقط در نرم‌افزارهای پخش فیلم که از آن پشتیبانی می‌کنند کارایی خواهد داشت وگرنه در واقعیت نمی‌توان متوجه حضور آن شد. به طور کلی بستگی به این دارد که در حال تماشای چه محتوایی هستید.

دوام باتری

ظرفیت باتری وان‌پلاس 8 پرو به 4510 میلی‌آمپر می‌رسد. با توجه به نمایشگری که این گوشی دارد، انتظار داشتیم منبع نیروی قدرتمندتری در این تلفن همراه استفاده می‌شد. با این حال، امتیازات مربوط به دوام باتری این موبایل بسیار عالی و مناسب هستند.

برای اینکه دوام باتری این محصول وان‌پلاس را اندازه‌گیری کنیم، دو گزینه نرخ بازسازی 120 هرتزی (پیش‌فرض) و 60 هرتزی را در اختیار داریم.

با گزینه اول که می‌توان همزمان با رزولوشن کامل گوشی از آن بهره برد، استقامت کلی موبایل به 82 ساعت می‌رسد و برای برقراری تماس، وبگردی و پخش فیلم هم به ترتیب امتیازات 28 ساعت 35 دقیقه، 10 ساعت و 3 دقیقه و 14 ساعت و 49 دقیقه به ثبت می‌رسند.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

با سوئیچ کردن نرخ بازسازی به 60 هرتزی اعداد و ارقام کمی بیشتر می‌شوند به طوری که استقامت به 91 ساعت افزایش می‌یابد که نشان می‌دهد می‌توان با روشن کردن این گزینه مدت زمان بیشتری (تقریباً 2 ساعت) فیلم دید، تماس برقرار و یا در اینترنت وبگردی کرد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

 

حال که این امتیازات را کسب کردیم، بد نیست سراغ تکنولوژی شارژ سریع برویم. اگرچه باتری که در وان‌پلاس 8 پرو استفاده شده همان منبع نیروی 5000 میلی‌آمپری موجود در محصولات سامسونگ و ال‌جی نیست ولی شارژر سریع آن به نام Warp Charge 30T جبران مافات کرده است. این آداپتور می‌تواند در عرض نیم ساعت ظرفیت باتری کاملاً خالی را به 63 درصد برساند.

 

در منوی تنظیمات باتری حالا گزینه Optimized Charging به چشم می‌خورد که با سبک زندگی شما آشنا می‌شود تا وقتی گوشی را به شارژ زده‌اید سرعت آن را کاهش دهد. برای مثال، اگر شب ساعت 11 می‌خوابید، وان‌پلاس 8 پرو در طول مدت شب تا صبح سرعت فرآیند شارژ شدن را کاهش می‌دهد تا وقتی می‌خواهید از صبح بیدار شوید ظرفیت منبع نیرو را پر کند.

وان‌پلاس در اکثر محصولاتش تکنولوژی شارژ بیسیم را قرار داده و خوش‌بختانه این فناوری در پرچمدار جدیدش نیز حضور دارد و اتفاقاً با نام Warp Charge 30 هم شناخته می‌شود.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

کمپانی چینی وعده داده که این ویژگی می‌تواند در 30 دقیقه 50 درصد باتری را پر کند ولی در شرایط واقعی 48 درصد باتری شارژ شد. با این وجود، در دومین بار که آزمایش صورت گرفت، در مدت نیم ساعت 51 درصد باتری پر شد.

شارژر این تلفن همراه درون خود یک پنکه کوچک دارد تا وقتی گوشی در حال شارژ شدن است حرارت به وجود آمده را خارج کند. مطمئناً وقتی در یک اتاق ساکت هستید، صدای این پنکه کوچک را بیشتر خواهید شنید به همین دلیل وان‌پلاس گزینه‌ای به نام Bed Time Mode را در محصولش قرار داده تا وقتی در حال استراحت کردن هستید صدای این پنکه کاهش پیدا کند.

 

این شرکت خیلی در برابر اضافه کردن این ویژگی به محصولاتش مقاومت می‌کرد تا این‌که با مدل 8 پرو تصمیم گرفت آن را بیفزاید. قطعاً انجام این کار (حداقل از نظر مالی) ارزشش را داشته چرا که بابت Warp Charge 30 نزدیک 70 دلار از مشتریان پول می‌گیرد. البته خرید آن بستگی به این دارد که شما در مورد تکنولوژی‌های شارژ بیسیم چه فکر می‌کنید.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

یک نکته منفی که باید در اینجا به آن اشاره کنیم این است که کابل مخصوص شارژر را نمی‌توان با کابل دیگری تعویض کرد و این یعنی اگر این سیم آسیب دید، پیدا کردن جایگزین برای آن کار بسیار سختی خواهد بود.

سیستم عامل و رابط کاربری

همراه با مدل وان‌پلاس 8 و وان‌پلاس 8 پرو، رابط کاربری OxygenOS دستخوش تغییراتی جزئی شد و جدیدترین اتفاقات تازه در این پوسته نرم‌افزاری به آیکون‌های جدید برنامه‌های سیستمی، انیمیشن‌های سریع‌تر، نرخ بازسازی 120 هرتزی و تصاویر پس‌زمینه پویا یا اصطلاحاً دینامیک مربوط می‌شوند. با این همه، تفاوت زیادی میان رابط کاربری وان‌پلاس 8 پرو و وان‌پلاس 7 تی وجود ندارد.

به جهت بهره‌مندی از یک صفحه نمایش جدیدتر، OxygenOS بسیار سریع‌تر از همیشه شده به همین دلیل کوچکترین ضربه یا لمس نمایشگر به سرعت کاری که می‌خواهیم را انجام می‌دهد. به علاوه، گزینه تصاویر پس‌زمینه زنده (Live Wallpaper) وان‌پلاس هم وقتی گوشی را روشن می‌کنید به بهترین شکل ممکن خودنمایی می‌کند.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

یکی از قابلیت‌های موجود در این موبایل OnePlus Switch نام دارد که یک ابزار درونی برای انتقال داده‌ها می‌باشد و با سایر گوشی‌های اندرویدی یا iOS سازگار است.

سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش که برای اولین بار در مدل وان‌پلاس 6 تی حضور یافت حالا در جدیدترین پرچمدار این شرکت به بلوغ کافی رسیده و در مقایسه با نمونه موجود در پیشرفته‌ترین محصولات سال قبل این شرکت بهبود یافته است به طوری که راحت‌تر می‌توان انگشت شست را روی آن گذاشت و نیازی نخواهد بود دستتان را بیش از حد باز کنید.

علاوه بر سنسور اسکنر اثر انگشت، شما می‌توانید از گزینه تشخیص چهره هم برای بازگشایی قفل نمایشگر بهره ببرید؛ فقط توجه داشته باشید که این آپشن امنیت چندانی ندارد. با این حال، می‌تواند در بسیاری از شرایط کارراه‌انداز باشد.

وقتی نمایشگر قفل است، رابط کاربری استانداردی دارد. در این قسمت اعلانات جمع شده و میانبرهایی مشاهده می‌شوند و گوگل اسیستنت را نیز می‌توان در اینجا فعال یا اپلیکیشن دوربین را اجرا کرد فقط کافی است از سمت چپ یا راست گوشه‌های صفحه نمایش انگشت خود را بکشید.

و حالا بالأخره شاهد گزینه صفحه نمایش همیشه روشن در ساعت Ambient Clock وان‌پلاس هستیم. این ویژگی یکی از مواردی بود که بسیاری از کاربران انتظار داشتند شاهد آن در محصولات این کمپانی چینی می‌بودند و حتی این درخواست خود را نیز در انجمن‌های مختلف اعلام کردند. البته این قابلیت هنوز به صورت تمام و کمال آماده نیست بنابراین هنوز نمی‌دانیم تأثیرات آن بر دوام باتری چگونه خواهد بود.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

در وان‌پلاس 8 پرو، هوم اسکرین کمی متفاوت‌تر شده چرا که آیکون اپلیکیشن‌ها دایره‌ای هستند و برخی از آنها بازطراحی شده‌اند.

به صورت پیش‌فرض می‌توان با کشیدن انگشت به سمت بالا منوی اپلیکیشن‌ها را مشاهده کرد ولی امکان غیرفعالسازی این گزینه وجود دارد.

لازم به ذکر است که در سمت چپ هوم اسکرین بخش Shelf حذف شده است. در گذشته می‌توانستیم در این قسمت نرم‌افزارهای بیشتر استفاده شده، میانبرهای مرتب کننده آیکون‌ها، ویجت‌ها و وضعیت آب و هوا را مشاهده کنیم ولی به خاطر اینکه وان‌پلاس حدس می‌زند کمتر کسی از آن استفاده می‌کرد، از گوگل فید به جایش بهره برده است.

قسمت دوم نوار اعلانات ظاهر استانداردی دارد. اگر انگشت خود را دو بار به سمت پایین بکشید، اسلایدر کاهش و افزایش نور صفحه نمایش دیده خواهد شد. در همین حال، منوی تنظیمات سریع نیز قابل مشاهده بوده و در آن حالت مطالعه (Reading Mode) قرار دارد که از شدت درخشندگی رنگ‌ها می‌کاهد تا چشمان شما هنگام خواندن متون آسیب نبیند و درد نگیرد. دیگر آپشن‌های این بخش نیز Zen Mode، Focus Mode، گزینه ضبط صفحه نمایش، ذخیره اینترنت داده بسته‌ای، VPN، بازگرداندن رنگ‌ها، Wind down و زیرنویس زنده می‌باشند.

تمام گزینه‌های لازم برای شخصی‌سازی رابط کاربری OxygenOS در بخش تنظیمات جای‌گیری کرده‌اند. در این قسمت می‌توان ظاهر پوسته نرم‌افزاری را تغییر داد و یکی از تم‌های روشن، تیره یا نیمه تیره را انتخاب کرد.

اگر بخواهیم تخصصی بررسی کنیم، باید بگوییم که حالت تیره خودش یک تم مستقل در OxygenOS به حساب می‌آید بنابراین امکان زمان‌بندی آن وجود ندارد. البته نباید این گزینه را با حالت شب (Night Mode) اشتباه بگیرید زیرا آپشن دوم را می‌توانید زمان‌بندی کرده و از فیلتر نور آبی رنگ استفاده کنید.

به کمی گشت‌وگذار در منوی شخصی‌سازی، می‌توانیم گزینه‌های مربوط به تغییر پس‌زمینه، ظاهر ساعت در حال نمایش هنگام فعال بودن حالت Ambient Mode و شکل بخش Horizontal Light (گزینه مشابه Edge Lighting در گوشی‌های سامسونگ) را مشاهده کنیم. لازم به ذکر است که با روشن کردن مورد آخر می‌توانید هنگام دریافت اعلانات شاهد روشن شدن لبه‌های نمایشگر باشید.

شما همچنین می‌توانید رنگ اصلی و ظاهر آیکون‌های موجود در منوی تنظیمات سریع را تغییر دهید و در صورت تمایل یک بسته آیکون دیگر را به کار گیرید. در نهایت امکان استفاده از یک فونت جدید هم وجود دارد. فونت پیش‌فرض وان‌پلاس 8 پرو Roboto نام دارد ولی می‌توان از دستخط Slate هم بهره گرفت.

دیگر قابلیت جدید در این محصول وان‌پلاس زیرنویس زنده یا همان Live Captions می‌باشد. این ویژگی که ابتدا در اندروید 10 و گوشی گوگل پیکسل 4 وجود داشت می‌توانست صداهای پخش شده در نمایشگر را بدون نیاز به اینترنت به متن تبدیل کند. این آپشن حالا با عرضه اندروید 10 به موبایل‌های اندرویدی زیادی آمده است. مطمئناً این قابلیت برای کسانی که مشکلات شنوایی دارند بسیار کارآمد خواهد بود چرا که می‌تواند داستان‌های صوتی را به متن تبدیل نماید. البته در حال حاضر فقط از زبان انگلیسی پشتیبانی می‌کند.

دیگر ویژگی‌هایی که بد نیست به اینجا به آنها اشاره کنیم در منوی Utilities تنظیمات قرار گرفته‌اند. اولین مورد این لیست Quick Launch نام دارد که به وسیله لمس اثر انگشت می‌توان آن را اجرا کرد. برای مثال اگر قفل گوشی را باز کردید و انگشتتان را همچنان روی اسکنر گذاشتید، یک پنجره ظاهر خواهد شد که از آنجا می‌توانید به میانبرهای شخصی‌سازی یا برخی اپلیکیشن‌ها دست یابید.

به خاطر وجود ویژگی Parallel Apps، در رابط کاربری OxygenOS می‌توان از هر اپلیکیشن دو نسخه در گوشی نصب کرد تا کسانی که می‌خواهند در شبکه‌های اجتماعی مختلف دو حساب کاربری داشته باشند به راحتی بتوانند از آنها استفاده کنند.

قابلیت App Locker تا زمانی که قفل گوشی را باز نکرده‌اید، اجازه فعالیت را به اپلیکیشن‌های انتخاب شده نخواهد داد. البته این گزینه را با Hidden Space که روشی برای مخفی کردن نرم‌افزارها در لانچر می‌باشد اشتباه نگیرید!.

ضمناً، اگر گیمر حرفه‌ای هستید و با گوشی‌تان زیاد بازی می‌کنید، OxygenOS یک گزینه مخصوص شما دارد که Game Space نامیده می‌شود. اگر می‌خواهید غرق در محیط بازی شوید، حالت Fanatic تمام اعلانات را مسدود و فعالیت‌های پس‌زمینه را محدود می‌کند. حتی امکان غیرفعالسازی سیمکارت دوم را هم دارد.

عملکرد و امتیازات بنچمارک

انتظارات از سخت‌افزارهای استفاده شده توسط وان‌پلاس بسیار بالاست. در گذشته این کمپانی چینی توانسته در رده بندی دستگاه‌های دارای پردازنده‌های مشابه همواره در صدر قرار بگیرد و به همین دلیل سیستم نرم‌افزاری آن به همراه رم و حافظه داخلی زیاد بسیار روان می‌باشد.

وان‌پلاس 8 پرو هم از کووالکوم اسنپدراگون 865 به عنوان پردازنده بهره می‌برد. این چیپ‌ست هشت هسته‌ای دارای ساختار زیر است:

  • 1 هسته پردازشی Kryo 585 Gold با نهایت سرعت 2.84 گیگاهرتزی
  • ·      3 هسته پردازشی Kryo 585 Gold با نهایت سرعت 2.42 گیگاهرتزی
  • ·      4 هسته پردازشی Kryo 585 Silver با نهایت سرعت 1.8 گیگاهرتزی

رم این دستگاه 8 یا 12 گیگابایت قدرت داشته و حافظه داخلی آن هم 128 یا 256 گیگابایتی است. ضمن اینکه سخت‌افزار رم این تلفن همراه از نوع LPDDR5X می‌باشد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

وان‌پلاس برای افزایش سرعت حافظه داخلی این محصول خود از تکنولوژی UFS 3.0 بهره برده بنابراین خبری از UFS 3.1 نیست. اینکه این شرکت از فناوری نامبرده استفاده نکرده واقعاً جای تعجب دارد. این در حالی است که سایر کمپانی‌ها در محصولاتشان از UFS 3.1 بهره گرفته‌اند که از آن جمله می‌توان به Vivo iOQQ 3 5G، Vivo NEX 5G و شیائومی رد می کا 30 پرو اشاره کرد.

حالا بد نیست امتیازات بنچمارک به دست آمده را بررسی کنیم. در Geekbench 5.1، وان‌پلاس 8 پرو در آزمایش چند هسته‌ای فوق‌العاده کار کرد و توانست پس از Vivo iQOO 3 5G جای‌گیری کند. شایان ذکر است که در این قسمت آیفون 11 پرو مکس صدرنشین می‌باشد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

در آزمایش‌های تک هسته‌ای، گوشی‌های دارای پردازنده کووالکوم اسنپدراگون 865 امتیازات کمتر از 900 به دست آوردند و تراشه A13 اپل همچنان در رده اول نشسته است.

در آزمایش چندوجهی AnTuTu 8، گوشی مورد بحث ما توانست بسیاری از رقبایش را شکست دهد و خب البته به برخی از آنها نیز ببازد. برای مثال، شیائومی می 10 پرو در رده اول جای‌گیری کرد و محصول وان‌پلاس باز هم پس از Vivo iQOO 3 5G جای گرفت.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

عملکرد گرافیکی اما، به‌گونه‌ای بود که وان‌پلاس 8 پرو را در رده‌های بالایی نشان می‌داد. البته به خاطر رزولوشن QHD امکان دارد برخی اوقات سرعت پردازنده گرافیکی کاهش یابد حال آنکه دیگر رقبا با وضوح تصویر FHD+ بهتر کار می‌کردند.

برای گیمرها مخصوصاً، وان‌پلاس 8 پرو گوشی بسیار عالی به حساب می‌آید و در شرایط عادی و برای مصارف روزانه به ندرت پیش می‌آید که پشت آن داغ شود بنابراین هر کاری که بخواهید برایتان انجام می‌دهد. از طرفی، نرخ بازسازی 120 هرتزی هم به افزایش سرعت این تلفن همراه کمک کرده است.

دوربین

شاید با نگاه کردن به تصاویر گرفته شده متوجه این موضوع نشوید ولی ماژول عمودی شکل دوربین اصلی وان‌پلاس 8 پرو نسبت به دوربین وان‌پلاس 7 و وان‌پلاس 7 تی پرو هم بزرگتر است و هم عریض‌تر. چیزی که به راحتی به آن پی خواهید برد آن است که برآمدگی دوربین عقب بسیار بیشتر از محصولات پیشین این کمپانی چینی می‌باشد. دلیل این اتفاق استفاده از یک سنسور بزرگتر است که حالا 40 درصد سایز بیشتری دارد.

در این گوشی از لنز 48 مگاپیکسلی IMX686 سونی استفاده شده در حالی که در وان‌پلاس 7 و وان‌پلاس 7 تی از سنسور IMX586 کمپانی ژاپنی بهره گرفته شده بود. حسگر پیشین دارای ابعاد 0.8 میکرومتری بود ولی این حسگر 1.12 میکرومتری است تا بتواند در شرایط کم نور عملکرد بهتری داشته باشد و جزئیات بیشتری به ثبت برساند. لازم به ذکر است که لنز اصلی به سیستم ثابت‌سازی اپتیکال مجهز شده است.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

یک ویژگی جدید اضافه شده به این سنسور قابلیت تشخیص خودکار فاز تک مسیری می‌باشد. همین تکنولوژی در گوشی اوپو فایند ایکس 2 پرو هم وجود داشت. زمانی که این آپشن استفاده می‌شود، همه پیکسل‌ها برای فوکوس کردن روی سوژه به کار می‌آیند چرا که لنز به کوچکترین تغییرات افقی و عمودی در صحنه حساس است. چیزی که ما احساس خواهیم کرد، عملکرد سریع‌تر گزینه فوکوس خودکار می‌باشد.

علاوه بر لنز اصلی، حسگر 48 مگاپیکسلی اولترا واید حضور یافته است. این سنسور دقیقاً همانی می‌باشد که پیش از این مدل‌های 7 پرو و 7 تی از آن استفاده می‌کردند. دریچه دیافراگم f/2.2 آن توانایی پوشش زاویه 119.7 درجه‌ای را دارد. با این سنسور بزرگتر، امیدواریم تصاویر باکیفیت‌تری در شرایط کم نور و شب‌ها بگیریم و در آنها جزئیات بیشتری ببینیم. این لنز همچنین، به فوکوس خودکار مجهز شده و می‌توان از آن به عنوان لنز مکرو نیز بهره برد.

در ادامه به لنز 8 مگاپیکسلی تله فوتو می‌رسیم. این سنسور دقیقاً همانی است که در کنار ماژول عمودی شکل دوربین اصلی قرار گرفته است. در مقایسه با سایر حسگرها، لنز 8 مگاپیکسلی کمتر بهبود یافته و تنها می‌تواند با دریچه دیافراگم f/2.44 خود به میزان 3 برابر زوم کند.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

جدیدترین مورد اضافه شدن به این بخش لنز فیلتر رنگ 5 مگاپیکسلی است. دریچه دیافراگم f/2.4 این حسگر در جلوی آن قرار گرفته و قابلیت‌هایش منحصربفرد هستند. این لنز کمک زیادی به تشخیص عمق در تصاویر پرتره نمی‌کند و به جای آن به فیلتری مجهز می‌باشد که هنگام تصویربرداری هنرمندانه کیفیت رنگ‌ها را تغییر می‌دهد. در حال حاضر نمی‌دانیم آیا این سنسور کارایی دیگر هم دارد یا خیر.

اپلیکیشن دوربین

تغییرات چندانی در رابط کاربری اپلیکیشن دوربین به وجود نیامده است. با این وجود، اولین چیزی که توجه شما را به خود جلب می‌کند جابه‌جا شدن گزینه تنظیمات به سمت گوشه بالا سمت راست منظره‌یاب است. این نرم‌افزار امکان عکسبرداری با کیفیت 48 مگاپیکسلی را آسان‌تر از گذشته کرده چرا که یک دکمه در بالای ردیف آیکون‌ها مشاهده می‌شود تا با استفاده از آن میان کیفیت‌های 48 و 12 مگاپیکسلی سوئیچ شوید. دیگر گزینه‌های جدید هم دکمه‌های مکرو و فیلتر رنگ‌ها می‌باشد. در واقع از همین جا باید لنز 5 مگاپیکسلی فیلتر رنگ‌ها را فعال کنید.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

بقیه قسمت‌های رابط کاربری اپلیکیشن دوربین تقریباً همانی است که بود. مثلاً کشیدن انگشتان به اطراف، میان حالات مختلف فیلمبرداری و عکسبرداری سوئیچ می‌کند. به علاوه، امکان شخصی‌سازی این قسمت نیز وجود دارد و این یعنی می‌توان حالات مدنظر را به این بخش اضافه و یا برخی‌ها را حذف کرد.

حالت پیشرفته (Pro) به شما اجازه می‌دهد با کیفیت RAW یا 12 مگاپیکسلی عکس بگیرید و تنظیمات را آن‌طور که دلتان می‌خواهد تنظیم کنید و مقادیری همچون ISO، تعادل نور سفید، سرعت شاتر و میزان نورپردازی را تغییر دهید. به علاوه، دو گزینه افقی و هیستوگرام نیز وجود دارند که برای ترکیب و تغییر حالت نورپردازی بسیار کارآمد هستند. لازم به ذکر است که تنها با لنز اصلی می‌توان از حالت پیشرفته استفاده کرد.

دو بار ضربه زدن روی دکمه پاور باعث می‌شود در کمترین زمان ممکن اپلیکیشن دوربین اجرا گردد. البته در مواقعی که گوشی در حالت اسلیپ قرار دارد ممکن است این کار به 3 ثانیه نیز به طول بینجامد. عکس گرفتن خیلی سریع انجام می‌شود ولی امکان دارد وقتی می‌خواهید جدیدترین تصویر به ثبت رسیده را ببینید کمی طول بکشد.

کیفیت تصاویر گرفته شده در روز

عکس‌هایی که لنز اصلی وان‌پلاس 8 پرو می‌گیرد بسیار باکیفیت و واضح هستند و نورپردازی در آنها به خوبی انجام شده و جزئیات زیادی دارند. رنج دینامیک در آنها قابل قبول، رنگ‌ها دقیق و تعادل رنگ سفید عالی می‌باشند.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

سنسور IMX689 سونی یکی از بزرگترین حسگرهای تولید شده در صنعت گوشی‌های هوشمند است به همین خاطر وقتی از سوژه‌های نزدیک‌تر از 90 سانتی‌متری عکسبرداری می‌کنید عمق نسبتاً زیادی در آنها دیده می‌شود. این لنز به صورت پیش‌فرض تصاویر 12 مگاپیکسلی می‌گیرد ولی همان‌طور که گفتیم می‌توانید از آن برای تصویربرداری با رزولوشن 48 مگاپیکسلی نیز بهره ببرید. برای انجام این کار هم فقط کافی است دکمه مربوطه را از بالای قسمت منظره‌یاب لمس کنید.

 

زمانی که در این حالت عکسبرداری می‌کنید، باید مدتی منتظر بمانید تا تصویری که گرفته‌اید را ببینید. با این وجود، خروجی که در اختیار خواهید داشت جزئیات زیادی داشته و بسیار باکیفیت هستند. البته اگر از زوایای بسیار نزدیک به این عکس‌ها نگاه کنید متوجه مقداری نویز در سوژه‌هایی که تک رنگ هستند می‌شوید ولی این موضوع اصلاً جای نگرانی ندارد. به علاوه، امکان دارد به خاطر فرآیندهای پردازش تصاویر بعضی از عکس‌ها با کاهش کیفیت مواجه شوند.

شاید بعضی وقت‌ها خودِ اپلیکیشن دوربین پیشنهاد دهد که با توجه به موقعیت مکانی، بهتر است از حالت تصویربرداری 12 مگاپیکسلی استفاده کنید.

لنز اولترا واید هم تصاویر بسیار باکیفیتی می‌گیرد. یکی از نقاط ضعف این سنسور در گوشی وان‌پلاس 7 پرو آن بود که لنزهای اصلی و اولترا واید در زمینه متعادل کردن نور سفید و شیوه نورپردازی در امتداد یکدیگر حرکت نمی‌کنند اما حالا این مشکل از بین رفته است.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

به طور کلی کیفیت عکس‌های این سنسور قابل قبول است و از آن جایی که وان‌پلاس در آن ویژگی فوکوس خودکار را نیز قرار داده باید این کمپانی چینی را تحسین کنیم. همانگونه که گفتیم، این سنسور در زمینه گرفتن تصاویر کلوزآپ نیز کارایی خواهد داشت. البته جزئیات در خروجی‌های گرفته شده (در مقایسه با خروجی‌های لنز اصلی) با این حسگر زیاد نیستند ولی در مجموع عملکرد مناسبی از خودش به ثبت می‌رساند.

همچون لنز اصلی، با سنسور اولترا واید نیز می‌توان با کیفیت 48 مگاپیکسلی عکسبرداری کرد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

همان اشکالاتی که در حالت عکسبرداری 48 مگاپیکسلی لنز اصلی می‌دیدیم، در خروجی‌های لنز 48 مگاپیکسلی اولترا واید نیز قابل مشاهده هستند با این تفاوت که در اینجا بیشتر به چشم می‌آیند. در صورت زوم کردن، نویز در قسمت‌های تک رنگ دیده می‌شود و در اطراف تصاویر هم کشیدگی به چشم می‌خورد.

توضیحاتی که دادیم به معنای عملکرد ضعیف لنز اولترا واید نیست چرا که به هر حال نسبت به حسگرهای مشابه موجود در پرچمداران سالیان قبل پیشرفت زیادی در آن دیده می‌شود. اتفاق تحریف لنز خیلی کم احساس می‌گردد ولی اگر می‌خواهید از افکت Fish-Eye استفاده کنید، می‌بایست گزینه Ultrawide Correction را از تنظیمات غیرفعال نمایید.

آن اشکالات جزئی که گفتیم در لبه‌های تصاویر دیده می‌شوند به خاطر افکت نامبرده به وجود می‌آیند چرا که وقتی گزینه تصحیح اولترا واید را خاموش می‌کنیم دیگر شاهد نویز یا کاهش دقت رنگ‌ها در لبه عکس‌ها نیستیم.

تصاویری که با لنز تله فوتو می‌گیرید دقیقاً همان‌هایی هستند که با لنز تله فوتو وان‌پلاس 7 پرو می گرفتید.

یک نکته که باید در اینجا در مورد تصاویر گرفته شده با گزینه زوم 3 برابری بدانید این است که بزرگنمایی یا توسط لنز اصلی انجام می‌شود یا توسط خودِ لنز تله فوتو چرا که دریچه دیافراگم f/2.4 برای عکسبرداری در شب و شرایط کم نور ایده‌آل نیست.

وان‌پلاس این کار را انجام داده تا عکس‌های گرفته شده با زوم 3 برابری لنز اصلی از وسط برش بخورند. این اقدام کمپانی چینی بسیار هوشمندانه است زیرا به شما اجازه می‌دهد از سوژه‌های دور دست نیز تصویربرداری کنید حال آنکه فرقی ندارد نور محیط کافی است یا کم.

کیفیت تصاویری که لنز تله فوتو می‌گیرد قابل قبول است زیرا رنگ‌ها و تعادل رنگ سفید دقیق هستند و عملکرد آن شبیه سایر حسگرهای مشابه است. البته باید اشاره کنیم که این سنسور در زمینه برش تصاویر از وسط عملکرد خوبی از خود به جای نمی‌گذارد و این یعنی در جاهایی که سایه وجود دارد می‌بینید که نورپردازی خوب انجام نشده است.

در این میان، چنان‌چه تمایلی به انجام این کار داشتید، می‌توانید از گزینه زوم 2.9 برابری استفاده کنید.

در نهایت به جدیدترین لنز این قسمت یعنی همان حسگر 5 مگاپیکسلی فیلتر رنگ می‌رسیم. وان‌پلاس ادعا کرده که این سنسور دارای فیلتری است که دقیقاً روی آن قرار گرفته است تا رنگ‌ها را به شکل هنرمندانه‌ای تغییر دهد.

مطمئناً این تصاویر کیفیت منحصربفردی دارند اما ممکن است برخی اوقات در آنها جزئیات وجود نداشته باشد و دقت رنگ‌ها افت کند. خودِ لنز هم هیچ‌گونه فوکوس خودکاری ندارد بنابراین افراد معمولی باید از این حسگر استفاده کنند چرا که عکاسان حرفه‌ای قطعاً تمایل چندانی برای بهره‌گیری از آن نخواهند داشت.

کیفیت تصاویر گرفته شده در شب، پرتره، سلفی و مکرو

کیفیت تصاویر گرفته شده با لنز اصلی عالی است. به علاوه، دوربین اولترا واید هم می‌تواند از گزینه Nightscape بهره ببرد. همانگونه که گفتیم، لنز اولترا واید همانی است که در وان‌پلاس 7 پرو نیز وجود داشت.

به طور کلی فوکوس خودکار در شب‌ها به بهترین شکل ممکن انجام می‌شود و خودِ دوربین هم می‌تواند در شرایط کم نور با بیشترین دقت عکسبرداری کند.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

اگرچه در قسمت‌های سایه‌دار جزئیات از بین می‌روند ولی باید قبول کنیم که این اتفاق در شب‌ها قابل پیش‌بینی است. با این وجود، برخی قسمت‌ها که نورانی‌تر هستند جزئیات بیشتری را نشان می‌دهند.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

واقعاً از عملکرد گزینه Nightscape در شب‌ها رضایت خواهید داشت زیرا در سایه‌ها جزئیات را نمایان می‌سازد اما این موضوع چندان احساس نشده و ظاهر مصنوعی به تصاویر می‌دهد.

جزئیات با وضوح زیادی دیده می‌شوند و لوکیشن تصویربرداری نیز به خوبی روشن می‌گردد. بار دیگر باید اشاره کنیم که تعادل رنگ سفید در شب‌ها عالی است. هنگام عکسبرداری با آپشن Nightscape باید دستتان ثابت باقی بماند. ضمن اینکه این گزینه با سوژه‌هایی که مدام در حال حرکت هستند میانه خوبی ندارد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

آپشن تصویربرداری در شب نورپردازی را به خوبی انجام داده و قسمت‌های نورانی‌تر را شفاف‌تر نشان می‌دهد.

با بررسی گرفتن تصاویر گرفته شده در شب توسط لنز اولترا واید به این نتیجه می‌رسید که عملکرد آن چندان درخشان نمی‌باشد. البته دقت رنگ‌ها و نورپردازی افتضاح نیست ولی جزئیات زیاد نیستند و نویز نیز در برخی قسمت‌ها مشاهده می‌شود.

با این حال، امکان دارد بعضی اوقات بتوانید تصاویر باکیفیتی توسط لنز اولترا واید و گزینه Nightscape بگیرید.

عکسبرداری با این سنسور نشان داد که محصول وان‌پلاس عملکرد یکسانی دارد چرا که کیفیت خروجی بستگی به لوکیشن سوژه دارد. به این نکته نیز اشاره کنیم که در جاهایی که نور به اندازه کافی هست، می‌توانید تصاویر باکیفیتی توسط اولترا واید بگیرید.

اگر به خاطر بیاورید پیش از این گفتیم که گزینه زوم 3 برابری ممکن است برخی اوقات به جای لنز تله فوتو، توسط لنز اصلی انجام شود. در واقع اینجا همان جایی است که این اتفاق می‌افتد چرا که از وسط آنها برش انجام می‌گردد.

شاید در نگاه اول نسبت به این اتفاق حس خوبی نداشته باشید ولی اگر تصاویر را ببینید به این نتیجه خواهید رسید که چندان هم بی‌کیفیت نیستند. فقط توجه کنید که لنز تله فوتو به تنهایی نمی‌تواند این مقدار از نور را جذب کند.

در وان‌پلاس 8 پرو هیچ لنز مخصوص تشخیص عمقی دیده نمی‌شود به همین دلیل این گوشی برای بررسی میزان عمق تصاویر از لنز اصلی استفاده می‌کند. تصاویر پرتره را هم لنز تله فوتو می‌گیرد و هم لنز اصلی. البته ترجیح می‌دهیم که سنسور اول این کار را انجام دهد چرا که سوژه‌های انسانی که توسط لنز اصلی به ثبت می‌رسند ظاهر مصنوعی به خود می‌گیرند.

لازم به ذکر است که تصاویر پرتره به صورت پیش‌فرض توسط لنز تله فوتو گرفته می‌شوند.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

در مجموع عکس‌های پرتره کیفیت قابل‌قبولی دارند و در آنها سوژه از پس‌زمینه به خوبی جدا می‌شوند. دقت رنگ چهره‌ها و رنج دینامیک هم بسیار بالاست. به علاوه، تصاویر پرتره به ثبت رسیده در شرایط نورانی نیز نشان می‌دهند که وان‌پلاس می‌توانست حداقل توانایی‌های لنز تله فوتو برای نورپردازی را افزایش می‌داد. صادقانه بگوییم که عکسبرداری پرتره در جایی که آفتاب به صورت مستقیم می‌تابد چندان ایده‌آل نیست.

عکس‌های پرتره گرفته شده توسط لنز اصلی سوژه‌ها را مصنوعی نشان می‌دهند.

البته جداسازی سوژه از پس‌زمینه به خوبی صورت می‌گیرد ولی تشخیص عمق نسبت به سوژه مناسب نیست. صرف‌نظر از نکات گفته شده، افکت پرتره کاملاً راضی‌کننده بوده و حالت بوکه اضافه شده اطراف سوژه بسیار مثمرثمر و رنج دینامیک در لنز اصلی بهتر است.

دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی همانی است که پیش از این در وان‌پلاس 7 پرو به صورت پاپ‌آپ حضور یافته بود. به طور کلی نمی‌توانیم اعتراضی نسبت به عملکرد این سنسور داشته باشیم.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

علی‌رغم اینکه این لنز فوکوس ثابت دارد ولی تصاویر سلفی با رنج دینامیک فوق‌العاده‌ای می‌گیرد و وضوح در آنها بسیار زیاد است. این دوربین رنگ‌ها را با بیشترین دقت ممکن به ثبت می‌رساند و اگرچه چندان اشباع شده نیستند ولی به واقعیت نزدیک هستند.

تصاویر پرتره‌ای که دوربین سلفی می‌گیرد هم کیفیت مناسبی دارند. در واقع به سختی می‌توان خطوطی که سوژه را از پس‌زمینه جدا می‌کنند را مشاهده کرد.

زمانی که حالت Super Macro را فعال می‌کنید، دوربین اولترا واید وارد میدان عمل می‌شود. این سنسور به خاطر اینکه ابعاد نسبتاً بزرگی داشته و فوکوس خودکار دارد، به شما اجازه می‌دهد جزئیات زیادی را به ثبت برسانید. اگر کمی با دقت بیشتر به مشخصات فنی آن نگاه کنید، متوجه می‌شوید که یکی از بزرگترین حسگرهای موجود در دنیا برای گرفتن تصاویر مکرو است. ضمن اینکه مطمئناً نسبت به لنز مکرو 2 مگاپیکسلی موجود در وان‌پلاس 8 عملکرد بهتری دارد.

تصاویر پرتره با کیفیت 12 مگاپیکسلی به ثبت می‌رسند و جزئیات در آنها زیاد ولی غیرواقعی هستند. این لنز زمانی بهتر کار می‌کند که سوژه در فاصله مناسبی از دوربین قرار گرفته است چرا که با این روش می‌توان بهتر روی سوژه فوکوس کرد.

ضبط ویدیو

وان‌پلاس 8 پرو توانایی فیلمبرداری با کیفیت 4K با 60 فریم بر ثانیه، 720p با 480 فریم بر ثانیه و اسلوموشن 1080p با 240 فریم بر ثانیه را داراست. به علاوه، یک گزینه ضبط فیلم 4K Cine هم وجود دارد که در واقع همان فیلم‌های 4K برش خورده با نسبت بدنه به تصویر 21:9 هستند و بیشتر به درد مشاهده در نمایشگر خودِ این گوشی می‌خورند.

گزینه Super Steady نیز حالا پیشرفته‌تر شده و از کیفیت 4K پشتیبانی می‌کند. این آپشن از لنز اولترا واید برای ثابت‌سازی بهتر بهره می‌برد.

واقعیت آن است که مطمئناً از کیفیت ویدیوهای 4K با 60 فریم بر ثانیه شگفت‌زده خواهید شد. در واقع بیت‌ریت این فیلم‌ها 16 مگابیت بر ثانیه بود حال آنکه بیت‌ریت ویدیوهای 4K با 30 فریم بر ثانیه به 50 مگابیت بر ثانیه می‌رسد. شاید این اتفاق عجیب باشد ولی در واقعیت هیچ اهمیتی ندارد!!!.

فیلم‌های 4K از نظر میزان جزئیات و رنج دینامیک در بالاترین سطح ممکن قرار دارند. به علاوه، امکانی فراهم شده تا در یک لحظه خاص از فیلم عکسبرداری کرده و آن را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید.

گزینه 4K Cine می‌تواند در هر ثانیه هم 30 فریم را ثبت کند و هم 60 فریم را ولی اگر بخواهیم واقعیت را بیان کنیم باید بگوییم که خروجی‌های با نسبت بدنه به تصویر 21:9 آن تنها برشی از ویدیوهای 4K می‌باشد. ضمن اینکه رزولوشن آنها 3840*1644 پیکسل است.

ویدیوهای معمولی کیفیت قابل‌قبولی دارند و بیت‌ریت در آنها در حالات 30 و 60 فریم بر ثانیه به ترتیب 20 و 38 مگابیت بر ثانیه می‌باشد.

از آن جایی که گزینه Super Steady از لنز اولترا واید برای فیلمبرداری استفاده می‌کند به همین دلیل مقداری نویز در خروجی آن دیده می‌شود و مقدار جزئیات و وضوح تصاویر در مقایسه با خروجی لنز اصلی زیاد نیست. به عبارت دیگر، یک نوع افکت حرکت عمودی در آنها به چشم می‌خورد ولی وقتی این ویدیوها را در کنار موارد مشابه می‌گذاریم به عملکرد آنها امیدوار می‌شویم.

رقبا و آلترناتیوها

برای اولین بار است که وان‌پلاس محصولاتش را این‌قدر گران می‌فروشد. به همین دلیل ما نیز باید آلترناتیوهایی را برای آنها پیدا کنیم که از نظر ارزشی برابر هستند.

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان‌پلاس 8 پرو

با توضیحات داده شده، حالا سراغ آلترناتیوها می‌رویم. اولین مورد ال‌جی V60 است که همچون گوشی مورد بحث ما تقریباً 899 دلار می‌ارزد هرچند وان‌پلاس 8 پرو امکانات بیشتری دارد. هر دو این دستگاه‌ها از نظر کیفیت ویدیوهای ضبط شده با یکدیگر برابری می‌کنند ولی کاملاً مشخص است که محصول کمپانی ژاپنی گزینه‌های کمتری برای بهبود حالات فیلمبرداری و عکسبرداری دارد.

آیفون 11 پرو مکس هم بزرگترین گوشی است که اپل تا کنون تولید کرده ولی نمایشگری که در موبایل وان‌پلاس وجود دارد از هر نظر برتری محسوسی دارد. البته طبیعی است که سیستم عامل iOS کاملاً متفاوت می‌باشد ولی این محصول اپل نمی‌تواند همچون وان‌پلاس 8 پرو تصاویر باکیفیتی به ثبت برساند. به علاوه، لنز اولترا واید آیفون 11 پرو مکس به تکنولوژی فوکوس خودکار مجهز نیست.

اگر بخواهیم از نظر دوربین و نرم‌افزار طرفداران اپل را مجبور کنیم که سراغ یک گوشی اندرویدی آن هم از یک برند چینی بروند واقعاً کار سختی است. تنها در یک صورت کار ما آسان خواهد بود و آن هم وقتی است که خودشان دیگر از iOS خسته شده‌اند و به دنبال تنوع می‌گردند.

یکی از جایگزین‌هایی که به نظر می‌رسد از ارزش خرید بالایی برخوردارست، گلکسی اس 20 پلاس می‌باشد که به تازگی نقد و بررسی تخصصی آن در تبلت‌فون منتشر شده است. اگرچه این گوشی کمی گران‌تر است ولی دیگر خبری از نمایشگرهای برآمده در آن نیست حال آنکه وان‌پلاس 8 پرو از این ویژگی بهره می‌برد. ضمن اینکه رابط کاربری One UI سامسونگ هم ممکن است مورد علاقه افرادی باشد که دوست دارند از پوسته‌های نرم‌افزاری شبیه اندروید خام دوری کنند.

اگرچه اوپو فایند ایکس 2 پرو و وان‌پلاس 8 پرو توسط دو برند متفاوت ساخته شده‌اند ولی هر دو توسط یک مجموعه مدیریت می‌شوند. در این میان، شاید گوشی اول قیمت بیشتری داشته باشد ولی به خاطر بهره‌مندی از یک لنز پریسکوپی تله فوتو توانایی بیشتری در زمینه عکاسی دارد.

دیگر آلترناتیو را هم هواوی تولید کرده و آن را پی 40 پرو نامیده است تا باز هم نشان دهد همچنان به ارتقای فناوری‌های مربوط به عکسبرداری و فیلمبرداری توجه ویژه‌ای دارد. درست است که این کمپانی چینی به خاطر قوانین وضع شده توسط دولت ایالات متحده کار سختی برای حضور در بازار دارد ولی بدون پشتیبانی نرم‌افزاری توسط گوگل نیز گوشی‌های بسیار باکیفیت و وسوسه‌کننده‌ای تولید کرده است.

جدیدترین پرچمدار شیائومی هم وضعیت مشابه وان‌پلاس را دارد چرا که کمی از بازار گوشی‌های میان‌رده فاصله گرفته و با قیمتی که برایش تعیین شده رسماً وارد پرچمداران گران بازار شده است. شیائومی می 10 پرو 5G یک گوشی قابل و توانمند روی کاغذ می‌باشد که لنز اصلی 108 مگاپیکسلی آن توانایی رقابت با کل دوربین وان‌پلاس 8 پرو را دارد.

در نهایت به دو پرچمدار پیشین وان‌پلاس می‌رسیم که هنوز هم انتخاب‌های خوبی هستند. البته مدل‌های 5G آنها به اندازه وان‌پلاس 8 پرو قیمت زیادی دارند ولی برای کسانی که به دنبال موبایل ارزان‌قیمت‌تر هستند گزینه مناسبی به حساب می‌آیند. در این بین مدل 7 پرو در یک سال گذشته نشان داده می‌تواند انتظارات را برآورده کند و گوشی فوق‌العاده‌ای است.

شاید در برخی کشورها بتوان وان‌پلاس 7 پرو را با نصف قیمت وان‌پلاس 8 پرو پیدا کرد به شرط آنکه اتصال به اینترنت 5G در اولویت نباشد زیرا در آن صورت باید به خاطر همین قابلیت پول بیشتری بپردازید.

نظر نهایی

وان‌پلاس 8 پرو حالا یک پرچمدار توانمند با امکانات متعدد و البته قیمت زیاد است. این دستگاه واقعاً دیگر آن چشم‌انداز پیشین وان‌پلاس که می‌خواست موبایل‌های گران‌قیمت را با هزینه‌ای کم در اختیار مشتریان قرار دهد را نشان نمی‌دهد. این شرکت سعی کرده با بهبود امکانات محصولات پیشین خود موفقیتش را ادامه‌دار کند و اگرچه برخی اوقات انتظاراتمان را از خودش بالا برد ولی انصافاً در سالیان اخیر در بسیاری از بخش‌ها پیشرفت کرده است.

گوشی مورد بحث مایکروسافت یک تلفن همراه با دوربین باکیفیت بوده و تمام مشخصات فنی آن مربوط به پرچمداران است که از آن جمله می‌توانیم به ویژگی شارژ معکوس بیسیم، اسپیکرهای استریو و نرخ بازسازی 120 هرتزی اشاره کنیم. به علاوه، پردازنده کووالکوم اسنپدراگون 865 و قابلیت اتصال 5G نیز در دنیای امروز امکانات لازم برای یک پرچمدار به شمار می‌روند.

نقاط قوت

  • صفحه نمایش درخشان، زیبا و روان
  • شیوه طراحی فوق‌العاده جذاب
  • دارای تأییدیه ضد آب و خاک IP
  • دارای پوشش محافظ
  • دوربین باکیفیت
  • بهره‌مندی از جدیدترین و سریع‌ترین پردازنده دنیا
  • سرعت زیاد رابط کاربری OxygenOS و دریافت سریع بروزرسانی‌ها
  • اسپیکرهای استریو باکیفیت
  • بهره‌مندی از تکنولوژی شارژ فوق سریع به نام Warp Charge

نقاط ضعف

  • ناکارآمد بودن ویژگی MEMC Motion Smoothing
  • نبود ویژگی صفحه نمایش همیشه روشن
  • ناتوانی در قرار دادن مموری کارت و افزایش ظرفیت حافظه داخلی
  • نامشخص بودن کارایی دوربین 5 مگاپیکسلی فیلتر رنگ
  • عملکرد نامناسب لنز اولترا واید در شرایط کم نور و شب‌ها

پی نوشت: وان‌پلاس یک مثال بارز برای این جمله است: “اگر نمی‌توانی با رقبای قدرتمند رقابت کنی، یکی از آنها باش“. این شرکت با مدل 8 پرو دقیقاً همین کار را کرده است. این برند چینی ابتدا امکانات مخصوص پرچمداران را با قیمتی کمتر به فروش رساند ولی حالا خودش به چنان موفقیتی رسیده که می‌تواند به راحتی با دیگر گوشی‌های بالارده بازار به رقابت بپردازد.

وان‌پلاس 8 پرو یک گوشی بالارده و پرچمدار است که لیاقت این را دارد تا به آن توجه شود. این دستگاه نشان می‌دهد کمپانی سازنده به جزئیات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری و حتی محتویات درون جعبه دقت ویژه‌ای کرده و علایق طرفدارانش را در نظر گرفته است.

خرید لوازم جانبی وان پلاس 8 پرو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *