نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

یکی از ترندهای تازه دنیای گوشی‌های هوشمند این است که پرچمداران هر شرکت در قالب خانواده‌های سه نفری وارد بازار می‌شوند. در حالی که تا پارسال بهترین عضو این خطوط تولید پسوند پلاس (Plus) داشتند، امسال اما این دستگاه‌ها از پسوند مکس (Max) و یا اولترا (Ultra) برای نشان دادن برتری خود به دیگران می‌برند. ما در سایت تبلت‌فون تا کنون دو عضو خانواده گلکسی اس 20 (Galaxy S20) یعنی اس 20 (S20) و اس 20 اولترا (S20 Ultra) را به صورت تخصصی بررسی کرده‌ایم و حالا نوبت به اس 20 پلاس (S20 Plus) رسیده است.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

از آن جایی که این موبایل بین دو عضو دیگر خانواده اس 20 جای‌گیری می‌کند، برخی از قابلیت‌های دوربین اس 20 اولترا را ندارد ولی از جهت بهره‌مندی از یک سنسور ToF برتری‌هایی نسبت به مدل اس 20 دارد. در واقع این موبایل تقریباً همان مدل معمولی این خط تولید می‌باشد با این تفاوت که ابعاد آن کمی بزرگتر است.

سایز بزرگ به هیچ وجه نقطه ضعف به شمار نمی‌رود زیرا باعث می‌شود حق انتخاب شما گسترده‌تر گردد. برای مثال، اگر فکر می‌کنید اس 20 بیش از حد کوچک بوده و طرفدار نمایشگرهای بزرگ هستید و از طرفی، اس 20 اولترا نیز بسیار گران است، می‌توانید همان ابتدا سراغ اس 20 بروید. با بهره‌مندی از یک نمایشگر 6.7 اینچی، این موبایل از نظر سایز و اندازه شباهت زیادی به پرچمدار فعلی کمپانی کره‌ای دارد و این یعنی نسبت به اس 20 که از صفحه نمایش 6.2 اینچی بهره می‌برد کمی بزرگتر است.

در کنار نمایشگر، ظرفیت باتری هم بخش دیگری می‌باشد که گلکسی اس 20 پلاس از اس 20 معمولی برتری دارد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

نکته: همچون سالیان گذشته، سامسونگ دو مدل از پرچمدارانش را تولید کرده که یکی از پردازنده‌های اگزینوس و دیگری از تراشه‌های اسنپدراگون استفاده می‌کند. ضمن اینکه یک مدل نیز 5G است و دیگری 4G. به طور کلی تفاوت زیادی میان عملکرد این گوشی‌ها وجود ندارد بنابراین یافته‌های ما در این مقاله برای سایر مدل‌های گلکسی اس 20 پلاس نیز صادق می‌باشد.

به هر ترتیب، با تبلت‌فون همراه باشید تا گلکسی اس 20 پلاس را به صورت تخصصی بررسی کنیم.

 

محتویات درون جعبه و آنباکسینگ

تمامی استانداردهای جعبه‌های پرچمداران سامسونگ در اینجا رعایت شده‌اند و محتویات درون جعبه آنها همراه با گلکسی اس 20 پلاس به فروش می‌رسند. این یعنی کارتن این دستگاه مشکی می‌باشد و نشان S20 نیز روی آن حک و تا کناره‌ها کشیده شده است.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

درون این کارتن، یک شارژر 25 واتی که به تکنولوژی USB PowerDelivery مجهز شده قرار دارد و در کنار آن نیز کابل USB-C به USB-C مشاهده می‌شود. ضمناً،‌ از آن جایی که در این محصول سامسونگ خبری از جک هدفون 3.5 میلی‌متری نیست، یک جفت هدست USB-C هم به فروش می‌رسد.

یک نکته عجیب آنکه، همراه با اس 20 اولترا یک قاب ژله‌ای محافظ در اختیار کاربران قرار می‌گیرد ولی این اتفاق متأسفانه با اس 20 و اس 20 پلاس رخ نداده و این یعنی باید خودتان به فکر خرید یک گارد برای آن باشید.

 

طراحی

طراحی گوشی‌های سری گلکسی اس 20 یکی از نقاط قوت این دستگاه‌ها به شمار می‌رود. در واقع، از زمانی که سامسونگ ترکیب شیشه و آلومینیوم را برای تولید گلکسی اس 6 (Galaxy S6) به کار گرفت، تقریباً بهترین محصولاتش از این مواد برای پوشش رویه‌ای خود استفاده می‌کردند. بر این اساس، گلکسی اس 20 پلاس هم از چنین شیوه طراحی بهره می‌برد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

در اینجا باید اشاره کنیم که باریک‌تر شدن حاشیه‌های اطراف نمایشگر باعث به وجود آمدن مشکلاتی از جمله لمس ناخواسته صفحه نمایش گوشی شده‌اند و نبود نوار مشکی رنگ پایین نیز سبب شده تا نتوانیم انگشت شست خود را جای مناسبی قرار دهیم و موبایل را بگیریم. اگر شما از جمله افرادی بودید که علاقه زیادی به حاشیه‌های برآمده نداشتید، احتمالاً با شنیدن این نکته خوشحال خواهید شد که اس 20 پلاس چنین شیوه طراحی ندارد. واقعیت آن است که کناره‌های برآمده تا مدت‌ها باعث می‌شد کاربران نتوانند گوشی‌هایشان را با خیال راحت در دستانشان بگیرند و مجبور بودند هنگام حمل آنها کمی محتاطانه عمل نمایند.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

به طور کلی سامسونگ سعی کرده با طراحی این محصول خود به شیوه دستگاه‌های پیشین و صاف نگه داشتن کناره آنها، گلکسی اس 20 پلاس را از نظر ارگونومیک متعادل نگه دارد و چه‌بسا همین استراتژی هم مورد رضایت و توجه افراد قرار گیرد.

نکاتی که گفتیم بدان معنی است که می‌توان تقریباً هر نوع گلس محافظ را روی گلکسی اس 20 پلاس قرار داد. با این حال، اگر این کار را انجام دادید، استفاده از شیوه ناوبری مبتنی بر حرکات در اندروید 10 به کار پرزحمتی برایتان تبدیل خواهد شد چرا که برای هر بار کشیدن انگشت از کناره‌های گوشی جهت بازگشت، باید دست خود را بیش از حد باز کنید. البته شاید بسیاری از شما نسبت به این مورد حساس نباشید ولی گفتن آن خالی از لطف نبود که ما در سایت تبلت‌فون به آن اشاره کردیم. ضمناً، اگر علاقه‌ای به استفاده از گلس ندارید، می‌توانید به همان پوشش گوریلا گلس 6 که روی نمایشگر به کار رفته اعتماد کنید.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

حال که به گوریلا گلس اشاره کردیم بد نیست بگوییم که هم قاب پشتی و هم قاب جلویی از جدیدترین نسل این پوشش محافظ بهره می‌برند و از آن جایی که تأییدیه IP68 نیز دریافت شده، یعنی سایر قطعات گلکسی اس 20 پلاس نیز از استحکام کافی برخوردار هستند.

یکی از دلایلی که می‌توانید مدل مشکی رنگ این تلفن همراه را به خاطر آن خریداری کنید، نمایان نشدن برآمدگی دوربین عقب است وگرنه دلیل دیگری برای برگزیدن این رنگ تکراری نخواهد بود.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

در سمت دیگر، اگر برآمدگی مشکی رنگ دوربین اصلی برایتان اهمیتی ندارد، می‌توانید سراغ یکی از رنگ‌های خاکستری، آبی، سفید و یا قرمز بروید. مطمئناً گلکسی اس 20 پلاس از نظر رنگ‌بندی بهتر از گلکسی اس 20 اولترا می‌باشد زیرا پرچمدار سامسونگ تنها در دو رنگ مشکی و خاکستری تولید شده بود. البته باید به این نکته اشاره کنیم که همه رنگ‌های این تلفن همراه در همه کشورهای جهان به فروش نخواهند رسید.

صرفاً جهت اطلاع شما عرض کنیم که برآمدگی دوربین عقب گلکسی اس 20 پلاس زیاد بزرگ نیست و اندازه آن در مقایسه با دوربین اصلی اس 20 اولترا کوچکتر است. در واقع سامسونگ تا جایی که توانسته شیوه طراحی این قسمت از محصولش را دست‌خوش تغییراتی کرده تا توازن حفظ شود به طوری که سه لنز را در یک طرف قرار داده و در سمت دیگر نیز لنز ToF، فلاش LED و یک میکروفون جای‌گیری کرده‌اند.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

با نگاه کردن به قسمت بالایی گوشی، می‌توانید میکروفون دوم را مشاهده کنید. شاید در نگاه اول با خود بگویید که امکان دارد برخی اوقات برای درآوردن کارت حافظه، به جای محل قرار دادن سیمکارت و مموری کارت، میکروفون را فشار دهید اما به شما اطمینان خاطر می‌دهیم که این اتفاق نخواهد افتاد. در نمونه تک سیمکارت گلکسی اس 20 پلاس می‌توانید یک مموری کارت و یک سیمکارت نانو قرار دهید و در مدل دو سیمکارت آن نیز می‌توانید یا یک سیمکارت و یک مموری کارت و یا به جای کارت حافظه یک سیمکارت بگذارید.

در پایین میکروفون اصلی نشسته که هنگام برقراری تماس‌های صوتی به کار می‌رود. پورت USB-C نیز در وسط قرار گرفته و اسپیکر اصلی هم در طرف دیگر حضور یافته است.

یک اسپیکر دیگر در بالای نمایشگر جای‌گیری کرده تا به نوعی تداعی‌گر شیوه طراحی گوشی‌های سامسونگ پس از سری گلکسی اس 9 (Galaxy S9) باشد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

مهمترین تمرکز گلکسی اس 20 پلاس اما، اندازه آن است که ابعادش به 161.9*73.7*7.8 میلی‌متر می‌رسد تا به اندازه یک سانتی‌متر از گلکسی اس 20 کاملاً بزرگتر باشد. این یعنی مدل دارای پسوند پلاس به میزان 5 میلی‌متر از مدل دارای پسوند اولترا کوچکتر است. از نظر ضخامت نیز، سه عضو خانواده اس 20 سامسونگ در حد چند میلی‌متر با یکدیگر اختلاف دارند.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

به عنوان یکی از رقبای اس 20 پلاس در بازار، آیفون 11 پرو مکس (iPhone 11 Pro Max) 4 میلی‌متر کوتاهتر است ولی به همان اندازه عرض بیشتری دارد. البته این محصول اپل با وزن 226 گرمی خود حتی از اس 20 اولترا هم سنگین‌تر بوده و اس 20 پلاس از آن به میزان 40 گرم سبکتر است. ضمناً، نوت 10 پلاس (Note 10 Plus) هم تقریباً 10 گرم از محصول مورد بحث وزن بیشتری دارد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

به طور کلی و با در نظرگیری ظرفیت باتری، نمی‌توانیم گلکسی اس 20 پلاس را گوشی قدرتمندی بدانیم ولی ضخامت 7.8 میلی‌متری آن باعث می‌شود این دستگاه بسیار خوش دست باشد و مشکلات مربوط به منبع نیروی آن از ذهن ما خارج گردد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

 

صفحه نمایش

همان‌طور که گفتیم، اس 20 و اس 20 اولترا به ترتیب دارای نمایشگرهای 6.2 و 6.7 اینچی هستند بنابراین یکی کوچکتر و دیگری بزرگتر از مدل اس 20 پلاس است. در سایر قسمت‌ها، گوشی مورد بحث ما دقیقاً شبیه دو عضو دیگر این خانواده می‌باشد. لازم به ذکر است که نرخ بازسازی 120 و 240 هرتزی در این موبایل قرار داده شده‌اند و رزولوشن نمایشگر 1440*3200 پیکسلی بوده و نسبت بدنه به تصویر 20:9 است.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

درست مانند دو عضو دیگر این خط تولید، گلکسی اس 20 پلاس نیز شما را مجبور می‌سازد تا از میان نهایت روشنایی و نرخ بازسازی 120 هرتزی یکی را برگزینید. این یعنی نرخ بازسازی مذکور تنها زمانی فعال می‌شود که رزولوشن نمایشگر 1080p است وگرنه وقتی نرخ بازسازی روی 60 هرتز تنظیم شده، وضوح صفحه نمایش نهایتاً به 1440p خواهد رسید. در این بین، به منظور اینکه هم کیفیت تصویر مناسب باشد و هم سرعت گوشی افت نکند، بهتر است همان رزولوشن 1080p و نرخ بازسازی 120 هرتزی را فعال کنید.

نهایت روشنایی که در اس 20 پلاس به ثبت می‌رسد، تقریباً با دو برادر بزرگتر و کوچکتر خود برابری می‌کند ولی امکان دارد در برخی قسمت‌ها شاهد امتیازات کمتر یا بیشتری باشیم. زمانی که اسلایدر افزایش نور صفحه نمایش را به صورت دستی زیاد می‌کنید، حداکثر روشنایی روی عدد 379 ثابت خواهد بود حال آنکه در دو مدل دیگر این امتیاز 400 نیت می‌باشد. این‌بار اگر حالت روشنایی اتوماتیک یا تطبیقی (Adaptive) را روشن کنید، نمره 797 نیت به ثبت خواهد رسید تا از این نظر نیز نسبت به دو هم‌خانواده خود عملکرد ضعیف‌تری داشته باشد.

ذکر این نکات یعنی اس 20 پلاس نمایشگر بسیار درخشانی دارد به طوری که از وان‌پلاس 7 تی پرو (OnePlus 7T Pro) 100 نیت روشن‌تر است و از هواوی میت 30 پرو (Huawei Mate 30 Pro) و گوگل پیکسل 4 ایکس ال (Google Pixel 4 XL) بهتر عمل می‌کند. در میان دیگر رقبا، آیفون 11 پرو مکس و اوپو فایند ایکس 2 پرو (Oppo Find X2 Pro) عملکرد بهتری در این زمینه به ثبت می‌رسانند و امتیازاتی که دریافت می‌کنند شبیه نمرات اس 20 اولترا هستند.

در این محصول سامسونگ، دو حالت پخش رنگی وجود دارد. با انتخاب گزینه Natural، تفاوت رنگی به 1.7 به ثبت می‌رسد و نهایت دقت رنگ‌ها نیز 1.3 بر پایه شیوه sRGB خواهد بود بنابراین کیفیت تصاویر بسیار دقیق می‌باشد. در حالت Vivid اما، گاموت و فضای رنگی DCI-P3 خواهد بود و دقت آن با توجه به شرایط نورپردازی محیطی که گوشی در آن جای گرفته متفاوت می‌باشد. با انتخاب این آپشن، تفاوت رنگی به 3.4 خواهد رسید ولی روی قسمت‌های سفید هاله‌ای آبی رنگ به نمایش درخواهد آمد. البته شما می‌توانید این عدد را با تغییر اسلایدر Cool-to-Warm عوض کنید و رنگ‌های سفید را با دقت بیشتری ببینید.

صرف‌نظر از آمار عددی، در مجموع حالت Vivid همان کیفیتی که از نمایشگرهای AMOLED انتظار داریم را نشان می‌دهد و حالت Natural هم رنگ‌ها را بیحال‌تر پخش می‌کند. لازم به ذکر است که پس از خرید گلکسی اس 20 پلاس، حالت Vivid به صورت پیش‌فرض روشن شده است.

هنگامی که روشنایی موبایل را به بالاترین حد ممکن می‌رسانید، دو حالت رنگی نامبرده با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند. برای مثال، در حالی که نهایت روشنایی گزینه Vivid به 379 نیت می‌رسد، در گزینه Natural این عدد روی 340 نیت تنظیم می‌شود. به این نکته اشاره کنیم که با تنظیم دستی دو حالت مذکور، نهایت روشنایی به ترتیب 797 و 792 نیت خواهد بود. ضمناً، اگر نرخ بازسازی و رزولوشن را تغییر دهید، کیفیت تصویر و دقت رنگ‌ها ثابت باقی خواهد ماند.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

با توجه به اینکه سامسونگ از عبارت Dynamic AMOLED برای نامگذاری این صفحه نمایش استفاده کرده، خوش‌بختانه می‌توانیم بگوییم که از کیفیت تصویر HDR10+ پشتیبانی می‌کند و می‌توان فیلم‌ها را با وضوح Dolby Vision به تماشا نشست. بر این اساس، در نرم‌افزارهای پخش آنلاین فیلم نظیر یوتیوب، نتفلیکس و آمازون پرایم، امکان دیدن ویدیوها با کیفیت HDR امکان‌پذیر خواهد بود.

 

دوام باتری

انرژی مورد نیاز گلکسی اس 20 پلاس را یک باتری 4500 میلی‌آمپری تأمین می‌کند و این یعنی ظرفیت منبع نیروی آن از باتری اس 20 بیشتر (4000 میلی‌آمپر بر ساعت) و از اس 20 اولترا (5000 میلی‌آمپر بر ساعت) کمتر است. همچون نمونه 5G این دستگاه، مودم اتصال به اینترنت به صورت اکسترنال می‌باشد و افزایش نرخ بازسازی نیز بدان معنی است که پرچمداران نیمه اول سال 2020 سامسونگ نمی‌توانند به هیچ وجه در رده‌های اولیه گوشی‌های برتر از نظر دوام باتری قرار گیرند.

همچون اس 20 و اس 20 اولترا، اس 20 پلاس را به گونه‌ای آزمایش می‌کنیم تا دوام باتری آن هنگام فعال بودن نرخ بازسازی 120 هرتزی با رزولوشن 1080p و نرخ بازسازی 60 هرتزی با رزولوشن 1440p اندازه‌گیری شود. تقریباً امتیازات کسب شده توسط اعضای این خانواده با یکدیگر برابری می‌کند و تفاوت‌های ناچیزی میان آنها وجود دارد.

در حالت اول و در آزمایش‌های وبگردی و تماشای ویدیو، باتری اس 20 به ترتیب 11، و 13 ساعت و 30 دقیقه دوام آورد تا نیم ساعت از اس 20 اولترا بادوام‌تر باشد. در حالت دوم نیز می‌توان به مدت 13 ساعت وبگردی کرد و 17:09 دقیقه نیز فیلم دید. به علاوه، با برقراری تماس صوتی هم باتری به میزان 21 ساعت دوام می‌آورد.

در مجموع، عملکرد کلی این منبع نیرو در دو حالت اول و دوم (نرخ بازسازی 120 هرتزی با رزولوشن 1080p و نرخ بازسازی 60 هرتزی با رزولوشن 1440p) به ترتیب 87 و 97 ساعت خواهد بود تا شبیه عملکرد اس 20 اولترا باشد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

شارژ کردن این محصول سامسونگ به وسیله شارژر 25 واتی تعبیه شده در جعبه، 57 دقیقه به طول می‌انجامد و در عرض 30 نیز 62 درصد باتری پر می‌شود. به این نکته اشاره کنیم که تنها عضو دارای پسوند اولترا از این خانواده می‌باشد که از سرعت شارژ 45 واتی پشتیبانی می‌کند. البته توجه داشته باشید که این آداپتور تفاوت چندانی با نمونه 25 واتی ندارد بنابراین نبود این تکنولوژی در گوشی مورد بحث ما چندان حایز اهمیت نیست.

فناوری دیگری که در اس 20 وجود دارد، پشتیبانی از شارژ بیسیم با سرعت 15 واتی است. دیگر قابلیت نیز شارژ معکوس نام دارد که سامسونگ آن را Wireless PowerShare می‌نامد که با استفاده از آن کاربران می‌توانند با سرعت 9 واتی سایر دستگاه‌ها را شارژ کنند. بهترین جایی که می‌توان از این فناوری بهره برد، هنگام شارژ هدفون‌ها می‌باشد.

کیفیت صدا

با خرید گلکسی اس 20 پلاس می‌توانید صاحب گوشی شوید که در آن اسپیکرهای استریو وجود دارد. هنگامی که این دستگاه را در حالت افقی و از طرف سمت چپ نگه می‌دارید، بلافاصله اسپیکر سمت چپ فعال می‌شود و وقتی آن را از طرف سمت راست می‌گیرید، اسپیکر سمت راست صداها را پخش می‌کند و زمانی که موبایل عمودی در دستانتان جای گرفته، هر دو اسپیکر عمل خواهند کرد.

یک نکته عجیب آنکه، اس 20 پلاس در مقایسه با اس 20 نتوانست صداها را چندان بلند پخش کند ولی امتیازی که کسب کرد، همچون دو عضو دیگر این خانواده نمره قابل‌قبولی بود. در سمت دیگر، فرکانس صداهای پخش شده از این دستگاه نزدیک فرکانس اجرا شده توسط اس 20 اولترا بود. در هر حال، گلکسی اس 20 پلاس کیفیت صدای خوب و مناسبی دارد.

 

سیستم عامل و رابط کاربری

شاید سامسونگ در نام‌گذاری محصولاتی که تولید می‌کند زیاد خوش سلیقه نباشد ولی در کل نباید به اسم انتخاب شده برای One UI 2.1 ایراد بگیریم. جدیدترین ورژن پوسته نرم‌افزاری که کمپانی کره‌ای تولید کرده و آن را در گلکسی اس 20 پلاس قرار داده است، با نسخه 2.0 آن که اکنون در بسیاری گوشی‌های ساخته شده توسط این شرکت دیده می‌شود، تفاوت ندارد. به علاوه، این رابط کاربری به نمونه موجود در اس 20 اولترا و اس 20 نیز شبیه است.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

تمامی ترندهای امروزی رابط کاربری گوشی‌های هوشمند را می‌توانید به راحتی در این عضو از خانواده تلفن‌های همراه سری گلکسی سامسونگ پیدا کنید. این یعنی حالت تیره سراسری در آن وجود دارد که نه تنها رابط کاربری را تیره می‌کند بلکه تم اپلیکیشن‌های سازگار را نیز مشکی می‌سازد. یکی از اتفاقات تازه رخ داده در این پوسته نرم‌افزاری آن است که تنظیمات در بالای منوی نمایشگر دیده می‌شوند و جا برای گزینه‌های مربوط به تغییرات بصری به وجود آمده است.

رابط کاربری جدید محصولات سامسونگ، شیوه ناوبری مبتنی بر حرکات را در اختیار کاربران قرار داده که در گلکسی اس 20 پلاس نیز امکان استفاده از آن فراهم شده است. در این روش، برای برگشتن باید انگشت خود را از کناره‌های نمایشگر به سمت داخل بکشید و برای رفتن به هوم اسکرین باید انگشت را از وسط لبه پایینی صفحه نمایش به سمت بالا بیاورید. بد نیست در اینجا اشاره کنیم که امکان دارد برخی اوقات لبه‌های قاب ژله‌ای یا محافظ گوشی مانع بهره‌مندی از این شیوه گردد. با این وجود، نباید نسبت به این ایراد کوچک حساس باشیم زیرا محافظت از نمایشگر اهمیت زیادی دارد. ضمناً، اگر به دکمه‌های ناوبری علاقه دارید، می‌توانید با روشن کردن گزینه مربوطه، از آنها بهره ببرید هرچند به صورت پیش‌فرض و پس از خرید سامسونگ گلکسی اس 20 پلاس همین شیوه ناوبری فعال شده است.

روش‌های بیومتریکی موجود در این محصول سامسونگ دو نوع است: یکی سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش و دیگری فناوری تشخیص چهره. تا کنون در مورد کیفیت حسگرهای اسکن کننده اثر انگشت قرار گرفته در زیر نمایشگر که کمپانی کره‌ای از آنها بهره می‌برد صحبت کرده‌ایم ولی باز هم تکرار می‌کنیم که اس 20 پلاس نیز از بهترین مورد این محصولات بهره نبرده و از نظر سرعت و امنیت نمی‌توانیم زیاد به آن اتکا کنیم.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

از آن جایی که این سنسور همیشه سرعت زیادی ندارد، می‌توانید از دیگر آپشن یعنی گزینه تشخیص چهره بهره ببرید هرچند این روش امنیت کمتری دارد.

دیگر امکانات رابط کاربری گلکسی اس 20 پلاس شبیه قابلیت‌های موجود در سایر گوشی‌های سامسونگ می‌باشد که از پوسته نرم‌افزاری One UI استفاده می‌کنند. یکی از اتفاقات تازه این رابط کاربری، انتقال اسلایدر کاهش نور نمایشگر و قرارگیری آن در پایین منوی تنظیمات سریع می‌باشد.

پیش از این و در نسخه 9.0 اندروید، کاربران باید در قسمت سوئیچ‌کننده میان برنامه‌ها، انگشت خود را روی آن قرار می‌دادند تا گزینه‌های مدنظرشان را ببینند اما حالا سامسونگ تصمیم گرفته در این بخش تغییراتی به وجود آورد. به همین خاطر منوی حاوی آپشن‌های مختلف را به کنار آیکون نرم‌افزار آورده تا راحت‌تر بتوانیم روی آن کلیک کنیم. لازم به ذکر است که در ورژن قبلی One UI، این منو در پایین نمایشگر جای می‌گرفت.

Edge Panels یکی از قابلیت‌های محبوبی است که در دستگاه‌های سری گلکسی اس 20 دستخوش تغییرات جزئی و گوشه‌های آن گرد شده است. با استفاده از این ویژگی و با کشیدن انگشت از کناره‌های نمایشگر، می‌توانید به اپلیکیشن‌ها، ابزارها، قسمت‌های مختلف و . . . سریع‌تر دسترسی پیدا کنید. شما می‌توانید مشخص نمایید که Edge Panels از کدام سمت صفحه نمایش ظاهر شود و حتی جای آن را هم تغییر دهید. در این منو همچنین، امکان تعیین میزان روشنایی لبه‌های نمایشگر هنگام دریافت اعلانات وجود دارد. ضمن اینکه می‌توان از میان گزینه‌ها و آپشن‌های متعدد نیز یکی را برگزید.

یک قابلیت جالبی که در این دستگاه وجود دارد آن است که با خرید سامسونگ گلکسی اس 20 پلاس و فعال کردن گزینه Music Share که از بلوتوث 5 استفاده می‌کند، می‌توانید این تلفن همراه را به یک اسپیکر بلوتوثی متصل نمایید و از این موبایل به عنوان یک هاب بهره ببرید تا سایر گوشی‌ها از طریق آن به اسپیکر وصل شوند.

 

عملکرد و امتیازات بنچمارک

همچون سایر گوشی‌های پرچمدار سامسونگ، دو مدل از گلکسی اس 20 پلاس تولید شده که یکی از چیپ‌ست اگزینوس 990 و دیگری از کووالکوم اسنپدراگون 865 بهره می‌برد. معمولاً این‌گونه است که نسخه دارای تراشه اسنپدراگون در کشورهای چین و آمریکای شمالی فروخته می‌شود و سایر مناطق جهان نیز مدلی که از پردازنده اگزینوس استفاده می‌کند را در اختیار می‌گیرند. با این حال، اگر همچنان می‌خواهید از این موضوع مطلع شوید، باید برگه مشخصات فنی را پیش از خرید گلکسی اس 20 پلاس بررسی کنید.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

هر دو این تراشه‌ها با فرآیند لیتوگرافی 7 نانومتری پلاس تولید شده‌اند و یک مودم اکسترنال دارند که متأسفانه بر مصرف انرژی باتری تأثیر منفی می‌گذارند.

در ادامه باید دوباره یادآوری کنیم که دو نسخه از گلکسی اس 20 پلاس ساخته شده که یکی 4G و دیگری 5G است. البته تفاوت زیادی میان عملکرد این دو دستگاه وجود ندارد و بیشترین فرقی که مشاهده خواهیم کرد، احتمالاً به اگزینوس 990 و اسنپدراگون 865 مربوط خواهد شد.

در آزمایش‌های انجام شده، اس 20 پلاس از دو برادر خود در این سری ضعیف‌تر عمل کرد هرچند باز هم تفاوت‌ها بسیار ناچیز بودند. اگر بخواهیم مقایسه‌ای میان اسنپدراگون 865 و اگزینوس 990 داشته باشیم، باید به گوشی اوپو فایند ایکس 2 پرو اشاره کنیم. واقعیت آن است که این گوشی از اس 20 پلاس بهتر کار می‌کند و در آزمایش تک هسته‌ای سرعت بیشتری دارد وگرنه هنگام انجام دادن کارهایی که کارت گرافیک را درگیر می‌کنند، دو تلفن همراه تقریباً یکسان هستند هرچند باز هم محصول سامسونگ در برخی قسمت‌ها کم می‌آورد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

 

دوربین

دوربین گوشی مورد بحث ما همچون دوربین گلکسی اس 20 است با این تفاوت که از وجود یک سنسور ToF اضافه که DepthVision نام داشته و می‌تواند تا 3 میلیون نقطه را تشخیص دهد، بهره می‌برد. سایر لنزها نیز عبارتند از یک سنسور 64 مگاپیکسلی و دو سنسور 12 مگاپیکسلی.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

با بررسی مشخصات فنی این دوربین از روی کاغذ، نمی‌توانیم نسبت به عملکرد درخشان آن چندان امیدوار باشیم. اگر این دوربین را با محصولات سال پیش کمپانی کره‌ای مقایسه کنیم می‌بینیم که افزایش قدرت لنز تله فوتو و کاهش قدرت لنز اولترا واید کار درستی نبوده و حذف تکنولوژی دریچه دیافراگم دوگانه نیز شرایط را بدتر کرده است.

البته برای اینکه پیشرفت‌های این دوربین را متوجه شویم، باید به صورت دقیق‌تر مشخصات فنی را بررسی کنیم. در لنز اصلی 12 مگاپیکسلی که S5K2LD نام دارد، دریچه دیافراگم f/1.8 می‌باشد. ضمن اینکه، ابعاد آن نیز 1.8 میکرومتر است تا نسبت به حسگر 1.4 میکرومتری استفاده شده در پرچمداران سال‌های قبل سامسونگ شاهد پیشرفت قابل‌ملاحظه‌ای باشیم. به علاوه، این سنسور دارای تکنولوژی Dual Pixel PDAF بوده و لنز نیز به سیستم ثابت‌سازی مجهز است.

لنز اولترا واید 12 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.2 نیز از نظر اندازه بزرگتر شده و اگرچه سایز آن در مقایسه با نمونه موجود در لنز اصلی پیشرفت چشم‌گیری نداشته ولی باز هم نسبت به گلکسی نوت 10 (Galaxy Note 10) پیشرفته‌تر شده است. همچون سالیان گذشته، سامسونگ برای ضبط ویدیوهای Super Steady از همین لنز بهره می‌برد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

در نهایت به جذاب‌ترین و مهمترین بخش دوربین اصلی گوشی‌های سری گلکسی اس 20 سامسونگ می‌رسیم که هم به نوعی برگ برنده کمپانی کره‌ای به شمار می‌رود و هم اینکه باعث سرگیجه کاربران شده است. این سنسور 64 مگاپیکسلی Bright S5KGW2 با اندازه 0.8 میکرومتری، وظیفه بزرگنمایی 3 برابری به صورت هیبریدی اپتیکال را به عهده دارد. به طور کلی به نظر می‌رسد این حسگر توانایی زیادی در به ثبت رساندن تصاویر خواهد داشت ولی هنگام زوم کردن به صورت اپتیکال شاید کارایی آن کاهش یابد.

این یعنی سامسونگ از استراتژی برش و ترکیب الگوریتم‌های پردازشی بهره می‌برد تا فرآیند زوم کردن به صورت هیبریدی اپتیکال را انجام دهد و بتواند به میزان 30 برابری بزرگنمایی کند. البته اگر بخواهیم به صورت تخصصی بررسی کنیم، استفاده از کلمه اپتیکال کاملا درست است اما برای افراد معمولی امکان دارد کمی گیج‌کننده باشد. به طور کلی حدس می‌زنیم توانایی لنزهای استفاده شده در این محصولات سامسونگ جهت بزرگنمایی زیاد باشد و از آن جایی که لنز Bright S5KGW2 مجهز به سیستم OIS است، انتظار می‌رود ویدیوهایی که ذخیره می‌شوند نیز بسیار باکیفیت باشند.

 

اپلیکیشن دوربین

اپلیکیشن دوربین رابط کاربری محصولات سامسونگ ویژگی‌های زیادی دارد ولی ممکن است همین تعدد قابلیت‌ها باعث سرگیجه کاربران شوند. برای مثال، برخی از گزینه‌ها نظیر روشن کردن دستی HDR از رابط کاربری اصلی حذف شده و حتی به جای آن HDR خودکار نیز اضافه نشده است.

از طرفی، هنوز هم رابط کاربری دوربین در بسیاری از قسمت‌ها حاوی گزینه‌های زیادی می‌باشد. برای مثال، دکمه موجود در سمت چپ نه تنها میان آپشن‌های 4:3، 1:1، 16:9 و Full سوئیچ می‌کند بلکه حالا این امکان را فراهم کرده تا گزینه عکسبرداری با کیفیت 64 مگاپیکسلی نیز در دسترس باشد. آپشنی که به آن اشاره کردیم، به جای به کارگیری لنز 12 مگاپیکسلی اصلی، از سنسور 64 مگاپیکسلی استفاده می‌کند. البته این گزینه مطمئناً می‌تواند کاربردی باشد اما بهتر می‌بود در مکان مناسب‌تری جای‌گیری می‌کرد.

در زمان فیلمبرداری هم این قسمت بسیار گیج‌کننده است به طوری که گزینه‌های 1:1، 16:9، Full و 16:9 8K را بدون هیچ‌گونه توضیح اضافه‌ای نشان می‌دهد. شاید بتوانیم کارهایی که سامسونگ انجام داده تا رابط کاربری اپلیکیشن دوربینش ساده‌تر شود را منطقی بدانیم ولی قرار دادن همه گزینه‌ها در یک قسمت نمی‌تواند کار درستی باشد. به علاوه، این اقدام باعث گیج شدن کاربران خواهد شد.

با این حال، شاید در مجموع انتخاب گزینه زوم مدنظر و بزرگنمایی تصاویر و ویدیوها سخت باشد ولی کیفیت نهایی آنها بسیار خوب است. به هر ترتیب، در سمت راست دکمه‌های مخصوص زوم وجود دارند که با توجه به نوع صحنه و سوژه انتخاب شده حداکثر میزان بزرگنمایی آنها متفاوت خواهد بود. مثلاً، در حالت عادی تصویربرداری، می‌توانید به میزان 30 برابر زوم کنید و در حالت شب مقدار بزرگنمایی 10 برابر خواهد بود و در ویدیوها هم امکان زوم کردن به میزان 12 برابر فراهم شده است. در این بین، به خاطر اینکه سامسونگ برخی اوقات بزرگنمایی را با برش تصاویر و ویدیوها انجام می‌دهد، تغییر تنظیمات در این قسمت از طریق باز و بسته کردن انگشتان روی نمایشگر امکان‌پذیر می‌باشد.

در منوی تنظیمات دوربین، گزینه‌ها بسیار مرتب قرار گرفته‌اند و هیچ مشکلی در اینجا وجود ندارد. برخی آپشن‌ها نظیر HDR10+ در بخش پیشرفته (Advanced) جای‌گیری کرده‌اند و گزینه Zoom-in mic هم به صورت پیش‌فرض روشن شده است.

قسمت انتخاب رزولوشن ویدیوها هم رابط کاربری تمیزی دارد و در مواقعی که نمی‌توان یک گزینه را انتخاب کرد، تنها آپشن‌های در دسترس ظاهر می‌شوند. برای مثال، با لنزهای 64 مگاپیکسلی و اولترا واید نمی‌توان ویدیوهای 4K و فول اچ‌دی با 60 فریم بر ثانیه ضبط کرد بنابراین وقتی اقدام به عکسبرداری با این لنزها می‌کنید، گزینه‌های نامبرده حذف می‌شوند. حال اگر به تنظیمات بروید و حالت 60 فریم بر ثانیه را برگزینید، گزینه زوم کردن غیرفعال خواهد شد. این اتفاق بدین خاطر رخ می‌دهد که گلکسی اس 20 پلاس از لنز اصلی 12 مگاپیکسلی برای فیلمبرداری معمولی بهره می‌گیرد ولی برای ضبط ویدیوهای 8K سراغ لنز 64 مگاپیکسلی می‌رود.

اگر واقعاً به فیلمبرداری با 60 فریم در هر ثانیه علاقه دارید، باید ابتدا گزینه 30 فریم بر ثانیه را برگزینید و سپس به قسمت منظره‌یاب دوربین برگردید و کمی زوم کنید و بعد به تنظیمات بروید و دکمه 60 فریم بر ثانیه را روشن نمایید.

ضبط فیلم‌های Super Steady فقط با رزولوشن فول اچ‌دی انجام می‌شود. در اس 20 اولترا هم چنین اتفاقی رخ می‌داد اما آن دستگاه گزینه Super Steady را فقط با لنز اولترا واید هماهنگ کرده بود ولی نکته‌ای که اس 20 و اس 20 پلاس را متمایز می‌کند آن است که این موبایل از حسگر اصلی بهره می‌برد و فرآیند فوکوس خودکار را نیز صورت می‌دهد.

در میان تنظیمات پیشرفته، گزینه‌ای تعبیه شده که به شما کمک می‌کند تا رنگ پوست سوژه‌های موجود در تصاویر سلفی را کمی طبیعی‌تر کنید. در اینجا همچنین، چندین گزینه فیلمبرداری وجود دارد که در بخش More قرار گرفته است. ضمناً، شما می‌توانید رابط کاربری اپلیکیشن دوربین را آن‌طور که خودتان می‌خواهید تغییر دهید.

گزینه Single Take برای آن دسته از افرادی که به گزینه‌های متعدد عکسبرداری و فیلمبرداری علاقه‌ای ندارند کاربردی خواهد بود. کاری که این آپشن انجام می‌دهد آن است که با همه لنزها عکسبرداری کرده و کلیپ کوتاه ضبط می‌کند و همزمان به کاربران گرفتن عکس و فیلم از زوایای مختلف را پیشنهاد می‌دهد. سپس در آلبوم تصاویر و کلیپ‌های باکیفیتی ذخیره می‌شوند که تکنولوژی هوش مصنوعی آنها انتخاب کرده است. در مجموع این گزینه برای اشیایی که مدام در حال حرکت کردن هستند فوق‌العاده خواهد بود.

در این بین اگر به دنبال تبدیل تصاویر به کلیپ‌های کوتاه هستید، می‌توانید از گزینه Motion Photo و افکت‌های تعبیه شده بهره ببرید. خودِ اپلیکیشن دوربین گزینه‌ای برای ساخت فیلترهای خاصی دارد که با توجه به تصاویر وارد شده این کار را انجام می‌دهد. در کنار این آپشن‌ها، حالت Beauty هم قرار گرفته که اسلایدرهای مختلف آن کاربردش را دو چندان کرده است.

در نهایت به منظور افزایش کیفیت ویدیوها، سامسونگ برخی قابلیت‌ها که در محصولات سال‌های قبلش قرار داده بود را به این دستگاه آورده است که حالت واقعیت افزوده یا گزینه ثابت کردن سوژه در فریم فیلمبرداری از آن جمله می‌باشند.

 

نکته بسیار مهم: حقیقتاً سخت‌افزار دوربین گلکسی اس 20 پلاس تقریباً همانی است که در اس 20 وجود دارد و این یعنی کیفیت تصاویری که این دستگاه می‌گیرد با کیفیت خروجی برادر کوچکتر خود برابری می‌کند. البته این موضوع به زاویه دید شما و چگونگی بررسی کیفیت عکس‌ها نیز وجود دارد. در این میان، فاکتورهایی نظیر افکت‌های به کار رفته هنگام استفاده از حالت واقعیت افزوده یا شیوه جای‌گیری سوژه در فریم دخیل نیز هستند.

 

کیفیت تصاویر گرفته شده در روز

هنگامی که نور کافی در صحنه وجود داشته باشد، گلکسی اس 20 پلاس تصاویر باکیفیتی می‌گیرد. دوربین اصلی این دستگاه از فرآیند پردازشی بسیار قدرتمندی برخوردارست و در شرایطی که سایه‌ها در صحنه مدنظر بیشتر هستند، گزینه HDR خودکار وارد عمل می‌شود. در نهایت رنگ‌ها نیز بسیار واضح خواهند بود و بیش از حد معمول اشباع نخواهند شد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

اگر به تصاویر گرفته شده توسط لنز اولترا واید با دقت بسیار زیاد نگاه کنید، شاهد عکس‌های بسیار باکیفیتی نخواهید بود اما در مجموع وضوح خروجی آنها بسیار زیاد است. رنگ‌های به نمایش درآمده در این سنسور با مواردی که توسط لنز اصلی ثبت شده‌اند تقریباً برابری می‌کنند و رنج دینامیک هم بسیار بالاست.

حسگر تله فوتو چندان تعریفی نیست. این دوربین مخصوص بزرگنمایی به صورت اپتیکال بوده و به میزان 1.07 درصد بیش از لنز اصلی زوم می‌کند ولی با توجه به اینکه 64 مگاپیکسل رزولوشن دارد، تصاویر باکیفیتی می‌گیرد.

حالا چنان‌چه با این سنسور به اندازه 2 یا 3 برابری بزرگنمایی را انجام دهید، تصاویری در اختیار خواهید داشت که جزئیات زیادی دارند. البته شاید روش سامسونگ برای به ثبت رساندن عکس‌های این‌چنینی با گوشی‌هایی که لنز تله فوتو مخصوص زوم 2 یا 3 برابری دارند متفاوت باشد ولی در مجموع مطمئناً از نحوه کارکرد این سنسور احساس رضایت خواهید کرد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

با انتخاب گزینه زوم 4 برابری، تصاویر همچنان کیفیت بالای خود را حفظ خواهند کرد ولی شفافیت آنها کاهش می‌یابد.

گزینه بزرگنمایی 10 برابری هم فقط زمانی کاربردی است که روی تصاویری که گرفته‌اید زوم نکنید و آنها را از همان فاصله‌ای که به ثبت رسیده‌اند مشاهده نمایید.

در نهایت باید به گزینه زوم 30 برابری اشاره کنیم و بگوییم که این آپشن تنها زمانی به درد می‌خورد که می‌خواهید از فواصل دور سوژه‌های مدنظر را ببینید وگرنه به هیچ عنوان برای عکسبرداری کاربرد نخواهد داشت.

 

کیفیت تصاویر گرفته در شب و شرایط کم نور

عملکرد قابل قبول این محصول سامسونگ هنگام عکسبرداری در شب‌ها و شرایط کم نور نیز ادامه می‌یابد. این دستگاه آن‌قدر درخشان کار می‌کند که حتی زمانی که گزینه عکسبرداری در شب یا همان Night Mode نیز روشن نشده می‌تواند تصاویر باکیفیتی بگیرد بنابراین جزئیات زیاد هستند.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

حالت نامبرده باعث افزایش نویز در تصاویر می‌شود و سایه‌ها را نیز تیره‌تر می‌کند و در زیاد دیده شدن جزئیات نیز مؤثر می‌باشد.

Night Mode در تصاویر به ثبت رسیده توسط لنز اولترا واید کاملاً خودنمایی می‌کند. به طور کلی اگر با حالت معمولی اقدام به عکسبرداری کنید، مناطق دور دست بسیار سیاه هستند ولی با روشن کردن آپشن مذکور، سوژه‌های مدنظر که در فاصله‌های دور جای گرفته‌اند به خوبی دیده می‌شوند زیرا نورپردازی به بهترین شکل ممکن صورت می‌پذیرد.

اتفاقاتی که در پاراگراف قبل گفتیم می‌توانند در تصاویر گرفته شده توسط Night Mode و هنگام فعال بودن گزینه زوم 3 برابری تکرار شوند ولی با این وجود، در زمان استفاده از آپشن تصویربرداری نرمال نیز کیفیت عکس‌ها قابل قبول است.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

 

کیفیت تصاویر پرتره و بوکه

برای گرفتن تصاویر پرتره یا فوکوس زنده، (Live Focus) این محصول کمپانی کره‌ای از وجود سنسور ToF بهره می‌برد تا اطلاعات بیشتری از عمق سوژه و فضای پشت سر آن به دست بیاورد بنابراین این عضو خانواده گلکسی اس 20 از مدل معمولی آن بهتر عمل می‌کند. در اینجا دو نوع سیستم پردازش تصویر وجود دارد که یکی باعث می‌شود لنز اصلی برای تصویربرداری وارد عمل شود و دیگری عکس‌های گرفته شده توسط لنز 64 مگاپیکسلی را از وسط برش می‌دهد. البته فرقی میان این دو گزینه وجود ندارد زیرا هر دوی آنها به خوبی سوژه را شناسایی می‌کنند و تصاویر پرتره ای که با اس 20 پلاس می‌گیریم کیفیت قابل‌قبولی دارند.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

یکی از نکات عجیب این گزینه آن است که وقتی تایمر را روشن می‌کنید، بلافاصله پس از زدن دکمه فوکوس روی سوژه قفل می‌شود در حالی که این اتفاق باید وقتی صورت پذیرد که می‌خواهید عکس بگیرید. این باگ مطمئناً می‌تواند یکی از اشکالات موجود در پرچمداران کمپانی کره‌ای باشد بنابراین این شرکت باید در آینده‌ای نزدیک برای حل کردن آن فکری بکند.

در مجموع حالت فوکوس زنده هم سوژه‌های انسانی و هم سوژه‌های غیرانسانی را خوب تشخیص می‌دهد و آنها را به راحتی از پس‌زمینه جدا می‌سازد. با این اوصاف، می‌توانیم با خیالی راحت ادعا کنیم که این دستگاه تصاویر پرتره و بوکه بسیار واضح و شفافی می‌گیرد.

 

تصاویر سلفی

کیفیت تصاویر سلفی که پس از خرید سامسونگ گلکسی اس 20 پلاس می‌گیرید، با کیفیت تصاویر سلفی به ثبت رسیده توسط گلکسی اس 20 برابری می‌کنند. به علاوه، مشخصات فنی سخت‌افزار آنها ما را بر آن داشت تا بگوییم که این موبایل با خانواده گلکسی نوت 10 نیز عملکرد یکسانی دارند ولی باید اذعان کنیم که این تلفن همراه کمی متفاوت‌تر عمل می‌کند.

در بسیاری از حالات تصاویر وضوح بسیار بالایی دارند و جزئیات در آنها زیاد هستند. در شرایط کم نور نیز گوشی اولویت را به فرآیندهای کاهش نویز می‌دهد. البته امکان دارد در شب‌ها فوکوس آن‌طور که انتظار می‌رود روی سوژه‌ها ثابت نشود و رنگ‌ها هم در مقایسه با عملکرد دوربین اصلی، حالت سرزندگی خود را از دست بدهند اما با این حال، ما از عکس‌های سلفی ثبت شده توسط این دستگاه راضی هستیم.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

تصاویر پرتره هم مطمئناً رضایت شما را جلب خواهند کرد و با توجه به اینکه دوربین‌های سلفی دارای محدودیت‌های خاص خودشان هستند، باید با خروجی این سنسورها کنار بیاییم.

 

ضبط ویدیو

ویدیوهایی ضبط شده توسط گلکسی اس 20 پلاس و گلکسی اس 20 از نظر تعداد فریم و کیفیت با هم برابر هستند. بنابراین امکان فیلمبرداری با وضوح و نرخ‌های زیر را خواهید داشت:

  • 8K با 24 فریم بر ثانیه
  • 4K با 30 فریم بر ثانیه
  • 4K با 60 فریم بر ثانیه

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

شما برای فیلمبرداری گزینه HDR10+ را هم در اختیار خواهید داشت ولی توجه داشته باشید که برای مشاهده آنها باید دستگاهی داشته باشید که از این کیفیت پشتیبانی کند و آنها را در سایت‌هایی نظیر یوتیوب آپلود کنید. به علاوه، می‌توانید به این محصول سامسونگ بگویید تا به جای h.264 پیش‌فرض، از سیستم رمزگشای h.565 بهره ببرد. لازم به ذکر است که ویدیوهای 8K با سیستم h.265 رمزگشایی می‌شوند.

هنگام روشن کردن گزینه زوم 1 برابری لنز اصلی 12 مگاپیکسلی وارد عمل می‌شود و لنز اولترا واید نیز زمانی کار می‌کند که گزینه بزرگنمایی 0.5 برابری را روشن کرده‌اید. کیفیت 8K و سایر گزینه‌های زوم (2 برابری و بیشتر) را هم لنز 64 مگاپیکسلی پشتیبانی خواهد کرد.

سیستم ثابت‌سازی برای همه کیفیت‌ها یعنی 8K با 24 و 4K با 60 فریم بر ثانیه تعبیه شده ولی در صورت تمایل امکان غیرفعالسازی آن وجود دارد.

در ادامه به گزینه ثابت‌سازی Super Steady می‌رسیم که در دو حالت به کار می‌رود: یکی زوم عریض و یکی زوم نه چندان عریض. گزینه اول از دوربین اولترا واید استفاده می‌کند ولی گزینه دوم خروجی ثبت شده توسط لنز اصلی که در آن فوکوس خودکار وجود دارد را برش می‌دهد. در واقع این قسمت یکی از جاهایی است که اس 20 و اس 20 پلاس از اس 20 اولترا بهتر کار می‌کنند چرا که بزرگنمایی فقط توسط لنز اولترا واید به انجام می‌رسد.

دوربین سلفی هم ویدیوهای 1080p با 60 و 30 فریم بر ثانیه ضبط می‌کند و گزینه فوکوس خودکار و ثابت‌سازی نیز تنها هنگام ضبط فیلم‌های 1080p با 30 فریم بر ثانیه فعال می‌شود.

تقریباً مانند اس 20 و اس 20 اولترا، اس 20 پلاس هم در شب‌ها می‌تواند ویدیوهای Hyper-lapse ذخیره کند. این یعنی امکان تبدیل چندین تصویر ثبت شده در شرایط کم نور به یک ویدیو وجود دارد.

ضمناً، فیلم‌های گرفته شده در شب‌ها توسط این محصول سامسونگ نیز کیفیت قابل‌قبولی دارند زیرا اکثر کارهای آنها را سنسورهای بزرگ انجام می‌دهند.

 

رقبا و آلترناتیوها

در میان پرچمداران نیمه اول سال 2020 سامسونگ، مدل گلکسی اس 20 اولترا بدون هیچ کمی و کاستی امکانات پیشرفته خود را در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. در همین حال، دو مدل ضعیف‌تر یعنی اس 20 و اس 20 پلاس از نظر سخت‌افزاری تفاوت‌هایی با آن دارند ولی شباهت‌های آنها به یکدیگر بسیار زیاد است. در این شرایط که نمی‌توانیم بهترین مدل را انتخاب کنیم، باید بگوییم که اس 20 پلاس فقط از نظر ابعاد کمی بزرگتر می‌باشد بنابراین انتخاب نهایی شما بستگی به این دارد که گوشی که می‌خواهید انتخاب کنید، دوست دارید بزرگ باشد یا کوچک.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

به علاوه، تفاوت قیمت دو مدل اس 20 و اس 20 پلاس هم نباید شما را به اشتباه بیندازد که سراغ مدل ضعیف‌تر بروید زیرا دستگاه دارای پسوند پلاس از باتری قدرتمندتر و نمایشگری بزرگتر بهره می‌برد. در سمت دیگر، برای خرید سامسونگ گلکسی اس 20 اولترا مجبور خواهید بود هزینه بیشتری بپردازید ولی اگر این کار را کردید، صاحب موبایلی خواهید شد که دوربین توانمندی دارد.

از میان رقبای تولید شده توسط سایر شرکت‌ها نیز می‌توانیم به آیفون 11 پرو مکس اشاره کنیم که رقیب جدی اس 20 پلاس به شمار می‌رود. از میان امکانات موجود در این دستگاه‌ها که می‌توانیم آنها را با هم مقایسه نماییم، باید نمایشگر بزرگتر، دوربین باکیفیت‌تر، وزن کمتر، بدنه‌ای کامپکت‌تر و قیمتی ارزان‌تر به میزان 20 درصد را یادآور شویم. از میان سایر فاکتورها هم به پشتیبانی طولانی‌تر از سیستم نرم‌افزاری محصول اپل اشاره می‌کنیم.

دو رقیب دیگر برای گلکسی اس 20 پلاس که به تازگی معرفی شده‌اند هم هواوی پی 40 (Huawei P40) و هواوی پی 40 پرو (Huawei P40 Pro) می‌باشند که البته سیستم نرم‌افزاری آنها توسط گوگل پشتیبانی نخواهد شد و همین موضوع می‌تواند از جمله نقاط ضعف آنها برشمرده شود. دیگر آلترناتیو قدرتمند نیز وان‌پلاس 8 پرو (OnePlus 8 Pro) می‌باشد که احتمالاً سخت‌افزار آن مشابه اس 20 پلاس خواهد بود ولی با قیمت ارزان‌تر فروخته خواهد شد (به زودی نقد و بررسی تخصصی این گوشی را در سایت تبلت‌فون منتشر خواهیم کرد).

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

 

نظر نهایی

استراتژی که سامسونگ برای معرفی پرچمدارانش در سال 2020 اتخاذ کرده بسیار سرراست است. این یعنی اگر می‌خواهید صاحب گوشی شوید که همه چیز تمام است و پول برایتان اهمیت ندارد، می‌توانید سراغ اس 20 اولترا بروید. ولی چنان‌چه قصد دارید برای خرید موبایل هزینه منطقی بپردازید و از طرفی کیفیت دوربین نیز برایتان مهم است، اس 20 همان چیزی می‌باشد که می‌خواهید. با این اوصاف، اس 20 پلاس در هیچ‌کدام از دو زمینه نامبرده قرار نمی‌گیرد.

با کمی تفکر و جستجو می‌توانید به این نتیجه برسید که گلکسی اس 20 پلاس انتخاب بهتری از گلکسی اس 20 است. این دستگاه به خاطر بهره‌مندی از نمایشگر بزرگتر و قیمت نسبتاً منصفانه می‌تواند انتخاب خوبی برای خریداران واقعی به شمار برود. در غیر این صورت، چنان‌چه عجله‌ای ندارید، می‌توانید یکی دو ماه صبر کنید تا قیمت‌ها کاهش یابند و در آن زمان اقدام به خرید سامسونگ گلکسی اس 20 پلاس نمایید.

نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus

 

نقاط قوت

  • کیفیت ساخت بسیار بالا
  • دریافت تأییدیه IP68
  • شیوه طراحی مدرن
  • مجهز به نمایشگر AMOLED و پشتیبانی از نرخ بازسازی 120 هرتزی
  • دوام باتری مناسب و سرعت شارژ بالا با شارژر 25 واتی
  • اسپیکر استریو باکیفیت
  • عملکرد سریع و قابل قبول برای یک گوشی پرچمدار
  • دوربین اصلی سه‌گانه با کیفیت تصاویر فوق‌العاده

 

نقاط ضعف

  • عملکرد نامناسب سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش در مقایسه با نمونه‌های به کار رفته در سایر رقبا
  • داغ شدن بدنه هنگام انجام دادن کارهای سنگین
  • وضوح پایین تصاویر گرفته شده در مقایسه با عکس‌های به ثبت رسیده توسط اس 20 اولترا در حالت زوم 4 یا 10 برابری

خرید لوازم جانبی گوشی سامسونگ S20 Plus

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران درباره "نقد و بررسی تخصصی گوشی سامسونگ گلکسی S20 Plus"

  1. فیلم بردارب این گوشی روی 60 فرم آشغاله در مقایسه با s9 plus که داشتم توی 60 فرم خیلی نویز داره مجبورم بذارم روی30 فرم
    گوشی که عین کوره داغ میکنه نور صفحه میاد پایین
    اثر انگشتشم که به درد نمیخوره
    نسبت به s9 plus بیشتر اذیتم میکنه در مقایسه با پولی که دادم عملکردش نامناسبه