نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

نقد و بررسی گوشی سامسونگ Galaxy Note 10 Plus

گلکسی نوت 9 نسبت به گلکسی نوت 8 ویژگی‌های جدید و تازه‌ای نداشت و بسیاری از افراد سامسونگ را به خاطر معرفی آن سرزنش می‌کردند ولی علی‌رغم این اتفاقات ناخوشایند، مشتریان زیادی سراغش رفتند زیرا سامسونگ در آن کم نگذاشته بود. امسال اما، پرچمداران جدید کمپانی کره‌ای یعنی گلکسی نوت 10 و گلکسی نوت 10 پلاس نسبت به گوشی سال گذشته این خط تولید پیشرفت زیادی کرده‌اند هرچند در آنها یک ویژگی وجود ندارد. به نظر می‌رسد باید سامسونگ را آخرین تولیدکننده‌ای بدانیم که می‌خواهد جک هدفون 3.5 میلی‌متری را کنار بگذارد.

اگرچه این پورت محبوب در پرچمدار جدید کمپانی کره‌ای وجود ندارد ولی انتظار ما این است که گلکسی نوت 10 پلاس در همه زمینه‌ها نظیر باتری، صفحه نمایش، عملکرد دوربین، سرعت شارژ و قلم اِس پیشرفت قابل‌ملاحظه‌ای داشته باشد.

همان‌طور که می‌بینید، یکی از تغییرات عمده در گوشی نوت سال 2019، اندازه صفحه نمایش و بریدگی مخصوص دوربین سلفی است. سامسونگ توانسته چنین نمایشگر بزرگی را با استفاده از لبه‌های برآمده و حاشیه‌های باریکی قرار دهد تا دیگری نیازی نباشد که برای سنسور دوربین جلو ناچی را در بالا به وجود بیاورد.

البته با همه این امکانات فوق‌العاده، بسیاری از طرفداران گوشی‌های خط تولید نوت سامسونگ از گلکسی نوت 10 پلاس رضایت کافی ندارند ولی این افراد باید قبول کنند، محصولی که سامسونگ معرفی کرده به معنای واقعی کلمه قدرتمند بوده و اکثر ترندهای سال 2019 گوشی‌های همراه را در خود جای داده است.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

آنباکسینگ و محتویات درون جعبه

جعبه گلکسی نوت 10 پلاس مشکی و بسیار زیباست و تقریباً هر چیزی که از امکانات یک گوشی پرچمدار انتظار داریم، در آن جای گرفته است. دلیل اینکه گفتیم تقریباً، نبود کابل مبدل USB-C به جک هدفون 3.5 میلی‌متری است که به همین خاطر مجبور خواهید بود یک دانگل را به صورت جداگانه خریداری نمایید.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

به هر حال، در این کارتن کابل USB-C به USB-C وجود دارد که از تکنولوژی Power Delivery 3.0 و شارژر 25 واتی پشتیبانی می‌کند. یک جفت ایرباد AKG و کابل مربوطه نیز وجود دارد.

تنها شکایت ما به نبود دانگل تبدیل کننده کابل USB-C به جک هدفون 3.5 میلی‌متری مربوط می‌شود چرا که واقعاً ارزشش را نداشت تا سامسونگ مبدلی که تنها 5 دلار قیمت دارد را در جعبه پرچمدارش قرار ندهد. در ضمن، برای اینکه از نهایت قدرت گلکسی نوت 10 پلاس بهره ببرید، باید شارژر سریع 45 واتی را هم خودتان به صورت جداگانه خریداری کنید.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

طراحی و کیفیت ساخت

همان‌طور که از یک گوشی پیشرفته سال 2019 انتظار داریم، کیفیت ساخت گلکسی نوت 10 پلاس واقعاً عالی است. در قاب جلویی و پشتی این فبلت پوشش شیشه‌ای دو بعدی و در اطراف آن فریم فلزی وجود دارد. در مورد پوشش گوریلا گلس اطلاعات رسمی نداریم ولی شاید بتوانیم با اطمینان ادعا کنیم که نسخه 6 آن به کار رفته است.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

حالا اگر نوت 9، اس 10 پلاس و نوت 10 پلاس را از نظر پوشش کناری با هم مقایسه کنید، متوجه یک تفاوت در پنل پشتی خواهید شد. گلکسی اس 10 پلاس و نوت 9، کمی ضخیم هستند ولی قاب عقبی نوت 10 پلاس خوش‌دست است. البته نمی‌توانیم حسی که هنگام گرفتن این دستگاه به ما القا می‌شود را در کلمات توصیف کنیم و از طرفی انجام این کار هم چندان منطقی نیست زیرا باتری آن بزرگ‌تر بوده و نسبت به دو مدل قبلی باریک‌تر شده است.

چهار رنگی که سامسونگ برای گلکسی نوت 10 پلاس در نظر گرفته عبارتند از آئورا (رنگی شبیه به پشت سی‌دی)، آئورا سفید، آئورا مشکی و آئورا آبی. مطمئناً این رنگ‌بندی بسیار جذاب است ولی متأسفانه اثرات انگشت به راحتی روی آنها باقی می‌مانند و خیلی سریع کثیف می‌شوند. به علاوه، به خاطر پوشش شیشه‌ای، این گوشی بسیار لغزنده است.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

کمپانی کره‌ای تصمیم گرفته تا مشکلات طراحی مدل‌های قبلی محصولاتش را کنار بگذارد به همین دلیل برآمدگی پوشش شیشه‌ای جلو و عقب در حد استاندارد است و فریم کناری کمی تیز می‌باشد. در واقع باریکی این گوشی آن‌قدر زیاد است که بد نبود طراحان کمی آن را ضخیم‌تر می‌کردند تا راحت‌تر بتوان دکمه‌های پاور و افزایش و کاهش صدا را رویش جای داد. مطمئناً این شیوه طراحی باب میل همه نخواهد چرا که به خاطر بزرگی دستگاه، وقتی آن را در دستان خود می‌گیرید، گوشه‌هایش وارد دستانتان می‌شوند. به این نکته باید اشاره کنیم که گرفتن گوشی‌هایی نظیر وان‌پلاس 7 پرو و حتی گلکسی نوت 9 خوش‌دست‌تر هستند زیرا فریم ضخیم‌تری دارند.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

نکته عجیب‌تر در مورد گلکسی نوت 10 پلاس این است که علی‌رغم نمایشگر 6.8 اینچی، سبک وزن است. البته قسمت بالایی با قسمت پایینی کمی اختلاف جرم دارد ولی برای پی بردن به این موضوع باید خیلی دقت کنید. به هر ترتیب، پرچمدار 6.8 اینچی سامسونگ تنها 196 گرم وزن دارد و نسبت به وزن 206 گرمی وان‌پلاس 7 پرو بسیار سبک‌تر است. باید به این نکته اشاره کنیم که سنگینی پرچمدار کمپانی کره‌ای به خاطر باتری 4300 میلی‌آمپری است که در آن وجود دارد.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

با این همه، گرفتن گلکسی نوت 10 پلاس با یک دست کاری بسیار سخت‌ بوده و نسبت بدنه به تصویر بلند 19:9 هم کمک خاصی نکرده است. در واقع دستیابی به گوشه پایینی یا بالایی موبایل بسیار سخت می‌باشد ولی با این وجود، باید شیوه طراحی تمام صفحه نمایش سامسونگ را تحسین کنیم.

در مرحله بعد باید سراغ نقطه سیاه رنگی برویم که در بالا مشاهده می‌شود و محل قرارگیری دوربین سلفی است. مطمئناً این ناچ نسبت به حفره موجود در گوشی‌های سری گلکسی اس 10 کوچک‌تر شده ولی سایز آن آن‌قدر ریز است که نمی‌توانیم در آن آیکون خاصی قرار دهیم که به درد رابط کاربری بخورد.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

این نقطه مشکی رنگ همچنین، به هیچ وجه مزاحم تصاویر به نمایش درآمده در پنل 6.8 اینچی نخواهد شد. واقعیت آن است که پذیرفتن این ناچ یک سلیقه کاملاً شخصی می‌باشد چرا که برخی‌ها آن را در همین جایی که هست می‌پذیرند و برخی‌ها ترجیح می‌دهند به گوشه‌ها یا کناره‌ها منتقل شود. البته در این مورد، در بخش نرم‌افزار نقد و بررسی بیشتر صحبت خواهیم کرد.

جدای از بحث ناچ، خودِ صفحه نمایش بسیار زیباست و از آن جایی که به غیر از نوار سیاه پایینی حاشیه‌ای وجود ندارد، به راحتی می‌توانیم ادعا کنیم که حداقل 80 درصد گوشی نمایشگر است. نوار مشکی رنگ پایین هم که به آن اشاره کردیم، تقریباً هم اندازه با نمونه موجود در آیفون ایکس اس مکس است که ابعادش به چندین میلی‌متر می‌رسد. در مورد نوار مشکی رنگ بالایی هم بگوییم که به سختی می‌توانیم در آن اسپیکر یا سنسور مجاورت را قرار دهیم. ضمن اینکه حسگر تشخیص دهنده نور محیط نیز زیر صفحه نمایش جای‌گیری کرده است.

از نظر ظاهری، پنل پشتی با پنل جلویی تفاوت زیادی ندارد چرا که برآمدگی آنها یکی بوده و وقتی از کنار به آنها نگاه می‌کنید، توازن فوق‌العاده‌ای دارند به طوری که به سختی می‌توانید فاصله میان فریم و آنها را مشاهده نمایید. همان‌گونه که اشاره کردیم، اثر انگشت خیلی راحت روی این پوشش شیشه‌ای باقی می‌ماند و لغزندگی زیادی دارد. برآمدگی دوربین اما، توجهات را به خودش جلب خواهد کرد زیرا عمق آن استاندارد است و وقتی دستگاه را روی سطح صافی قرار می‌دهید به هیچ وجه تکان نخواهد خورد. واقعاً باید سامسونگ را به خاطر جای دادن این تعداد سنسور در یک بدنه 7.9 میلی‌متری تحسین کنیم.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

همین‌طور که در حال بررسی کناره‌های گوشی هستید، مطمئناً اسپیکر پایینی که بین پورت USB-C و محل قرار دادن قلم اِس جای گرفته را مشاهده خواهید کرد. در کنار این تجهیزات همچنین، میکروفون اصلی نیز واقع شده و میکروفون ثانویه نویز کنسلینگ هم در بالا قرار گرفته تا همسایه محل قرار دادن مموری کارت میکرو SD و سیمکارت باشد.

نکته عجیب اینکه بر خلاف سایر گوشی‌های موجود در بازار، در سمت راست این دستگاه هیچ دکمه‌ای وجود ندارد بنابراین باید دنبال دکمه‌های پاور و کاهش و افزایش صدا در سمت چپ بگردید.

واقعیت آن است، کسی که پس از گلکسی نوت 8 سراغ گلکسی نوت 10 پلاس آمده، ابتدا گیج خواهد شد زیرا دکمه پاور دقیقاً جایی نشسته که در پرچمدار خط تولید نوت سال 2017 سامسونگ، دکمه بیکسبی قرار داشت. مطمئناً محل قرارگیری این دکمه‌ها به افراد چپ دست کمک زیادی خواهد کرد زیرا آنها هستند که راحت‌تر می‌توانند با دستی که با آن تسلط بیشتری دارند، صداها را کم و زیاد کرده یا گوشی روشن و خاموش کنند. البته اکثریت راست دست‌ها هم می‌توانند با انگشت اشاره یا وسط خود به دکمه پاور دسترسی پیدا کنند. یکی از کارهایی که قطعاً به خاطر انجام آن به زحمت خواهید افتاد، اسکرین شات گرفتن است زیرا نگه داشتن دکمه پاور و دکمه کاهش صدا بسیار سخت خواهد بود. ضمن اینکه دکمه پاور کمی لرزان است که البته مشکل خاصی ایجاد نخواهد کرد.

و در نهایت به قلم اِس می‌رسیم که بد نیست در مورد طراحی آن هم کمی صحبت کنیم. با فشردن انتهای آن می‌توانید به راحتی قلم را خارج کنید و رنگ آئورا آبی آن هم به زیبایی این وسیله بسیار باریک خواهد افزود. وقتی این قلم را در دستان خود می‌گیرید، نسبت به نمونه موجود در گوشی‌های قبلی احساس متفاوتی خواهید داشت زیرا هم سبک‌تر است و هم نوک بهتری دارد. البته نمی‌توانیم آن بهتر و بدتر بدانیم بلکه فقط باید بگوییم که قلم متفاوتی می‌باشد.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

به طور کلی، گلکسی نوت 10 پلاس همان چیزی است که از یک گوشی فوق پیشرفته در سال 2019 انتظار داریم ولی اشکالات جزئی هم در آن وجود دارد که محل قرارگیری دکمه پاور و پنل پشتی لغزنده از آن جمله‌اند. در این قسمت باز هم می‌توانیم به محل قرارگیری ناچ دوربین سلفی اشاره کنیم ولی همان‌طور که گفتیم، این موضوع یک ترجیح شخصی است.

حالا چنان‌چه این اشکالات ناچیز را در نظر نگیریم، باید گلکسی نوت 10 پلاس را بهترین دستگاهی بدانیم که با پشتیبانی از تأییدیه IP68 (ضد آب و ضد خاک بودن)، نسبت به مدل سال گذشته و شاید بسیاری دیگر از رقبا، حرف‌های زیادی برای گفتن خواهد داشت.

صفحه نمایش

مطمئناً نمایشگرهای AMOLED سامسونگ را می‌توانیم بهترین صفحه نمایش‌های موجود در بازار بدانیم بنابراین باید این انتظار را می‌کشیدیم تا پرچمدار این کمپانی کره‌ای هم از این پنل‌ها بهره ببرد. نمایشگر این فبلت از نوع Dynamic AMOLED می‌باشد که از نمونه‌های Super AMOLED موجود کیفیت بیشتری دارد.

اندازه‌های این پنل 6.8 اینچ بوده و رزولوشن آن 3070 * 1440 پیکسل (WQHD+) و نسبت بدنه به تصویر آن هم 19:9 است. تراکم پیکسلی این دستگاه به 498 می‌رسد تا تصاویر را با شفافیت و وضوح خاصی پیش روی چشمان شما قرار دهد. با چنین امکاناتی، قطعاً این صفحه نمایش از تکنولوژی HDR10+ پشتیبانی می‌کند. در حال حاضر این کیفیت تصویر با محدودیت روبه‌رو است ولی در آینده قطعاً بهتر خواهد شد.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

شاید به نظر برخی افراد، ناچ مشکی رنگ در بالای نمایشگر ظاهر تمام صفحه نمایش گلکسی نوت 10 پلاس را تحت‌الشعاع خود قرار دهد ولی باید اعتراف کنیم که این حفره سیاه، آن‌قدرها هم که فکر می‌کنید بد نیست. از طرفی، سامسونگ هم تا جایی که توانسته آن را کوچک کرده تا مزاحم افراد نباشد.

در آزمایش‌های تخصصی انجام شده همان‌طور که انتظار می‌رفت، گلکسی نوت 10 پلاس توانست از بیشتر رقبا پیشی بگیرد به طور کلی واحدهای روشنایی نمایشگر آن در حالت معمولی به 381 نیت و در حالت Max Auto به 794 نیت رسید. به ثبت رسیدن این امتیازات با توجه سایز نمایشگر بسیار شگفت‌انگیز است زیرا صفحه نمایش‌های بزرگ روشنایی کمتری دارند. برای مثال، درخشندگی گلکسی اس 10 پلاس 793 بود که کار کردن با این گوشی زیر نور خورشید را به کار سختی تبدیل می‌کرد.

از نظر دقت رنگ نیز حالت استاندارد Vivid می‌باشد که رنگ سفید هاله‌ای آبی رنگ داشته، قرمز به نظر قهوه‌ای می‌آید و سبز به زردی می‌زند. با این توضیحات، تفاوت رنگی در حالت معمولی به 5.1 می‌رسد بنابراین اگر ترجیح می‌دهید که رنگ‌ها با دقت بیشتری به نمایش درآیند، بهتر است از همین حالت استفاده کنید. در ادامه، گزینه Natural وجود دارد که تفاوت رنگی در آن تنها 3.4 می‌باشد.

می‌توانیم با اطمینان خاطر بگوییم که یکی از بهترین نمایشگرهای بازار در گلکسی نوت 10 پلاس به کار رفته و هیچ کمبودی در آن یافت نمی‌شود. تنها ضعفی که می‌توانیم به این پنل بگیریم، نبود نرخ بازسازی بالاست که اگر این قابلیت در پرچمدار سامسونگ به کار می‌رفت، گیمرها می‌توانستند از آن لذت بیشتری ببرند و قطعاً در بازار رقابتی امروز حرف بیشتری برای گفتن داشت.

باتری

معمولاً گوشی‌های سری نوت سامسونگ دوام باتری خوبی داشته‌اند و گلکسی نوت 10 پلاس هم با بدنه باریک و منبع نیروی 4300 میلی‌آمپری که دارد، ادامه‌دهنده راه محصولات پیشین این خط تولید است. این گوشی علی‌رغم اینکه نمایشگر 6.8 اینچی دارد، در آزمایش‌های تخصصی انجام شده توانست امتیازات بالایی را به ثبت برساند. مدت زمانی که با این دستگاه صحبت می‌کنید و فیلم می‌بینید، از سایر رقبا بسیار بیشتر است و تنها در بخش وبگردی نمی‌توانیم آن را چندان قدرتمند بدانیم زیرا کار سختی برای مقابله با دیگر گوشی‌های قدر بازار خواهد داشت.

در مقایسه با نوت 9، تفاوت مشخصی را احساس خواهید کرد. به علاوه، در زمینه پخش فیلم و برقراری تماس، نوت 10 و نوت 10 پلاس حتی عملکرد بهتری دارند.

و حالا برای نخستین بار در چند سال گذشته، سامسونگ تکنولوژی شارژ سریع خود را به دستگاه‌های پرچمدارش نیز آورده است. گوشی که در موردش صحبت می‌کنیم، از دو سرعت شارژ 25 و 45 واتی پشتیبانی می‌کند که امکان انتقال قدرت آنها با کابل USB-C به USB-C وجود داشته و تکنولوژی USB Power Deliver 3.0 در آن به کار رفته است.

خبر بد این است که سامسونگ در جعبه گلکسی نوت 10 پلاس، فقط شارژر 25 واتی را قرار داده و خبری از شارژر 45 واتی نیست بنابراین باید آن را به صورت جداگانه خریداری کنید که اصلاً قیمت پایینی ندارد و حتی هنوز هم وارد بازار نشده است.

البته خبر خوبی که می‌توانیم در این قسمت به شما بدهیم این است که شارژر 25 واتی نیز سرعت بالایی دارد زیرا در 30 دقیقه می‌تواند منبع نیرو را از 0 تا 64 درصد شارژ کند. این قطعه حتی از شارژر سریع 30 واتی وان‌پلاس 7 پرو نیز سرعت بیشتری دارد و نسبت به نمونه موجود با هوآوی پی 30 پرو و شارژر 40 واتی تنها چند درصد ضعیف‌تر است. این را هم نباید فراموش کنید که گلکسی نوت 10 پلاس از باتری قوی‌تری بهره می‌برد.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

اگر تصمیم به خرید سامسونگ گلکسی نوت 10 پلاس گرفته‌اید، باید بدانید که تنها روش مناسب و عالی شارژ این گوشی همان شارژر 45 واتی Power Delivery 3.0 می‌باشد. البته شارژر 30 واتی هم می‌تواند کار شما را راه بیندازد ولی باید حتماً کابل USB-C به USB-C را داشته باشید.

اسپیکر

اسپیکرهای استریو امروزه به یکی از استانداردهای گوشی‌های پرچمدار تبدیل شده‌اند و از آن جایی که گلکسی نوت 10 پلاس هم پرچمدار سامسونگ به شمار می‌رود، شاهد حضور این قابلیت در آن هستیم. بر این اساس، در پایین این دستگاه یک اسپیکر قرار گرفته و دیگری نیز به عنوان میکروفون به کار می‌رود که در بالا حضور یافته هرچند به خاطر باریک بودن نوار مشکی رنگ بالا، به سختی می‌توانید آن را مشاهده کنید. سامسونگ ادعا می‌کند که دومین حفره موجود در بالای فریم کمک حال اسپیکر دومی است و باعث می‌شود صداها از سه طرف بالا، پایین و جلو پخش شوند.

جالب اینکه وقتی شما انگشتتان را روی حفره موجود در بالای فریم می‌گذارید، صداها آن‌قدر که فکرش را می‌کنید خفه نمی‌شوند ولی با این وجود، باز هم کیفیت‌شان تغییر می‌کند. به هر حال، کیفیت صداهای پخش شده با گلکسی نوت 10 پلاس بسیار عالی، متعادل و بلند است.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

لازم به ذکر است که اگر صداها را به کمترین میزان خود برسانید، نمی‌توانید آنها را با کیفیت بالایی بشنوید که البته دلیل رخ دادن این اتفاق هم این است که گلکسی نوت 10 پلاس از خانواده گوشی‌هاست و نه لپ‌تاپ‌ها و تبلت‌ها. به طور کلی، باید اذعان کنیم که اسپیکرهای استریو به کار رفته در این پرچمدار سامسونگ، جزو بهترین نمونه‌های بازار به شمار می‌روند. از نظر بلندی صدا هم باید کیفیت را فوق‌العاده بدانیم.

کیفیت صدا

از آن جایی که سامسونگ در این محصول خود جک هدفون 3.5 میلی‌متری را حذف کرده، برای اتصال هدفون‌ها باید سراغ مبدل مربوطه برویم که همان‌طور که گفتیم، در جعبه گوشی وجود دارد. خوش‌بختانه دانگل به فروش رسیده، تأثیر منفی بر کیفیت صداها نمی‌گذارد.

با این حساب، هم صداهایی که از اسپیکر می‌شنوید و هم صداهایی که از هدفون‌ها به گوش می‌رسند، کیفیت عالی دارند ولی در بخش استریو احتمال دارد که کمی تفاوت را احساس کنید.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

میزان صدای پخش شده راضی‌کننده است و اگرچه رکوردی توسط گلکسی نوت 10 پلاس به ثبت نرسید ولی امتیازات آن معمولی رو به بالا بودند.

سیستم عامل و رابط کاربری

درست مانند همیشه، جدیدترین گوشی خط تولید نوت سامسونگ، از رابط کاربری مخصوص این کمپانی و جدیدترین نسخه اندروید بهره می‌برند بنابراین گلکسی نوت 10 پلاس هم به اندروید 9 و رابط کاربری One UI مجهز است. پوسته نرم‌افزاری شرکت کره‌ای، کار کردن با تلفن همراه را ساده‌تر کرده و امکانی را فراهم می‌کند تا کاربران بتوانند با یک دست، راحت‌تر گوشی را بگیرند.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

خوش‌بختانه درOne UI، با کشیدن انگشت از بالا به پایین، می‌توانید گزینه‌های مدنظر را به انتهای نمایشگر بیاورید تا بتوانید راحت‌تر به آنها دسترسی داشته باشید. همان اتفاق برای نوار اعلانات نیز افتاده و این یعنی دو بار کشیدن انگشتان از بالا به پایین باعث دسترسی سریع‌تر به دکمه‌های نوتیفیکیشن بار خواهد شد. در این بین، هنوز هم برخی از آپشن‌ها هستند که نمی‌توانیم به این راحتی‌ها آنها را لمس کنیم بنابراین سامسونگ هنوز برای بهبود رابط کاربری محصولاتش می‌تواند تصمیم‌گیری کند.

از نظر ویژگی‌ها، رابط کاربری گلکسی نوت 10 پلاس در مقایسه با رابط کاربری گلکسی اس 10 پلاس تفاوت زیادی ندارد مگر در بخش قلم اِس. ما سعی می‌کنیم تا اکثر موارد مهم را به شما نشان دهیم ولی باید این نکته را مدنظر داشته باشید که تعداد گزینه‌های شخصی‌سازی آن‌قدر زیاد هستند که امکان ندارد بتوانیم همه آنها را در این نقد و بررسی توضیح دهیم.

از آن جایی صفحه نمایش پرچمدار جدید سامسونگ یکی از بهترین نمایشگرهایی است که در گوشی‌ها وجود دارد، رابط کاربری هم به‌گونه‌ای طراحی شده تا با آن هماهنگی زیادی داشته باشد. برای مثال، گزینه‌های فیلتر آبی رنگ (Blue light filter)، حالت شب (Night Mode)، کالیبره کردن نمایشگر (screen calibration)، تنظیم رزولوشن نمایشگر (screen resolution adjustment) و قابلیت Edge screen از آن جمله می‌باشند. ویژگی آخری که از آن نام بردیم، راهکاری مفید برای دسترسی سریع‌تر به برنامه‌ها، دستورات، ابزارها و . . . است که برای بهره‌مندی از آنها فقط کافی است از بالای لبه صفحه نمایش، انگشت را به سمت پایین بکشید. مطمئناً این قابلیت بسیار کارگشایی است ولی در میان گزینه‌ها موردی مشاهده نمی‌شد که با استفاده از آن بتوانیم محل قرارگیری نوار گزینه‌ها را تغییر دهیم. چنان‌چه Edge screen را فعال کردید، یکی از گزینه‌هایی که خواهید دید، آپشن نورپردازی لبه‌هاست که وقتی اعلانی دریافت کنید، روشن می‌شود. البته گزینه‌های دیگری هم وجود دارد که می‌توانید از میان آنها یکی را برگزینید.

یک نکته جالب در رابط کاربری جدید سامسونگ این است که گزینه نمایشگر همیشه روشن (Always-on Display) آن جزو گزینه‌های زیرمجموعه صفحه نمایش در تنظیمات نیست و به بخش قفل نمایشگر منتقل شده است. یکی دیگر از گزینه‌های جالبی که به One UI اضافه شده، قابلیت یک بار ضربه زدن روی صفحه نمایش برای روشن شدن است که با انجام این کار می‌توانید ساعت و اعلانات را مشاهده کنید و از همه مهم‌تر، شاهد روشن شدن محل قرارگیری سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش باشید. احتمالاً سامسونگ قابلیت مذکور را به این دلیل اضافه کرده که پیش از این در گوشی‌های خانواده گلکسی اس 10 وجود نداشت هرچند هنوز هم با اشکالاتی روبه‌روست و مدتی (1 تا 2 ثانیه) طول می‌کشد تا نمایشگر روشن شود.

این قابلیت زمانی کاربردی خواهد بود که شما فقط می‌خواهید بدون اینکه گوشی را بردارید، ببینید چه اعلاناتی دریافت کرده‌اید یا قصد دارید بدون اینکه حدس بزنید سنسور اسکنر اثر انگشت در کجا قرار دارد، قفل دستگاه را باز کنید. در ضمن، از آن جایی که سنسور اسکنر اثر انگشت کوچک است و فضای کمی را اشغال کرده، باید دقت لازم را داشته باشید تا بتوانید محل دقیق آن را لمس نمایید.

حال که صحبت از سنسور بیومتریک موجود در گلکسی نوت 10 پلاس شد بد نیست بگوییم که سرعت بالایی داشته و به راحتی می‌توانید در برقراری امنیت گوشی روی آن حساب کنید.

اعتراضی که در این‌جا به سنسور اسکنر اثر انگشت وارد می‌شود، سرعت پایین انیمیشن آن است که کمی تأخیر دارد.

قابلیت برداشتن گوشی و روشن شدن نمایشگر هم در برخی از موارد درست کار نمی‌کند بنابراین پیشنهاد ما این است که محل قرارگیری سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش را حفظ کنید. لازم به ذکر است که پس از مدتی کار کردن با این دستگاه، خودبه‌خود محل جای‌گیری این حسگر را یاد خواهید گرفت و به هیچ علامتی نیاز نخواهید داشت. به طور کلی، سامسونگ را به خاطر چنین انتخابی باید تحسین کنیم زیرا اسکنر را هم در جایی گذاشته که راحت می‌توانیم آن را لمس کرده و هم به آن اعتماد کنیم.

به عنوان جایگزین سنسور اسکنر اثر انگشت، گلکسی نوت 10 پلاس از قابلیت تشخیص چهره نیز پشتیبانی می‌کند که اتفاقاً هم سریع است و هم کاربردی هرچند در مقایسه با نمونه موجود در آیفون ایکس اس مکس یا هوآوی میت 20 پرو از امنیت بالایی برخوردار نیست. یکی از دلایل ناامنی این قابلیت، استفاده از اپلیکیشن دوربین سلفی برای شناسایی چهره می‌باشد. در این حالت، اگر شما یکی از افرادی هستید که به حریم شخصی خود اهمیت زیادی می‌دهید، می‌توانید در بخش تنظیمات مربوط به اثر انگشت، گزینه Faster recognition (تشخیص سریع‌تر) را خاموش کنید تا سنسور موجود، با سرعت کمتری اثرات انگشت را بررسی نماید.

در قسمت Device care، گزینه‌هایی برای تنظیمات مربوط به باتری، حافظه داخلی، مموری و امنیت دیده می‌شوند. ضمن اینکه یک دکمه بهینه‌سازی (Optimization) هم وجود دارد که اپلیکیشن‌های در حال اجرا را می‌بندد و فعالیت‌های مشکوک را بررسی می‌کند. در منوی اجرا شده پس از لمس سه نقطه از گوشه بالا سمت راست نیز سایر گزینه‌ها نظیر بهینه‌سازی خودکار (Auto optimization) به چشم خواهد خورد. پس از لمس این آپشن، جدول زمانبندی را خواهید دید که بعد از آن گوشی شروع به بررسی می‌کند. به علاوه، یک گزینه تاریخچه مشکلات نرم‌افزاری (App issue history) قرار گرفته که به شما کمک خواهد کرد تا اپلیکیشن‌هایی که در گذشته مشکلاتی به وجود آورده‌اند را بشناسید.

ضربه زدن روی آیکون باتری، شما را به منوی مربوط به منبع نیروی می‌برد تا ببینید کدام نرم‌افزارها بیشتر انرژی باتری را مصرف کرده‌اند. چندین گزینه مرتبط با قدرت هم وجود دارند که عبارتند از بهترین عملکرد (High performance)، عملکرد بهینه (Optimized)، ذخیره متعادل نیرو (Medium power-saving) و ذخیره بیشترین نیرو (Maximum power saving). اگر نمی‌خواهید به خودتان زحمت بدهید و گزینه مورد نیازتان را انتخاب کنید، می‌توانید آپشن Adaptive power-saving را بزنید تا خودِ گوشی بر اساس میزان استفاده شما، گزینه مناسب را روشن کند. به نظر می‌رسد وقتی بازی‌ها را اجرا کردید، حالت اولی روشن می‌شود و وقتی انرژی باتری دستگاه زیاد نیست، یک گزینه دیگر فعال خواهد شد.

با لمس سه نقطه موجود در سمت راست بالا، به گزینه‌های شخصی‌سازی باتری دسترسی پیدا خواهید کرد. برای مثال، موارد مدیریت نیرو و بهره‌وری اتوماتیک وجود دارند که وقتی از گوشی زیاد استفاده نمی‌کنید، روشن می‌شوند. مطابق معمولی، سامسونگ ویژگی را در اختیار شما قرار داده که با انتخاب آن می‌توانید شارژ سریع را غیرفعال نمایید. این آپشن به صورت پیش‌فرض فعال می‌باشد ولی چنان‌چه به آن نیازی نداشتید، می‌توانید خاموشش کنید.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

از آن جایی که دکمه دستیار هوشمند سامسونگ موسوم به بیکسبی دیگر نیست، دکمه پاور جای آن را گرفته است. خوش‌بختانه می‌توانید تنظیم کنید که وقتی دو بار روی این دکمه ضربه زدید، دوربین یا یک نرم‌افزار دیگر اجرا شود. این در حالی است که زدن دکمه پاور و نگه داشتن آن گزینه‌های اجرای دوربین و خاموش کردن دستگاه را پیش روی چشمان شما قرار می‌دهد. در ادامه نیز چندین آپشن مربوط به رایانه دارای سیستم عامل ویندوز و گوشی‌های گلکسی وجود دارند.

چنان‌چه نمی‌توانید با انیمیشن‌های رابط کاربری One UI ارتباط برقرار کنید، می‌توانید آنها را خاموش کرده و جابه‌جا شدن میان اپلیکیشن‌ها را سرعت ببخشید. لازم به ذکر است که گزینه‌های ضبط فیلم از نمایشگر و گرفتن اسکرین شات نیز فراهم شده‌اند. ما پیشنهاد می‌کنیم که مدتی با امکانات موجود کار کنید. برای مثال، کشیدن کف دست روی نمایشگر برای گرفتن اسکرین شات کارایی زیادی خواهد داشت به خصوص اینکه فشردن همزمان دکمه‌های پاور و افزایش صدا کار سختی است.

قلم S-Pen

اگر پیش از این با قلم اِس گوشی‌های سری نوت سامسونگ کار کرده‌اید، مشکلی با این نمونه نخواهید داشت ولی باید بدانید که مطابق معمول، گزینه‌هایی به این قلم اضافه شده است. اولین ویژگی‌هایی که به ذهن ما خطور می‌کند، قابلیت‌های متعدد مربوط به عکسبرداری می‌باشند که در قسمت دوربین در موردشان صحبت خواهیم کرد. با مشاهده دقیق‌تر نمایشگر گوشی، خواهید دید که نشانگر ظرفیت باتری قلم و گزینه AR doodle در گوشه صفحه نمایش موبایل دیده می‌شود. قابلیت اضافه شده، از سنسور سه بعدی ToF استفاده می‌کند تا چهره را بشناسد و سپس به شما این فرصت را می‌دهد تا روی آن نقاشی بکشید. در ادامه، نرم‌افزار مربوطه، ردیابی از صورت را انجام خواهد داد. مطمئناً این قابلیتی است که به راحتی می‌تواند سرگرم کننده باشد ولی لزوماً کاربرد خاصی ندارد.

در ادامه، ویژگی دیگری که سامسونگ افزوده، قابلیت تشخیص متن است. کمپانی کره‌ای قبلاً در مورد الگوریتم‌های جدیدی که برای شناسایی حروف ابداع کرده، حرف زده بود و حالا می‌بینیم سخنان او به واقعیت تبدیل شده‌اند. بر این اساس، حتی کسانی که دست خط خوبی ندارند نیز می‌توانند روی نمایشگر 6.8 اینچی گلکسی نوت 10 پلاس چیزی بنویسند و گوشی کلمات آنها را تشخیص دهد. این در حالی است که در گلکسی نوت 9، این ویژگی کارایی چندانی نداشت و باید به کلمه‌ها دقت می‌کردید تا متوجه می‌شدید طرف مقابل چه چیزی نوشته است.

قابلیت دیگری که می‌توانیم به آن اشاره کنیم، امکان یادداشت‌نویسی در تقویم می‌باشد. البته در ابتدا ممکن است نتوانید بفهمید که چگونه می‌توانید از آن استفاده کنید ولی به نظر نمی‌رسد کار دیگری انجام دهد.

بد نیست حالا به حفره سیاه رنگ دوربین سلفی اشاره کنیم. به نظر برخی افراد، یک نقطه مشکی رنگ از چیزی که در خانواده گلکسی اس 10 دیده بودیم بهتر است چرا که آیکون‌های مختلف را پوشش نمی‌دهد ولی اگر واقع‌گرایانه به موضوع نگاه کنیم، می‌بینیم که وقتی می‌خواهید در حالت تمام صفحه فیلم ببینیم، مزاحم ما می‌شود. واقعیت آن است که این راهکار سامسونگ هم نسبت به بریدگی‌های موجود در سایر گوشی‌ها مناسب نیست ولی به طور کلی بعید است همیشه متوجه آن شوید زیرا همان‌طور که گفتیم، مزاحم آیکون خاصی نمی‌شود و باید مهندسان طراح این دستگاه را به خاطر چنین ایده‌ای تحسین کنیم.

عملکرد و امتیازات بنچمارک

با توجه به منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید، سامسونگ گلکسی نوت 10 پلاس یا از پردازنده اسنپدراگون 855 بهره می‌برد و یا از اگزینوس 9825. کمپانی کره‌ای با فرآیند 7 نانومتری و LPP EUV، تراشه اگزینوس 9825 را تولید کرده و این یعنی هم قدرتش بیشتر است و هم انرژی کمتری مصرف می‌کند.

اگر هنگام خرید گلکسی نوت 10 پلاس متوجه شدید که در آن پردازنده اگزینوس 9825 وجود دارد، باید بدانید که در آن دو هسته Mongoose M4 با سرعت 2.73 گیگاهرتزی به کار رفته و دو هسته معمولی Cortex-A75 با سرعت 2.40 گیگاهرتزی هم آن را همراهی می‌کنند. ضمن اینکه دو هسته کوچک‌تر Cortex-A55 با حداقل سرعت 1.95 گیگاهرتزی نیز در آن حضور دارند.

پردازنده گرافیکی نیز نسبت به Mali G76 M12 موجود در اگزینوس 9820 پیشرفته‌تر شده ولی سامسونگ سرعتش را مشخص نکرده که البته اطمینان می‌دهیم که نمونه به کار رفته در اگزینوس 9825 هم سریع‌تر و هم کارآمدتر شده است.

از نظر مموری نیز باید بگوییم که گلکسی نوت 10 پلاس دارای رم 12 و حافظه داخلی 256 گیگابایتی بوده و نسخه دیگر آن هم 512 گیگابایت ظرفیت حافظه دارد. در هر دو این دستگاه‌ها فناوری UFS 3.0 به کار رفته که نسبت به UFS 2.1 موجود در اس 10 پلاس بسیار سریع‌تر شده است.

در آزمایش عملکرد چند هسته‌ای، اگزینوس 9825 نسبت به اسنپدراگون 855 حرف زیادی برای گفتن نداشت هرچند انتظار این را هم نداشتیم تا نسبت به اگزینوس 9820 پیشرفت چندانی داشته باشد.

در دنیای گوشی‌های اندرویدی، هسته‌های Mongoose M4 در بخش عملکرد تک هسته‌ای بسیار سریع هستند و باید آنها را تقریباً هم‌رده تراشه A12 Bionic اپل بدانیم.

در زمینه عملکرد گرافیکی اما، اگزینوس 9825 از نمونه پیشین خود و کایرین 980 هوآوی سرعت بیشتری دارد ولی در برابر Adreno 640 کووالکوم نمی‌تواند زیاد خودی نشان دهد.

جدای از امتیازات به دست آمده در آزمایش‌های تخصصی، با خرید گلکسی نوت 10 پلاس می‌توانید صاحب گوشی پرچمداری شوید که نه کندی سرعتی دارد و نه هنگ می‌کند. تراشه به کار رفته در آن هم سریع بوده و تقریباً هر کاری که از آن انتظار داشته باشید را انجام خواهد داد.

دوربین

گلکسی نوت 10 پلاس تقریباً از همان دوربینی بهره می‌برد که نوت 9، اس 10 و اس 10 پلاس از آن استفاده می‌کردند ولی از نظر سخت‌افزاری و نرم‌افزاری شاهد بروزرسانی‌هایی هستیم. بر این اساس، در قاب پشتی سه سنسور اصلی، اولترا واید و تله فوتو با قدرت زوم 2 برابری به چشم می‌خورند. یک سنسور ToF هم این حسگرها را همراهی می‌کند تا در زمینه گرفتن تصاویر پرتره، تشخیص عمق و ویژگی‌های مربوط به واقعیت افزوده یا همان فوکوس زنده به کار عکسبرداران بیاید.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

دوربین اصلی مانند همان گلکسی اس 9 یک سنسور 12 مگاپیکسلی است که دریچه دیافراگم آن از f/1.5 تا f/2.4 می‌رسد. سایز آن نیز 26 میلی‌متر می‌باشد. سایز متغیر دریچه دیافراگم زمانی به کار ما می‌آید که می‌خواهیم از اشیایی عکس بگیریم که فاصله‌شان مدام در حال تغییر است. برای مثال، هنگامی که نور کافی در محیط وجود دارد، نرم‌افزار دریچه دیافراگم f/2.4 را انتخاب می‌کند تا قسمت بیشتری از سوژه در فریم جای‌گیری کنند و لبه‌ها حالت شفاف خود را حفظ نمایند اما در صورتی که محیط عکسبرداری به اندازه کافی نور نداشت، دریچه دیافراگم به f/1.5 کاهش می‌یابد.

مورد بعدی که باید به آن اشاره کنیم، دوربین اولترا واید می‌باشد. این برای نخستین بار است که می‌بینیم سامسونگ چنین لنزی را در یکی از گوشی‌های سری نوت قرار داده و در واقع سنسوری را از خانواده گلکسی اس 10 به پرچمدار جدیدش آورده است. لنز اولترا واید به کار رفته 16 مگاپیکسلی بوده و دریچه دیافراگم آن f/2.2 است تا بتوانیم این حسگر را یکی از عریض‌ترین سنسورهایی بدانیم که یک گوشی هوشمند می‌تواند از آن بهره‌مند شود. نکته منفی در مورد این سنسور اما، نبود قابلیت فوکوس خودکار است یعنی همان ویژگی که در گوشی هوآوی پی 30 پرو طرفداران زیادی دارد.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

در سمت دیگر، لنز تله فوتو مشاهده می‌شود که نسبت به سنسور موجود در گوشی‌های خط تولید گلکسی اس 10 کمی بهبود یافته است. البته شاید بتوانیم آن را از نظر سایز با لنز حاضر در پرچمدار سابق سامسونگ یکی بدانیم ولی این مورد دریچه‌ای عریض‌تر دارد تا اجازه دهد نور بیشتری دریافت شود. با این حساب، کاربران می‌توانند از قابلیت زوم 2 برابری اپتیکال بهره ببرند. باید به این نکته هم اشاره کنیم که لنز نامبرده نمی‌تواند حرف زیادی در برابر سنسورهای مشابه موجود در دیگر رقبا که قابلیت زوم 3 و حتی 5 برابری دارند، داشته باشد.

هر دو دوربین تله فوتو و اولترا واید به صورت اپتیکی ثابت‌سازی شده‌اند و همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم، یک حسگر ToF هم در کنار آنها جای‌گیری کرده تا در زمینه تشخیص عمق به کار رود.

در مورد دوربین جلوی 10 مگاپیکسلی نیز باید بگوییم که نقطه سیاه رنگی که در بالای نمایشگر می‌بینید، محل قرارگیری آن است. البته سامسونگ کمی حفره موجود را کوچک‌تر کرده که همین تصمیم نیز باعث شده تا دریچه دیافراگم آن کوچک‌تر شود. مطمئناً این اتفاق می‌تواند هنگام گرفتن تصاویر در شرایط کم نور تأثیرگذار باشد که به نظر می‌رسد راهکار کمپانی کره‌ای برای حفظ کیفیت این‌گونه عکس‌ها، استفاده از ترفندهای نرم‌افزاری است.

یک نکته جالب دیگر اینکه، سامسونگ در گلکسی اس 10 پلاس دو لنز را در جلو قرار داد که می‌توانستند به گرفتن تصاویر سلفی باکیفیت‌تر کمک کنند اما خبری از این فناوری در نوت 10 پلاس نیست.

نرم‌افزار دوربین

برای کسانی که پیش از این با گوشی‌های سامسونگ کار کرده‌اند، نرم‌افزار دوربین گلکسی نوت 10 پلاس آشنا خواهد بود. البته تغییراتی در این بین مشاهده می‌شود که بیشتر در مورد حالات تصویربرداری هستند.

امروزه به سختی می‌توانیم تفاوت‌های موجود در نرم‌افزارهای عکسبرداری در گوشی‌های اندرویدی را پیدا کنیم که این اتفاق به خودی خود یک پیشرفت به حساب می‌آید. کشیدن انگشت به سمت چپ یا راست شما را به حالات مختلف عکسبرداری خواهد برد و گزینه‌ای نیز وجود دارد که ترتیب‌شان را تغییر داده و برخی از آنها را هم از قسمت منظره‌یاب حذف کنید.

آپشن‌های موجود از سمت چپ به راست، به ترتیب عبارتند از: حالت Food، حالت شب، پانوراما، حالت پیشرفته، فوکوس زنده، حالت استاندارد عکسبرداری، ضبط ویدیو، ضبط ویدیو با فوکوس زنده، ضبط ویدیو فوق آهسته و هایپرلپس.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

از روی نام حالات گفته شده می‌توانید تشخیص دهید که دقیقاً چه کارهایی انجام می‌دهند ولی مهمترین بخش دوربین، هنگام ضبط ویدیو است. با استفاده از سنسور سه بعدی ToF در عقب، نوت 10 پلاس می‌تواند ویدیوهایی بگیرد که شبیه تصاویر پرتره هستند و پس‌زمینه‌ای تار دارند. به علاوه، شما قادر خواهید بود تا افکت‌های دیگری نظیر Color و Glitch را به آنها بیفزایید. گزینه اول باعث می‌شود همه چیز سیاه و سفید شده و فقط سوژه مدنظر شما رنگی باقی بماند. آپشن بعدی هم پس‌زمینه را تار خواهد کرد. در هر دو مورد، نرم‌افزار دوربین برای اینکه بتواند افکت Color و Glitch را اضافه کند، به تشخیص چهره یک انسان نیاز دارد.

در حالت فوکوس زنده معمولی، سامسونگ قابلیتی را فراهم کرده تا با لنزهای اصلی و تله فوتو تصاویر پرتره گرفته شود. به علاوه، به خاطر دریچه‌ای عریض‌تر در لنز تله فوتو، عکس‌های گرفته شده در شب کیفیت بیشتری خواهند داشت. ضمن اینکه چندین افکت مربوط به پس‌زمینه هم در اینجا دیده می‌شود.

آیکون تنظیمات دوربین دقیقاً در گوشه سمت چپ نمایشگر جای‌گیری کرده که با استفاده از آن می‌توانید به راحتی نرم‌افزار را شخصی‌سازی کنید. از جمله قابلیت‌هایی که در تنظیمات وجود دارند عبارتند از: اضافه یا حذف کردن خطوط شطرنجی، افزودن اطلاعات مکان‌یابی و . . . شما همچنین این فرصت را دارید تا بهبود دهنده محیط را خاموش یا روشن کرده و حالت HDR را دستی یا خودکار انجام دهید.

در صورتی که از HDR استفاده کنید، می‌توانید تصاویر باکیفیت‌تری گرفته و از همزمان ردیابی فوکوس خودکار نیز بهره ببرید تا سوژه مدنظر را راحت‌تر در عکس مشاهده نمایید.

بد نیست به کارایی‌های قلم اِس نیز اشاره کنیم. چنان‌چه استایلوس عرضه شده همراه با نوت 10 پلاس را فشار دادید، کارهایی که می‌توانید انجام دهید را به صورت خلاصه در اپلیکیشن دوربین خواهید دید. برای مثال، گزینه‌های گرفتن عکس، سوئیچ شدن میان حالات مختلف و حتی زوم از جمله آپشن‌های موجود هستند. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که زوم کردن با قلم اِس کمی سخت خواهد بود وگرنه بقیه قابلیت‌ها عملکرد مطلوبی دارند.

عکسبرداری در روز

همان‌طور که از گوشی‌های بالارده نظیر گلکسی نوت 10 پلاس انتظار دارید، تصاویر گرفته شده با این دستگاه بسیار جذاب بوده و رنج دینامیک بالایی دارند و جزئیات زیادی را نشان می‌دهند. دریچه دیافراگم متغیر در این قسمت است که خودنمایی می‌کند زیرا اجازه نمی‌دهد لبه عکس‌ها حالت کشیدگی به خود بگیرند. رنگ‌ها هم دقت بالایی داشته و امکان دارد برخی افراد اصلاً بگویند که فراتر انتظار آنها باکیفیت هستند.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

چنین عکس‌هایی به درد اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی می‌خورند چرا که نه نویز زیادی دارند و نه رنگ‌ها را بیش از حد درخشان کرده‌اند.

با مقایسه تصاویر گرفته شده با گوشی‌های نوت 10 پلاس و اس 10 پلاس در می‌یابیم که شباهت زیادی دارند ولی برای اینکه تفاوت‌ها را نیز احساس کنید، باید به صورت خیلی دقیق به پیکسل‌ها نگاه بیندازید. به طور کلی، پرچمدار جدید سامسونگ کنتراست بیشتری داشته و رنگ‌ها را زنده‌تر نشان می‌دهد و در حالت HDR هم پیشرفت‌هایی دیده می‌شود.

زمانی که عکس‌هایی که با گلکسی نوت 10 پلاس گرفته‌اید را با تصاویر گرفته شده با وان‌پلاس 7 پرو مقایسه می‌کنید، می‌بینید که محصول سامسونگ باز هم رنج دینامیک بیشتری دارد ولی محصول کمپانی چینی جزئیات را تا حدودی از بین می‌برد تا رنگ‌ها شکل طبیعی‌تری به خود بگیرند. شاید شما هم دلیل کشیدگی رنگ‌ها در برخی عکس‌های گرفته شده با نوت 10 پلاس را متوجه نشوید ولی امکان دارد حالت HDR علت این اتفاق باشد.

دوربین تله فوتو

فرآیند کار کردن با لنز 12 مگاپیکسلی تله فوتو هم تفاوت چندانی با لنز اصلی ندارد. تصاویر گرفته شده با این حسگر نیز رنج دینامیک بالایی دارند ولی طبیعتاً محدودیت‌هایی در آن دیده می‌شود. با این وجود، باز هم جزئیات و رنگ‌ها باکیفیت هستند.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

اگر عکس‌هایی که با لنز تله فوتو گلکسی نوت 10 پلاس و اس 10 پلاس گرفته‌اید را با یک‌دیگر مقایسه کنید، این‌بار هم تفاوتی نخواهید یافت. حالت HDR در گوشی که در موردش صحبت می‌کنیم کمی بهتر شده چرا که نورپردازی در آن بهبود یافته است. ضمن اینکه دریچه دیافراگم عریض‌تر به نرم‌افزار دوربین اجازه می‌دهد تا سرعت شاتر را کاهش داده و احتمال به ثبت رسیدن تصاویر لرزان را به حداقل برساند.

دوربین اولترا واید

همیشه در مورد لنزهای اولترا واید، نبود حالت فوکوس خودکار یک محدودیت به شمار می‌رفته ولی گلکسی نوت 10 پلاس با استفاده از زاویه گسترده‌ای که پوشش می‌دهد، حتی در صورت خاموش بودن ویژگی تصحیح سنسور نیز تصاویر قابل‌قبولی می‌گیرد.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

نباید از این نظر شاهد تفاوت زیادی میان اس 10 پلاس و نوت 10 پلاس باشید زیرا سخت‌افزار به کار رفته در هر دوی آنها یکی است ولی پرچمدار جدید سامسونگ به خاطر حالت HDR پیشرفته‌تر، کمی بهتر می‌باشد.

عکسبرداری در حالت کم نور

هنگام عکسبرداری در شب یا مواقع کم نور، اتفاقات جذابی رخ می‌دهد. در واقع این قسمت همان جایی است که باید بهترین گوشی پرچمدار را مشخص کنیم. به همین دلیل، گلکسی نوت 10 پلاس هم بیشترین تلاش خود را به کار گرفته تا تصاویری را در شب به ثبت برساند که جزئیات کافی، رنگ‌های باکیفیت و رنج دینامیک بالایی دارند. اما در این بین، درست مانند خانواده گلکسی اس 10، این گوشی هم نمی‌تواند منابع نوری نظیر چراغ‌ها و نورافکن‌ها را به خوبی به تصویر بکشد بنابراین جزئیات فدای محدودیت لنز خواهند شد.

در اینجا باید از حالت شب (Night mode) استفاده کنید تا نورپردازی را کنترل کرده و جزئیات را به اندازه کافی نشان دهد. البته چنان‌چه از سایه‌ها عکس بگیرید، جزئیات بیشتری را خواهید دید ولی منابع نوری و تابلوهای نئون ساخته شده از چراغ‌های LED به طور کلی ظاهر بهتری به خود خواهند گرفت و رنج دینامیک افزایش می‌یابد. ضمن اینکه هیچ شفافیت مصنوعی احساس نخواهید کرد و رنگ‌ها جذاب‌تر خواهند شد.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

مدتی پس از خرید گلکسی نوت 10 پلاس و عکسبرداری با آن متوجه خواهید شد که چنان‌چه گوشی تشخیص داد در منظره مدنظر نور به اندازه کافی وجود دارد، حتی اگر حالت شب نیز روشن بود، فرآیند مربوط به ثبت تصاویر در حالت شب را به کار نخواهد گرفت بلکه این دستگاه کمترین میزان دریچه دیافراگم را استفاده می‌کند تا تصاویر شفاف‌تر شده و عکس‌های گرفته شده در حالت معمولی وضوح بیشتری داشته باشند. این نکته را خاطرنشان کنیم که البته امکان دارد برخی جزئیات هم از بین بروند که به نظر می‌رسد به دلیل فرآیند کاهش نویز می‌باشد.

نظر کلی که می‌توانیم در مورد حالت شب این گوشی بدهیم این است که نمی‌توانیم آن را از حالت معمولی عکسبرداری بهتر بدانیم. بر این اساس، پیشنهاد می‌کنیم که خودتان از یک منظره دو عکس و در دو حالت نامبرده بگیرید و ببینید که کدام یک بهتر است. البته نباید فکر کنید که حالت شب از کیفیت بالایی برخوردار نیست بلکه باید بگوییم که می‌توانست بهتر باشد. شاید بتوانیم این‌گونه ادعا کنیم که در صحنه‌های کاملاً تاریک، حالت شب نسبت به حالت معمولی یک سر و گردن بالاتر است.

در این‌جا اما، اگر مقایسه‌ای با خروجی گلکسی اس 10 پلاس داشته باشید، تفاوت‌های عمده‌ای را خواهید دید چرا که نوت 10 پلاس تصاویر روشن‌تری می‌گیرد زیرا حالت استانداردسازی آن بالاتر می‌باشد بنابراین جزئیات بیشتری را به ثبت می‌رساند و نویز کمتری را اضافه می‌کند. همین مواردی که گفتیم، برای تصاویر گرفته شده با حالت شب نیز صادق هستند وگرنه باقی موارد تفاوتی با هم ندارند.

شگفت‌انگیزترین اتفاق اما زمانی رخ می‌دهد که تصاویر را با خروجی‌های وان‌پلاس 7 پرو مقایسه می‌کنیم زیرا پرچمدار کمپانی چینی، هم در زمان خاموش بودن حالت شب و هم در زمان روشن بودن آن تصاویر فوق‌العاده‌ای می‌گیرد. گلکسی نوت 10 پلاس اگرچه جزئیات را در سایه‌ها به خوبی نشان داده و نورپردازی را به موقع انجام می‌دهد ولی همان‌طور که اشاره کردیم، منابع نوری را خوب به ثبت نمی‌رساند. تصاویر وان‌پلاس 7 پرو شفاف‌تر هستند و تنها برتری محصول سامسونگ در این قسمت، رنج دینامیک بالاتر آن است.

این در حالی است که در مقایسه‌ای که بین اس 10 پلاس و وان‌پلاس 7 پرو انجام شد، پرچمدار سابق سامسونگ برنده بلامنازع به شمار می‌رفت ولی حالا باید پرچمدار کمپانی چینی را هم برتر از نوت 10 پلاس بدانیم و هم برتر از اس 10 پلاس.

دوربین تله فوتو

وقتی لنز تله فوتو را مشاهده می‌کنید، متوجه عملکرد مشابه آن با سنسور موجود در گلکسی اس 10 پلاس خواهید شد. زمانی که نور کافی در محیط عکسبرداری وجود ندارد، گوشی به صورت خودکار از لنز اصلی استفاده کرده و تصویر را برش می‌دهد. به طور کلی تصاویری که پس از این فرآیند به ثبت می‌رسند کیفیت خوبی دارند ولی اینکه با یک لنز غیر تله فوتو گرفته شده‌اند کاملاً مشخص است.

یک موضوع جالب اینکه سامسونگ حالت شب را برای سنسور تله فوتو نوت 10 پلاس قرار داده حال آن‌که چنین ویژگی برای اس 10 پلاس فراهم نیست.

یکی از ترفندهای به کارگیری لنز تله فوتو در شرایط کم نور، استفاده از حالت پرتره است چرا که این گزینه همیشه قابلیت زوم 2 برابری را فعال می‌کند. با این کار، شما می‌توانید میزان تار بودن پس‌زمینه را به کمترین حد خود برسانید و از تصاویر به ثبت رسیده در شرایط کم نور لذت ببرید.

دوربین اولترا واید

دوربین اولترا واید یا زاویه گسترده می‌تواند بدون استفاده از حالت شب، تصاویر باکیفیتی در شرایط کم نور بگیرد. در این صورت، اگر به عکس‌ها از نزدیک نگاه نکنید، متوجه کیفیت مناسب آنها خواهید شد. در واقع تنها فایده از استفاده حالت شب، افزایش رنج دینامیک تصاویر است که باعث می‌شود جزئیات در سایه‌ها بیشتر دیده شوند وگرنه به خاطر کاهش بسیار زیاد نویز، تصاویر حالت کشیدگی به خود می‌گیرند. در نهایت، زمانی که می‌خواهید با لنز اولترا واید در شرایط کم نور عکسبرداری کنید، پیشنهاد ما استفاده از حالت استاندارد می‌باشد تا چنان‌چه لازم بود، با ابزارهای ویرایش عکس نور را بیشتر کنید.

تصاویر پرتره

با به کارگیری سنسور ToF سه بعدی در قاب پشتی گلکسی نوت 10 پلاس، تصاویر پرتره کیفیت فوق‌العاده‌ای خواهند داشت چرا که تشخیص لبه سوژه‌ها به بهترین نحو ممکن انجام می‌شود. البته می‌توانید چندین نقطه ضعف را پیدا کنید ولی این اتفاق در صورتی رخ می‌دهد که از فاصله بسیار نزدیکی به تصاویر پرتره نگاه بیندازید. به طور کلی، نرم‌افزار دوربین حتی در شرایطی که عکسبرداری پرتره مهیا نیست، عملکرد فوق‌العاده‌ای از خود به ثبت می‌رساند.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

همان‌طور که در پاراگراف‌های قبل هم اشاره کردیم، برای گرفتن تصاویر پرتره می‌توانید هم از لنز اصلی استفاده کنید و هم از لنز تله فوتو. فقط به این نکته توجه داشته باشید که دریچه دیافراگم عریض‌تر در لنز تله فوتو باعث می‌شود تصویربرداری در شرایط کم نور آسان‌تر گردد.

با این حساب، باید اذعان کنیم ظاهر عکس‌ها طبیعی بوده و حالت HDR عملکرد خوبی دارد زیرا منابع نوری را زیاد درخشان نمی‌کند و سایه‌ها را در محیط‌هایی نه چندان مناسب برای عکسبرداری، خوب نشان می‌دهد. ضمناً، شما می‌توانید مقدار تار بودن پس‌زمینه را تغییر داده و یا افکت‌های مختلف را امتحان کنید.

تصاویر سلفی

سامسونگ به منظور اینکه فضای بیشتری از نمایشگر را اشغال کند، تا توانسته دوربین جلو را کوچک کرده و آن را در فضای بسیار محدودی قرار داده است. به هر ترتیب، این لنز تصاویر خوبی می‌گیرد که رنج دینامیک بالایی دارند. بهترین ویژگی که این حسگر از آن بهره می‌برد، استفاده از فوکوس خودکار می‌باشد که نمی‌گذارد کشیدگی در تصاویر به وجود بیاید.

البته تشخیص لبه‌ها به بهترین شکل ممکن انجام نمی‌شود ولی رخ دادن این اتفاق تا حدودی قابل‌پیش‌بینی بود زیرا سنسور ثانویه‌ای وجود ندارد تا تشخیص عمق را انجام دهد. در واقع، به همین دلیل است که باید گلکسی اس 10 پلاس را از این نظر گوشی برتری بدانیم.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

درست مانند پرچمدار سابق، در نرم‌افزار دوربین گلکسی نوت 10 پلاس هم می‌توانید با کیفیت 10 مگاپیکسلی تصاویر سلفی بگیرید و یا از گزینه زوم شده که تنها 6.5 مگاپیکسل کیفیت داشته و تا حدودی فقط به مرکز فریم توجه دارد، بهره ببرید. حالا و از آن جایی که دو آپشن نامبرده در  شرایط مختلف کاربردی هستند اما شما می‌توانید از هر دوی آنها هر وقت که خواستید استفاده کنید.

ضبط ویدیو

محصولی که در موردش صحبت می‌کنیم، درست مانند زمان عکسبرداری، هنگام فیلمبرداری نیز عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد. حالات مختلفی وجود دارند که با به کارگیری آنها می‌توانید فیلم ضبط کنید که یکی از آنها HDR10+ می‌باشد زیرا نمایشگر باکیفیت این گوشی اجازه تماشای چنین ویدیوهایی را می‌دهد.

در کنار گزینه نامبرده، گلکسی نوت 10 پلاس می‌تواند با حالات فوق آهسته دارای کیفیت 720p و 960 فریم بر ثانیه، و آهسته دارای کیفیت 1080p و 480 فریم بر ثانیه فیلم بگیرد.

اما اگر بخواهیم از سایر آپشن‌های معمولی نام ببریم، باید به ویدیوهای 2160p با 60 فریم بر ثانیه و 1080p با 60 فریم بر ثانیه اشاره داشته باشیم. در کیفیت 4K، جزئیات فوق‌العاده‌اند و رنج دینامیک بالاست. ضمن اینکه رنگ‌ها هم بسیار عالی به نمایش در می‌آیند و مطمئناً کاربران را راضی خواهند کرد. یک نکته دیگر اینکه، افزایش وضوح زمانی رخ می‌دهد که می‌خواهید از اشیا ریز در حال حرکت نظیر برگ درختان فیلمبرداری کنید.

لازم به ذکر است که ویدیوهای 1080p نیز کیفیت مشابه ویدیوهای 4K را دارند.

کیفیت فوکوس خودکار برای ویدیوها روی کاغذ عالی است ولی آن‌طور که باید و شاید انتظارات را برآورده نمی‌کند. البته در این بین، افکت Glitch خوب کار می‌کند و با افکت Color هم ویدیوهایی ذخیره می‌شود که کیفیت بالایی دارند و در آن لبه‌ها بسیار عالی تشخیص داده شده‌اند. بنابراین، به طور کلی باید کیفیت نهایی را قابل قبول بدانیم. در سمت دیگر اما، افکت پرتره زیاد چشم‌گیر نیست چرا که بهتر می‌بود رنگ‌ها حالت طبیعی‌تری می‌داشتند.

یک نکته عجیب اینکه، وقتی با گلکسی نوت 10 پلاس شروع به فیلمبرداری می‌کنید، از زمان رخ دادن یک اتفاق در جلوی دوربین و تا هنگام پخش آن در نمایشگر گوشی، مدتی طول می‌کشد. به علاوه، وقتی دکمه شاتر را فشار دادید، تقریباً 1 ثانیه زمان خواهد برد تا ضبط ویدیو را متوقف کند. شاید دلیل رخ دادن این اتفاقات، فرآیند پیچیده ضبط فیلم‌هایی است که هم کیفیت بالایی دارند و هم در آنها از افکت‌های زیادی استفاده شده است.

به خاطر داشته باشید که گزینه‌های نامبرده تنها زمانی کارایی دارند که چهره انسان‌ها توسط دوربین تشخیص داده می‌شود تا بتواند سوژه مدنظر شما را بهتر دنبال کند.

سامسونگ در مورد حالت Super Steady می‌گوید که مهندسان توانسته‌اند کارایی آن را نسبت به نمونه موجود در گوشی‌های خانواده گلکسی اس 10 بهبود بخشند.

اگر بخواهیم در مورد تفاوت کیفیت ویدیوهای ضبط شده در مورد دو پرچمدار فعلی کمپانی کره‌ای صحبت کنیم، باید بگوییم نوت 10 پلاس عملکرد نسبتاً بهتری دارد و زاویه دید آن کمی بیشتر شده است ولی در پایان هر ویدیو ضبط شده متوجه خواهید شد که وقتی جنب و جوش زیادی وجود دارد، ویدیوی به ثبت رسیده با نوت 10 پلاس دست‌خوش تغییراتی شده است. البته شاید دلیل این اتفاق، افزایش زاویه دید دوربین اولترا واید باشد چرا که نمی‌گذارد الگوریتم مربوط به ثابت‌سازی به خوبی کار خودش را انجام دهد.

یک ویژگی جذاب دیگر، Zoom-in mic نام دارد. با استفاده از این قابلیت، چنان‌چه روی سوژه‌ای که از آن فیلم می‌گیرید و صدا تولید می‌کند زوم کنید، صدای او بلندتر به گوش‌تان می‌رسد. ضمن اینکه صدای دریافت شده از آن مسیر هم بلندتر شنیده می‌شود.

رقبا و آلترناتیوها

گلکسی نوت 10 پلاس در حال حاضر یکی از بهترین گوشی‌های دنیاست و از آن جایی که حداقل 1 تا 2 ماه به معرفی و عرضه رقبای جدید زمان باقی است، می‌توانیم با اطمینان خاطر بگوییم که پرچمدار سامسونگ می‌تواند با خیالی راحت نبض بازار را در اختیار بگیرد. از جمله گوشی‌های رقیب این دستگاه که به زودی روانه بازار خواهند شد می‌توانیم به نمونه موفق‌تر آیفون ایکس اس مکس، گوگل پیکسل 4 ایکس ال، هوآوی میت 30 پرو اشاره کنیم. از طرفی، هوآوی پی 30 پرو که چند ماه قبل معرفی شده بود، نه از نظر قیمتی شبیه گلکسی نوت 10 پلاس است و نه از نظر اندازه صفحه نمایش.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

با این توضیحات، اگر مصرانه به دنبال خرید یک گوشی سامسونگ هستید و بودن یا نبودن قلم اِس برایتان فرقی ندارد، گلکسی اس 10 پلاس می‌تواند آلترناتیو خوبی باشد. البته مطمئناً صفحه نمایش این گوشی کوچک‌تر بوده و برخی امکانات جزئی هم در آن وجود ندارد ولی کارایی آن تقریباً با نوت 10 پلاس یکی است. برای مثال، کیفیت دوربین‌ها و سرعت پردازنده‌ها شبیه به هم می‌باشند. ضمن اینکه اگر می‌خواهید حتماً از جک هدفون 3.5 میلی‌متری استفاده کنید، به طور کلی باید دور پرچمدار جدید سامسونگ را خط بکشید زیرا در آن چنین درگاهی به کار نرفته است. حالا باید این‌گونه بگوییم که با خرید اس 10 پلاس صاحب گوشی خواهید شد که از وجود قلم اِس بهره نمی‌برد، نمایشگر کوچک‌تری دارد، دوام باتری‌اش کمی بیشتر است و از تکنولوژی شارژ سریع استفاده می‌کند. به علاوه، قیمت پرچمدار سری اس (S) هم کمتر است.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

به عنوان یک آلترناتیو دیگر، اوپو رنو 10 ایکس هم تقریباً امکانات مشابهی داشته و از نظر اندازه نیز با گلکسی نوت 10 پلاس تا حدودی یکی است. مطمئناً در این گوشی چینی، صفحه نمایش کوچک‌تری وجود دارد ولی ظاهر آن تماماً نمایشگر می‌باشد. البته مهم‌ترین ضعف این دستگاه دوربین آن است هرچند از قابلیت زوم اپتیکال 5 برابری استفاده می‌کند. در ضمن، اگر کار کردن با رابط کاربری ColorOS گوشی‌های اوپو هم برایتان مسئله مهمی نیست، می‌توانید محصول این شرکت را خریداری کرده و از ظرفیت باتری مشابه نوت 10 پلاس و شارژ سریع استفاده کنید. به علاوه، مکانیسم دوربین جلوی پاپ‌آپ هم بسیار جذاب است.

بد نیست در اینجا به پرچمدار سونی هم توجه کنیم هرچند نسبت بدنه به تصویر آن بسیار زیاد است. مطمئناً اکسپریا 1 با نمایشگر بلند خود از تراکم پیکسلی زیادی بهره می‌برد که همین ویژگی می‌تواند آن را به یک گوشی ایده‌آل جهت تماشای محتواهای چند رسانه‌ای تبدیل کند. از نظر کیفیت تصاویر هم می‌توانیم دو پرچمدار سامسونگ و سونی را با یک‌دیگر مقایسه نماییم. البته سونی اکسپریا 1 از نظر دوام باتری و فناوری شارژ سریع نمی‌تواند در برابر گلکسی نوت 10 پلاس حرف زیادی برای گفتن داشته باشد. به طور کلی، هر کدام از این دو گوشی‌ها ویژگی‌های خاص خودشان را دارند که باعث برتری بر دیگری می‌شوند.

در نهایت به وان‌پلاس 7 پرو می‌رسیم. در حال حاضر تنها گوشی که از نظر سایز نمایشگر می‌تواند با نوت 10 پلاس رقابت کند، پرچمدار کمپانی چینی است. توانایی‌های این دستگاه در بسیاری از زمینه‌ها مانند محصول سامسونگ می‌باشند که از آن جمله می‌توانیم به دوام باتری، شارژ سریع، نرخ بازسازی 90 هرتزی و طراحی تمام صفحه بدون ناچ اشاره کنیم. ضمن اینکه در کمال ناباوری، دوربین اصلی وان‌پلاس 7 پرو، در شب تصاویر باکیفیت‌تری از گلکسی نوت 10 پلاس می‌گیرد. در عکسبرداری در روز، هر دوی گوشی‌ها خوب کار می‌کنند و پا‌به‌پای هم پیش می‌روند. و اما بزرگ‌ترین دلیل برتری وان‌پلاس 7 پرو، رابط کاربری و قیمت آن است. محصول کمپانی چینی بسیار ارزان‌تر بوده و به خاطر بهره‌مندی از پوسته نرم‌افزاری ساده‌تر، طرفداران زیادی دارد.

نظر نهایی

همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم، گلکسی نوت 10 پلاس در فرصت مناسبی معرفی شد زیرا در حال حاضر رقبای زیادی ندارد هرچند شرایط مطمئناً تا چند ماه آینده تغییر خواهند کرد.

نقد و بررسی و مقایسه نوت 10 و نوت 10 پلاس

بسیاری از طرفداران پروپاقرص گوشی‌های سری نوت سامسونگ، از حذف جک هدفون 3.5 میلی‌متری و وجود نقطه مشکی رنگ در بالای نمایشگر ناراضی هستند چرا که این دستگاه‌ها در گذشته همه چیز تمام بودند و هیچ کمبودی در آنها احساس نمی‌شد ولی جدیدترین نمونه این خانواده سنت شکنی کرده و برخی امکانات پرطرفدار را کنار گذاشته است. البته بعضی‌ها معتقدند که باید دوربین اولترا واید نیز از فوکوس خودکار بهره ببرد و سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش هم بهتر شود. ضمن اینکه محل قرارگیری حسگر اثر انگشت، هم کوچک است و هم نامناسب که همین باعث کاهش دقت آن می‌شود. البته انتظار می‌رود در آینده‌ای نزدیک و با بروزرسانی‌های نرم‌افزاری این اشکالات رفع شوند.

از نظر ظاهری هم نمی‌توانیم گلکسی نوت 10 پلاس را باب میل بسیاری از افراد بدانیم زیرا لبه‌های آن تیز بوده و گوشه‌هایش را به سختی می‌توانیم لمس کنیم. از همه مهمتر، امکان ندارد بتوانید با یک دست با این گوشی کار کنید. ضمناً، محل قرارگیری دکمه پاور هم چندان ایده‌آل نیست.

اگر دقت کرده باشید، بسیاری از اشکالات گفته شده جزئی هستند بنابراین باید پرچمدار سامسونگ را نسبت به نمونه قبلی خود پیشرفته‌تر، زیباتر و جذاب‌تر بدانیم و به خاطر دوربین باکیفیت‌تر، عملکرد سریع‌تر و قلم اِس کارآمدتر آن را به معنای واقعی کلمه پرچمدار به حساب بیاوریم. از دوام باتری طولانی مدت و شارژ سریع هم نباید فراموش کنیم.

البته قیمت بالای این دستگاه، پیدا کردن مشتری را کار سختی می‌کند ولی اگر می‌توانید چند ماه صبر کنید، قطعاً قادر خواهید بود گلکسی نوت 10 پلاس را با هزینه کمتری بخرید. باز هم اشاره می‌کنیم که اگر طرفدار قلم اِس هستید، شک نکنید و بی‌درنگ سراغ این گوشی بروید.

نقاط قوت

  • قلم اِس کاربردی‌تر
  • نمایشگر OLED درخشان با حاشیه‌هایی باریک و ناچ کوچک
  • دوام باتری فوق‌العاده
  • اسپیکرهای استریو باکیفیت
  • پشتیبانی از فناوری شارژ سریع تا سرعت 45 وات
  • کیفیت بالای دوربین
  • ویژگی‌های جدید در قلم اِس
  • بدنه‌ای کامپکت و باریک علی‌رغم سایز بزرگ صفحه نمایش
  • محل قرار دادن مموری کارت میکرو SD و پشتیبانی از ظرفیت حافظه UFS 3.0
  • حافظه داخلی 128 یا 256 گیگابایتی در مدل پایه

نقاط ضعف

  • نبود جک هدفون 3.5 میلی‌متری
  • جای‌گیری نامناسب دکمه پاور
  • لزوم بهبود سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش از طریق بروزرسانی نرم‌افزاری
  • نرخ بازسازی کندتر نسبت به نرخ بازسازی وان‌پلاس 7 پرو
  • قابلیت محدود زوم 2 برابری با لنز تله فوتو
  • لزوم بهبود عکسبرداری در حالت شب
  • نبود ویژگی فوکوس خودکار در دوربین اولترا واید

لوازم جانبی گوشی سامسونگ Note 10 Plus

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *