نقد و بررسی گوشی نوکیا 6

نقد و بررسی گوشی نوکیا 6 نماینده کمپانی نوستالژیک

نوکیا ، برند فنلاندی که از سال 2014 و زمانی که مایکروسافت خط تولید گوشی های هوشمند آنرا در اختیار گرفت در بازار گوشی های هوشمند حضور نداشت، امسال با معرفی چندین گوشی اندرویدی وارد بازار شد که Nokia 6  یکی از آنها می باشد. کمپانی HMD که یک کمپانی فنلاندی نیز است و توسط بزرگان سابق نوکیا ساخته شده است، کار تولید گوشی های هوشمند نوکیا را از این پس به عهده خواهد داشت.

اولین گوشی این کمپانی که امسال وارد بازار شد نوکیا 6 می باشد.

Nokia-6-info

بزرگترین تغییری که در گوشی های جدید نوکیا به چشم میخورد استفاده از سیستم عامل اندروید می باشد که جایگزین ویندوز فون شده است. به هر حال زمانی که از هر 5 گوشی به فروش رفته در بازار 4 گوشی مجهز به سیستم عامل اندروید می باشد، منطقی نیز همین است که برای حضور قدرتمند در بازار از چنین سیستم عامل محبوبی بهره برد.

گوشی Nokia 6 شاید همه ی موارد مورد انتظار ما را برآورده نکند اما با توجه به قیمتی که دارد، هیچ حق اعتراضی را به ما نمی دهد. شاید نبود دوربین دو تایی و ظرفیت کم باتری از ضعف های این گوشی باشد اما Nokia 6 اسپیکرهای استریو ای در اختیار شما قرار می دهد که بسیاری از پرچم دارها فاقد این اسپیکر هستند.

ابعاد گوشی 154×75.8×7.8 میلی متر می باشد که ابعادی مطابق انتظار کاربران می باشد هر چند وزن Nokia 6 169 گرم می باشد که برای یک گوشی 5.5 اینچی شاید کمی زیاد باشد اما تفاوت وزن با گوشی های دیگر به قدری کم است که کاربر اصلا متوجه آن نمی شود.

نوکیا اگر یک چیز را در اولین تلاشش بعد از مدت ها به درستی انجام داده باشد، آن کیفیت ساخت می باشد که یادآودر کیفیت و سرسختی گوشی های نوکیا در سال های نه چندان دور می باشد.

صفحه نمایش :

 

Nokia-6-screen

صفحه نمایش  5.5 اینچی فول اچ دی Nokia 6 مطمئناٌ کاربر را نا امید نمی کند. نوع صفحه نمایش این گوشی  LCD می باشد که از فناوری IPS استفاده می کند و با Gorilla Glass 3 محافظت می شود. نوکیا ادعا می کند که روشنایی صفحه نمایش این گوشی 450 واحد می باشد که در تست های انجام شده روی این گوشی این مقدار حتی بیشتر و تا 522 واحد نیزمی رسد که تعداد کمی گوشی با قیمت یکسان را در بازار از نظر میزان روشنایی قابل رقابت با این گوشی می کند.

باتری :

 

Nokia-6-battery

نوکیا 6 از یک باتری 3000 میلی آمپری استفاده می کند. در همین حال گوشی 5.5 اینچی Redmi Notes مجهز به باتری 4100mAh می باشد که در مقایسه با این گوشی نوکیا عملکرد ضعیفی دارد. اما باید در نظر گرفت که کمتر گوشی در حال حاضر با چنین ظرفیت باتری در بازار موجود می باشد. برای مثال گوشی های Galaxy J7-2016 و J7 prime دارای باتری 3300 میلی آمپری و همچنین Moto G4 Plus باتری 3000 میلی آمپر دارد. با این باتری و طبق تست های صورت گرفته، Nokia 6  قابلیت 22 ساعت مکالمه، 10 ساعت تماشای ویدیو و 9 ساعت وب گردی را فراهم می کند که در مقایسه با گوشی های هم رده مانند Galaxy J7 ,Honor 6X عملکرد نسبتا ضعیفی دارد.

دوربین :

 

Nokia-6-rearcamera

نوکیا شش مجهز به یک دوربین 16MP با لنزی به گشایش f/2.0 و فلش از نوع Dual LED می باشد.

برنامه ی دوربین این گوشی به گونه ای طراحی شده است که رابط کاربری بسیار ساده ای با قایلیت دسترسی ساده به امکاناتی نظیر روشن/خاموش/خودکار بودن فلش، HDR، تایمر، پانوراما، دوربین سلفی و گالری را در اختیار کاربر قرار می دهد.

 

Nokia-6-app

کیفیت تصاویر عالی نیست. گوشه های تصاویر گرفته شده مقدار قابل توجهی ملایم هستند و رنگ ها کمی تیره بوده و تنوع رنگ نیز کم است. اما قابلیت پانوراما بسیار خوب بوده و از تمام طول سنسور برای گرفتن عکس های عالی در این حالت استفاده می کند.

Nokia-6-panorama

دوربین سلفی گوشی یک دوربین با کیفیت 8MP  می باشد که عکس هایی با کیفیت مورد قبول در اختیار شما قرار می دهد.

Nokia-6-frontcamera

فیلم برداری گوشی با رزولوشن 1920 × 1080 و سرعت 30 فریم بر ثانیه ویدیو هایی با کیفیت خیلی خوب را ثبت می کند.

 

رابط کاربری :

Nokia 6  از سیستم عامل جدید نوقا استفاده می کند. قابلیت پاسخ به نوتیفیکیشن ها در قالب کارت های استانداردی که برای نمایش نوتیفیکیشن ها در نوقا طراحی شده در این گوشی نیز موجود است. در صفحه قفل گوشی ویجت های آب و هوا و ساعت قرار دارد که ویجت آب و هوا می تواند با تعدادی ویجت های طراحی شده دیگر عوض شده و شخصی سازی شود. یک میانبر برای دسترسی به دوربین و میانبر دیگر برای دسترسی به خانه در پایین صفحه قفل قرار دارد که آیکون خانه در صورتی که اثر انگشت فعال شده باشد به آیکون مربوط به اثر انگشت تبدیل می شود.

Nokia-6-UI

همچنین با دو بار فشردن دکمه پاور نیز می توانید دوربین گوشی را فعال کنید.

رابط کاربری نوکیا به گونه ای طراحی شده که شبیه هیچ یک از گوشی های اندرویدی نیست . تمام آیکون ها و برنامه سیستمی نصب شده روی گوشی به شکل دایره ای آبی رنگ طراحی شده اند اما برنامه های دیگری که روی گوشی نصب می شوند از لانچر پیش فرض نوکیا تبعیت نکرده و شکل خود را حفظ می کنند. به همین دلیل برای بسیاری از کاربران که برنامه های سیستمی را از برنامه هایی که خوشان نصب می کنند جدا می کنند، تمایز بین آیکون ها به راحتی قابل تشخیص است.

Nokia-6-icons

نوکیا قابلیت استفاده از هر دو حالت single-layer و two-tiered همراه با آیکون خانه را در اختیار کاربر قرار داده است و همانند تمام گوشی های مجهز به اندروید نوقا، Nokia 6 نیز قابلیت multi-window را دارا می باشد.

Nokia-6-UI

 

بنچمارک :

تراشه Snapdragon 430 به کار رفته در این گوشی یک تراشه میان رده می باشد. فرکانس تراشه 1.4 گیگاهرتز بوده و پردازنده مرکزی هشت هسته ای Cortex-A53 در کنار پردازنده گرافیکی Adreno 505 روی Nokia 6 به کار رفته است.

RAM گوشی 4GB و دارای 64GB  حافظه داخلی می باشد که مشخصات ورژن چینی این گوشی می باشد. ورژن جهانی این گوشی در دو نسخه که نسخه اول دارای حافظه رم 4GB و همچنین حافظه داخلی 64GB می باشد و نسخه دوم مجهز به حافظه رم 3GB و حافظه داخلی 32GB می باشد که البته هر دو نسخه قابلیت ارتقا حافظه به کمک کارت های حافظه جانبی را تا مقدار 256GB دارند، که البته اگر از کارت حافظه جانبی استفاده کنید قادر به استفاده از سیم کارت دوم نخواهید بود.

پردازنده Cortex-A53 با فرکانس  1.4GHz میتوانست عملکرد خیلی بهتری داشته باشد اما نمی توان در این مورد ایرادی به نوکیا گرفت چون گوشی های مشابه مثل Zenfone 3 Max  و Lenovo K6 Note هم عملکرد یکسانی با این پردازنده دارند.

چیپست Snapdragon 617 ( همان Cortex-A53 اما با فرکانس 1.5GHz ) در گوشی Moto G4 Plus عملکرد بهتری دارد در حالی که عملکرد Cortex-A53 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز در Moto M از هر دو مورد بهتر است.

هر دو گوشی Honor 6X و Redmi Note 4 عملکرد بهتری از نظر پردازنده نسبت به Nokia 6 دارند.

اما در مورد پردازنده های چند هسته قضیه فرق می کند و نوکیا 6  را می توان بسیار بهتر و جلوتر از گوشی های K6 Note  و  Zenfone 3 Max دانست.

در کل می توان گفت با توجه به چیپست های بروز و پیشرفته ای که در بازار موجود می باشد، عملکرد Snapdragon 430 یک عملکرد کاملا متوسط می باشد. اما طراحان نوکیا با بالا نبردن انتظارات از گوشی جدید خود توانستند وضعیت موجود را مدیریت کرده و مانع از انجام انتقادات محکم علیه Nokia 6 شوند. با این حال با توجه به سخت افزارهایی که Nokia 6 به آن ها مجهز شده است، می توان عملکرد این گوشی را در مقایسه با دیگر گوشی های هم رده با این گوشی که از سخت افزارهای مشابهی استفاده می کنند بهتر و بالاتر دانست اما در مورد قیمت گوشی، می توان در بازار گوشی هایی را یافت که قیمت برابری با Nokia 6 داشته اما از نظر سخت افزاری و عملکرد بهتر از این گوشی می باشند.

سخن پایانی :

با توجه به مقدار پولی که شما برای این گوشی می پردازید، در کل می توان گفت گوشی خوبی در اختیار می گیرید که کیفیت ساخت فوق العاده ای دارد. عمر باتری خوب است، صفحه نمایش 5.5 اینچی مناسب، قابلیت تنظیم روشنایی روی حداکثر و حداقل مقدار ممکن، کنتراست خوب، نمایش خوب در فضای باز و اسپیکرهای استریو که کیفیت صدای فوق العاده ای در اختیار کاربر می گذارد.

اما بعد از این ها بحث چیپست به میان می آید که Snapdragon 430 در میان چیپست های موجود در بازار بهترین چیپست نمی باشد و عملکرد خوبی در سرعت پردازش ندارد و در صورتی که برنامه های سنگینی را اجرا کرده و کمی فشار به چیپست بیاورید، عملکرد چیپست کمی پایین می آید.

نوکیا 6 هم رده با گوشی هایی مثل Moto g4 , Honor 6X و از نظر کیفیت ساخت حتی بهتر از این دو گوشی می باشد. گوشی Moto G5 را می توان به دلیل دارا بودن دوربین با کیفیت بهتر و همچنین امکان فیلم برداری 4K بهتر از Nokia 6 دانست.

به هر حال نوکیا برگشته و اگر قبل از این فکر می کردید که  HMD در اولین گوشی خود قرار است کارهای خارق العاده ای را انجام دهد و نوستالژی های ما را از برند قدیمی و محبوب Nokia زنده کند، باید کمی صبر کنید. هر چند عملکرد Nokia 6 در کل قابل قبول و خوب می باشد اما چیپست و دوربین این گوشی کمی انتظارات را برآورده نکرده است. با این حال باید منتظر ماند و دید Nokia 8 چه مشخصات و سخت افزارهایی را به همراه خواهد داشت و آیا قادر به برآورده کردن انتظارات ما از Nokia خواهد بود یا خیر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *