نقد و بررسی گوشی ال جی G6

نقد و بررسی کامل گوشی LG G6

مقرون به صرفه ، این داستان زندگی LG-G6 می باشد. از نظر ظاهری گوشی G6 لبه های خمیده دارد و نه فقط لبه خمیده در قاب گوشی بلکه هم در قاب و هم در صفحه نمایش این لبه های خمیده به چشم می خورند البته این خمیدگی با مفهوم Edge که در گوشی های سامسونگ شاهد آن هستیم فاصله زیادی دارد.الجی G6 از نظر سخت افزاری با سخت افزارهایی که اخیرا در بازار گوشی بسیار پر هیاهو بودند ظاهر نشده است. این گوشی از یک رم 4GB و همچنین چیپست Snapdragon 821 که چندین ماه پیش رونمایی شد بهره می برد در حالی که چیپست های جدیدتری در بازار موجود است . چه اتفاقی برای این پرچم دار افتاده است ؟ اتفاقی که افتاده تغییر نگرش LG می باشد. ال جی برای اینکه بتواند فروش بیشتری از این گوشی داشته باشد، تعریف جدیدی از یک پرچم دار ارایه داده است. ال جی در حالی که از مجهز کردن گوشی جدید به  بروزترین سخت افزارها دست کشید، بیشتر روی کارایی گوشی تمرکز کرد. شاید بسیاری از ما فکر کنیم که ال جی با بیان این حرف ها قصد دارد این واقعیت را که سامسونگ به هیچ کمپانی اجازه استفاده از Snapdragon 835 را قبل از رونمایی S8 نمی دهد کم اهمیت جلوه دهد اما باید با واقعیت روبرو شد، تیم فروش ال جی باید روی این قضیه به نحوی مانور می داد تا این موضوع کمی اهمیت خود را از دست دهد.

LG-G6-photo

به نقل از ال جی برای دیدن آخرین سخت افزارها روی گوشی های ال جی باید تا رونمایی ورژن های جدید گوشی های سری V ال جی صبر کرد، زمانی که سامسونگ، S8 خود را رونمایی کرده است. برای G6 یک چیپست Snapdragon 821 استفاده شده است که هر چند در مقایسه با 835 کمی قدیمی تر است اما این چیپست نیز چیپست قدرتمندی بوده و جز آخرین مدل های Qualcomm می باشد و در کنار رم 4GB گوشی جای هیچ گونه نگرانی ای برای پردازش برنامه ها و بازی ها نمی گذارد. دیگر موردی که کمی نا امید کننده می باشد استفاده از سنسور دوربین سونی مدل IMX258 می باشد . سنسوری که برای تعداد زیادی از گوشی های هوشمند طی دو سال اخیر مورد استفاده قرار گرفته و در این بین حتی گوشی هایی از این سنسور استفاده کرده اند که قیمت آنها کمتر از نصف قیمتی  می باشد که ال جی برای G6 در نظر گرفته است. این سنسور مشخصا سنسوری نیست که برای یک پرچمدار بتوان متصور شد ولی به یاد داشته باشید که تعریف و نگرش ال جی از پرچمدار تغییر کرده. الجی جی 6 از دو سنسور IMX258 بهره می برد که شاید اندکی امیدوارکننده باشد  اما از نظر مفهومی سنسور دوربین همان مفهوم سنسور های قبلی ال جی را دارد. یک سنسور با زاویه دید فوق العاده باز مانند گوشی های قبلی ال جی .

LG-G6-overview

اندازه سنسور های دوربین کمی کوچکتر شده است و همچنان مثل دوربین های قبلی میتوانید با کیفیت 13MP در هر دو دوربین عکس هایی با کیفیت مناسب بگیرید .

اما صفحه نمایش، شاید یکی از بهترین و برجسته ترین ویژگی های پرچمدار الجی

همه ی ما صفحه نمایش های بزرگ می خواهیم اما از به همراه داشتن یک گوشی با حجم بزرگ نیز بیزاریم . طراحان ال جی دست به کار شده و یک صفحه نمایش که قسمت عمده جلو گوشی را پوشش می دهد طراحی کرده اند. صفحه نمایش 5.7 اینچی با نسبت ابعاد 18:9 که نسبت به صفحه نمایش G5 بزرگتر بوده اما از نظر اندازه گوشی دقیقا به اندازه G5 می باشد. در ادامه در مورد صفحه نمایش پرچمدار امسال الجی بیشتر بحث خواهیم کرد.

LG-G6-screen

دو مورد عجیب نیز در مورد پرچمدار الجی وجود دارد، اول اینکه مدل شارژ بی سیم فقط در آمریکا و Hi-Fi Quad DAC فقط در کره جنوبی عرضه می شوند .

قیمتی که ال جی برای این گوشی هوشمند خود در نظر گرفته قیمتی است که برای دیگر پرچمدارها در نظر گرفته شده است یا حداقل نزدیک به آن قیمت هاست در حالی که در نگاه اول شاید S8 سامسونگ و گوشی های Pixel و همچنین iPhone قیمت های بهتری نسبت به G6 دارند اما برای اینکه بتوان قیمت چند محصول را مقایسه کرد باید ابتدا مشخصات آنها را به دقت بررسی و مقایسه کرد در ادامه توضیحات کاملی در این مورد ارائه خواهیم کرد.

 

صفحه نمایش :

یکی از مشخصات متمایز G6 صفحه نمایش این گوشی می باشد. صفحه نمایش 5.7 اینچی با نسبت ابعاد 18:9 که در فضایی قرار گرفته که معمولا صفحه نمایش های 5.5 اینچی با نسبت ابعاد 16:9 قرار می گیرند و این یعنی استفاده حداکثر از فضای جلو گوشی. صفحه نمایش G6 هم عرض صفحه نمایش های 5.2 اینچی با نسبت 16:9 اما از نظر طولی دارای طول بیشتری می باشد.

رزولوشن 1440 × 2880 پیکسلی صفحه نمایش، دقت 564 پیکسل در اینچ را برای این صفحه نمایش فراهم می کند که این دقت پیکسلی ازدقت 534 پیکسل بر اینچ گوشی S7 Edge بیشتر ولی از دقت 577 پیکسل بر اینچی گوشی S7 کمی کمتر است .

 

LG-G6-screen-overview

هر چند G6 در حالت دستی روشنایی 468nit و در حالت خودکار روشنایی 568nit را دارد، که Huawei P10 و Xperia XZ کمی بالاتر از این مقدار روشنایی را دارند و البته iPhone 7 Plus مقدار 100nit روشنایی بیشتری در حالت خودکار را دارد اما هیچ کدام از این گوشی ها توانایی رقابت با کنتوراست فوق العاده G6 را ندارند.

حداقال روشنایی نیز در این گوشی 4.1nit می باشد، که اگر این گوشی را در تاریکی استفاده می کنید مطمئنا چشمان شما را اذیت نخواهد کرد.

همچنین عملکرد صفحه نمایش LCD گوشی در فضای باز و زیر نور خورشید بسیار عالی بوده و حتی هم رده با iPhone 7 Plus می باشد. اما Xperia XZ و V20 خود ال جی در شرایط مشابه عملکرد بسیار بهتری دارند و در این زمینه برتر می باشند .

باتری :

G6 از یک باتری 3300mAh استفاده می کند که در مقایسه با باتری 2800mAh نسل قبلی خود یعنی G5 یک ارتقا خوب محسوب می شود. ظرفیت باتری در مقایسه با G5 مقدار %18 افزایش داشته در حالی که صفحه نمایش %8 بزرگتر شده است پس می توان انتظار عملکرد بهتری از باتری این گوشی نسبت به G5 داشت . در مقایسه با V20 نیز که یک باتری 3000mAh با صفحه نمایش هم اندازه G6 و یک صفحه نمایش دوم کوچک در قسمت بالای خود داشت، می توان عملکرد باتری G6 را بهتر دانست. البته بر خلاف G5 و V20 باتری G6 قابل تعویض نمی باشد .

دوام باتری برای مکالمه صوتی، وب گردی و پخش ویدیو به شرح زیر می باشد که در هر سه مورد G6عملکرد بهتری نسبت به G5 و V20 دارد اما در قسمت وب گردی گوشی Pixel XL می تواند یک ساعت بیشتر دوام آورد و در قسمت پخش ویدیو نیز هر چند Pixel XL عملکرد بهتری نسبت به G6 دارد، اما در این زمینه S7 Edge بهترین عملکرد را در میان پرچمدارها داشته است.

LG-G6-battery

به نقل از ال جی ، این گوشی سازگار با Qualcomm Quick Charge 3.0 می باشد و به این منظور یک شارژر سریع با قدرت 9V/1.8A را همراه خود دارد که قادر است این گوشی هوشمند را در مدت 30 دقیقه به میزان %47 شارژ نماید . همچنین ال جی عمل شارژ گوشی را با در نظر گرفتن عمر باتری و درجه حرارت آن در هر زمان بهینه کرده و با این کار عمر مفید باتری را نیز افزایش داده است.

 

رابط کاربری :

Android 7.0 Nougat سیستم عامل پیش فرض گوشی G6 می باشد، که البته روی آن لایه خود ال جی نصب می باشد.  ال جی برای تاکید بر منحصر بفرد بودن صفحه نمایش خود، این لایه را Full-screen UX نام گذاری کرده است. اندازه صفحه نمایش و همچنین طراحی لایه مخصوص ال جی را می توان مشخصه اول این گوشی دانست که امکانات بسیاری را برای کاربران فراهم کرده است، امکاناتی که شاید تا به حال همه ی آن ها در یک گوشی وجود نداشت. صفحه نمایش بلند و طراحی لایه مخصوص G6 این امکان را می دهد تا بتوان صفحه نمایش را به دو مربع روی هم تقسیم کرد و دو برنامه را به طور همزمان اجرا و مدیریت کرد .

ui1

هر چند ال جی صفحه نمایش دومی را که در V20 رو نمایی کرده بود در G6 به کار نبرده است، اما با در نظر گرفتن امکانی به نام always on display که به معنی صفحه نمایش همیشه روشن است کارایی صفحه نمایش دوم V20 را در G6 نیز حفظ کرده است. کاربران می توانند یکی از سه طراحی را برای این قسمت انتخاب کرده و حتی می توانند با اعمال تنطیماتی، زمان روشن بودن و یا خاموش بودن این قسمت را نیز شخصی سازی کنند.

مانند صفحه نمایش دوم V20 نوتیفیکیشن های برنامه های دیگر نیز در این قسمت نمایش داده می شوند.

LG-G6-always-on-display

بعد از باز کردن صفحه قفل گوشی، صفحه پیش فرض گوشی ظاهر می شود که ال جی آن را به طور پیش فرض مانند اپل و بدون دکمه App drawer طراحی کرده است هر چند می توانید از طریق تنظیمات این حالت را شخصی سازی کرده و به حالت پیش فرض اندروید که همراه با App drawer  می باشد تغییر دهید.

امکان تقسیم صفحه نمایش به دو قسمت که در Android 7.0 nougat وجود دارد و در بعضی گوشی ها از جمله G6 برای کارایی بیشتر شخصی سازی می شود دیگر امکان جالب این گوشی است. شما می توانید در هر دو حالت عمودی و افقی صفحه نمایش را به دو قسمت تقسیم کرده و به طور همزمان روی دو برنامه کنترل داشته باشید. امکان جالب دیگر دکمه Quick switch می باشد که با یک بار لمس آن می توانید بین دو برنامه ای که به طور همزمان در صفحه نمایش باز هستند جا به جا شوید و با دو بار لمس آن می توانید به صفحه اصلی خود که صفحه نمایش بدون تقسیم بندی است بروید. هر چند با دو بار لمس مجدد آن به حالت قبلی که دو برنامه به طور همزمان در حال اجرا بورند می توانید باز گردید.

اما اگر عادت به استفاده از یک دست برای کنترل گوشی خود دارید، شاید یکی از معایب گوشی های با طول زیاد دسترسی سخت به نوتیفیکیشن ها و پاسخ دادن به آن ها باشد که البته برای حل این مشکل ال جی نوار ناوبری خود را قابل شخصی سازی کرده است تا علاوه بر سه دکمه ای که همیشه در این نوار حاضرند امکان اضافه کردن دکمه ای برای باز کردن نوتیفیکیشن ها و همچنین دکمه ای برای گرفتن عکس از صفحه نمایش یا همان Screen Shot نیز وجود داشته باشد.

با بیشتر شدن طول صفحه نمایش ها ، بعضی از برنامه ها امکان دارد که به خوبی در چنین صفحه نمایش هایی نمایش داده نشوند که ال جی ضمن قبول این مسئله راهکاری نیز برای این مشکل ارایه داده به این ترتیب که هنگام اجرا شدن چنین برنامه هایی طول نوار ناوبری اندکی افزایش می یابد و در نتیجه برنامه مورد نظر به خوبی در صفحه نمایش به اجرا در می آید.

دوربین :

G6 به دو دوربین 13MP در پشت گوشی مجهز شده است که هر دو دوربین از یک نوع سنسور استفاده می کنند . سنسور IMX258 شرکت سونی که مورد قابل توجهی در مورد آن وجود ندارد و معمولا این سنسور برای دوربین گوشی های  میان رده مورد استفاده قرار می گرفت.

LG-G6-camera

تفاوت دو دوربین استفاده شده در این گوشی، لنزهای این دو می باشد که دوربین اول زاویه دید 71 درجه دارد در حالی که در مدل های قبلی ال جی این مقدار 75 درجه بود و زاویه دید دوربین دوم گوشی که زاویه دید گسترده تری دارد 125 درجه می باشد که باز هم 10 درجه نسبت به دوربین های قبلی ال جی کم شده است اما با این حال زاویه دیدهای دوربین های این گوشی هر دو دارای مقدار مناسبی می باشد. دریچه دیافراگم دوربین اول گوشی نسبت به دریچه دیافراگم دوربین دوم که زاویه دید گسترده تری دارد بازتر می باشد که برای عکاسی در محیط هایی با نور کم مناسب می باشد در حالی که با دوربین دوم می توان عکس هایی با عرض بیشتر ثبت کرد.

برنامه دوربین گوشی نیر تغییراتی را به همراه داشته است. برای استفاده بهتر از صفحه نمایش عریض گوشی، در قسمت بالای صفحه نمایش می توانید آخرین عکس هایی که ثبت کرده اید را مشاهده کنید. مانند همیشه کنار دکمه شاتر یک دکمه برای دسترسی راحت به گالری وجود دارد . حالت جدید مربع نیز به حالت های قبلی عکاسی یعنی اتوماتیک و پیشرفته افزوده شده است که با انتخاب هر کدام از این حالت ها می توانید تنظیمات مربوط به هر یک را کنترل کرده و عکس های خود را ثبت کنید. حالت مربع که در این مدل با توجه به صفحه نمایش عریض گوشی برای اولین بار معرفی شده است نیز خود دارای قابلیت های جدیدی می باشد. در مجموع می توان گفت علی رغم استفاده از سنسور های قدیمی که در گوشی های میان رده استفاده می شدند، با توجه به بهبود هایی که ال جی به وجود آورده می توان کیفیت عکس های گرفته شده با دوربین های پشتی این گوشی را راضی کننده و خوب ارزیابی کرد.

نمونه عکس های ثبت شده با دوربین G6 :

LG-G6-camera-photos

اما دوربین جلو گوشی یک دوربین 5MP می باشد که همانند دوربین های پشتی گوشی می تواند به دو حالت معمولی و با زاویه دید گسترده تر عکاسی کند . در پشت لنز با زاویه دید گسترده یک سنسور با رزولوشن بالا قرار دارد که هنگامی که بخواهید عکس معمولی بگیرید، یک برش از مرکزیت این لنز این امکان را برای شما فراهم میسازد در حالی که برای داشتن عکس های عریض کل پوشش لنز مورد استفاده قرار می گیرد. در کل در مورد دوربین سلفی نیز می توان گفت که عکس های فوق العاده ای در اختیار شما نمی گذارد اما همچنان راضی کننده می باشد.

نمونه عکس های ثبت شده با دوربین جلو G6 :

LG-G6-front-camera-photos

این گوشی توانایی ثبت ویدیو با کیفیت 4K و نرخ بیت 47Mbps را دارد که البته می توان با تغییر دادن آن با کیفیت های 1080p با سرعت 30 فریم در ثانیه و نرخ بیت 17Mbps و کیفیت 1080p با سرعت 60 فریم در ثانیه و نرخ بیت 24Mbps نیز فیلم برداری کرد. فیلم های گرفته شده با کیفیت 4K دوربین G6 دارای کیفیت فوق العاده ای بوده و جزئیات نیز براحتی در آن قابل تشخیص می باشد.

سخت افزار و بدنه :

G6 از چیپست Snapdragon 821 که ورژن بهبود یافته Snapdragon 820 می باشد استفاده می کند و هر چند در حال حاضر Snapdragon 835 نیز در بازار موجود می باشد اما هیچ شرکتی اجازه استفاده از این چیپست را قبل از S8 سامسونگ ندارد و در نتیجه G6 با چیپست قدیمی تر اما به اندازه کافی قدرتمند وارد بازار شده است. پردازنده چهار هسته ای این چیپست از دو هسته Kryo با فرکانس 2.35GHz و دو هسته Kryo با فرکانس 1.6GHz تشکیل شده است که در کنارشان یک پردازنده گرافیکی Adreno 530 نیز قرار دارد.

حافظه رم 4 گیگابایت برای جی6 در نظر گرفته شده است که می تواند کنار چیپست ذکر شده عملکرد بی نقصی را به نمایش بگذارد.

برای حافظه داخلی گوشی نیز دو گزینه 32GB یا 64GB در نظر گرفته شده است که البته هر دو مورد قابلیت ارتقا تا 256GB را به وسیله کارت های حافظه جانبی دارند.

بدنه گوشی از جنس آلومینیوم می باشد و صفحه نمایش آن توسط Gorilla Glass 3 و قسمت پشتی فریم توسط Gorilla Glass 5 محافظت می شوند . برای مقاومت بیشتر گوشی لبه های آن به صورت خمیده طراحی شده و همچنین گوشی دارای گواهینامه نظامی IP68 می باشد که ضد آب و ضد گرد و غبار بودن گوشی را بیان می کنند.

 

سخن پایانی :

کیفیت ساخت عالی ، ظاهر بسیار زیبا و خوش استیل که حس خوبی را ایجاد می کند، لبه های خمیده که در فضای باز و زیر نور خورشید می درخشند، ضد آب و گرد و غبار بودن و دوام بالای گوشی از جمله مشخصات ظاهری بوده و همچنین مقاومت این گوشی را نشان می دهند .عمر بالای باتری که در مقایسه با باتری G5 و V20 بهبود قابل توجهی یافته و 72 ساعت گوشی را روشن نگه می دارد. رابط کاربری مخصوص ال جی که از طیف رنگی گسترده ای در آن استفاده شده است، دستیار گوگل و همچنین قابلیت MultiTasking که البته در تمامی گوشی های مجهز به Android 7.0 وجود دارد از جمله ویژگیهای رابط کاربری این گوشی می باشد. البته قابلیت MultiTasking در G6 با وجود صفحه نمایش عریض آن بهتر و متفاوت تر از گوشی های معمولی می باشد که البته در این زمینه نیز سامسونگ عملکرد بهتری نسبت به ال جی دارد و امکانات متنوع تری برای این حالت از صفحه نمایش در گوشی های خود به وجود آورده است.

LG-G6-rear-camera

دوربین گوشی عکس های شفاف و با کیفیت بالایی در روز و نور زیاد و همچنین در شب و نور کم ثبت می کند که جزئیات نیز در آنها به خوبی قابل مشاهده است. مقدار بسیار کمی نویز در تصاویر وجود دارد اما مقدار آن به قدری کم است که کاملا قابل چشم پوشی می باشد . رنگ ها بسیار واضح و شفاف بوده و در کل می توان گفت کیفیت تصاویر نسبت به سنسور کوچک در نظر گرفته شده برای گوشی خیلی خوب می باشد.

دوربین با زاویه دید گسترده گوشی نسبت به دوربین اصلی گوشی وضوح کمتری دارد با این حال نسبت به دوربین های قبلی ال جی که در مدل های G5 و  V20 مورد استفاده گرفته بود بسیار بهتر و برتر می باشد. دوربین G6 توانایی ثبت ویدیوهای بی نظیری با کیفیت 4K دارد که جزئیات زیادی در آن قابل مشاهده می باشد.

همچنین نباید امکانات و قابلیت های جدیدی که ال جی به برنامه دوربین خود اضافه کرده تا کاربران بتوانند خلاقیت های خود را به نمایش بگذارند را فراموش کرد.

تمامی این ویژگی ها باعث شده تا G6 یک گوشی بالا رده و پرچمدار محسوب شود که توانایی رقابت با دیگر گوشی های پرچمدار را دارد. حال باید منتظر ماند و دید که پیشبینی های ال جی محقق شده و فروش G6 قادر به جبران ناکامی های فروش G5 خواهد بود یا خیر؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *